Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Έψαλαν τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη, στους Αντιπεριφερειάρχες

Εορταστικό κλίμα δημιουργήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, από τα κάλαντα που έψαλαν στον Περιφερειάρχη, στους Αντιπεριφερειάρχες, στους υπαλλήλους, αλλά και στους πολίτες που έτυχε να είναι παρόντες, διαδοχικά: το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών (που χόρεψε παράλληλα με παραδοσιακά τραγούδια), η μπάντα της 8ης Ταξιαρχίας/Μεραρχίας, με τον κύκλο να ολοκληρώνεται με τα παιδιά του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Special Olympics.

Παρακάλαμος: Δώρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στους μαθητές

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου, μοίρασε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές και εύχεται σε όλους καλές γιορτές!

Καψάλης Κώστας: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος 2017, από τον  Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κώστα.

Άρμπιρος Γρηγόρης: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος 2017, από τον  Πρόεδρο Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Άρμπιρο Γρηγόρη.

Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας διένειμαν τροχονόμοι σε οδηγούς οχημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, μοίρασαν τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, σήμερα (23.12.2016) το πρωί, σε οδηγούς και συνεπιβάτες οχημάτων, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, με χρηστικές οδηγίες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές σε οδηγούς και πεζούς.
Ανάλογα φυλλάδια θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε όλη την Ήπειρο.
Υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστάται στους πολίτες:

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Καλές γιορτές με ασφάλεια στο δρόμο!

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μία μη νόμιμη αλλοδαπή

Συνελήφθη, χθες (22-12-2016) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, ένας 64χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μία 42χρονη υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμη αλλοδαπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 64χρονος, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία 42χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Η Διοίκηση και το προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ σας εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Καλές γιορτές και Χρόνια Πολλά από το www.Hpeiros.gr

Βασίλης Τσίρκας: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Γιάννης Καραγιάννης: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με υγεία, δύναμη και προκοπή!

Ιονίας Οδός: Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στην κυκλοφορία από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας

O Σπίρτζης παραδίδει στην κυκλοφορία τμήμα της Ιόνιας Οδού

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης παραδίδει στην κυκλοφορία, τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας Οδού, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στη 13:00 μ.μ.
Πρόκειται για το οδικό τμήμα που εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας.
Οι δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο 93,5ο χιλιόμετρο και συγκεκριμένα στο παρκινγκ θέασης, του υπό παράδοση τμήματος, (περιοχή Αμφιλοχίας).

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2017» αφιερώνεται στα Ηπειρωτόπουλα της ξενιτειάς και στα 80 χρόνια από την ίδρυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10:00 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή του, την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2017».
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.
Με τη συμμετοχή ογδόντα  και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 2.5ΟΟ χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.
Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.
Οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι μαθημένοι, γενιές τώρα, στο να κάνουν την αγωνία αγώνα κι αλληλεγγύη, το χώρια όλοι μαζί, τη φτώχεια προκοπή.
Σήμερα που όλα αυτά τα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αφιερώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη» στα ξενιτεμένα Ηπειρωτόπουλα σε όλο τον κόσμο και στη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυση της «Την ξενιτιά, την ορφανιά, την πίκρα, την αγάπη,τα τέσσαρα τα ζύγιασαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα».
Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά.
Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα τραγούδια της ξενιτιάς συνθέτουν το πλουσιότατο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη”.  Με σολίστ τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, οι Ηπειρώτικες κομπανίες των, Νίκου Φιλιππίδη, Ναπολέοντα Δάμου, Γιώργου Κοτσίνη, Θοδωρή Γεωργόπουλου, “Λαλητάδες”, Λευτέρη Γκιώκα, Τάσου Μαγκλάρα, Δημήτρη Ζιάγκα και Σταύρου Λότση θα συνοδεύσουν τους τραγουδιστές, Αντώνη Κυρίτση, Σάββα Σιάτρα, Γιάννη Καψάλη, Παγώνα Αθανασίου, Κώστα Μήτση, Λευκοθέα Φιλιππίδη, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Νίκο Καλαμίδα, Μιχάλη Ζάμπα, Χρήστο Πότση, Θωμά Κυρίτση, Λευτέρη Κωνσταντίνου και Αδελφούς Κόντη.
Η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., συμμετέχουν στο μουσικό πρόγραμμα που, διανθισμένο από ιστορικό και ποιητικό αναλόγιο, του Ηπειρώτη λαογράφου και συγγραφέα Χρήστου Τούμπουρου, παρουσιάζει η Ηπειρώτισσα δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, σε σκηνοθεσία του  Νίκου Παπακώστα και των συνεργατών του.           
Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα αποτελούν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο”, που εδώ και επτά χρόνια ενσωματώθηκαν στην ¨Πίτα του Ηπειρώτη", αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους.Φέτος οι Ηπειρώτες, καλωσορίζουν τους Θεσσαλούς και την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής "Η Πανθεσσαλική Στέγη", που με πάνω από διακόσιους χορευτές θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Θεσσαλικούς χορούς.
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση.
Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Π.Σ.Ε. φιλοδοξεί φέτος να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού, στη μεγαλύτερη γιορταστική σύναξη αλληλεγγύης και ψυχαγωγίας των τελευταίων χρόνων. Η ελεύθερη είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων, αποτελούν το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους.
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, η θέση όλων είναι στην “Πίτα του Ηπειρώτη”.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. 
Εκεί, στην κορύφωση της γιορτής, οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, χορεύοντας στον ίδιο, μεγάλο κύκλο των Ηπειρώτικων χορών που, όπως και η εποχή μας, μας θέλουν όλους μαζί.«Πίτα του Ηπειρώτη», Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, Σ.Ε.Φ.Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας.

Στο ομορφότερο, στο μεγαλύτερο ηπειρώτικο αντάμωμα, στις 12 Φλεβάρη του 2017, στην Αθήνα.
Ας είμαστε όλοι εκεί!

Η ΔΕΗ σχεδιάζει νέες εκπτώσεις για τους καταναλωτές

Η ΔΕΗ σχεδιάζει να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα διακανονισμών αλλά και περαιτέρω έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μειούμενη ρευστότητα η ΔΕΗ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» προωθεί νέο πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών καταναλωτών με βάση το οποίο όσοι πελάτες δεχτούν να προπληρώνουν την κατανάλωση ενός έτους σε ρεύμα θα απολαμβάνουν επιπρόσθετη έκπτωση 6%.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα  η ΔΕΗ ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 9 Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα διακανονισμών. Εξετάζει μάλιστα να συμπεριλάβει σε αυτό ακόμη και πάγωμα χρεών (δηλαδή να μην προσαυξάνονται με τόκους) για όσους καταναλωτές οφείλουν στην Επιχείρηση ποσά έως 1.000 ευρώ και εφόσον εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της επιχείρησης είπε σχετικά με το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ότι  «είναι εμφανές ότι οι δράσεις της Εταιρείας για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων και επισφαλειών αποδίδουν καρπούς. 

Καλπάκι Πωγωνίου: Χριστουγεννιάτικο γλέντι την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στην ψησταριά «Πλατανάκια»

Xορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλαδος, έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, στην κα Όλγα Γεροβασίλη

Επίσκεψη από αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος δέχθηκε στο γραφείο της, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η κα Όλγα Γεροβασίλη.
Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την χορωδία, 32 μέλη άντρες και γυναίκες, με τον Μαέστρο της ΠΣΕ και αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακών δάσκαλο Πολυφωνίας κύριο Βαγγελη Κωτσου, μαζί με τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ (από τον Έφορο Δημ. Σχέσεων Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου το Έφορο Τύπου Αντώνη Κοντό τον Έφορο Πολιτισμού Κώστα Μάτσα και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή).
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμμετείχε η χορωδία της Πανηπειρωτικής συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. 
Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γρηγόρης Θεοδωράκης, οι Γενικοί Διευθυντές και ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Η υπουργός άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα και αντάλλαξε ευχές, ενώ χόρεψε και Ηπειρώτικα τραγούδια και δήλωσε αισιόδοξη για την νέα χρονιά!

Γοργοπόταμος Κόνιτσας: Κλοπές εικόνων από Εκκλησίες

Κλοπές σε Ιερούς Ναούς στον Γοργοπόταμο Κόνιτσας καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.
Η πρώτη περίπτωση αφορά κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Γοργοπόταμο Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 21/12/2016, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ναό και αφαίρεσαν πέντε ξύλινες εικόνες, έναν μουσαμά και ένα μεταλλικό φωτοστέφανο.
Στη δεύτερη περίπτωση η κλοπή έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Γοργοπόταμο Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 21/12/2016, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ναό και αφαίρεσαν τρεις ξύλινες εικόνες και έναν μουσαμά.

Ενεργείται προανάκριση.

Κοινωνική προσφορά του προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους

Πραγματοποιήθηκε εθελοντική συγκέντρωση διαφόρων ειδών από το προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειάς μας, τα οποία προσφέρθηκαν σε διάφορους φορείς και ιδρύματα
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε και φέτος πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν, από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους και συγκεκριμένα:
από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», στο Γηροκομείο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» και στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος».
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων.
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας).
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Πρέβεζας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες, για την ευγενική αυτή προσφορά.
Αυτές οι Άγιες Ημέρες της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, αναδεικνύουν πάνω από όλα την ελπίδα, την αγάπη και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας. 
Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένη και δημιουργική η Νέα Χρονιά, με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.