Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Απόκριες και Καθαρή Δευτέρα στην Πωγωνιανή Πωγωνίου

Ο Σύλλογος Πωγωνιανής «Η Πρόοδος» καλεί σε δύο εκδηλώσεις:
- Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε τις απόκριες στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.  Ανάβουμε φωτιά, χορεύουμε με παραδοσιακή μουσική συνοδεία φαγητού και κρασιού.

- Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου η γιορτή συνεχίζεται στο εξωκλήσι της Θεοτόκου με την καθιερωμένη φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.

Γιάννενα: Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «102α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Η Περιφέρεια και Δήμος Ιωαννιτών κυκλοφόρησαν το επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν χθες με τον «Μπιζάνιο Δρόμο».
Η συνέχεια δίνεται μεθαύριο, Τετάρτη με Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τσεριτσάνων και κατάθεση στεφάνων, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Ίτς Καλέ, θα γίνουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Ιωαννίνων Μεταβάσεις».
Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα οχυρά Μπιζανίου, επιμνημόσυνες δεήσεις στον Τύμβο Μπιζανομάχων και στα Εικονίσματα της Μανολιάσσας προς τιμή των πεσόντων εθελοντών από την Κύπρο και τη Μάνη.
Θα ακολουθήσει την  Παρασκευή  τρισάγιο στο στρατηγείο του Εμίν Αγά και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην Κεντρική Πλατεία.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας (12.15) θα γίνει  στη Δουρούτη  τελετή στη μνήμη των 6  παλληκαριών που έπεσαν στον εκεί λόφο.
Η πανηγυρική εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. Θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας και θα μιλήσει η δρ. Μαρία Ζουμπούλη, καθηγήτρια του ΤΕΙ Άρτας. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη Στρατιωτική μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Το Σάββατο, θα τελεστεί Δοξολογία, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και στις 11.30 παρέλαση. 
Τέλος στις 12.30 η μπάντα του Γ’ Σ.Σ. θα δώσει συναυλία - επίδειξη στην Κεντρική πλατεία.

Στους 51 οι νεκροί από τη γρίπη


Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ οι νεκροί εξαιτίας των επιπλοκών της εποχικής γρίπης έφτασαν σήμερα τους 51.
Η γρίπη στην Ελλάδα έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα 115 ασθενείς σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 27 παραμένουν στην εντατική έως σήμερα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 2ης/11-02-2015 συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 11-02-2015, λήφθηκαν αποφάσεις - γνωμοδοτήσεις για τα εξής θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης.
Πρακτικό αριθμ. 02/11-02-2015
Αριθμός Απόφασης – Θέμα
1. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η «Βιομηχανικές εγκαταστάσεις», α/α 16 –όσον αφορά την τυροκόμηση γάλακτος & υποκατηγορία Α2, ομάδα 2η «Υδραυλικά έργα», α/α 6, όσον αφορά τις υφιστάμενες γεωτρήσεις για την κάλυψη βιομηχανικών αναγκών κ λοιπών εγκαταστάσεων ): «Λειτουργία υφιστάμενης βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων γάλακτος , εγκατεστημένη στη θέση «Νεγρέσι», της Τ.Κ. Αμμότοπος του Δ. Αρταίων, Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε.».
2. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», α/α 1 –Υδροηλεκτρικά έργα): «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 204 KW , στο ρέμα Τούση στην Τ.Κ. Ανθούσας του Δήμου Πάργας, Π.Ε. Πρέβεζας.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΑΡΓΑΣ».
3. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 -2020.
ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
4. Ενέκρινε ομόφωνα την διαδικασία χορήγησης αδειών υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου & στάσιμου), μετά από εισήγηση του γενικού Δ/ντη Ανάπτυξης της Περιφέρειας.


Στα €21,94 εκατ. ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές

Αφορά στον Ιανουάριο - Έναντι €41,71 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2014

Στα 21,94 εκατ. ευρώ ανήλθαν τον Ιανουάριο 2015 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έναντι 41,71 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2014.
Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Ιανουάριο στα 14,9 εκατ. ευρώ, από 32,9 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2014. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 7 εκατ. ευρώ, από 8,75 εκατ. ευρώ πέρυσι τον Ιανουάριο.
Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν τον Ιανουάριο 2015 ανήλθαν σε 1.101 τεμάχια, 46,35% λιγότερες σε σχέση με το 2014, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 4.114, καταγράφοντας μείωση 25,98% εν συγκρίσει με την περίοδο Ιανουαρίου 2014.
Σημειώνεται πως οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 ανέρχονταν σε 2.052 τεμάχια και οι απλήρωτες συναλλαγματικές  σε 5.558 τεμάχια.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων

Κατασχέθηκαν (77,1) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές υποθέσεις, χθες (15.02.2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 49 ετών και ένας 37χρονος Ιρακινός, οι οποίοι σκόπευαν να διακινήσουν ποσότητες ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον 37χρονο Ιρακινό, ο οποίος είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο της γραμμής Αθήνα – Ιωάννινα, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους (40,8) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (3,9) γραμμαρίων, ενώ συνελήφθη και ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέμενε στο σπίτι και εμπλέκεται στην υπόθεση.
Στην δεύτερη περίπτωση, παράλληλα χθες το μεσημέρι στον χώρο των ΚΤΕΛ στα Ιωάννινα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε 34χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (36,3) γραμμαρίων.
Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων δικογραφίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Η Αδελφότητα Πύργου Κόνιτσας, διοργανώνει αποκριάτικη παραδοσιακή εκδήλωση το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 20:30 στο ξενοδοχείο STANLEY, Οδυσσέως 1, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο