Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό

Συνελήφθησαν, χθες (02-04-2012) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο άντρες και μία γυναίκα), ηλικίας 49, 42 και 40 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για μεταφορά τριών (3) μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 49χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός από κοινού με τον 42χρονο και την 40χρονη, μετέφεραν τρεις (3) υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 24, 19 και 27 ετών, από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Οι λαθρομετανάστες κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.
Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι λαθρομετανάστες είχαν καταβάλει για την μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ ο καθένας.
Το προαναφερόμενο όχημα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (02.04.2012) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει από εξωτερικό περιφραγμένο χώρο καταστήματος εμπορίας ποτών στην Άρτα, ένα ψυγείο.
Το ψυγείο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν ένα μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν χθες (02.04.2012) στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο (2) διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο διακινητές, οδηγώντας ο ένας Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ως προπομπός και ο άλλος Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μεταφορέας, προώθησαν στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικού ποσού, έναν 29χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, έχει παραποιημένο αριθμό πλαισίου ενώ φέρει πινακίδες που ανήκουν σε άλλο όχημα.
Στην κατοχή των διακινητών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας, μία πλαστή Βουλγαρική άδεια ικανότητας οδήγησης καθώς και μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (02.04.2012) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 27χρονου ποσότητα ηρωίνης, βάρους (2,56) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σοκ με πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,40 ευρώ από 15 Οκτωβρίου

Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο, από 1,046 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά.
Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα θα υπάρξει χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.
Σενάρια που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπαν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρείς ζώνες, ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.
Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην περίπτωση που τα έσοδα του προϋπολογισμού κινηθούν με ικανοποιητικό ρυθμό τους επόμενους μήνες του έτους, η εξίσωση του φόρου να γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα του 80%.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Μεταξύ άλλων προωθείται η σήμανση όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, η τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και η ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.

ΠΗΓΗ: http://www.boria.gr/

ΤΥΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗΣ: Ληστεία με θύμα ταχυδρόμο το μεσημέρι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών δραστών οι οποίοι σήμερα στις 12:15 λήστεψαν 53χρονο ταχυδρομικό υπάλληλο κοντά στην Τύρια του Δήμου Δωδώνης στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είχαν τοποθετήσει πέτρες στον δρόμο αναγκάζοντας τον ταχυδρομικό υπάλληλο να σταματήσει.
Τότε με την απειλή όπλου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους τον ανάγκασαν να κατέβει από το αυτοκίνητο.
Στην συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο και μαζί 25.000  ευρώ που περιείχε και τράπηκαν σε φυγή.
Η αστυνομία εντόπισε το όχημα λίγη ώρα μετά ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

«Καμπανάκι» από τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Τελωνείο Κακαβιάς

Μπλόκο σε χασίς και αναβολικά προερχόμενα από την Αλβανία
Από τους 66 που υπηρετούσαν έμειναν μόνο 22!

Τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο Τελωνείο Κακαβιάς επεσήμανε ο Διευθυντής του κ. Μιχάλης Στεφάνου σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε, με αφορμή δυο σημαντικές επιτυχίες των τελωνειακών τις προηγούμενες μέρες.

Η πρώτη αφορούσε τον εντοπισμό 7 κιλών χασίς σε ειδική κρύπτη που είχε διαμορφωθεί σε ρεζερβουάρ αλβανικού αυτοκινήτου. Η συμπεριφορά του οδηγού και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είχε πολλά αρωματικά, προφανώς για να καλύπτεται η μυρωδιά του χασίς, έβαλε σε υποψίες τους τελωνειακούς και προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν τις ναρκωτικές ουσίες.
Η άλλη υπόθεση αφορούσε την παράνομη μεταφορά αναβολικών. Πιο συγκεκριμένα, αλβανικό λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα μετέφερε 8.000 αμπούλες με απαγορευμένα σκευάσματα προελεύσεως Ινδίας, τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως αθλητές και γυμναστήρια και συνήθως εντοπίζονται μετά από ελέγχους ντόπινγκ.
***
Ο Διευθυντής του Τελωνείου Κακαβιάς Μιχ. Στεφάνου αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, σε έναν συνοριακό σταθμό με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 66 υπαλλήλους που υπηρετούσαν στην Κακαβιά, έχουν απομείνει 22. Όπως σημείωσε ο κ. Στεφάνου έχει απευθυνθεί επανειλημμένα με έγγραφά του στο Υπ. Οικονομικών ζητώντας την επάνδρωση του Τελωνείου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάποια κίνηση.
Μάλιστα, λόγω αυτής της έλλειψης προσωπικού ζητά να μειωθούν οι νυχτερινές διελεύσεις των αλβανικών λεωφορείων από την Κακαβιά, γιατί βραδινές ώρες υπάρχουν μόνο δυο άτομα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο της δουλειάς. Αυτό το έχει ζητήσει από το καλοκαίρι, χωρίς όμως και αυτό το θέμα να έχει λυθεί.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: "Το Κράτος να κάνει καλύτερη δουλειά στον τομέα της αστυνόμευσης"

Την ανάγκη να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στην Ήπειρο, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τα τελευταία περιστατικά που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές, με αποκορύφωμα την ένοπλη διάρρηξη στο Μέτσοβο.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε πρωτόγνωρα τα συμβάντα αυτά, όπως «πρωτόγνωρη είναι και η εποχή που βιώνουμε». «Τα κυκλώματα είναι αδίστακτα και το κράτος πρέπει να κάνει αρκετή δουλειά. Περιμένω να δω τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ποιες είναι οι 10 θέσεις στην Ήπειρο που προτείνονται για Επιχειρηματικά Πάρκα

Παρουσιάστηκε σήμερα η μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας και χωροθέτησης νέων χώρων οργανωμένης υποδοχής βιομηχανικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (Β.Ε.ΠΕ.) στους Νομούς της Ηπείρου, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σκοπός της μελέτης είναι η σύνταξη ενός τεκμηριωμένου και αξιολογημένου «καταλόγου» περιοχών, κατάλληλων για την οργανωμένη υποδοχή επιχειρήσεων, που θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για την ίδρυση Β.Ε.ΠΕ. στην Ήπειρο.
Με την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης της μελέτης, διαμορφώθηκε ο κατάλογος των δέκα προτεινόμενων περιοχών για την χωροθέτηση Β.Ε.ΠΕ. στην Περιφέρεια Ηπείρου. Με βάση την πολυκριτηριακή αξιολόγηση των εξεταζόμενων Β.Ε.ΠΕ. και την ιεράρχηση προτεραιότητας της επιλογής θέσεων διαμορφώθηκε η εξής κατάταξη:
1.Επιχειρηματικό Πάρκο Ειδικού Τύπου Ανηλίου Μετσόβου, μεταποιητικών μονάδων συναφών με την αγροτική τοπική παραγωγή, νοτιοδυτικά του οικισμού Ανήλιου (Π.Ε. Ιωαννίνων) με τελική βαθμολόγηση 8,64
2.Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Γ’ (ΒΙΟ.ΠΑ.) Τύριας, ανατολικά του ομώνυμου οικισμού, παραπλεύρως Εγνατίας Οδού (Π.Ε. Ιωαννίνων) με τελική βαθμολόγηση 8,22
3.Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β’ (ΒΙ.ΠΑ.) Καλαμιάς, στη Δ.Ε. Φιλοθέης Άρτας, εκατέρωθεν της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας (Π.Ε. Άρτας) με τελική βαθμολόγηση 7,86
4.Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Γ’ (ΒΙΟ.ΠΑ.) Καλπακίου, στον κόμβο Ιόνιας Οδού με οδικό άξονα προς Αλβανία (Π.Ε. Ιωαννίνων) με τελική βαθμολόγηση 7,84
5.Επιχειρηματικό Πάρκο ειδικού τύπου (Τεχνόπολη), νοτιοανατολικά της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων (Π.Ε. Ιωαννίνων) με τελική βαθμολόγηση 7,72
6.Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Γ’ (ΒΙΟ.ΠΑ.) Λιμίνης, νότια του οικισμού της Λιμίνης Άρτας (Π.Ε. Άρτας) με τελική βαθμολόγηση 6,89
7.Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Γ’ (ΒΙΟ.ΠΑ.) Μαζίου Κόνιτσας δυτικά του οικισμού Μαζίου (Π.Ε. Ιωαννίνων) με τελική βαθμολόγηση 6,78
8.Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β’ (ΒΙ.ΠΑ.) Καστρίου, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου, Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, Δήμου Ηγουμενίτσας (Π.Ε. Θεσπρωτίας) με τελική βαθμολόγηση 6,76
9.Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β’ (ΒΙ.ΠΑ.) Ωρωπού, της Δ.Ε. Λούρου Δήμου Πρέβεζας, στη θέση «Τζούμτζα Λιμποχωβίτη» (Π.Ε. Πρέβεζας) με τελική βαθμολόγηση 6,68
10.Επέκταση του υφιστάμενου Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α’ (ΒΙ.ΠΕ.) Ροδοτοπίου Ιωαννίνων (Π.Ε. Ιωαννίνων) με τελική βαθμολόγηση 6,62.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα κριτήρια αξιολόγησης των συνολικά 25 εξεταζόμενων Β.Ε.ΠΕ., που καταγράφηκαν για την Ήπειρο, ήταν οικονομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά, με διαφορετική βαρύτητα και βαθμονόμηση. Από τους μελετητές τονίστηκε πως με τη διαμόρφωση του τελικού καταλόγου, η μελέτη στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων μέσω των Β.Ε.ΠΕ., με πολλαπλαστιακά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.
Την παρουσίαση της μελέτης παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας την στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στις πρωτοβουλίες ανάπτυξης Β.Ε.ΠΕ.. Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, που διευκολύνουν τις διαδικασίες ανάπτυξης Β.Ε.ΠΕ..
«Ο νομοθέτης είδε τα προβλήματα που υπάρχουν και προώθησε την ιδέα του Επιχειρηματικού Πάρκου. Απευθύνομαι περισσότερο στους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και σας λέω ότι όταν έχετε έκταση, είναι απλά τα πράγματα. Η Περιφέρεια θα βοηθήσει στην αδειοδότηση, όποιον φορέα προχωρήσει για την ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία ανάπτυξης Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή του Πωγωνίου. Η σχετική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από το Δήμο Πωγωνίου με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Στην παρουσίαση της μελέτης προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οικονομικών και επιχειρηματικών φορέων της Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Μετσόβου κ. Ν. Τσομπίκος, Κόνιτσας κ. Π. Γαργάλας, εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Γιωτίτσας, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Δωδώνης, Αρταίων και Σουλίου. Παρόντες ήταν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. κ. Γ. Παπαηλίας, ο πρόεδρος του ΓΕΩ –ΤΕΕ Ηπείρου κ. Σπ. Μπαλαμπέκος, εκπρόσωποι του BIC Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στα 2 ευρώ σκαρφάλωσε η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

Στα 2 ευρώ το λίτρο, έχει ανέλθει, πλέον, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος των μετακινήσεων, ενώ οι προβλέψεις εν όψει και της εξόδου για το Πάσχα είναι απαισιόδοξες.

Η υπερφορολόγηση των καυσίμων, σε συνδυασμό με τις υψηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου, συντηρούν σε υψηλά επίπεδα τις τιμές των καυσίμων και πολύ δύσκολα θα δούμε μία σημαντική αποκλιμάκωση μέσα στο επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή έχει ανέλθει στα 1,832 ευρώ/λίτρο, από 1,65 περίπου στις αρχές του έτους.
Η μέγιστη τιμή είναι 2 ευρώ, έναντι 1,88 περίπου στις αρχές Ιανουαρίου.
Στην Αθήνα, η μέση τιμή είναι 1,819 ευρώ/λίτρο, ενώ οι οδηγοί για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ αναγκάζονται να πληρώσουν μέχρι και 1,98. Στη Θεσσαλονίκη, οι αντίστοιχες τιμές είναι 1,807 και 1,869 αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, το αργό σήμερα υποχωρεί προς τα 104,70 δολάρια το βαρέλι (χθες, Δευτέρα, είχε σημειώσει άνοδο 2,2%) και το Μπρεντ στα 124,85 δολάρια.
Από την αρχή του έτους, οι τιμές είναι υψηλότερα κατά 6% περίπου.

Εκτός στόχου τα έσοδα από ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2011

Το ποσό των 945,8 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 1,2 δισ. ευρώ, εισπράχθηκε το 2011 από βεβαιωμένες οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το «Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής 2011- 2013, Απρίλιος 2011», είχε προβλεφθεί για το 2011 η αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ των εισπράξεων από βεβαιωμένες οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες στην αρχή του έτους, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δηλ. συνολικός στόχος 1,2 δισ. ευρώ.
Το ποσό που τελικά εισπράχθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, ανέρχεται σε 945,8 εκατομμύρια ευρώ.
«Παρά την αρνητική απόκλιση, μια σειρά σημαντικών μέτρων και δράσεων, που ξεκίνησαν κυρίως το τρίτο τετράμηνο του 2011, βάσει του ανωτέρω προγράμματος, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προβλέπεται να βελτιώσουν την εισπραξιμότητα των συσσωρευμένων οφειλών, ενώ τα αποτελέσματά τους αναμένεται να αποτυπωθούν τόσο άμεσα όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

ΜΕΤΣΟΒΟ: Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας σε κοσμηματοπωλείο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (03-04-2012) τα ξημερώματα, λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στο Μέτσοβο Ιωαννίνων. Ειδικότερα, σήμερα (03-04-2012) στις 04:25, οι τέσσερις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έχοντας οι δύο από αυτούς οπλισμό, αφού προηγουμένως έσπασαν με βαριοπούλα τα ρολά και την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου, αφαίρεσαν από την βιτρίνα χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Οι δράστες, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί, λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού από τον 57χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, πυροβολώντας στον αέρα.
Ο 57χρονος, πυροβόλησε και αυτός στον αέρα για εκφοβισμό, με πιστόλι που κατείχε παράνομα.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κάλυκες των 9 mm , τρεις (3) κάλυκες μεγάλου διαμετρήματος και μία (1) βαριοπούλα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων προς εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Από τις εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών την 09:55΄ώρα στην περιοχή της Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο το όχημα των δραστών, το οποίο είναι μάρκας SUBARU και φέρει ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν πεζή στην ευρύτερη περιοχή.
Σε βάρος του 57χρονου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Mε επιτυχία διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την εκδήλωση παρουσίας του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων στους Ηπειρώτες απόδημους της Αττικής


Παρουσία πολλών απόδημων Ηπειρωτών του λεκανοπεδίου Αττικής, την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, παρουσίασε το έργο και την 40ετή προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ, του παραρτήματος Ιωαννίνων, στα ανάπηρα παιδιά της Ηπείρου και τον σχεδιασμό για απόκτηση μόνιμων κατοικιών αυτών που αδυνατούν να φιλοξενηθούν από τις οικογενειές τους.

Στην εκδήλωση παρέστει η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων κ. Νατάσσα Μπέγκα, που πριν δύο χρόνια βραβεύτηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, στην ''Πίτα του Ηπειρώτη'' για την μεγάλη της προσφορά και το κοινωνικό της έργο στα ανάπηρα παιδιά και παρουσίασε τον προγραμματισμό και σχεδιασμό για την απόκτηση κατοικιών όπου μόνιμα θα φιλοξενηθούν αυτά τα παιδιά που αδυνατεί για διάφορους λόγους να φιλοξενήσει η οικογενειά τους.
Μετά την περαίωση της ομιλίας της Προέδρου, ακολούθησε πλούσιος επικοδομητικός διάλογος, για την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και δόθηκαν πολλές απαντήσεις σε ερωτήσεις που είχαν σχέση με την λειτουργία του Ιδρύματος, με την φιλανθρωπία και πως αυτή μπορεί να παρασχεθεί από τους ιδιώτες, με τις προσφορές των ενδιαφερομένων και με κάθε που έχει σχέση με την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Επιτυχημένη περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων σε Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα


Άρτα 3- 4- 2012
Για διέξοδο από την κρίση
ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
H Συνέντευξη τύπου της Τρίτης 3-4-12 στις 12.30 στην Άρτα
Η διαφύλαξη του εκπληκτικού φυσικού περιβάλλοντος της Ηπείρου, ιδιαίτερα του νοτιοδυτικού τμήματός της, αποτελεί θεμελιώδη όρο για να υπάρξει διέξοδος και μέλλον για την περιοχή. Χρειαζόμαστε ταυτόχρονες απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική όψη της κρίσης, και αυτό μπορεί να προχωρήσει μόνο με Πράσινη Στροφή στην οικονομία, όπως προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Αυτή ήταν η βασική θέση που ανέπτυξαν στους συνομιλητές τους, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και την κοινωνίας των πολιτών της Πρέβεζας της Άρτας και της Ηγουμενίτσας κατά την διήμερη περιοδεία τους στην περιοχή ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, συν-επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη, ο Γιώργος Κανέλλης, μέλος της Οργ. Επιτροπής και τα τοπικά στελέχη Κώστας Δημητρίου και Γιώργος Ράντογλου.

Έργα βαρειά που θέτουν σε κίνδυνο πολύτιμα στοιχεία όπως οι ακτές, οι λιμνοθάλασσες και τα δέλτα των ποταμών, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της αναζωογόνησης της υπαίθρου αλλά προσθέτουν προβλήματα και υπονομεύουν τις δυνατότητες για ανάπτυξη ανθεκτική στο χρόνο και σεβόμενη τα όρια της φύσης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι παρόντες στις εκλογές με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ηπείρου, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 6.000 λιγότεροι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2012


Τον αριθμό των υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν στις 21 Μαΐου, και προέρχονται από Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Φέτος υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 110.851, ενώ πέρυσι είχαν υποβάλει 116.542 (μαθητές και απόφοιτοι).
Αναλυτικότερα:
1. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ υπέβαλαν αίτηση 87.820 υποψήφιοι (πέρυσι ήταν 92.750), εκ των οποίων 15.255 απόφοιτοι (πέρυσι ήταν 15.900).
2. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ- Ομάδα Β΄ υπέβαλαν αίτηση 613 υποψήφιοι (πέρυσι 649), εκ των οποίων 78 απόφοιτοι (πέρυσι ήταν 62).
3. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ- Ομάδα Α΄ υπέβαλαν αίτηση 22.418 υποψήφιοι (πέρυσι ήταν 23.143), εκ των οποίων 3.019 απόφοιτοι (πέρυσι ήταν 3.047).
Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι διατηρείται η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία συμμετέχουν στην επιλογή για τις σχολές, χωρίς νέα συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012, και έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μετά τη λήξη των εξετάσεων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ- Ομάδα Β΄ κατά τα έτη 2010 ή 2011 και επιθυμούν να ζητήσουν εισαγωγή για το 10% των θέσεων.

ΙΟΒΕ: Προβλέπει το ύφεση 5% για το 2012

Ύφεση 5% και παραμονή της ανεργίας σε ανοδική τροχιά με ηπιότερο ρυθμό απ' ό,τι πέρυσι, στην περιοχή του 20%, προβλέπει για το 2012 ο ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα επίσης με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού θεωρείται επιβεβλημένη λόγω της δυστοκίας στη συλλογή εσόδων και της μεγάλης ύφεσης.
Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα περιοριστεί σημαντικά εκ νέου φέτος, ενώ εκτεταμένες θα είναι οι περικοπές και στις καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής.