Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό

Συνελήφθησαν, χθες (02-04-2012) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο άντρες και μία γυναίκα), ηλικίας 49, 42 και 40 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για μεταφορά τριών (3) μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 49χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός από κοινού με τον 42χρονο και την 40χρονη, μετέφεραν τρεις (3) υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 24, 19 και 27 ετών, από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Οι λαθρομετανάστες κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.
Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι λαθρομετανάστες είχαν καταβάλει για την μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ ο καθένας.
Το προαναφερόμενο όχημα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.