Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Ορφανοί» 4 σάκοι με 106 κιλά χασίς

Χθες το πρωί στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, πλησίον αγροτικής οδού εντοπίστηκαν επιμελώς, κρυμμένοι από άγνωστους δράστες, (4) ταξιδιωτικοί  σάκοι, που περιείχαν συνολικά (106) κιλά και (100) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. 
Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 53χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνέλαβαν χθες (09.03.2013) το απόγευμα έναν 53χρονο ημεδαπό, στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος κατείχε σε αποθηκευτικό χώρο έξω από το σπίτι του ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (42,3) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η διαιτησία και το δοκάρι στέρησαν το βαθμό της ισοπαλίας από τον Αγροτικό Αστέρα - Πολυβόλο ο Α.Σ. Καλπακίου-Συνεχίζει το νικηφόρο σερί η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

*Ευχάριστο απόγευμα πέρασε η  ομάδα του Α.Σ. Καλπακίου  νικώντας  με το ευρύ 9-1 την ουραγό της βαθμολογίας ομάδα Καμποχωρίων.
Εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα που υπέστη η πρωτοπόρος  Ελεούσα, και πλησίασαν στον ένα βαθμό.
Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μακρής χατ-τρικ, Σωκρατόπουλος (2), Μωυσιάδης (2), Αρβανίτης (1), Καψάλης (1).
 

* Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τον Αγροτικό Αστέρα και προηγήθηκαν με χτύπημα φάουλ στο 20΄.
Στη συνέχεια Αγροτικός Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι και πίεσε για την ισοφάριση δημιουργώντας πολλές φάσεις στην εστία της Αγίας Μαρίνας.
Στο 44΄ σε χτύπημα φάουλ του Ντρίκου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Παντούλας έκανε το 1-1.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ σε μια φάση που ο Αστέρας διαμαρτύρεται ότι ξεκίνησε από καθαρή θέση οφσάιτ.
Ο Αστέρας διαμαρτύρεται για το μη  καταλογισμό πέναλτι  σε ανατροπή του Χαλντούπη μέσα στην περιοχή.
Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση.
Κλασικές ευκαιρίες έχασαν οι Χαλντούπης και Πατσιούρας.
Στο 88΄ η μπάλα βρήκε το δοκάρι των γηπεδούχων σε σουτ του Ντρουμπάλη.
Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Αμφιθέα  -  Αμπελόκηποι  3 - 1
Καλπάκι -  Α.Ε. Καμποχωρίων  9 - 1    
Περίβλεπτος -  Πανφρουριακός  1 - `1
Πρωτόπαπα -  Δαβάκης 3 - 0    
Περιστέρι -  Θύελλα Ελεούσας  3 - 2
Ασβεστοχώρι -  Ζωοδόχος  1 - 0
Νησί -  ΠΑΟ Κόνιτσας 2 - 2
Αγία Μαρίνα -  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά  2 - 1
Σταυράκι  -  Πωγωνάτος 1 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (27η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 70
2. Καλπάκι: 69
3. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 52 
4. Περίβλεπτος: 50
5.Ασβεστοχώρι: 46
6. Ζωοδόχος: 43
7. Αγία Μαρίνα: 41
8. Αμφιθέα: 40 
9. Πωγωνάτος: 39   
10.  Δαβάκης: 36
11. Σταυράκι: 34 
12. Πρωτόπαπα: 32 
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 31
14. Αμπελόκηποι: 30
15. Πανφρουριακός: 29
16. Περιστέρι: 26
17. Νησί: 20
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 1

Super League: Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0 - 1

Σπουδαίο διπλό του ΠΑΣ τον κρατάει ζωντανό για τα πλέι-οφ.

Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο ορεξάτα το ματς και προσπάθησε να πιέσει από την αρχή. Ο ΠΑΣ όμως ήταν αυτός που έκανε την πρώτη καλή φάση, με τον Λίλα να κάνει τη σκαστή κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ντε Βινσέντι, αλλά τον Λοντίγκιν να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Η Ξάνθη συνέχισε να κρατά τα ηνία του αγώνα, αλλά η υπεροχή της ήταν φλύαρη.
Με τους φιλοξενούμενους να είναι υποδειγματικά στημένοι στην άμυνα, οι Ακρίτες δεν έβρισκαν διαδρόμους και στις σπάνιες περιπτώσεις που τα κατάφερναν, τους έλειπε το κάτι παραπάνω για να σκοράρουν.
Στο 20' ο Μαρσελίνιο έκανε πολύ καλή ατομική προσπάθεια από αριστερά, αλλά επέλεξε να τελειώνει τη φάση μόνος του στέλνοντας τη μπάλα άουτ, αντί να προτιμήσει κάποιον από τους ελεύθερους συμπαίκτες του που περίμεναν.
Στο 27' ο Ντιέ με εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταμπάση και κάπου εκεί οι ουσιαστικές επιθετικές προσπάθειες των δύο ομάδων έλαβαν τέλος για το πρώτο ημίχρονο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σολτάνι στο 48' να κατεβάζει όμορφα μία μακρινή μπαλιά αλλά να σουτάρει άουτ από καλή θέση, σε μία από τις τελευταίες του καλές ενέργειες στο ματς πριν αντικατασταθεί από τον Ονουάτσι.
Ένα λεπτό αργότερα η Ξάνθη έχασε την καλύτερη ευκαιρία της μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Ταμπάση να βγαίνει με τα πόδια και να νικά τον Μαρσελίνιο διώχνοντας σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κλέβοντας μπάλες με αρκετά καλή συμπεριφορά στο χώρο του κέντρου, αλλά τους έλειπε η σωστή τελική προσπάθεια για να ανοίξουν το σκορ. Όταν την έβρισκαν, έπεφταν πάνω στον Ταμπάση, ο οποίος στο 64ο λεπτό είπε «όχι» σε ωραίο πλασέ του Μαρσελίνιο αποκρούοντας σε κόρνερ.
Στο 69΄ σε μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΣ, ο Ίλιτς βγήκε από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα στον Γεωργίου, ο οποίος ακολούθησε τη φάση και είχε εύκολο έργο από κοντά για το 0-1.

ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παΐτο, Βασιλακάκης (83' Ράνος), Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Μαρσελίνιο (73' Σμιθ), Σολτάνι (61' Ονουάτσι), Ντάνι, Μπέρτος.
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου (73' Βίλα), Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (85' Ντάσιος), Ίλιτς (73' Κεϊτά).

92 δήμαρχοι-νομάρχες και πρώην βουλευτές έπαιρναν συντάξεις «μαϊμού»!

Στη λίστα των προσώπων που έπαιρναν συντάξεις «μαϊμού» συμπεριλαμβάνονται και 92 πρώην αιρετοί (δήμαρχοι και νομάρχες).
 Όπως ανακάλυψε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια ελέγχου που ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή συντάξεις «μαϊμού» έπαιρναν μεταξύ άλλων:
Επτά πρώην βουλευτές, 25 ιερείς, 92 πρώην δήμαρχοι και νομάρχες, 420 δημόσιοι υπάλληλοι, 243 στρατιωτικοί και 366 ανάπηροι πολέμου και 5 δικαστικοί.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι συντάξεις εισπράττονταν εδώ και χρόνια, ενώ όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Έως 31 Μαρτίου 2013 η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 279/23460/22-02-2013 Κ.Υ.Α. η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς εκπροσώπησης δικαιούχων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013 είναι από 01/03/2013 έως 31/03/2013.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν Δήμοι, Ιερές Μητροπόλεις, Ν.Π.Δ.Δ. τα οποία παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας καθώς και Ν.Π.Ι.Δ. που αποδεδειγμένα παρέχουν υπηρεσίες φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (γρ. 110).

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων καλεί τους αντιπροσώπους και τα διοικητικά συμβούλια των αδελφοτήτων μελών της, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30 πμ στην αίθουσα Βασιλοπουλιωτών Κολωνού 48 2ος όροφος Αθήνα σε ετήσια τακτική γενική συνέλευση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΟΛΩΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10437
Email: omkalama@hotmail.com

ΠΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ
...
Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων

ΚΑΛΕΙ

Τους αντιπροσώπους και τα διοικητικά συμβούλια των αδελφοτήτων μελών της, την Κυριακή πρωί 10 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30 πμ στην αίθουσα Βασιλοπουλιωτών Κολωνού 48 2ος όροφος Αθήνα.

1) Σε ετήσια τακτική γενική συνέλευση με θέματα ημερήσιας διάταξης.
2) Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της θητείας του Δ.Σ της ομοσπονδίας.
3) Αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ της ομοσπονδίας και αντιπροσώπων στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Αδικείται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων»

Την έντονη δυσφορία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη συνάντησε η απόφαση για μη ένταξη του Αεροδρομίου Ιωαννίνων στη λίστα με τα υπό παραχώρηση αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.
«Θα επιμείνουμε όπως το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενταχθεί στα αεροδρόμια της πρώτης κατηγορίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Ακόμη, ο κ. Καχριμάνης σημείωσε:
«Πιστέψαμε ότι θα είχαμε μια καλύτερη τύχη, αν το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ακολουθήσει την αλλαγή που γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, να λειτουργήσει μέσω διαγωνισμού ως ιδιωτικό. Γιατί έχουμε παραδείγματα, όπως με το λιμάνι του Πειραιά, που η εταιρία που το λειτουργεί, άλλαξε τα πάντα. Δυστυχώς το Υπουργείο, χωρίς να σκεφτεί τη γεωπολιτική θέση του αεροδρομίου, το οποίο είναι αεροδρόμιο τουλάχιστον της Νότιας Ευρώπης, το έχει κατατάξει με άλλα κριτήρια ως βοηθητικό», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα κάνει σχετική παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο, θεωρώντας ότι με το σχέδιο που προωθείται αδικείται το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στη προβληματική μελέτη που είχε εκπονηθεί για το Αεροδρόμιο, αναρωτώμενος γιατί δεν το έχει ερευνήσει Εισαγγελέας, ενώ χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο του Ακτίου. «Άλλο ρόλο παίζει όμως το αεροδρόμιο του Ακτίου και άλλο των Ιωαννίνων», είπε.

Εκλογή Συντονιστικής γραμματείας της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων

Η νεοεκλεγείσα Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων συνεδρίασε την Πέμπτη 7 Μαρτίου και εξέλεξε τη συντονιστική της γραμματεία.
Η γραμματεία απαρτίζεται από τους:
Βενέτη Κώστα,
Καραγιάννη Γιάννη,
Μανωλά Μανώλη,
Νάτση Λάζαρο,
Νικολόπουλο Τάκη,
Σπέγγο Άρη,
Τράντζα Μαρία.
Συντονιστής της οργάνωσης εκλέχτηκε ο Βενέτης Κώστας.

Γραικοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 21χρονος, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (09-03-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα επί της Περιφερειακής Οδού της Ηγουμενίτσας (Γραικοχώρι), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 21χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με αυτοκίνητο, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 18 και 17 ετών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί στερούνταν κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα μας ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Επανεκκίνηση για τα μεγάλα έργα

ΔΥΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 21 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ 
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ

Η παραχώρηση των αεροδρομίων θα γίνει για τουλάχιστον 30-35 χρόνια, ενώ η αναθέτουσα αρχή θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης, εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Θα καθοριστεί αρχικό εφάπαξ τίμημα και ετήσιες πληρωμές, οι οποίες θα εξαρτώνται από τα κέρδη των αερολιμένων. Οι παραχωρησιούχοι θα αναλάβουν και τις επενδύσεις σε υποδομές στα αεροδρόμια, που αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 200 και 220 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο θα δώσει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, το Δημόσιο θα διατηρήσει την ιδιοκτησία, την εποπτεία και τον έλεγχό τους.
Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας, τα οποία το 2011 διακίνησαν 9,3 εκατομμύρια επιβάτες. Στην ομάδα αυτή ανήκουν οι αερολιμένες Θεσσαλονίκης (62%), Κέρκυρας (1,65 εκατομμύριο επιβάτες το 2011 - 86%), Ζακύνθου (920.000 επιβάτες - 97%), Κεφαλονιάς (86%), Άκτιου (98%), Καβάλας (63%) και Χανίων (75%). Σε αυτή την ομάδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επιθυμούν να συμπεριλάβουν στην πρότασή τους και άλλα τρία αεροδρόμια, αυτά της Αλεξανδρούπολης (1%), του Αράξου (99%) και της Καλαμάτας (71%).
 Στη δεύτερη ομάδα εντάσσονται τα αεροδρόμια Δωδεκανήσων - Κυκλάδων και Αιγαίου με συνολική κίνηση 8,3 εκατ. επιβάτες το 2011. Πρόκειται για τους αερολιμένες: Σκιάθου (92%), Σάμου (58%), Μυτιλήνης (27%), Μυκόνου (54%), Σαντορίνης (52%), Κω (89%), Ρόδου (84%). Ενδεχόμενες προσθήκες 2ης ομάδας είναι η Κάρπαθος (67%), η Χίος (9%) και η Λήμνος (15%). Επίσης υπάρχει και το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, το οποίο μπορεί να το επιλέξει όποιος από τους δύο επενδυτές επιθυμεί.
 Για τα αεροδρόμια που δεν παραχωρηθούν πρόκειται να δημιουργηθεί Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων με 20ετή διάρκεια. Η εταιρεία θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όσον αφορά στο «Σπατόσημο», το 2014 θα αντικατασταθεί από ένα νέο ενιαίο τέλος το οποίο θα επεκταθεί και στα αεροδρόμια που παραχωρούνται.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ 2013

Έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Μελών εκλέχθηκαν για το νέο Δ.Σ οι παρακάτω συγχωριανοί και συγχωριανές:

Αγγέλης Ιώαννης του Δημητρίου
Βασιλείου Σταύρος του Αλεξάνδρου
Φετάνη Ελένη συζ. Αντωνιάδη Κων/νου
Κώτσης Παναγίωτης του Θωμά
Φετάνης Δημοσθένης του Αναστασίου
Ιωάννου Χαρίλαος του Παναγιώτη
Πέτρου Λάμπρος του Χρήστου
Τσιόλης Γεώργιος του Χριστοφόρου
Φετάνης Κωνσταντίνος του Αθανασίου

Τα μέλη του Δ.Σ θα συγκροτηθούν σε σώμα την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στις 18:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων.