Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΜΕΤΣΟΒΟ: Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας σε κοσμηματοπωλείο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (03-04-2012) τα ξημερώματα, λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στο Μέτσοβο Ιωαννίνων. Ειδικότερα, σήμερα (03-04-2012) στις 04:25, οι τέσσερις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έχοντας οι δύο από αυτούς οπλισμό, αφού προηγουμένως έσπασαν με βαριοπούλα τα ρολά και την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου, αφαίρεσαν από την βιτρίνα χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Οι δράστες, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί, λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού από τον 57χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, πυροβολώντας στον αέρα.
Ο 57χρονος, πυροβόλησε και αυτός στον αέρα για εκφοβισμό, με πιστόλι που κατείχε παράνομα.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κάλυκες των 9 mm , τρεις (3) κάλυκες μεγάλου διαμετρήματος και μία (1) βαριοπούλα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων προς εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Από τις εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών την 09:55΄ώρα στην περιοχή της Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο το όχημα των δραστών, το οποίο είναι μάρκας SUBARU και φέρει ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν πεζή στην ευρύτερη περιοχή.
Σε βάρος του 57χρονου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.