Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, στο 8ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος
Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των μεταναστών και για προέλεγχο δρομολογίου

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος τρεις υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 52, 45 και 39 ετών) και ένας 38χρονος Έλληνας, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα με τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας.
Συγκεκριμένα βραδινές ώρες προχθές (23-01-2014), στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ήλεγξαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και ένας 39χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχαν άλλα δύο οχήματα – προπομποί, στα οποία επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές, οι οποίοι έλεγχαν το δρομολόγιο κίνησης προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (1790) ευρώ
το χρηματικό ποσό των (7.500) λεκ Αλβανίας
τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των μεταναστών
δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες διακινητές οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.