Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα με ανέμους, καταιγίδες και χαλάζι

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-03-2016) στα δυτικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά:
-Αύριο Δευτέρα (07-03-2016) ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και αργότερα πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.
-Την Τρίτη (08-03-2016) ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά περιόδους στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr

Rass: Προβάδισμα 2,8% για τη Ν.Δ

Προβάδισμα 2,8% διαθέτει η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Το Παρόν».
Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 26,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%
Χρυσή Αυγή: 6,4%
ΚΚΕ: 6,2%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 5,3%
Ένωση Κεντρώων: 4,7%
ΑΝΕΛ: 2,8%
Ποτάμι: 2,3%
ΛΑΕ: 2%
Αδιευκρίνιστης ψήφος: 16,1%.

''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016'': Στάδιο Ταε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο


Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των ηπειρώτικων προϊόντων και των εκθεμάτων των ηπειρώτικων αποδημικών οργανώσεων.

Στα ύψη το κέφι στον Αποκριάτικο Χορό της Αδελφότητας Ιερομνημιτών Πωγωνίου

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, εκατό και πλέον Γερομάτες διασκέδασαν στον ετήσιο Αποκριάτικο Χορό της Αδελφότητάς.
Το κέφι ήταν στα ύψη από το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με συντροφιά το κλαρίνο του Βασίλη Τόλη και το ντέφι του Γιάννη Γραβάνη!

Το ΔΣ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους και σας εύχεται καλές Απόκριες, καλή Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί, και ακόμη περισσότεροι!

Επαφή με το όνειρο της ανόδου ο Αγροτικός Αστέρας (3-0)-Τρίποντο εκτός με τον Αετό Πρωτόπαππας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-3)-Έχασε στο Νησί η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (2-0)

*Ένα ακόμη τρίποντο πήρε ο  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο νικώντας τον  Π.Α.Σ. Αλμυρό με 3-0.
Ο Αγροτικός Αστέρας πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του, παραμένοντας στο κόλπο της ανόδου.
Μετά από ένα «άσφαιρο» πρώτο 45λεπτο ο Αγροτικός Αστέρας ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο, φθάνοντας στη νίκη. 
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 48'  με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κολιούση Χρήστου.
Ο Σαντεντίν Δημήτριος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0 στο 58'.
Το  τελικό 3-0 έκανε στο 74΄ ο Μακρής Χρήστος.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Γκόνης Πέτρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Γκάνας Κων/νος, Μακρής Χρήστος, Κολιούσης Χρήστος, Ζόta Αρσέν (Σκόρδος Κων/νος 26΄),  Ζόta Romeo,  Βαζάτης Χριστόδουλος (Μπίκας Κων/νος 58΄), Σαντεντίν Δημήτριος (Τσιγαρίδας Μανόλης 68΄)
*Μετά από μια καλή εμφάνιση η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος πήρε το διπλό στο γήπεδο του Νεοχωρίου από την ομάδα του Αετού Πρωτόπαππας με 1-3.
Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο  Τσαραώσης Ευάγγελος στο 20'.
Ο Φουρτούνης  Ηλίας έκανε το 0-2 στο 57'.
Οι γηπεδούχοι στο 65΄ μείωσαν  σε 1-2  με τον Ντάσκαρη Δημήτρη.
Ο Τσαραώσης Ευάγγελος στο 90' έκανε το τελικό 1-3.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος (Καρδάσης Γεώργιος 80΄), Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος. Κώστας Κωνσταντίνος, Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας (Κατσαβριάς Βασίλειος 70΄), Τσαραώσης Ευάγγελος,  Ζενέλης Πάτροκλος (Μπάγιας Ελευθέριος 57΄)

*Την ήττα γνώρισε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου στο Νησί από τον τοπικό Αετό με 2-0.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18΄ με τον Γκούντα Αθανάσιο.
Ο Γιώτης Δημήτριος έκανε το 2-0 στο 79'.
Η Αναγέννηση τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίχτες γιατί ο  Ντόντης Βασίλειος στο 70' αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Τάσιος Αλέξανδρος, Πότσης Θεόδωρος, Μπάσιος Χρήστος, Στεφάνου Χρήστος, Γιάτσε Gerti Ντόντης Βασίλειος, Καραμάνης  Αλέξανδρος,  Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Δήμος Αναστάσιος

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 4-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 3-0
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ   2-1
****
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-2
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 4-1
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 2-2
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-3
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4-2
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-0 


Βαθμολογία (22η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 50
2. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 45 
3. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 44
4. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 43 
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 43
6. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 41
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 41
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 36
9. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 33 
10. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 31   
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 29
12. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 27
13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 26
14. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 25
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 20
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 12
17. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6  
18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4  

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπής για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο

Συνελήφθη, χθες (05-03-2016) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, μία 23χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 23χρονη, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ κατείχε ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, το οποίο άνηκε σε άλλο άτομο.
Το παραπάνω πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας, μίας μη νόμιμης μετανάστριας

Συνελήφθη, χθες (05.03.2016) το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, μία 30χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία δεν κατείχε τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Θανάσιμος τραυματισμός 69χρονου ημεδαπού στη Νικόπολη Πρέβεζας

Χθες (05.03.2016) το απόγευμα στη Νικόπολη Πρέβεζας, ένας 69χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης γεωργικού ελκυστήρα, ιδιοκτησίας του, στον αύλειο χώρο της οικίας του, καταπλακώθηκε από αυτόν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (36,300) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθη, σήμερα (06-03-2016) τα ξημερώματα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, ο 33χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει τέσσερα τσουβάλια που περιείχαν νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους (36,300) γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Ο λαθραίος καπνός καθώς και το ανωτέρω αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 0,2% το 2015

Σε ύφεση της τάξης του 0,2% βρέθηκε η ελληνική οικονομία το 2015, με το ΑΕΠ να διαμορφώνεται σε 185,1 δισ. ευρώ από 185,5 δισ. ευρώ το 2014.
Αυτό προκύπτει από την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς 2015 και τον υπολογισμό από το άθροισμα των αντίστοιχων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, πέρυσι η τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε 0,2%, με την κατανάλωση των νοικοκυριών να αυξάνεται κατά 0,3% και αυτή της Γενικής Κυβέρνησης να μένει αμετάβλητη.
Οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν 13,1%, ενώ καταγράφηκε μείωση 3,8% στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών και πτώση 6,9% στις εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών λόγω κυρίως των capital controls.

Πρέβεζα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 61χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 61χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, ο 32χρονος, την 29-02-2016, εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 61χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 32χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των (1.700) ευρώ για την αγορά μοτοσικλέτας, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Κρατάμε όλες τις αποδείξεις του 2015!

Με νέα έκκλησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ζητά από τους φορολογούμενους να ζητούν και να κρατούν όλες τις αποδείξεις από τις αγορές τους.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε τηλεφωνικά στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai και αναφέρθηκε στο θέμα των αποδείξεων. Όλα αυτά εν όψει και της επικείμενης έναρξης της διαδικασίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων του 2016.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το νομοσχέδιο για το "πλαστικό χρήμα", που αναμένεται να κατατεθεί, θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις τόσο για τις αποδείξεις, όσο και για το αφορολόγητο. Συγκεκριμένα τόνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα, χωρίς ωστόσο να το οριοθετεί ακριβώς χρονικά.

Δραματικές οι απώλειες για τους εργαζομένους

 Στα 409 ευρώ (μικτά) ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση


Μειώθηκε κατά 2,98% ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 3,72% τον Ιούνιο του 2015, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, όπως αποτυπώνεται στα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ. Επίσης, στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 2,35%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 1,70%.
Αναλυτικότερα, από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (Α.Π.Δ.) που υποβλήθηκαν για τον Ιούνιο του 2015 και για τις εγγραφές οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
Σχετικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων-ασφαλισμένων
Τον Ιούνιο του 2015, υποβλήθηκαν και έτυχαν επεξεργασίας, «Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις» (Α.Π.Δ.) από 240.677 κοινές επιχειρήσεις και 9.335 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις Α.Π.Δ. ανέρχεται σε 1.909.948, εκ των οποίων 1.878.581 σε κοινές επιχειρήσεις και 31.367 σε οικοδομοτεχνικά έργα.