Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Δωρεάν τεστ COVID για εκπαιδευτικούς και μαθητές

 


Άνοιξε η πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr/  για τα δωρεάν τεστ COVID για εκπαιδευτικούς.

Στην πλατφόρμα οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό.

Τα πρώτα ραντεβού για την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Η σύμπραξη των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον.

Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Με κωδικό 4 και sms στο 13033 η μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία

 


Με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

O κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Το SMS στο 13033 πρέπει να γράφει τα εξής:

4 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Επίσης, απαιτείται συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

 

ΕΟΔΥ: Σαράντα επτά νέοι θάνατοι σήμερα, 510 νέα κρούσματα

 


16  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα επτά νέοι θάνατοι, 510 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142.777, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5565 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42934 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3041 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

270 tamplet από την ΠΕΔ Ηπείρου στους μαθητές των σχολείων

 


Το τυπικό μέρος της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου για την προμήθεια των σχολείων των Δήμων της περιοχής με περίπου 270 τάμπλετ, για τις ανάγκες της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης μαθητών που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με την παράδοση του τεχνολογικού εξοπλισμού στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνο Καμπουράκη, στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης παρέδωσε στις υπηρεσίες της εκπαίδευσης δια του Προϊσταμένου τους, περί τα 220 τάμπλετ που προέρχονται από την προμήθεια της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου με τη διάθεση 25.000 ευρώ και ακόμα 50 τάμπλετ που προέρχονται από δωρεά της εταιρείας «Αειφορική Ηπείρου ΑΕ» (ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ).

Ο κ. Ντακαλέτσης μίλησε για την αποπεράτωση μιας ουσιαστικής πρωτοβουλίας της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και ευχαρίστησε την ιδιωτική εταιρεία για την προσφορά της, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να μιμηθούν το παράδειγμά της και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις των μαθητών σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ξεκινούν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση στα γυμνάσια και λύκεια

 


Με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας, επισφράγισε την ημερομηνία έναρξης μαθημάτων με τηλεκπαίδευση για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου  Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

 Ενώ τα δια ζώσης μαθήματα -δηλαδή τα κανονικά μαθήματα με φυσική παρουσία- για τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Παρατείνονται έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 η ισχύς των αδειών οδήγησης

 


Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών k. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρατείνονται έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 η ισχύς των αδειών οδήγησης, Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας, αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών και Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης.

Η νέα παράταση δίνεται στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του CΟVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια της παράτασης ισχύος των αδειών οδήγησης που είχε χορηγηθεί στις 6 Νοεμβρίου με σχετική εγκύκλιο (ΑΔΑ: 9Ε50465ΧΘΞ-Π2Ψ) έληγε σήμερα, 7 Ιανουαρίου 2021.

Πενήντα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (72.281) έλεγχοι, από τους οποίους οι (13.581) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.411) παραβάσεις και (5) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.136) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

(345) στην Αττική,

(110) στη Θεσσαλονίκη,

(82) στην Κεντρική Μακεδονία,

(81) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(78) στο Βόρειο Αιγαίο,

(73) στη Θεσσαλία,

(68) στη Δυτική Ελλάδα,

(65) στη Στερεά Ελλάδα,

(56) στην Ήπειρο,

(55) στην Πελοπόννησο,

(54) στην Κρήτη,

(25) στα Ιόνια Νησιά,

(22) στο Νότιο Αιγαίο και

(22) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (70.697) ομοειδείς παραβάσεις.

(268) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (263) πρόστιμα 300 ευρώ και (5) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(62) στο Βόρειο Αιγαίο,

(50) στην Αττική,

(28) στη Θεσσαλονίκη,

(26) στην Κεντρική Μακεδονία,

(18) στην Κρήτη,

(16) στη Στερεά Ελλάδα,

(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(12) στη Δυτική Ελλάδα,

(10) στην Πελοπόννησο,

(8) στο Νότιο Αιγαίο,

(8) στη Θεσσαλία,

(7) στα Ιόνια Νησιά,

(5) στη Δυτική Μακεδονία και

(4) στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (25.957) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (24.576) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.381) των (150) ευρώ.

(7) παραβάσεις και (5) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού-clickaway κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική:

σύλληψη υπευθύνου καταστήματος χονδρικού εμπορίου και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν, 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.

σύλληψη υπευθύνου καφενείου και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε (12) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Δυτική Ελλάδα:

σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε (4) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, σύλληψη ιδιοκτήτη ταβέρνας και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (657) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (734) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη σε περιοχή της Άρτας ημεδαπός να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρά την αναστολή λειτουργίας

 


Συνελήφθη χθες (06-01-2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας ημεδαπός διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρά την αναστολή λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων που ισχύει για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους (5.000) ευρώ σε βάρος της επιχείρησης καθώς και (300) ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός για απόπειρα κλοπής

 


Συνελήφθη προχθές (05-01-2021) το μεσημέρι στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής ότι νυχτερινές ώρες της (04-01-2021) άγνωστος επιχείρησε, παραβιάζοντας παράθυρο, να εισέλθει στο σπίτι της που βρίσκεται σε χωριό της Άρτας.

Από την αστυνομική έρευνα της προαναφερόμενης υπηρεσίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη.

Ξεκινά την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΑΣΕΠ 4Κ/2020)

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση-πρόσκληση που εξέδωσε το ΑΣΕΠ ξεκινά την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 η υποβολή δικαιολογητικών για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 4Κ/2020.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τον φάκελο για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από 7/1/2021 και έως 20/1/2021.

 Θα πρέπει να αποσταλούν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις 2909 μόνιμες προσλήψεις με την προκήρυξη 4Κ (Βοήθεια στο Σπίτι) στο ΑΣΕΠ.

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 4Κ/2020

 

Προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών), σύμφωνα με την προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. 4Κ/2020 (ΦΕΚ 15/18.05.2020, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.),

Αφαίρεση θυρεοειδή: Πώς θα είναι η ζωή μου μετά;

 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις στον επιστημονικό τύπο αναφέρουν βελτίωση της ποιότητας ζωής στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ολική θυρεοειδεκτομή, ανεξαρτήτως του λόγου που τους οδηγεί στο χειρουργείο. Ο φόβος της χειρουργικής επέμβασης κατά την προεγχειρητική περίοδο, οι ανεπαρκείς πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια, που αποτελούν παράγοντες που βλάπτουν τη φυσική, ψυχική και κοινωνική ευεξία, υποχωρούν. Η απουσία επιπλοκών και η επάνοδος στην καθημερινότητα αλλάζει την ψυχολογία τους και επιτρέπει στους ασθενείς να απολαύσουν μια ζωή απαλλαγμένη από την αμφιβολία και το άγχος για την εξέλιξη της νόσου.

«Οι παθήσεις του θυρεοειδούς  που αφορούν το μορφολογικό σχήμα του αδένα είναι ένα συχνό πρόβλημα, που αρχικά αναστατώνει τους ασθενείς.  Εκτιμάται ότι ο επιπολασμός των οζιδίων που μπορούν να ψηλαφηθούν είναι 3-7% στον γενικό πληθυσμό. Γενικά, ο κίνδυνος κακοήθειας στα οζίδια του θυρεοειδούς είναι 5%. Η διάγνωση καλοήθους παθήσεως, όπως η πολυοζώδης βρογχοκήλη και, ακόμη χειρότερα, κακοήθειας, όπως το θηλώδες ή το θυλακιώδες καρκίνωμα, δημιουργούν φόβο στους ασθενείς για την πορεία της υγείας τους και για το μέλλον. Αυτή η κακή ψυχολογία αποτελεί μια επιπλέον επιβάρυνση στα συμπτώματα που βιώνουν, η οποία επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις τους με την οικογένεια και το οικείο περιβάλλον τους», σημειώνει ο Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, κ. Δημήτρης Λινός. «Ωστόσο, πάνω από το 90% των ασθενών με καλά διαφοροποιημένους καρκίνους του θυρεοειδούς έχουν προσδόκιμο ζωής άνω των 20 ετών, εφόσον αντιμετωπιστούν σωστά και εγκαίρως. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μετά τη θεραπεία, η οποία είναι συνήθως χειρουργική», συμπληρώνει.

Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για να διερευνήσουν πώς επηρεάζεται η ποιότητα ζωής των ασθενών έχουν διαπιστώσει ότι αυτή βελτιώνεται μετά από ολική θυρεοειδεκτομή. Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε σε 101 ασθενείς, ηλικίας 18-70 ετών, στο Τμήμα Γενικής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.