Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Αρίστη Ιωαννίνων: Βρήκαν 106 κιλά χασίς κρυμμένα σε θάμνους

Μια καλά κρυμμένη «καβάτζα» χασίς εντόπισαν το Σάββατο οι άνδρες της αστυνομίας στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων (σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Κόνιτσας) εντόπισαν σε δασώδη περιοχή κοντά στη διασταύρωση Αρίστης Ιωαννίνων, τέσσερις ταξιδωτικούς σάκους, επιμελώς κρυμμένους σε θάμνους, οι οποίοι περιείχαν κάνναβη βάρους 106 κιλών.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Υπουργείο Οικονομικών: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, παρά το γεγονός ότι περίπου 500.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμα υποβληθεί.

Η σχετική προθεσμία λήγει την Δευτέρα ενώ ερωτηματικό αποτελεί εάν το σύστημα θα μπορέσει να αντέξει την υποβολή κατά μέσο όρο 250.000 δηλώσεων αύριο και την Δευτέρα.

Οι νέοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ

Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα

Η αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης της ΔΕΗ φέρνει διπλές μειώσεις για περίπου 1,5 εκατομμύριο μικρούς εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στον Ιούλιο. 
Την ίδια ώρα, οι αλλαγές φέρνουν μικρές αυξήσεις στη χαμηλή κλίμακα χρέωσης (0-800 κιλοβατώρες) στα οικιακά τιμολόγια. 
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έρχονται μετά από την έγκριση του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου, αφορούν:
•εμπορικά καταστήματα
•γραφεία
•συνεργεία αυτοκινήτων
•φούρνοι
•καθαριστήρια
•εστιατόρια
•καφέ
•ζαχαροπλαστεία κλπ.,

Μειώνεται ο φόρος στα ακίνητα

Τα 5 σημεία "κλειδιά"

Λιγότερο φόρο ακινήτων σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους φέρνουν οι αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, με τις οποίες αφενός διορθώνονται αδικίες, αφετέρου ανοίγει ο δρόμος για την εκκαθάριση του φόρου και την πληρωμή του από τους ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», με την εφαρμογή των αλλαγών που προβλέπει εισήγηση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη προς τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη προκύπτουν ελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων σε 4.500 περιοχές από όλη τη χώρα που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικών τιμών το 2011 στον συμπληρωματικό φόρο, ενώ δίνεται προθεσμία σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για να τροποποιήσουν αναδρομικά το Ε9, ώστε να αποφύγουν χαράτσια.

Τρεις συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα

Χθες (11.07.2014) συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις, τρία άτομα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 33 ετών, καθώς και ένας 36χρονος υπήκοος Ιράν, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα.
Αναλυτικά:
αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στο Πέτα Άρτας, τον 49χρονο ημεδαπό, γιατί σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδική κρύπτη μέσα σε ντουλάπα, δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, βάρους (10,86) γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,54) γραμμαρίων
αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, τον 36χρονο αλλοδαπό, γιατί κατείχε (3,2) γραμμάρια ηρωίνης, τρία (3) ναρκωτικά χάπια και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν χθες το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, τον 33χρονο ημεδαπό, γιατί κατέχει τέσσερα (4) ναρκωτικά χάπια, στερούμενος ιατρικής συνταγής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο -1,1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Σε αρνητικό πεδίο παρέμεινε ο πληθωρισμός και τον Ιούνιο, ωστόσο οι αποπληθωριστικές πιέσεις υποχώρησαν σε σχέση με τον Μάιο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Ιουνίου 2014, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουνίου 2013 προκύπτει μείωση 1,1%, έναντι μείωσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.
Σε σχέση µε τον Μάιο 2014, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,6%, έναντι μείωσης 0,2% που καταγράφηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκάμηνου Ιουλίου 2013 - Ιουνίου 2014 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Ιουλίου 2012 - Ιουνίου 2013 παρουσίασε μείωση 1,5%, έναντι αύξησης 0,5% κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο.