Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΣΟΒΟ: Τραγικός θάνατος σκιέρ


Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο χιονοδρομικό κέντρο του Προφήτη Ηλία στο Μετσόβο, ένας 23χρονος σκιέρ από την Άρτα βρήκε τραγικό θάνατο.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έχασε τον έλεγχο, κατεβαίνοντας την απότομη πλαγιά και η πορεία του σταμάτησε σε ένα δένδρο, όπου βρήκε ακαριαίο θάνατο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ



ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΚΑΡΙΤΣΑ 1 - 2

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Αισιόδοξος για την οικονομία»


Αισιόδοξος για την οικονομία δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «το κομβικό σημείο είναι να νιώσουν ασφαλείς οι τράπεζες και να αρχίσουν να διοχετεύουν ρευστότητα».
Εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε το ελληνικό Δημόσιο χρέος να γίνει διαχειρίσιμο από το 2013 και μετά, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Επίσης, για τις εξεταστικές σημειώνει ότι απαιτείται ριζική αναθεώρηση της ποινικής δικονομίας για τον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες, ενώ για τα κομματικά ταμεία επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι.
Υπογραμμίζει ότι πρέπει να ψηφιστεί ειδικός νόμος που θα θέτει τις προϋποθέσεις και τις εγγυήσεις της παρουσίας της SIEMENS και κάθε άλλης εταιρείας στους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ: Με «χορηγία» ΣΥΡΙΖΑ έγινε η απόβαση


Ένα «καραβάνι» ανθρώπων, μεταναστών κυρίως από χώρες της Βόρειας Αφρικής, εγκατέλειπε την περασμένη Κυριακή τα Χανιά για την Αθήνα. Το πλοίο από την Κρήτη άραξε στον Πειραιά στην ώρα του -όπως συνήθως. Κάποια πούλμαν περίμεναν να «γεμίσουν» από την άφιξη των μεταναστών -παραδίπλα περίπου 200 διαδηλωτές με πανό από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για συμπαράσταση. Σε ελάχιστο χρόνο, οι 250 μετανάστες έμπαιναν στη Νομική Σχολή με την απόφαση για απεργία πείνας.
Η πόρτα ήταν ανοιχτή, καθώς φοιτητές (και άλλοι πολίτες) είχαν «φροντίσει» να είναι όλα έτοιμα... Ένα «επικίνδυνο» παιχνίδι άρχιζε, με την κυβέρνηση να αιφνιδιάζεται αλλά και να αντιλαμβάνεται ταυτόχρονα τις πολιτικές προεκτάσεις και τις «παγίδες» από την «εισβολή» στον πανεπιστημιακό χώρο μιας ομάδας με στόχο την πολιτικοποίηση των αιτημάτων τους. Να «πάρουν χαρτιά» όλοι οι μετανάστες εντός της Ελλάδας!
Τα ερωτηματικά
Ήταν όμως μετανάστες πράγματι οι της ηγεσίας του καραβανιού και των υποστηρικτών τους που ανέλαβαν σχεδόν αποκλειστικά τις διαπραγματεύσεις με τις πρυτανικές αρχές μετά την άρση του ασύλου και προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλο κτίριο; Και πώς έφτασαν μέχρι εκεί;
Μέρες νωρίτερα κάτοικοι των Χανίων απευθύνθηκαν σε μία από τις δύο εταιρίες για να κλείσουν εισιτήρια. Οι πληροφορίες λένε ότι η πρώτη εταιρεία ζήτησε ονομαστικό κατάλογο των επιβατών. Και η δεύτερη τελικά έκανε ομαδική κράτηση για το λιμάνι του Πειραιά.
Τα ναύλα έφτασαν τα 3.525 ευρώ και την ομαδική κράτηση ανέλαβε η Ι.Π. από τα Χανιά -γιατρός στην πόλη. Ήταν μαζί τους στο πλοίο μέχρι τον Πειραιά, όπως και άλλοι Έλληνες από την πόλη των Χανίων.
Σύμφωνα με τη λίστα των επιβατών -που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής»- ανάμεσα στους επιβάτες και στη λίστα που καλύπτει η ομαδική κράτηση, ήταν ο Χ.Μ. από το Φόρουμ Μεταναστών Χανίων, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν εν συνεχεία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της Νομικής.
Έντονη δράση
Εις εξ αυτών επίσης (από την Κρήτη, ο Φ.Μ.) προέρχεται από τη Νεολαία του Συνασπισμού και ήταν υποψήφιος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ο Χ.Κ. συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη λίστα ακόμη μια κυρία από το Φόρουμ Μεταναστών στη Δυτική Κρήτη, όπου αριστερά σχήματα και ΜΚΟ εδώ και χρόνια έχουν έντονη δράση και δίκτυο επαφών στην Αθήνα (με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και πανελλαδικά. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι το «γεγονός» στη Νομική είχε προετοιμαστεί, χωρίς «ενστάσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ για το μεγάλο ρίσκο, παρότι ο Συνασπισμός με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Παρασκευής επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις.
Είναι αλήθεια ότι βάσει του νόμου, η μεταφορά διά θαλάσσης επιβατών γίνεται με εισιτήριο, που εξασφαλίζουν αφού δείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλα επίσημα έγγραφα. Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι μέχρι σήμερα δεν τηρείται στην πράξη η σχετική διαδικασία -κάτι που δεν αποκλείεται να συνέβη και κατά τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι κατά την ομαδική κράτηση στο πρακτορείο των Χανίων δόθηκε πλήρης λίστα με τα ονόματα -και- των μεταναστών.
Παρόντες Σερίφης, Σκυφτούλης
Από τις πρώτες μέρες της κατάληψης στο κτίριο της Νομικής εμφανίσθηκαν ο Γιάννης Σερίφης και ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης. Ταυτόχρονα άρχισε από ομάδες αντιεξουσιαστών ένα κίνημα συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας. Μάλιστα, από το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε σχετική κινητοποίηση και κάλεσμα για συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ο συντονιστής Γιαννόπουλος
Εδώ και πολλά χρόνια είναι ενεργό μέλος του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Συμμετέχει στη «Ρόζα», συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, και δίνει το «παρών» σε όλες τις συγκεντρώσεις και διεκδικήσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών. Είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης που συνέδραμε τους μετανά- στες στο κτίριο της Νομικής.
Οι «πυροσβέστες»
Οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Δρίτσας και Λαφαζάνης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία το δραματικό βράδυ της Πέμπτης να βοηθήσουν ώστε να μην εμπλακεί η αστυνομία και να αποχωρήσουν ειρηνικά οι μετανάστες. Συμμετείχαν στις συζητήσεις που είχε ο εισαγγελέας με εκπροσώπους των μεταναστών και τις πρυτανικές αρχές.
ΠΗΓΗ: «Έθνος της Κυριακής»

Κ.Κ.Ε.: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τα σενάρια για την αναδιάρθρωση του χρέους


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το Κ.Κ.Ε..

«Ο λαός δεν πρέπει διαλέξει με ποιον τρόπο θα τον θυσιάσουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Προαπαιτούμενο όλων των μορφών αναδιάρθρωσης είναι τα λαϊκά στρώματα να βυθιστούν για δεκαετίες στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια» αναφέρει ο Περισσός.

Και καταλήγει το Κ.Κ.Ε.: «Για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση και το χρέος, που δημιούργησε η πλουτοκρατία ληστεύοντάς τον, πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα κόμματά της και να αντεπιτεθεί οργανωμένα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία, με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την Ε.Ε.».

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Επιδιώκουμε επιμήκυνση του χρέους και όχι αναδιάρθρωση»


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να εφαρμόσει το πρόγραμμα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, αλλά και τις προσπάθειές της για επιμήκυνση αποπληρωμής, απορρίπτοντας αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτύσσει σε μακρά συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της αυστριακής έγκυρης εφημερίδας «Ντι Πρέσε», ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συγχρόνως τονίζει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.
Επισημαίνοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που αποφάσισε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός αποσαφηνίζει στη συνέντευξη ότι, ακόμη και εάν η Ελλάδα είχε μηδενικό χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν, καθώς το σύστημα δεν ήταν διατηρήσιμο και ανταγωνιστικό, υπήρχε έλλειμμα διαφάνειας και είχαν επενδυθεί λίγα στους τομείς στους οποίους η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική, δηλαδή στον ποιοτικό τουρισμό, πράσινες τεχνολογίες, καινοτομία.
Απαντώντας τέλος στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν φέτος εκλογές στην Ελλάδα, καθώς μερικοί παρατηρητές πιστεύουν πως θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους έπειτα από πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου τονίζει σαφώς πως εκλογές θα γίνουν το 2013.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αρχιφύλακας γύρισε να βρει την κοκαΐνη που είχε πετάξει


Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 01.30 περίπου, αρχιφύλακας που υπηρετεί σε τμήμα των Ιωαννίνων βρέθηκε σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πρέβεζα, στο οποίο έγινε έλεγχος στο αυτοκίνητό του.
Μετά την ολοκλήρωσή του και αφού αποχώρησε, οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στο χώρο όπου βρισκόταν κατά τον έλεγχο πέντε «φιξάκια» με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 4,5 γραμμαρίων.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη συνέχεια σε διακριτική παρακολούθηση του χώρου και εντόπισαν τον αρχιφύλακα, ως επιβάτη άλλου Ι.Χ. αυτή τη φορά, με Έλληνα οδηγό, να επιστρέφει στις 05.10, αναζητώντας τις συγκεκριμένες συσκευασίες. Ο αρχιφύλακας συνελήφθη.

Ο δεύτερος εμπλεκόμενος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη επίσης, μετά από έρευνες της Ασφάλειας Πρέβεζας.
Και οι δύο θα οδηγηθούν στον εισαγγελά Πλημμελειοδικών Πρεβέζης, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και τα ναρκωτικά.
Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΤΣΗ: Υποτροφίες σε Ομογενείς εξ Αλβανίας


Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας, μέλος του δικτύου κοινωφελών Ιδρυμάτων που έχουν συσταθεί από την οικογένεια Ιωάννη Σ. Λάτση, θα υλοποιήσουν από κοινού πρόγραμμα απονομής 12 βραβείων - έξι (6) για προπτυχιακούς φοιτητές και έξι (6) για μεταπτυχιακούς φοιτητές - σε ομογενείς εξ Αλβανίας φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό τον τίτλο «Βραβεία Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας» για το πανεπιστημιακό έτος 2010-2011.
Σκοπός του προγράμματος είναι η επιβράβευση της επίδοσης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ομογενών εξ Αλβανίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και η οικονομική ενίσχυσή τους λαμβάνοντας υπόψη και κοινωνικά κριτήρια.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά λήγει μέσα σε 45 μέρες από την πρώτη δημοσίευση στον ημερήσιο τύπο περίληψης της παρούσας πρόσκλησης.

ΠΗΓΗ: http://www.latsis-iaoa.gr/

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Έρχεται «τσουνάμι» ανατιμήσεων στα τρόφιμα


Η κατακόρυφη αύξηση των τιμών των πρώτων υλών (π.χ. δημητριακών, ζάχαρης, ζωοτροφών κ.λπ.) αλλά και το ράλι της τιμής του πετρελαίου εγκλωβίζει επιχειρηματίες και καταναλωτές σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον που, όπως όλα δείχνουν, θα φέρει ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά είδη.
Οι φόβοι για πληθωρισμό, τους οποίους τροφοδοτεί η εκτίναξη τιμών σε τρόφιμα, πετρέλαιο και πρώτες ύλες στις διεθνείς αγορές, διογκώνονται σε όλο τον κόσμο.
Μεγάλες πολυεθνικές τροφίμων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έχουν ήδη ανακοινώσει σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής ότι θα προχωρήσουν σε ανατιμήσεις λόγω των εξελίξεων στις διεθνείς αγορές, σε ποσοστά που κυμαίνονται ακόμα και πάνω από το 5%.
Κάτι ανάλογο δεν αποκλείεται να συμβεί και στην Ελλάδα, ενώ σε ορισμένους κλάδους όπως η αλευροβιομηχανία, αυτό φαίνεται να είναι θέμα ημερών.
Οι βιομηχανίες τροφίμων στο σύνολό τους παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις αλλά όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποί τους, δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ούτε να δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε ανατιμήσεις.

Στελέχη των αλευροβιομηχανιών, επιχειρήσεων τροφίμων και αρτοποιοί κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις, καθώς εκτιμούν ότι οι τιμές των σιτηρών το επόμενο δίμηνο θα συνεχίσουν την ανοδική κούρσα ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2008, της προηγούμενης διατροφικής κρίσης.
Πρώτα στη λίστα των αυξήσεων είναι τα άλευρα, των οποίων οι τιμές έχουν πάρει πάνω 15% με 25%. Το τσουβάλι των 50 κιλών έχει φτάσει ήδη τα 28 με 30 ευρώ από 22 με 24 ευρώ, όπως σημειώνουν αλευροβιομήχανοι.
Το κόστος αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μετακυλιστεί από την ερχόμενη εβδομάδα στους αρτοποιούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «θα είναι δύσκολο να το... σηκώσουν». Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το ψωμί θα ανατιμηθεί.
Το καρβέλι σήμερα πωλείται προς 70 με 80 λεπτά, θα φτάσει στα 90 λεπτά με 1 ευρώ.

ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΑΜΕΙΩΝ: Συνταγές από πεθαμένους γιατρούς, πλαστές σφραγίδες και «φαντάσματα» ασθενείς


Στη λεηλασία των Ταμείων επιδίδονται κυκλώματα επιτηδείων, στα οποία συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά και ιδιώτες που έφτασαν στο σημείο να συστήσουν ακόμα και εταιρείες.
Η «προτίμηση» γιατρών σε ακριβά σκευάσματα συγκεκριμένων εταιρειών, η εικονική πώληση φαρμάκων δύο φορές από ορισμένους φαρμακοποιούς αλλά και η κάλυψη από τα ταμεία «ασφαλισμένων-φαντάσματα-μαϊμού» είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που αποκαλύπτονται.
Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, γιατροί «ανασταίνουν» συναδέλφους τους που έχουν αποβιώσει και τους εμφανίζουν να υπογράφουν συνταγές χιλιάδων ευρώ ανά μήνα.

Όταν κάλεσαν δειγματοληπτικά 58 από τους ασφαλισμένους, για τους οποίους εκδόθηκαν οι συνταγές, μόνο 4 δήλωσαν ότι οι εξετάσεις που αναγράφονται πράγματι έγιναν, ενώ 54 ασθενείς δήλωσαν ότι την περίοδο που αναφέρεται στη συνταγή δεν είχαν ασθενήσει και ποτέ δεν είχαν κάνει τις εξετάσεις που αναγράφονται!
Τις υπογραφές και τις σφραγίδες 7 γιατρών που είχαν προ πολλού αποβιώσει !!! και 57 ακόμη ανυποψίαστων γιατρών της Αττικής, χρησιμοποιούσε για να πλαστογραφεί συνταγές μικροβιολόγος που κατάκλεβε για χρόνια το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι έλεγχοι στην Υπηρεσία Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου είχαν αρχίσει προ 4ετίας, αλλά πρόσφατα προέκυψαν πλήθος νέων στοιχείων.

Οι έλεγχοι εντόπισαν και πολλές περιπτώσεις που φυσιοθεραπευτές γιατροί απαιτούσαν αμοιβή από τους ασφαλισμένους, χωρίς φυσικά να εκδίδουν απόδειξη, ενώ πληρώνονται κανονικά για τις υπηρεσίες τους από το Ταμείο.Οι έλεγχοι συνεχίζονται και μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχει εμπλακεί στην υπόθεση και το ΣΔΟΕ, που συσχετίζει δηλωθέντα εισοδήματα γιατρών και εισοδήματα που προκύπτουν από το υλικό ελέγχων.
Οι εκπλήξεις των ελεγκτών Υγείας δεν σταμάτησαν στους «γιατρούς» που εξακολουθούσαν να συνταγογραφούν και μετά θάνατον!!!, αλλά ανακάλυψαν ότι συνταγογραφούσαν και για ανύπαρκτους ασθενείς!!!
Το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ), στο οποίο τώρα ενσωματώθηκε και το πρώην ΤΥΔΚΥ των δημοτικών υπαλλήλων, συναντά δυσκολίες να προσδιορίσει την έκταση των σκανδάλων, καθώς με τη συγχώνευση έχει εξαφανισθεί μεγάλο μέρος από τα αρχεία που πρέπει να ελεγχθούν.
Ειδικά στο πρώην Ταμείο των δημοτικών υπαλλήλων, πλήθος από παραστατικά της τελευταίας 5ετίας έχουν εξαφανισθεί, ενώ από τα βιβλιάρια ασφαλισμένων έχουν σκισθεί δεκάδες σελίδες!Από ένα τυχαίο περιστατικό εντοπίστηκε και ταμίας που είχε «ξεχάσει» ότι εισέπραξε, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, μαζί με το νόμιμο ένταλμα επιπλέον 6.000 ευρώ και όταν συνάδελφοί του εντόπισαν το έλλειμμα, εξαφανίστηκαν τα παραστατικά είσπραξης(!), ενώ ο ταμίας δήλωσε και... κλοπή!!! από το γραφείο του, κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας του, ποσού 6.000 ευρώ! Η υπόθεση ήδη βρίσκεται στον Εισαγγελέα, ενώ άγνωστο παραμένει αν ήταν το μοναδικό περιστατικό του «ταμία που ξεχνάει», γι΄ αυτό και ερευνάται περαιτέρω ο τρόπος που ασκούσε τα καθήκοντά του.

Εντοπίσθηκαν δεκάδες ασφαλισμένοι, υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, που από τα παραστατικά προέκυψε ότι τους χορηγούνταν με συνταγή του Ταμείου από συγκεκριμένους γιατρούς 3 και 4 φορές, μέσα σε μερικά χρόνια, το ίδιο μηχάνημα αξίας περίπου 5.000 ευρώ!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις, όπου ανάπηροι ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ, δικαιολογούσαν στο Ταμείο τους 3 καροτσάκια τη διετία!
Ασθενείς που λόγω πάθησης χρειάζονται ειδική διατροφή για δίαιτα «ελεύθερη γλουτένης», έπαιρναν για κάθε μήνα ποσότητες που αντιστοιχούν σε 150 ημέρες!!!

Σε μια περίπτωση ασθενούς, συνταγογραφούνται συνέχεια 25 κιλά μακαρόνια(!) τον μήνα!
Επίσης βρέθηκαν περίπου 650 οικογένειες στην Αττική, που κατά σύμπτωση παραπέμπονταν για λογοθεραπεία σε ειδικά κέντρα, όχι μόνο το ένα παιδί από την οικογένεια, αλλά όλα! Δύο, τρία, υπήρξε περίπτωση που χρεώνονταν και τέσσερα!!!

Οι θεραπείες αυτές δεν ολοκληρώνονται ποτέ και δεν έχει αναφερθεί κανένα αποτέλεσμα βελτίωσης.
Μάλιστα οι γιατροί συνταγογραφούσαν για έναν μήνα 76 συνεδρίες!!! που τις κατένειμαν σε 16 συνεδρίες λογοθεραπείας, 12 θεραπείες συμπεριφοράς, 16 ατομικές ψυχοθεραπείες, 16 συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης και 16 συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων.

Εντοπίστηκαν 45 κραυγαλέες περιπτώσεις, που οι χρεώσεις για λογοθεραπεία γεννούν πολλά ερωτηματικά.

Πολλές εκατοντάδες αιτήσεις για λουτροθεραπεία, ακόμα και 40άρηδων!!! εγκρίνονται με το ποσό των 1.600 ευρώ.

Σε διαβητικούς εγκρίνονται, για έναν μήνα, κατ΄ άτομο 700 ταινίες ζαχάρου!!!
………………………………………………………………….
Τέλος ερευνώνται, δεκάδες άλλες παρόμοιες υποθέσεις της «φάμπρικας» που καταλήστευε τα Ταμεία του Δημοσίου.

ΔΗΜΟΣΙΟ: «Ψαλίδι» στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο ενιαίο μισθολόγιο


Το νέο ενιαίο μισθολόγιο δεν θα περιλαμβάνει επιδόματα, θα έχει επτά εισαγωγικά κλιμάκια αναλόγως των προσόντων των υπαλλήλων, αξιολόγηση, πριμ ευθύνης και παραγωγικότητας και εξέλιξη σε τρεις φάσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει αναθέσει σε δύο οίκους την απογραφή της κατάστασης στην Eλλάδα και την καταγραφή των αντίστοιχων μισθολογίων στις χώρες της E.E..
Το μοντέλο που έχει ξεχωρίσει είναι το γερμανικό, καθώς είναι το πιο καθαρό και δίκαιο.

O κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θέλει το ενιαίο μισθολόγιο να εφαρμοστεί μόνο στους νεοπροσλαμβανόμενους, ενώ ο κ. Γιάννης Pαγκούσης θέλει να εφαρμοστεί και στους νυν υπαλλήλους για να γίνει μία πραγματική νέα αρχή στη δημόσια διοίκηση.
H φιλοσοφία του υπουργού Eσωτερικών είναι «όλες οι αμοιβές να ανέβουν στο τραπέζι και να είναι το λιγότερο αξιοπρεπείς, ώστε να αποκαταστηθεί το κύρος της διοίκησης και να ενισχυθεί το αίσθημα της δημόσιας υπηρεσίας στους λειτουργούς της».

O συνδυασμός των νέων δομών και δράσεων με το νέο μισθολόγιο αποτελεί την πραγματική πρόκληση για το υπουργείο Eσωτερικών, το οποίο αναζητά την υποστήριξη του υπουργείου Oικονομικών για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του εγχειρήματος σε βάθος τριετίας.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει ως βασικό στόχο να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις τόσο στο σύστημα αμοιβών όσο και στο σύστημα προαγωγών. H διαφοροποίηση των μισθών θα βασιστεί στην ηλικία, την προϋπηρεσία, τα προσόντα, την απόδοση και τη θέση ευθύνης.

Η κυβέρνηση θα θέσει «οροφή» στις αποδοχές, η οποία θα είναι κάτω από τα 4.000 ευρώ, ποσό που καθορίστηκε για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μειώσεις των αποδοχών των λεγόμενων «ρετιρέ» του Δημοσίου κατά 30%.

Oι γιατροί και οι πιλότοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αμοιβές από τους κλητήρες, τις καθαρίστριες και τις γραμματείς και όχι το αντίθετο, όπως συμβαίνει σήμερα.

Να σημειωθεί ότι από το ενιαίο μισθολόγιο εξαιρούνται οι δικαστικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ, για τους οποίους θα ισχύουν κανονικά, τα ειδικά μισθολόγια, όπως πριν.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ: Κοπή πίτας, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών


Σας προσκαλούμε να κόψουμε μαζί την
«ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑΣ»
που είναι αφιερωμένη στη «ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ»
το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 5:30 μ. μ.,
στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών.
Στην εκδήλωση κλήθηκαν να παραστούν:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης,
Εκπρόσωποι των κομμάτων, στελέχη της Ηπειρωτικής Αποδημίας και εκπρόσωποι από τους χώρους της πολιτικής,
της οικονομίας, του πνεύματος και της τέχνης.
Θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα ακολουθήσει δεξίωση.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή.
Με τιμή
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Το πρώτο θύμα του ιού (Η1Ν1) στην Ήπειρο.


Χθες είχαμε το πρώτο θύμα της νέας γρίπης (Η1Ν1) στην Ήπειρο.
Ένας 70χρονος από το Μέτσοβο, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλεύονταν διασωληνωμένος για δύο εβδομάδες περίπου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, εξέπνευσε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδριάζει την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο



Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19.00, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1) Επικύρωση των αποφάσεων της προηγούμενης 1ης συνεδρίασης του Π.Σ. 2) Συμμετοχές και εκπροσωπήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε διάφορες Επιτροπές, Συμβούλια κ.λ.π. (εισήγηση: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου).
3) Προέγκριση ένταξης έργου για την εκπόνηση από το ΙΓΜΕ ερευνητικού προγράμματος ευστάθειας των οικισμών, των τοπικών Κοινοτήτων Μουζακαίων, Δαφνούλας και Μάζιας και της ευρύτερης περιοχής. (εισήγηση: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου).
4) Χωροθέτηση εργοστασίου απορριμμάτων
(εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Ιωαννίνων, κα Καλογιάννη).
5) Συζήτηση για το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης Ιωαννίνων (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολόκας).
6) Σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της Αναπτυξιακής της εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ» Α.Ε. (εισήγηση: ο Πρόεδρος της «ΗΠΕΙΡΟΣ» Α.Ε., κ. Ντέτσικας).
7) Σχετικά με τα διόδια Εγνατίας Οδού (εισήγηση: ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώτσιος).
8) Σχετικά με τους μετανάστες της Ηγουμενίτσας (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Θεσπρωτίας, κ. Πιτούλης).
9) Έγκριση πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου. (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Θεσπρωτίας, κ. Πιτούλης).
10) Συγκρότηση Επιτροπής Ανάπτυξης (εισήγηση: ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσιρογιάννης).
11) Συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πότσης).
12) Διατήρηση του Σταθμού Παραλαβής και Πρόψυξης Γάλακτος της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ στο Καστρί. (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Πρέβεζας κ. Ιωάννου).
13) (εισήγηση: οι ενδιαφερόμενοι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Ιωάννου και Π.Ε. Άρτας, κ. Παππάς).
14) Σχεδιασμός μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Ηπείρου. (εισήγηση: η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»).
15) Πρωτοβουλίες για να μην ξεπουληθεί η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. (εισήγηση: η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

ΟΛΜΕ: Συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται εντόνως για την εν κρυπτώ διαδικασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ των Διευθυντών Δ.Ε. και των Περιφερειακών Δ/ντών σχετικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πέραν της άκρατης μυστικοπάθειας που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, η διαδικασία αυτή ξεκίνησε προτού τεθεί το ζήτημα στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (σύμφωνα με το ν.1566/85), αλλά και στην αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση, όπως οι μεταβατικές διατάξεις του ν. 3852/2010 προβλέπουν (άρθ. 282).
Επειδή δε νοείται … προσωπική αλληλογραφία μεταξύ των διαφόρων κλιμακίων της Διοίκησης, και επιπροσθέτως τα στοιχεία αυτά αποτελούν δημόσια έγγραφα μη διαβαθμισμένα, θεωρούμε ότι η μη δημοσιοποίησή τους παραβιάζει στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και δημοκρατίας στη Διοίκηση της εκπαίδευσης.
Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται για τη διαφάνεια και σκοπεύει να παρουσιάσει «τα πάντα στο φως», για το λόγο αυτό με την παρούσα ζητούμε όλες τις εισηγήσεις των Δ/ντών Δ.Ε. για το ζήτημα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης σας.

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ: Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου



Μήνυμα για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, εξέδωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη:

«Τους τιμούμε ως υποδειγματικούς δασκάλους και εμπνεόμαστε από αυτούς στην επιδίωξη της μάθησης και της αρετής.
Οι Τρεις Ιεράρχες οι οποίοι στο έργο, στα κείμενα και στην καθημερινότητα της ζωής τους κατάφεραν να συνθέσουν το περιεχόμενο και το διανοητικό επίτευγμα της Ελληνικής σκέψης με τις αξίες και τις αρετές του Χριστιανισμού φανερώνοντας την δύναμη της παιδείας και της μάθησης.
Διότι η μάθηση είναι η δύναμη που οδηγεί την ανθρωπότητα από το ένα ιστορικό στάδιο στο επόμενο».