Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Για πόσους ιδιοκτήτες ακινήτων θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ;

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν σε πόσες δόσεις θα κληθούν να καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι. 
Το βέβαιο είναι ότι η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα εκδώσει νέα εκκαθαριστικά μέσα στον Σεπτέμβρη για περισσότερους από 6.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα «Νέα», από αυτούς περίπου 800.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερα σε σχέση με το αρχικό εκκαθαριστικό.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για κλοπή και πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες (18-08-2014) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος αφού έκλεψε επαγγελματική σφραγίδα συμβολαιογράφου, στην συνέχεια, καταρτίζοντας πλαστή υπεύθυνη δήλωση, επιχείρησε να κάνει παράνομη ανάληψη χρηματικού ποσού, από λογαριασμό άλλου προσώπου, σε τραπεζικό κατάστημα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Το διάστημα από 25 μέχρι και 29 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Σε αγώνα δρόμου για την έκδοση των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχουν επιδοθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις οι βάσεις θα ανακοινωθούν στο διάστημα από 25 μέχρι και 29 Αυγούστου, όπως συμβαίνει πάντα τα τελευταία χρόνια.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι φέτος λόγω των διπλών εκλογών (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξήχθησαν πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση των βαθμολογιών και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου να πάει πιο πίσω.
Αναφορικά με διακύμανση των βάσεων, σημαίνοντα ρόλο αναμένεται να παίξουν όχι μόνο οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, αλλά και οι προτιμήσεις τους. Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος η μεγαλύτερη άνοδος, ενώ όπως εκτιμάται τα χαμηλόβαθμα τμήματα δεν αποκλείεται να δουν τις βάσεις τους να παρασύρονται προς τα κάτω.

Αρχές Σεπτεμβρίου η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τα διαδικαστικά θέματα για τις μετεγγραφές

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και πιθανόν μέσα στις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τα διαδικαστικά θέματα για τις μετεγγραφές των υποψηφίων που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι μετεγγραφές θα είναι ελεύθερες και η απόφαση των τμημάτων θα είναι απλά διαπιστωτική, ενώ θα τεθούν χρονικά πλαίσια ώστε όσοι πάρουν μετεγγραφή να μη χάσουν το πρώτο εξάμηνο όπως συνέβη το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Οι δόσεις φέρνουν ανατροπή στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της μόλις μια εβδομάδα γα να ετοιμάσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή

Ανατροπή δεδομένων για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέρνει η πρόσθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει την αποπληρωμή του φόρου ακινήτων σε 6 ως 7 δόσεις, μετά το «πράσινο φως» από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η επέκταση της πληρωμής ως και τον Μάρτιο ενδέχεται να προκαλέσει ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας σε μια φάση που το οικονομικό επιτελείο επείγεται να «κλειδώσει» άλλα θέματα, όπως η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις 30.000 άνεργων για το voucher

Τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου λήγει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ( http://www.voucher.gov.gr ) για όσους ανέργους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση voucher 2014 «Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν συνολικά 30.000 άνεργοι ηλικίας 25 έως 29 ετών εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Εκδήλωση της Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως στην Κόνιτσα για τα 300 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Κοσμά

Μέχρι 15 Οκτωβρίου η εκλογή του νέου ΔΣ της ΕΝ.Π.Ε

Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία είναι η 16η Σεπτεμβρίου
  
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, το αργότερο, θα πρέπει να έχει συγκληθεί η Γενική Συνέλευση για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου από το οποίο θα αναδειχθεί το νέο προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ), σύμφωνα με εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, με οδηγίες και χρονοδιαγράμματα για την εκλογή νέων οργάνων της Ένωσης.
 Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία είναι η 16η Σεπτεμβρίου, κατά την οποία τα περιφερειακά συμβούλια θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στην εκλογή των προεδρείων τους, τα μέλη των οποίων θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ.