Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών του Νομού Ιωαννίνων στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι ανεξάρτητα αν είναι κάτοικοι Κολωνακίου ή Δελβινακίου
                                       
 Αναβρασμό στις τάξεις των αστυνομικών και δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της Αστυνομίας σε όλη την Ήπειρο λόγω της αιφνιδιαστικής διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία καλούνται να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους όλοι οι Αστυνομικοί που οργανικά ανήκουν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.
Οι αντιδράσεις στους κόλπους των αστυνομικών είναι έντονες. Την αρχή έκανε η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κίνδυνο λουκέτου σε υπηρεσίες.

Μετά την Ένωση Αξιωματικών, ήρθε και η σειρά της  Ένωσης Αστυνομικών του Νομού Ιωαννίνων, η οποία απευθύνεται με επιστολή της προσωπικά στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, με αφορμή την διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους όλοι οι Αστυνομικοί που οργανικά ανήκουν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας,
Έκπληξη αλλά και απορία μας προξένησε η αιφνίδια διαταγή που προέκυψε κατόπιν εντολής του Αρχηγείου, σύμφωνα με την οποία επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους όλοι οι Αστυνομικοί που οργανικά ανήκουν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης. Στην πράξη η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό των αποσπασμένων στην περιοχή του Έβρου βάζει κυριολεκτικά λουκέτο σε καίριες και νευραλγικές υπηρεσίες μας των οποίων η λειτουργία βασίζονταν στο έμψυχο δυναμικό των συναδέλφων αυτών ενώ αποδυναμώνει πλήθος άλλων.
Αντίθετα η επιστροφή του συνόλου σχεδόν του προσωπικού στα τμήματα συνοριακής φύλαξης θεωρούμε πως είναι άνευ ουσίας και έργου καθώς όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός (19 οχήματα - θερμικές κάμερες κ.λ.π.) έχουν από τον Αύγουστο του 2012 αποσταλεί στον Έβρο, ενώ η γειτονική Αλβανία οδεύει σε στάδιο ένταξης στην Ε.Ε. Και δεν αναφερόμαστε σε καμία περίπτωση για το δικαίωμα στην ασφάλεια η οποία σαφώς και αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακώλυτη άσκηση όλων των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το οποίο έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες της χώρας μας, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι κάτοικοι Κολωνακίου ή Δελβινακίου (.)  Η Ένωσή μας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας, σας καλεί όπως άρετε την συγκεκριμένη αυτή διαταγή που μόνο προβλήματα των υπηρεσιών προς τον πολίτη μπορεί να δημιουργήσει».


ΠΗΓΗ: www.romiazirou.blogspot.gr