Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Επιδιώκουμε επιμήκυνση του χρέους και όχι αναδιάρθρωση»


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να εφαρμόσει το πρόγραμμα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, αλλά και τις προσπάθειές της για επιμήκυνση αποπληρωμής, απορρίπτοντας αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτύσσει σε μακρά συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της αυστριακής έγκυρης εφημερίδας «Ντι Πρέσε», ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συγχρόνως τονίζει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.
Επισημαίνοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που αποφάσισε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός αποσαφηνίζει στη συνέντευξη ότι, ακόμη και εάν η Ελλάδα είχε μηδενικό χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν, καθώς το σύστημα δεν ήταν διατηρήσιμο και ανταγωνιστικό, υπήρχε έλλειμμα διαφάνειας και είχαν επενδυθεί λίγα στους τομείς στους οποίους η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική, δηλαδή στον ποιοτικό τουρισμό, πράσινες τεχνολογίες, καινοτομία.
Απαντώντας τέλος στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν φέτος εκλογές στην Ελλάδα, καθώς μερικοί παρατηρητές πιστεύουν πως θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους έπειτα από πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου τονίζει σαφώς πως εκλογές θα γίνουν το 2013.