Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη της Μερόπης Τζούφη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Καψάλη, τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Φωτόπουλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής κ. Πασχόπουλο.
Στις διαδοχικές συναντήσεις ανταλλάχθηκαν ευχές καλής και παραγωγικής συνεργασίας για τη νέα χρονιά, ενώ πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης, υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα στο χώρο της Παιδείας και τον προγραμματισμό του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε η πρόοδος σε μια σειρά θεμάτων και η δρομολόγηση συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων στη σωστή κατεύθυνση. Τέλος, τονίστηκε πως η συνεχής επαφή και συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές έχουν σαν στόχο την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών.

Συνελήφθη ημεδαπός, με αυτοσχέδιες παγίδες πτηνών

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού, κατοίκου Αθηνών και στην κατάσχεση δέκα (10) άγριων ωδικών πτηνών προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας που έγινε στο ΑΤ Ζίτσας και στην Ομοσπονδία, κλιμάκιο της Θηροφυλακής διενήργησε περιπολία και ελέγχους στην περιοχή της Τ.Κ Γκριμπόβου του Δήμου Ζίτσας, όπου εντόπισε ένα άτομο, που όπως διαπιστώθηκε είχε στήσει αυτοσχέδιες παγίδες (ξόβεργες) για άγρια ωδικά πτηνά.
Όπως διαπιστώθηκε στις αυτοσχέδιες παγίδες είχαν ήδη εγκλωβιστεί δέκα (10) άγρια ωδικά πτηνά (καρδερίνες).
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ τα ωδικά πτηνά και οι παγίδες κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Δασαρχείο προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία απελευθέρωσής τους.
Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας με αφορμή το περιστατικό υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση που έχουν όλοι, να σέβονται την κείμενη νομοθεσία και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της ελληνικής υπαίθρου.

Τέλος, εκφράζει σε σύσσωμη την κυνηγετική οικογένεια θερμές ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, χωρίς κυνηγετικά ατυχήματα και δυστυχήματα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων 2018

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται η προκήρυξη εξετάσεων για την ανανέωση και την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.
Οι εξετάσεις απόκτησης νέων αδειών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22/1/2018 στις 9:00 π.μ. και εξετάσεις ανανέωσης  θα διεξαχθούν την Τρίτη 23/1/2018 και ώρα 9:00 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για λόγους απρόσκοπτης διενέργειας των εξετάσεων οι σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν στην Διεύθυνση Μεταφορών την Υ/Δ του διευθυντή σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά (παράβολο συμμετοχής κλπ) των υποψηφίων μέχρι τις 17/1/2018. Οι υποψήφιοι που δεν θα δηλωθούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις. 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών " Ελληνική Παράδοση ": Kοπή Πίτας και παραδοσιακό γλέντι, τη Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13.30', στην αίθουσα Εκδηλώσεων Πολυκέντρου Ραδιοφωνίας, οδός Πριάμου, Ίλιον

Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών " Ελληνική Παράδοση ".
Κοπή Πίτας 2018
Κυριακή 28 Ιανουαρίου, Ώρα 13:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολυκέντρου Ραδιοφωνίας (Πριάμου, Ίλιον)
με τους:
Γιώργο Κωτσίνη, κλαρίνο
Κώστα Κίκιλη, βιολί
Ιορδάνη Κουζηνόπουλο, λαούτο
Λάζαρο Ακριβόπουλο, κρουστά &
Ηλία Γάκο, τραγούδι.
Συμμετέχει ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος, τραγούδι.
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 6979196187

Σας περιμένουμε!!!

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης έναρξης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Φεβρουαρίου 2018

Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 05-02-2018. 
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 12-02-2018.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208827,  210-8833459 & 210-8216480
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

O Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, γιορτάζει τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων, στο ομώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στο ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας, στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2018

Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής: Κοπή Πίτας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, ώρα 12:00, στην αίθουσα του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Μεταμόρφωσης, Κ. Βάρναλη και Κλεισθένους


Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ», σας ενημερώνει ότι η κοπή της Αγιοβασιλιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21/01/2018 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Α΄ Κ.Α.Π.Η. (Κ. Βάρναλη και Κλεισθένους).
Σας περιμένουμε ν’ ανταλλάξουμε ευχές για το καινούργιο χρόνο, με άφθονο κρασί και ηπειρώτικες πίτες.


Το Δ.Σ.

H Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα κόβει τη Πίτα της και διασκεδάζει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, ώρα 12.30', στο κέντρο ''Το κέρας της Αμάλθειας'' (πρώην Κέφι), Ελλησπόντου 41, Βύρωνας

Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης-Π. Φαλήρου: Ετήσιο αντάμωμα και γλέντι, τη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ώρα 12.30, στο κέντρο ''Αναστασία'', Τερψιθέας 1 και Αχιλλέως, Παλαιό Φάληρο

Κοιλιοκήλη: Ποια η σχέση βάρους και κινδύνου επιπλοκών;

Αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών αντιμετωπίζουν οι παχύσαρκοι, αλλά και οι ελλιποβαρείς ασθενείς που υποβάλλονται σε αποκατάσταση κοιλιoκήλης, ιδιαίτερα εάν αυτή είναι περισφιγμένη.  Από μια ανάλυση δεδομένων 102.191 ασθενών που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπισή της (εκ των οποίων το 8,5% ήταν παχύσαρκοι) διαπιστώθηκε ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του Δείκτη Μάζας Σώματος και του κινδύνου για επιπλοκές.
«Οι άνθρωποι που έχουν επιπλέον του φυσιολογικού βάρος αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κήλης ή ακόμα και πολλαπλών κηλών στο κοιλιακό τοίχωμα και η αιτία είναι ότι το πλεονάζον βάρος δημιουργεί αύξηση της πίεσης στους κοιλιακούς μυς, με αποτέλεσμα να τους καθιστά πιο αδύναμους και πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη κήλης. Όταν η κήλη μείνει αθεράπευτη, τα παραπανίσια κιλά προκαλούν σιγά-σιγά αύξηση του μεγέθους της, που σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περίσφιξη, δηλαδή σε παγίδευση του εντέρου στον μυϊκό ιστό, προκαλώντας έντονο πόνο και απαιτώντας άμεση θεραπεία. Από μελέτες έχει φανεί ότι και το ελλιπές βάρος ενέχει κινδύνους επιπλοκών», επισημαίνει ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στη ηλεκτρονική έκδοση του Surgery, οι ελλιποβαρείς ασθενείς  με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μικρότερο από 18,5 είχαν 10% πιθανότητα επιπλοκών, ενώ οι ασθενείς με φυσιολογικό ΔΜΣ (18,5-24,99) είχαν 7,7%.  Όσο αυξανόταν δε ο ΔΜΣ αυξάνονταν αντιστοίχως και τα ποσοστά επιπλοκών. Συγκεκριμένα, οι υπέρβαροι ασθενείς είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 8,2% οι παχύσαρκοι κατά 9,7%, οι σοβαρά παχύσαρκοι κατά 12,2%, οι νοσηρά παχύσαρκοι κατά 16,1%, ενώ στα υπέρ-παχύσαρκα άτομα το ποσοστό ανήλθε στο 19,9%.
Όπως ανέφεραν οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πενσυλβάνια, όταν διαχώρισαν τις επιπλοκές σε εγχειρητικές, ιατρικές και αναπνευστικές, παρατηρήθηκε ότι υπάρχει διατήρηση της συσχέτισης μεταξύ των μεγαλύτερων κατηγοριών ΔΜΣ και του αυξημένου αριθμού επιπλοκών για όλες τις κατηγορίες.