Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η Αδελφότητα Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12:00 στα γραφεία της, Δεληγιώργη 7, Ομόνοια

«Τσίμπησε» το βαθμό στο φινάλε ο Α.Σ. Καλπακίου

Φωτό: Apostolos Merkouriadis
*Ισοφαρίζοντας λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Α.Σ. Καλπακίου έφυγε με το βαθμό στην αναμέτρηση  με το Κάστρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:
Κόντσικα-Βελισσάριο 1-0
Προοδευτική Περάματος-Σερβιανά 1-1
Ροδοτόπι-ΑΕ Μικρασιατών 3-1
Ατρόμητος-Χαροκόπι 3-2
Κάστρο-Καλπάκι 1-1
***
ΠΑΟ Κρύας-Λαψίστα 3-0
Θύελλα Κατσικά-Πίνδος Κόνιτσας 1-3
Θύελλα Ελεούσας-Πεδινή 2-0
***
Κουτσελιό-Ανατολή (27-01-14)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (22η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 46 
2. ΠΑΟ Κρύας: 44 
3. Α.Ο. Ανατολής: 40 (21)
4. Α.Ο. Βελισσαρίου: 40 
5. Προοδευτική Περάματος: 38 
6. Θύελλα Ελεούσας: 38 (21)
7. Χαροκόπι: 34  
8. Πίνδος Κόνιτσας: 33   
9. Α.Ε. Μικρασιατών: 32 
10. Θύελλα Κατσικά: 32     
11. Κουτσελιό: 30  
12. ΠΑΣ Κάστρο: 30
13. Α.Σ. Καλπακίου: 28 
14. Ροδοτόπι: 27 
15. Κόντσικα: 20
16. Ατρόμητος '95: 14
17. Λαψίστα: 8

18. Πεδινή: 7

Super League: Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ο Ατρόμητος με γκολ του Παπαδόπουλου στο 33'  επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν από νωρίς να βάλουν ένα γκολ που θα τους διώξει το άγχος, οι φιλοξενούμενοι να καταστρέψουν το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλους τους και αν τα καταφέρουν, να χτυπήσουν στην κόντρα.
Στο 33' εκπληκτικό τακουνάκι του Καραμάνου στον αέρα, ο Παπαδόπουλος με ωραία ενέργεια θα φέρει την μπάλα στο δεξί και με πλασέ θα ανοίξει το σκορ για το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε χωρίς ρυθμό και σπουδαίες φάσεις, με τον Ατρόμητο να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος):Τσέναμο - Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Καραμάνος (64' Μπρίτο), Δημούτσος (89' Φυτανίδης), Ιγκλέσιας, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (76' Γκαρσία), Παπαδόπουλος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Βελλίδης - Ντάσιος (54' Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Μπέριος (79' Γιάκος), Μιχαήλ, Στρούνα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Αυγενικού (70' Κρητικός), Ακόστα, Ίλιτς.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, στο 8ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος
Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των μεταναστών και για προέλεγχο δρομολογίου

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος τρεις υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 52, 45 και 39 ετών) και ένας 38χρονος Έλληνας, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα με τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας.
Συγκεκριμένα βραδινές ώρες προχθές (23-01-2014), στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ήλεγξαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και ένας 39χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχαν άλλα δύο οχήματα – προπομποί, στα οποία επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές, οι οποίοι έλεγχαν το δρομολόγιο κίνησης προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (1790) ευρώ
το χρηματικό ποσό των (7.500) λεκ Αλβανίας
τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των μεταναστών
δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες διακινητές οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Alco: Οριακή διαφορά 0,6% στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,6%.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 22,2%
ΝΔ: 21,6%
Χρυσή Αυγή: 7,7%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
ΚΚΕ: 4,6%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,2%
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.
Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Γιάννενα: Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από δύο κιλά κάνναβης, μία ζυγαριά και τρία καπνογόνα

Συνελήφθη, χθες (24-01-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ότι σπίτι στο οποίο διαμένει ο 25χρονος, χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα», πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (2.096,3) γραμμαρίων
 μία ηλεκτρονική- ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας
 τρία καπνογόνα χειρός
 ένα σπρέι πιπεριού
 (27) μεταλλικές προσθήκες κάνης για όπλο φωτοβολίδας
 ένα κυτίο με καψύλλια για όπλα φωτοβολίδας
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Metron Analysis: Προηγείται ΣΥΡΙΖΑ με 0,8%

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 0,8%.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%
ΝΔ: 19,7%
Χρυσή Αυγή: 6,9%
ΠΑΣΟΚ: 4,3%
ΚΚΕ: 3,4%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 3,2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,5%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.
Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.

Σκάνδαλο τεσσάρων εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου εντόπισε το ΣΔΟΕ

Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο εκατομμυρίων, αυτή τη φορά σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, φέρεται να έχει εντοπίσει η τοπική διεύθυνση του ΣΔΟΕ. 
Όπως προκύπτει δύο συνεταιρισμοί πήραν περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για έργα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού κατέληξε στις τσέπες των υπευθύνων.
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων. 
Η δουλειά ανατέθηκε σε τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής, αλλά όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων», φαίνεται πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης. 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της. Ήδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.


Η Αδελφότητα Ράικου Ιωαννίνων κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12:00 το μεσημέρι στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ», Αγίου Φανουρίου 38, Ίλιον

Τι θα ισχύει το 2014 για τις αποδείξεις

Προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης των φόρων μισθωτών και συνταξιούχων παρέχεται σημαντική ελάφρυνση και πλέον θα απαιτείται να προσκομισθεί ποσό αποδείξεων, που ορίζεται σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος αντί για 25%.
Κατά τα λοιπά, η ρύθμιση παραμένει ως είχε.
Οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών, οι αποδείξεις δαπάνης των οποίων μπορούν να προσκομισθούν δεν προβλέπονται πλέον στο νόμο, αλλά ορίζονται με Υπουργική Απόφαση (άρθρο 72 παρ. 24 ν. 4172/2013 όπως προστέθηκε με τον ν. 4223/2013).


Σε περίπτωση που οι δαπάνες σούπερ μάρκετ και πρατηρίων καυσίμων συνυπολογισθούν μόνο σε ποσοστό 50%, επειδή μειώθηκε το ποσοστό των ζητούμενων αποδείξεων δραστικά από το 25% του εισοδήματος στο 10%, δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση, όπως φαίνεται στα ακόλουθα παραδείγματα:

Η Αδελφότητα Κουκλιωτών Πωγωνίου ανταμώνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 21:00 στην «'Επαυλη», Μυστρά και Βουλγαροκτόνου 1, απέναντι από τη Μονή Δαφνίου, Χαϊδάρι

Κοπή Πίτας από την Αδελφότητα Αθαμανιτών και Κάτω Αθαμανιτών, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 10:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Ομόνοια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας των αποδήμων Αθαμανιωτών και Κάτω Αθαμανιωτών Άρτας, μαζί με τις ευχές του για τον καινούριο χρόνο, σας προσκαλεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00  π.μ. στην αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών (Π.Σ.Ε.), που βρίσκεται στην οδό Κλεισθένους 15 στην Αθήνα, σε μια γιορτή αφιερωμένη στα μικρά Αθαμανιωτόπουλα και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Αδελφότητας.
Με την όμορφη συντροφιά των μικρών παιδιών, τσιπουράκι και νόστιμους μεζέδες, σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί λίγες ώρες χαράς.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας


Λεωνίδας Τσίπρας          Γεώργιος Μπασιούκας

Ο Χρήστος Μαντάς ζητά την απόσυρση τροπολογίας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τη Μεταλλουργική Ηπείρου

Με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός κα Γεννηματά  σχετικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον ΑΔΜΗΕ, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.
Να αποσύρει την τροπολογία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και κάθε συμφωνία που έχει κάνει με την Τρόικα, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Φ. Γεννηματά, η οποία και την κατέθεσε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον ΑΔΜΗΕ.
Με αφορμή λοιπόν αυτό, ο Γιαννιώτης βουλευτής Χρήστος Μαντάς δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «η τακτική με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να «λύσει» το ζήτημα των ΕΑΣ ισοδυναμεί με το τέλος της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου.
"Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η αναπληρώτρια υπουργός κα Γεννηματά θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το μέλλον της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας είναι πολύ σοβαρό θέμα, για να μπαίνει εμβόλιμο ως τροπολογία σε «άσχετο» μάλιστα σχέδιο νόμου".

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδωτών Αττικής κόβει την Πίτα του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12:30, το Εξοχικό κέντρο «Ο Χρήστος» Δουκίσης Πλακεντιας 34, Χαλάνδρι

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους για ένα 2014 γεμάτο υγεία, αγάπη, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική δημιουργία σε ένα κόσμο καλύτερο για όλους, προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 9η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30 στο Εξοχικό κέντρο «Ο Χρήστος» Δουκίσης Πλακεντιας 34, Χαλάνδρι.