Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Α.Σ.Μ.Ε.Κ. Δολιανών: Ξεκινά η λειτουργία του νερόμυλου για την καλοκαιρινή περίοδο

Ανακοίνωση
Μετά και τη δεύτερη άγονη δημοπρασία, για την ενοικίαση του νερόμυλου του Συνεταιρισμού μας, το Δ.Σ αποφάσισε τη λειτουργία του με εποχιακό εργαζόμενο, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Τιμή νεροτριβής 8€
Ειδικές τιμές σε ιδρύματα, ξενοδοχεία κτλ.


Α.Σ.Μ.Ε.Κ. Δολιανών

Παράταση έως τις 27 Ιουλίου στους δασικούς χάρτες για την υποβολή αντιρρήσεων

Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας, παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών, έως τις 27 Ιουλίου 2017.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το περιθώριο χρόνου στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα παρακάτω εργαλεία:
• Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη
• Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη
• Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η καταληκτική αυτή ημερομηνία είναι δεσμευτική και αποτελεί την τελευταία παράταση που δίνεται, καθώς η μερική κύρωση του χάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Τονίζεται επίσης ότι η 27η Ιουλίου 2017 είναι καταληκτική ημερομηνία τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας, όσο και αυτούς του εξωτερικού, λόγω της παραπάνω αναγκαιότητας.
Η παράταση αυτή δίνεται για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και για να υπάρχει επάρκεια χρόνου, ώστε να αποσταλούν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων από τους ΟΤΑ.

Ο.Γ.Α.: «Όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε. μέχρι τις 30/06/17 θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β΄ δόσης 2017»

H Διοίκηση του οργανισμού ενημερώνει:
Tους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της Β’ δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.
Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρις τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β΄ δόσης 2017.

Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ΄ δόσης.

Δηλώσεις του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβολή εγκαινίων

Αγαπητοί μας φίλες και φίλοι,
Σας ενημερώνουμε ότι η τελετή εγκαινίων της νέας μας στέγης φροντίδας μητέρας και παιδιού στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Ιουνίου αναβάλλεται και μετατίθεται για τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.
Ο λόγος είναι ότι επιθυμούσαμε να έχουμε κοντά μας όλους όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία αυτού του κτηρίου. Όμως, αστάθμητοι παράγοντες δεν επέτρεψαν στους φίλους μας να είναι κοντά μας και νοιώθουμε την ηθική υποχρέωση να αναβάλλουμε την τελετή εγκαινίων για να μπορέσουν να είναι δίπλα μας.
Ανανεώνουμε εκ νέου το ραντεβού μας για τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου για να εορτάσουμε το μεγάλο αυτό γεγονός, όπως επιθυμούμε μαζί με όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους μας.
Σας περιμένουμε όλους τον Οκτώβριο!

Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων στα Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια, εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Καλό είναι οι υποψήφιοι να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ώστε να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δεν πρέπει να ξεχνούν, όμως, ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία που θα κρίνει το μέλλον τους. Με πίστη και όραμα για τη ζωή τους, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες είναι μπροστά τους.
Χρειάζεται συστηματική και συλλογική προσπάθεια για να αλλάξει ριζικά η σημερινή δύσκολη κατάσταση στη χώρα και να υπάρξει προοπτική και ελπίδα για τους νέους και τις νέες. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα ανοίξουν τον δρόμο στη νέα γενιά και θα ευνοούν την εκπλήρωση των στόχων τους.
Από την πλευρά μας έχουμε βάλει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της πολιτικής μας τις ουσιαστικές αλλαγές στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας. Με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε σε όλες της βαθμίδες της Εκπαίδευσης, επιδιώκουμε μια Παιδεία σύγχρονη και με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Καλό κουράγιο στα παιδιά που δοκιμάζονται και σε όσους είναι δίπλα τους και τα στηρίζουν.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθη, χθες (05-06-2017) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 54χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένες στην καρότσα του οχήματος, δύο συσκευασίες με καπνό, χωρίς κατάλληλα παραστατικά αγοράς, συνολικού βάρους (40.500) γραμμαρίων.
Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού απεστάλη στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των αναλογούντων φόρων και δασμών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κατάθεση αναφοράς του Γιάννη Καραγιάννη για παρεμβάσεις συντήρησης στη Φοιτητική Εστία Ιωαννίνων

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως αναφορά, υπόμνημα του Διευθυντή της Φοιτητικής Εστίας Ιωαννίνων προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), με το οποίο ενημερώνει - υπενθυμίζει για τις απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης που πρέπει να γίνουν στη Φοιτητική Εστία Ιωαννίνων.
Στο υπόμνημά του ο Διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας επισημαίνει στη Διοίκηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. πως χρήζουν:

α) άμεσης αντικατάστασης τα μπόιλερ ζεστού νερού που έχουν υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας και β) πλήρους ανακατασκευής οι κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής στις πτέρυγες Γ' και Δ', στους οποίους δεν έχει γίνει καμία τεχνική παρέμβαση τα τελευταία 25 χρόνια.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου: Επιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη ασφάλεια στην ευαίσθητη παραμεθόριο επαρχία του Πωγωνίου

Αθήνα        05.06.2017
Προς
Υπουργό    Προστασίας        του    Πολίτη
Κο     Νικόλαο     Τόσκα,
Γεν.   Γραμματέα Δημοσίας   Τάξης
Κο Δημήτριο       Αναγνωστάκη,
Αστυνομική        Διεύθυνση Ιωαννίνων

Με την   παρούσα,  η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας  Πωγωνίου εκφράζει   την έντονη αγανάκτηση της για    τα  συνεχή  κρούσματα ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ  ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ που υφίστανται τα   χωρία  μας   τα     τελευταία χρόνια   λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ.
Η σταγόνα που  ξεχείλισε   το     ποτήρι είναι  τα συνεχή κρούσματα που παρατηρούνται, με χαρακτηριστικό  παράδειγμα  την ληστεία   του καφενείου    στο   ακριτικό  χωρίο  των   Κτισμάτων
και τις ληστείες   που  συνέβησαν σε   βάρος των  λιγοστών  κατοίκων  του   Ιστορικού και Μαρτυρικού χωριού του Κερασόβου και   του    ακριτικού  χωριού  Λίμνη σε    διάστημα   λιγότερο  της  μιας  εβδομάδος.       
Με τον τρόπο αυτό φανερώνεται ξεκάθαρα η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΉΣ    ΦΥΛΑΞΗΣ των   ακριτικών  οικισμών και      των   κατοίκων  τους  παρά τις     φιλότιμες  
προσπάθειες  των   λιγοστών   αστυνομικών.
Δυστυχώς, οι  αρμόδιες αρχές «κλείνουν τα μάτια», «κωφεύουν» και προσπερνούν το  διαρκώς διογκούμενο  πρόβλημα  της    ανεξέλεγκτης      εγκληματικότητας  στο   ακριτικό Πωγώνι.
Το πολλά  υποσχόμενο Σώμα  Συνοριακής  Φύλαξης ενσωματώθηκε  στην αστυνομία και  κατέληξε    στα  μεγάλα  αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα οι  περιπολίες στο  Πωγώνι   να έχουν  περιοριστεί στο  ελάχιστο. 
Παράλληλα,   με     τις    συνεχείς   μειώσεις   της   στρατιωτικής     θητείας  και    των  επανδρωμένων παραμεθόριων  φυλακίων αλλά και   τις    στρατιωτικές  «διευκολύνσεις»,  η  διαθέσιμη στρατιωτική  δύναμη στο  Πωγώνι  μειώθηκε  κατά πολύ.        
Ως συνέπεια τα   σύνορα      μας    έγιναν        κυριολεκτικά «ξέφραγο        αμπέλι», ανοίγοντας το δρόμο σε κάθε είδους κακοποιούς  που  επιδίδονται ανενόχλητοι σε «πλιάτσικο».         
Ως     εδώ! Δεν   αντέχουμε άλλο! Είναι εθνική ανάγκη  επιτέλους  η      ελληνική          πολιτεία    να   ασχοληθεί με     τα     προβλήματα       του   Πωγωνίου και   ιδιαίτερα   με     εκείνο        της   ανεξέλεγκτης    
εγκληματικότητας,    επανδρώνοντας άμεσα και   κατά απόλυτη    προτεραιότητα    το      σύνολο   των   προϋπάρχοντων Αστυνομικών     τμημάτων και   στρατιωτικών    φυλακίων  και   την  ταυτόχρομη        ενεργοποιήση    των  προυπάρχοντων   τμημάτων Συνοριοφύλαξης.        
Τα μέτρα αυτά είναι  τα  ελάχισταγια να προστατευτεί η  ζωή, η τιμή και  η περιουσία των 
κατοίκων  του, οι οποίοι εκτός  του ότι φυλούν κυριολεκτικά Θερμοπύλες κατέβαλαν και  καταβάλουν ως νομοταγείς πολίτες  κάθε είδους φόρους και χαράτσια. 
Σε κάθε περίπτωση επαγρυπνούμε, αναμένουμε τις ενέργειες σας και   επιφυλασσόμαστε για τις δικές μας.  

Για    το      Δ.Σ.   της    Ομοσπονδίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΡΜΠΥΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  ΛΙΑΓΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30-5-2017

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  30-5-2017 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 6/30-5-2017] ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2017. ΑΠΟΦΑΣΗ  90.
2. Έγκριση 2ης κατανομής ΣΑΤΑ  έτους 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  91.
3α.  Αποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530 - Περιφέρειας Ηπείρου, για την προμήθεια κουφωμάτων Αρρεναγωγείου Βήσσανης – αναμόρφωση προϋπολογισμού 2017-Ανάκληση απόφασης Δ.Σ. 217/2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  92.
3β. Αποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530  - Περιφέρειας Ηπείρου, για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση της Οικοκυρικής Σχολής Τ.Κ. Βασιλικού.» – αναμόρφωση προϋπολογισμού 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  93. 
3γ.  Αποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530  - Περιφέρειας Ηπείρου, για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση – Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας οικισμών Κτισμάτων και Νεοχωρίου Δήμου Πωγωνίου.» – αναμόρφωση προϋπολογισμού 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  94.
4. Αποδοχή – Κατανομή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. , για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2017 – Αδυναμία εκτέλεσής τους με ίδια μέσα. ΑΠΟΦΑΣΗ  95.
5. Κατανομή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2017. ΑΠΟΦΑΣΗ  96.
6α. Έγκριση Σύνταξης έκθεσης για την εκτέλεση προϋπολογισμού: 4ου Τριμήνου 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  97. 
   6β. Έγκριση Σύνταξης έκθεσης για την εκτέλεση προϋπολογισμού: 1ου Τριμήνου 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  98.
7. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στη δαπάνη επέκτασης ΦΟΠ, με 2 στύλους στην  Τ.Κ. Κρυονερίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  99.
8. Έγκριση παράτασης συμβάσεων εκμίσθωσης ακινήτων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  100.
9. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος  [Τζαβέλας Βασιλ. – Μίνι Μάρκετ – Τ.Κ. Καλπακίου].  ΑΠΟΦΑΣΗ  101.
10. Επί αιτήσεως Τσάτση Κυρ. Τ.Κ. Άνω Ραβενίων, για τη διαγραφή τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  102.
11. Επί αιτήσεως Τσουμάνη Παρασκ. Τ.Κ. Δολιανών, για υδροδότηση κτήματος εκτός οικισμού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  103. 
12. Ρύθμιση τρόπου χρήσης και διάθεσης Δημοτικών βοσκοτόπων για το 2017. ΑΠΟΦΑΣΗ  104.
13. Ορισμός υπευθύνων, από την πλευρά του Δήμου, για τη διάθεση καυσοξύλων ατομικών αναγκών στους μόνιμους κατοίκους για την περίοδο 2017 – 2018.
ΑΠΟΦΑΣΗ  105.
14. Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα [Τελικός – Τακτοποιητικός] του έργου: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Τ.Κ. Κερασόβου – Περιστερίου».
ΑΠΟΦΑΣΗ  106.
15. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής υπηρεσιών αναλύσεων νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στο Δήμο Πωγωνίου, για το έτος 2017.
ΑΠΟΦΑΣΗ  107.
16. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποπεράτωση πλατείας Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δ.Ε. Λάβδανης. ΑΠΟΦΑΣΗ  108.
EKTAKTA  ΘΕΜΑΤΑ
1. Αποδοχή της ένταξης της πράξης: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ με κωδικό ΟΠΣ 5004292, ΣΤΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  ΗΠΕΙΡΟΣ  2014-2020, με 61.182.10 Ευρώ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  109.
2. Αποδοχή της ένταξης  της Πράξης στο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ – Άξονας προτ. 1 – Μέτρο 2, με τίτλο: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 270.000 Ευρώ [70.000,00 Ευρώ ιδία συμμετοχή – Εξουσιοδότηση Δημάρχου για σύμφωνη γνώμη – υπογραφή συμφώνου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  110. 
3. Υποβολή αιτήματος για παραχώρηση χώρου Ειρηνοδικείου Δελβινακίου στο Δήμο Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  111. 
4. Δημοπράτηση έκτασης Αιολικού Πάρκου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  112.
5.      Επικυροποίηση μελετών και έγκριση συνοπτικών λογ/σμων. ΑΠΟΦΑΣΗ  113.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

Εκδήλωση στην Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο για την παράδοση του νέου υπερ-καταψύκτη, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ώρα 11:30 π.μ.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, 2017 και ώρα 11:30 πμ θα πραγματοποιηθεί στην Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο εκδήλωση για την παράδοση του νέου υπερ-καταψύκτη, δωρεά της εταιρείας Rontis, προκειμένου να στηρίξουμε την προσπάθεια της Νεογνολογικής Κλινικής να ανανεώσει  την υλικοτεχνική υποδομή  που απαιτείται για την φύλαξη και διατήρηση βιολογικών υλικών για τα ερευνητικά της προγράμματα.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Διευθύντρια Διοικητικού του «Αρεταιείου» Νοσοκομείου κα Αλεξία Μπολουδάκη καθώς και η Διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Νικολέττα Ιακωβίδου, το μέλος του ΔΣ της Rontis Corporation κος Ιωάννης Δρίβας και ο Διευθυντής του τμήματος Βρεφικής Διατροφής της Rontis AG κoς Απόστολος Καρούτης.
Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, το οποίο έχει πιστοποιηθεί ως «Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο», παρέχει απλή και ενδιάμεση νοσηλεία νεογνών.
Η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού αποτελεί έργο ζωής για το προσωπικό του νοσοκομείου (ιατρικό/μαιευτικό). Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει προγεννητικά μαθήματα σε εγκύους, στις λεχωϊδες και στο οικογενειακό περιβάλλον τους, εφαρμόζει επαφή δέρμα με δέρμα μητέρας παιδιού και άμεσο ξεκίνημα του μητρικού θηλασμού στη γέννηση καθώς και παραμονή του νεογνού δίπλα στη μητέρα του με παρακολούθηση και υποστήριξη από τις μαίες της κλινικής. Παράλληλα με το κλινικό, η Νεογνολογική Κλινική παρουσιάζει έντονο διδακτικό και ερευνητικό έργο. Οργανώνει διεθνή Επιστημονικά Συμπόσια, έχει μεγάλο αριθμό  φοιτητών που εκπονούν διδακτορική διατριβή, παρέχει μαθήματα στους ειδικευόμενους ιατρούς και μαίες και παρουσιάζει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων επιστημονικών μελετών σε ξένα κυρίως περιοδικά. Τέλος τα μέλη ΔΕΠ και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος συμμετέχουν συχνά ως προσκεκλημένοι ομιλητές σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια.
Η Rontis είναι μία ελβετική πολυεθνική ιατροφαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1986 από μία ομάδα διακεκριμένων επαγγελματιών με μακρά εμπειρία στον ευρύτερο τομέα της υγείας. Όραμά της να παρέχει τις πλέον καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις, αποβλέποντας στην κατάκτηση ηγετικού ρόλου στην παγκόσμια ιατροφαρμακευτική αγορά. Η είσοδος στην αγορά της Βρεφικής Διατροφής και των Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας υπήρξε ορόσημο στην επεκτατική δραστηριότητα της εταιρείας θέτοντας τα θεμέλια για την παραγωγή προϊόντων βρεφικής και παιδικής διατροφής, καθώς και δερμοκαλλυντικών προϊόντων. Ο στόχος της δημιουργίας των προϊόντων βρεφικής διατροφής Rontamil είναι να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς και γιατρούς να έχουν εναλλακτικές διατροφικές λύσεις στην περίπτωση που ο βρεφικός θηλασμός για κάποιο λόγο δεν είναι εφικτός. H Rontis συμμετέχει σε πολυάριθμα πανεπιστημιακά προγράμματα, ενισχύει την επιστημονική επιμόρφωση των παιδιάτρων και υποστηρίζει την έρευνα με στόχο τη βελτίωση της υγείας και ευημερίας των παιδιών όλου του κόσμου.
Έτσι, με τη δωρεά αυτή δίνεται η ευκαιρία και η μεγάλη τιμή στην εταιρεία Rontis να συμβάλει στο τεράστιο κοινωνικό και επιστημονικό έργο που επιτελεί η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 6 Ιουνίου, ώρα 9:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα
διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 06η Ιουνίου 2017, ημέρα Τρίτη &
ώρα 09.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Καστάνιανης.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ