.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΕΗ σχεδιάζει νέες εκπτώσεις για τους καταναλωτές

Η ΔΕΗ σχεδιάζει να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα διακανονισμών αλλά και περαιτέρω έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μειούμενη ρευστότητα η ΔΕΗ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» προωθεί νέο πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών καταναλωτών με βάση το οποίο όσοι πελάτες δεχτούν να προπληρώνουν την κατανάλωση ενός έτους σε ρεύμα θα απολαμβάνουν επιπρόσθετη έκπτωση 6%.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα  η ΔΕΗ ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 9 Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα διακανονισμών. Εξετάζει μάλιστα να συμπεριλάβει σε αυτό ακόμη και πάγωμα χρεών (δηλαδή να μην προσαυξάνονται με τόκους) για όσους καταναλωτές οφείλουν στην Επιχείρηση ποσά έως 1.000 ευρώ και εφόσον εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της επιχείρησης είπε σχετικά με το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ότι  «είναι εμφανές ότι οι δράσεις της Εταιρείας για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων και επισφαλειών αποδίδουν καρπούς. 


Στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων έχουν ήδη ενταχθεί 580.000 πελάτες, με συνολικό ύψος διακανονισμένων οφειλών έναντι της ΔΕΗ € 1,15 δισ. περίπου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους πλέον των 600.000 πελατών με συνολικό ύψος οφειλών περίπου € 1,2 δισ.