Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρώτο 15θημερο του Οκτώβρη η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου  προανήγγειλε τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους για τα τέλη του Σεπτέμβρη.
Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, τόνισε πως η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
«Τα προνοιακά επιδόματα που δίνονται από τους Δήμους είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πέρα από την ημερομηνία που τα παίρνουν ως προς το δίμηνο. Γίνεται μια προσπάθεια με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να τα λαμβάνουν ανά μήνα. Για να μην υπάρχει η αγωνία, πότε θα είναι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ενώ ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε πως στο πρώτο 15θημερο του Οκτώβρη θα γίνει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Σε ότι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα ο Υφυπουργός Εργασίας και στην τρίτη δόση που πρέπει να καταβληθεί σε περίπου 700.000 οικογένειες, ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι η απόφαση προβλέπει καταβολή κάθε τρίμηνο και αφού έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων.
«Η τρίτη δόση θα δοθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων 18-20 Σεπτέμβρη, καθώς επεξεργαζόμαστε την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ η επόμενη δόση θα καταβληθεί πιθανότατα το πρώτο εικοσαήμερο του Γενάρη.

Βέβαια αυτό που σκεφτόμαστε είναι να τροποποιήσουμε την απόφαση και να δοθούν τα χρήματα που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο, το πρώτο 20ημερο του Δεκέμβρη, προκειμένου να είναι μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος», επισήμανε μεταξύ άλλων.