Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά από 2 Αυγούστου όλες οι βεβαιώσεις μητρώου μέσω myAADE

 


Οι φορολογούμενοι θα μπορούν από αύριο, 2 Αυγούστου, να εκδίδουν ψηφιακά, εκτός από τις βεβαιώσεις στοιχείων Μητρώου που αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα τους, και τις βεβαιώσεις που περιέχουν το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων τους, συγκεντρωτικά ή ανά θεματική ενότητα.

Διευρύνονται έτσι οι δυνατότητες της ψηφιακής έκδοσης βεβαιώσεων μητρώου με την προσθήκη έκδοσης ιστορικού μεταβολών στοιχείων μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1119/2024 του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με χρήση προσωπικών κωδικών TAXISnet, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία>Βεβαιώσεις Μητρώου, όπου είναι διαθέσιμες οι εξής επιλογές:

* Τρέχουσα Εικόνα Φυσικού Προσώπου

* Ιστορικό Μεταβολών Φυσικού Προσώπου

* Τρέχουσα Εικόνα Μη Φυσικού Προσώπου/Επιχείρησης

* Ιστορικό Μεταβολών Μη Φυσικού Προσώπου/Επιχείρησης.

Κάτω από 15 λεπτά/kWh η τελική τιμή του ρεύματος μετά την επιδότηση τον Αύγουστο

 


Στο 1,6 λεπτό ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Έτσι η τελική τιμή για την πλειονότητα των καταναλωτών (η οποία εξαρτάται από το τιμολόγιο κάθε παρόχου) διαμορφώνεται κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

– Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16 ευρώ/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

– Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 ευρώ/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.

«Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να αποτραπεί η υπέρμετρη επιβάρυνση των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, από την αύξηση των τιμών του ρεύματος, εξαιτίας της πρόσφατης δυσλειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που παρατηρήθηκε εντός του περασμένου Ιουλίου», τονίζει το ΥΠΕΝ.

Σιταριά Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Αυγούστου

 

Πρόγραμμα

Στην Παναγιά της Σιταριάς θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία το πρωί και  παραδοσιακό τραπέζι  το μεσημέρι της Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024.

Το βράδυ της  Πέμπτης 15 και της Παρασκευής 16 Αυγούστου 2024, το γλέντι θα γίνει στην πλατεία του χωριού.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Χαλιγιάννη.

Έκτακτο δελτίο εκδήλωσης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στην Π.Ε. Ιωαννίνων, την Παρασκευή 2 Αυγούστου

 


Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη 01-08-2024 και ισχύει για την Παρασκευή 02-08-2024, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι Υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω πρόβλεψη, τίθεται σε ισχύ η αρ.πρωτ.93064/4582-11/06/2024 (ΑΔΑ: ΨΚΚ37Λ9-Τ3Π) του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, που αφορά την προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων, μηχανημάτων καθώς και την παραμονή εκδρομέων στις παρακάτω περιοχές:

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού.

Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.

1.      Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Κοινοτήτων Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.

2.      Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.

3.      Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Κοινότητας Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.

4.      Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο της Κοινότητας Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια της Κοινότητας Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.

5.      Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου  Β. Τζουμέρκων.

6.      Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.

7.      Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας.

1.      Στις οδούς και περιοχές.               

·         Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη  προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.

Μικροί και μεγάλοι γιαννιώτες «αγκάλιασαν» το πάρκο του Άλσους στο πικ – νικ του δήμου Ιωαννιτών

 


Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι των Ιωαννίνων απόλαυσαν το απόγευμα της Τετάρτης το πικ-νικ που διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στο πάρκο του Άλσους.

 Ήταν μια μέρα καλοκαιρινής γιορτής, που προσέφερε στους επισκέπτες του πάρκου την ευκαιρία να περάσουν κάποιες ώρες δροσιάς στον σκιά των δέντρων.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μια ευχάριστη αφορμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι σε συνθήκες καύσωνα, η ύπαρξη των πάρκων αναδεικνύεται ιδιαίτερα πολύτιμη, καθώς η σκίαση των δέντρων διατηρεί χαμηλότερη θερμοκρασία στο έδαφος και βελτιώνει το μικροκλίμα της γειτονικής περιοχής.

Ο χώρος αξιοποιήθηκε από παρέες και οικογένειες που έκαναν πικ νικ, αλλά και από όλα τα παιδάκια που οικειοποιήθηκαν τον χώρο για ελεύθερο παιχνίδι.

Παράλληλα, οργανωμένες δραστηριότητες προσφέρθηκαν από το Εικαστικό εργαστήρι «Ζωγραφίζω» με πινέλα και χρώματα, από το «Playhouse» και την «Κάισσα» Ιωαννίνων με επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια.

ΔΕΗ: Στα 16,39 λεπτά ανά κιλοβατώρα το πράσινο τιμολόγιο για τον Αύγουστο

 


Στα 16,391 σεντς ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Αύγουστο που ανακοινώθηκε σήμερα,

Η τιμή αυτή ισχύει για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα ενώ για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η χρέωση είναι 16,955 σεντς ανά κιλοβατώρα, από 14,385 σεντς. Το τιμολόγιο για το νυχτερινό ρεύμα, για όσους έχουν τον αντίστοιχο μετρητή διαμορφώνεται στα 14,934 σεντς ανά κιλοβατώρα από 11,418 σεντς τον Ιούλιο.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι ανακοινώσεις των τιμολογίων Αυγούστου από το σύνολο των προμηθευτών.

 Ήδη πάντως η Protergia και η Ήρων γνωστοποίησαν ότι θα κρατήσουν σταθερές τις χρεώσεις, στο επίπεδο του Ιουλίου.

Άμεσα αναμένεται και η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιδότηση των τιμολογίων του Αυγούστου που αναμένεται να κυμανθεί στο 1,5-2 σεντς ανά κιλοβατώρα προκειμένου η τελική τιμή για τους πελάτες της ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής, να διαμορφωθεί κάτω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Όπως ανέφεραν πηγές της επιχείρησης:

Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τον Στέφανο Ντούσκο

 


Ο Στέφανος ξανά σε έναν τελικό ολυμπιακών αγώνων!

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την εντυπωσιακή του πρόκριση στον τελικό του σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αφοσίωση, το πάθος και η αποφασιστικότητα που επέδειξε στη διάρκεια των αγώνων αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Ευχόμαστε στον Στέφανο κάθε επιτυχία στον τελικό και είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

Η προσπάθεια και το ήθος του τον έχουν ήδη καταστήσει νικητή στις καρδιές μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας κάνει όλους υπερήφανους με την επίδοσή του.

Καλή επιτυχία, Στέφανε!

Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σου και σε στηρίζει!

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη για ηχορύπανση σε νυκτερινό κέντρο

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Δελβινάκι: 4ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5, 9-10 Αυγούστου

 

4ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5 στο Δελβινάκι, 9-10 Αυγούστου 2024.

Ιερά Μονή Βελλά: «Η Ηχώ της Ηπείρου», την Τρίτη 13 Αυγούστου

 

 «Η Ηχώ της Ηπείρου», την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, στην Ιερά Μονή Βελλά.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 1 Αυγούστου


 Την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15;00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12;30

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

«Απορίες για την Κυστική Ίνωση»: Ένα δωρεάν βιβλίο απαντά

 


Σε όλα τα ερωτήματα για την πιο συχνή κληρονομική νόσο της λευκής φυλής προσπαθεί να απαντήσει το βιβλίο «Απορίες για την Κυστική Ίνωση… όσα θα θέλατε να ρωτήσετε» που διατίθεται δωρεάν από τον Σύλλογο για τη Κυστική Ίνωση, στα πλαίσια της φετινής ενημερωτικής καμπάνιας του.

«Ο Σύλλογος με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλη  κατά κύριο λόγο ενήλικες πάσχοντες από όλη την Ελλάδα, έχει είκοσι χρόνια παρουσίας και συνεχούς δράσης στη χώρα μας. Από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, είχαμε επισημάνει το κενό που υπήρχε στην πληροφόρηση και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την πιο συχνή κληρονομική πάθηση της χώρας μας και τα προβλήματα των ασθενών» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση κ. Αγγελική Πρεφτίτση και προσθέτει ότι:

«Γι’ αυτόν το λόγο, μεγάλο μέρος των δράσεων μας έχει στόχο την ενημέρωση των ασθενών, του κοινού και της Πολιτείας για το νόσημα και τις ανάγκες  των ασθενών, την ανάδειξη των προβλημάτων των πασχόντων και τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων,  ώστε η ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους να βελτιωθεί σημαντικά.

Τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις στη θεραπεία της νόσου είναι θεαματικές με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ασθενών. Κρίναμε σκόπιμο λοιπόν, υπό το πρίσμα των νέων αυτών εξελίξεων στη φαρμακευτική αγωγή, να εκδώσουμε ένα ενημερωτικό βιβλίο που απευθύνεται σε ασθενείς, στις οικογένειες τους και στο ευρύ κοινό, όπου με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, να παρέχονται επικαιροποιημένες και αξιόπιστες πληροφορίες για το νόσημα, την αντιμετώπισή του και την καθημερινότητα των ασθενών, όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον με τις νέες θεραπείες.