Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Από την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το 2016

Το Μάιο θα αρχίσει να τρέχει η εξόφληση του φόρου εισοδήματος

Σύμφωνα με το σχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη από την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το 2016. Στόχος του υπουργού είναι να τηρηθούν ακριβώς οι προβλέψεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο διάστημα 1 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου 2016.
Έτσι από το Μάιο θα αρχίσει να τρέχει η εξόφληση του φόρου εισοδήματος, του τέλους επιτηδεύματος, της έκτακτης εισφοράς, του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, κ.α..
Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών παραμένει η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να επαναφέρει στο προσκήνιο ενδεχόμενη καθιέρωση ενιαίας κλίμακας φορολογίας κάθε εισοδήματος.

ΕΣΠΑ: Επιδότηση έως 60.000 ευρώ για όσους σκοπεύουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση

Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει στους άνεργους το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης ενώ στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις. 
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991 στους τομείς: 
αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υγεία – φάρμακα, υλικά – κατασκευές.

Άρτα: Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθη, χθες (28-11-2015) το απόγευμα στην Ελεούσα Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μεταφορικού μέσου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος το μεσημέρι της 27-11-2015 αφαίρεσε από την πόλη της Άρτας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην κατοχή του 49χρονου κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Με την παράδοση 26 χμ συντομεύει χρονικά η διαδρομή Άρτα-Γιάννενα, τουλάχιστον κατά μισή ώρα

Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται τα έργα της Ιονίας Οδού και συγκεκριμένα στο τμήμα που βρίσκεται στο Νομό Ιωαννίνων, από το 170ο  χμ έως το 196ο  και αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία, αρχές του 2016.
Πρόκειται για ένα κομμάτι συνολικά 26 χμ που θα συντομεύσει χρονικά τη διαδρομή Άρτα-Γιάννενα, τουλάχιστον κατά μισή ώρα.
Ελάχιστες εργασίες έχουν απομείνει, που αφορούν κυρίως ασφαλτοστρώσεις.

Τελειώνει μέσα στο Δεκέμβριο η σήραγγα των 900 μέτρων, στην Αμπελιά και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες των 280 μέτρων της γέφυρας Αβγού-Κρυφοβού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές της άνοιξης του 2016.

Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από τη βήμα της τρίτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα.
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «θέλω» της κυβέρνησης από τον Καλλίκρατη, δίνοντας δύο παραδείγματα. Το κράτος πρέπει να αποφασίσει «αν θέλει διαχειριστικό ρόλο από μεριάς των θεσμών της αυτοδιοίκησης ή αναζητά ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που περνά μέσα από την αποκέντρωση», ανέφερε ο και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «φιλοδοξεί ότι θα πάμε σε μια περίοδο όπου θα είναι ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης».
«Ξεκινάμε την επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα είναι οι ίδιοι μάρτυρες ριζικών αλλαγών» επισήμανε, ενώ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον Καλλικράτη ανέφερε ότι «ή τα αντιμετωπίζεις με ένα διαχειριστικό τρόπο, ή επιχειρείς μια μεγάλη ριζική επαναθεσμοποίηση, που πραγματικά μεταφέρεις όχι μόνο από ιδιότητες, αλλά και πόρους αν πραγματικά πιστεύεις ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα από την αποκέντρωση, εμείς το πιστεύουμε» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στις ριζικές αλλαγές που είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Κάπα Research: Μεγάλη φθορά για ΣΥΡΙΖΑ, ελεύθερη πτώση για ΝΔ

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει  σημαντική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, ελεύθερη πτώση της ΝΔ και τρία κοινοβουλευτικά κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 3%.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 18,4%
ΝΔ:  14,9%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,6%
ΠΑΣΟΚ: 4,5%
ΚΚΕ: 4,4%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 2,3%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 2,2%
ΑΝΕΛ: 2,1%
Το 15,9% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ ένας στους πέντε (18,2%) προτίθεται να επιλέξει την αποχή.

Η Γ' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Τελευταία ευκαιρία για έλεγχο ΚΤΕΟ και μειωμένο πρόστιμο στους ιδιοκτήτες ΙΧ

Πρόστιμο 150 ευρώ στους οδηγούς που δεν περνούν από το ΚΤΕΟ

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν έχουν περάσει εντός προθεσμίας τα αυτοκίνητά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως από 1η Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων που περνούν καθυστερημένα από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ, θα πληρώνουν το πλήρες πρόστιμο.
Από 1η Ιανουαρίου θα τους επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.
Η Δ/νση Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων της Γενικής Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας επισημαίνει ότι:
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία παρήλθε εντός του διαστήματος από 01-01-2015 έως 14¬09-2015 χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ευεργετική διάταξη του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου περί καταβολής μειωμένου τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης, μπορούν να προσκομίζονται σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του ελέγχου έως τις 30 Νοεμβρίου 2015.   
Όσοι από αυτούς προσκομίσουν τα οχήματά τους για τη διενέργεια του ελέγχου μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας (30-11-2015) και έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν, όχι το μειωμένο, αλλά το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος.

Ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ομορφιά είναι μόνο το botox;


       Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι διαδικασίες που προσφέρουν βελτίωση στην εμφάνιση κυρίως του προσώπου, οι οποίες δεν είναι χειρουργικές. 
Αυτό παρατηρήθηκε από την εμφάνιση του botox στον τομέα της αισθητικής του προσώπου και μετά.
Η αύξηση των μη χειρουργικών διαδικασιών ακολουθείται από την αύξηση των χειρουργικών διαδικασιών. 
Αυτό σημαίνει ότι γυναίκες και άντρες προσέχουν περισσότερο την εμφάνισή τους κι εμπιστεύονται περισσότερο την πλαστική χειρουργική τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο αποτελέσματος (βελτίωση και φυσικότητα).
    Το ότι τα πράγματα έγιναν πιο απλά ήταν από τη μια μεριά μια θετική εξέλιξη, από την άλλη πλευρά όμως έφερε και κάποιες παρενέργειες. 
Οι παρενέργειες αυτές ήταν το ότι ενώ παλαιότερα με τις διαδικασίες αυτές ασχολούντο μόνο τα απολύτως εξειδικευμένοι επαγγελματίες, αφού οι διαδικασίες ήταν πιο δύσκολες. Όσο παρατηρείται μια απλούστευση των διαδικασιών, παράλληλα παρατηρείται και η εξάπλωση της εφαρμογής των διαδικασιών αυτών από μη εξειδικευμένα άτομα. Αυτά μπορεί να είναι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ασχέτων προς την πλαστική χειρουργική ή ακόμα και άτομα που δεν είναι καν γιατροί.
   Αυτό είχε τρεις σοβαρές παρενέργειες:
1/ να γίνεται κακή εφαρμογή αυτών των διαδικασιών από τα μη εξειδικευμένα άτομα και
2/ να δυσφημούνται οι διαδικασίες αυτές. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο κόσμος έχει την τάση να γενικεύει.  Δηλαδή αν δει ένα κακό αποτέλεσμα από μια διαδικασία, δεν σκέφτεται ότι φταίει το άτομο το οποίο εφάρμοσε τη διαδικασία, αλλά το αποδίδει στο ότι η διαδικασία αυτή δημιουργεί κακά αποτελέσματα. Δηλαδή δυσφημείται η διαδικασία η ίδια.
3/ να μην βρίσκει λύση ο ενδιαφερόμενος στο πρόβλημά του. 
Αυτό συμβαίνει διότι απευθύνεται σε μη εξειδικευμένα άτομα που τους προσφέρουν πολύ περιορισμένες επιλογές θεραπείας. 
Όταν οι ασθενείς αυτοί απευθύνονται σε έναν πλαστικό χειρουργό εκπλήσσονται όταν διαπιστώνουν ότι αυτό που τους ενοχλούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να διορθωθεί με εύκολο τρόπο, αλλά είχαν απευθυνθεί σε μη ειδικό ο οποίος δεν τους πρόσφερε  αυτή τη λύση, διότι δεν την ήξερε ή δεν μπορούσε να την κάνει.