Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας την Τετάρτη 01 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Τετάρτη 01 Οκτωβρίου 2014 κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια όπως παρακάτω:
• Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
• Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Άρτα:Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της πρόσφατης βάναυσης κακοποίησης σκύλου

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετείχαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων

Πρόκειται για τρεις ανήλικους Ρομά, οι οποίοι περίελουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο.
Αναζητείται και τέταρτο άτομο που προέβη στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Η  προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».
Μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, οι οποίοι πρόσφατα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο, σε περιοχή της Άρτας.

Στις 10 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή ενδικοφανών προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Με βάση νεότερη πληροφόρηση που είχαμε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Χρήστου Κλειώση, η προθεσμία για την υποβολή ενδικοφανών προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2014.
Αυτό, προκύπτει με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (παράγραφος 6, του άρθρου 29 του νόμου 4223/2013 – πρόκειται για το νόμο του ΕΝΦΙΑ), το οποίο αναφέρει: “Στις περιπτώσεις της ηλεκτρονικής κοινοποίησης στο λογαριασμό φυσικού, νομικού προσώπου ή οντότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση α' των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος, η πράξη θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ανάρτησή της στο λογαριασμό του προσώπου το οποίο αφορά η επίδοση και την ηλεκτρονική ειδοποίησή του, εφόσον δεν προκύπτει προγενέστερος χρόνος παραλαβής της.”
Συνεπώς, μετά από τη διευκρίνιση αυτή και με δεδομένο ότι, ο μήνας Αύγουστος είχε -με προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση- είχε τεθεί εκτός υπολογισμού, οι προθεσμίες για την κατάθεση ενδικοφανών προσφυγών λήγουν στις 10 Οκτωβρίου 2014.

«Φτωχότερο το Δημοτικό Συμβούλιο ... αντιπολίτευση μηδέν!!!»

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους έδωσαν όρκο "καρδίας" κατά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής.
Τρεις βασικοί τοπικοί άρχοντες απόντες, όπως οι  κ.κ. Στεργίου, Βιρβίλης και Ντάλλας.
Κακά τα ψέματα, η πείρα είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αυτή τη φορά να κάνει σπουδαίο έργο η ηγεσία με αγάπη και αφοσίωση.
Όσο για την αντιπολίτευση, πάντα με κάποιες εξαιρέσεις κι επειδή τους γνώρισα πολύ καλά τι να πω δεν παίξετε έντιμα ήταν και πολλά τα έξοδα ...
Καλό θα είναι να κάτσετε φρόνιμα όπως πάντα στον ... πάγκο!!!

Θέλει ψυχή η τοπική αυτοδιοίκηση, αποδείξατε περίτρανα ότι δεν έχετε ιδέα από την ετυμολογία της λέξης ευχαριστώ.

ΕΛΣΤΑΤ: Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ανέργους στην χώρα μας

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ανέργους στην χώρα μας αποκαλύπτει η ΕΛΣΤΑΤ.
Η απογραφή του πληθυσμού για την αγορά εργασίας διενεργήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το Νοέμβριο του 2011 και η τελευταία επεξεργασία της ολοκληρώθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα και ενδεικτικό είναι πως στις πρώτες δέκα θέσεις των κατηγοριών εργαζομένων με την υψηλότερη ανεργία βρίσκονται επαγγέλματα με χαμηλή έως μηδαμινή ειδίκευση.
Σε σύνολο 859.003 ανέργων που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ, πριν τρία περίπου χρόνια οι 38 κατηγορίες των εργαζομένων (επί συνόλου 105) με την υψηλότερη ανεργία ανά επαγγελματική ομάδα είναι οι ακόλουθες:
1. Πωλητές σε καταστήματα: 59.644
2. Κτίστες και ασκούντες συναφή επαγγέλματα : 47.777
3. Σερβιτόροι και μπάρμεν: 29.153
4. Καθαριστές και βοηθοί οικιών, ξενοδοχείων και γραφείων: 26.300
5. Καλλιεργητές κηπευτικών και φυτωρίων: 17.147
6. Οδηγοί αυτοκινήτων, μικρών φορτηγών και μοτοσικλετών: 14.859
7. Γραμματείς γενικών καθηκόντων: 12.942

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 30ης/26-09-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 26-09-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 22-09-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 30/26-09-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα:
1295. Απόφαση επί της προδικαστικής προσφυγής του άρθρου 4 του Ν. 3886/2010 της εταιρείας με την επωνυμία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., κατά της αριθμ. 26/1142/29-08-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό 2/25-08-2014 της Επιτροπής Διενέργειας του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο, της Β΄ Φάσης - Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» και αναδείχθηκε Προσωρινός Ι.Φ.Σ.
1296. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες επισκευής και συντήρηση στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων», αναδόχου εταιρείας «Β. ΑΗΔΩΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 25-11-2014.

Eurostat: Στο 27% η ανεργία τον Ιούνιο στην Ελλάδα

Παραμένει η υψηλότερη στην Ε.Ε.

Στο 27% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο από 27,1% τον Μάιο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ με δεύτερη την Ισπανία (24,4% με στοιχεία Αυγούστου), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8%, στις γυναίκες στο 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,5%.
 Αμετάβλητη στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%. 

Ποιοι κάτοικοι περιοχών της χώρας δικαιούνται επίδομα έως 600 ευρώ

Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών δίνεται στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού  προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών έχει οριστεί η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Συγκεκριμένα το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ανέρχεται:

Στα 19 εκατ. ευρώ η πίστωση για την εξισωτική αποζημίωση

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να τη λάβουν οι αγρότες

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 19 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης για τους αγρότες, που αφορά το 2014.
Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, φέτος θα δοθεί έως το τέλος του έτους τόσο η εξισωτική αποζημίωση του 2013 όσο και του 2014. Αναμένεται δηλαδή να εισρεύσει σταδιακά σε παραγωγούς και κτηνοτρόφους και για τα δύο έτη το συνολικό ποσό των 260 εκατ. ευρώ.

Δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων ενωμένοι με σχέδιο για τον τουρισμό

Οι 8 Δήμοι των Ιωαννίνων συντονίζονται για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων

Θα επιδιώξουν και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Το στόχο για μία ενιαία στρατηγική, μέσα από μόνιμη συνεργασία, για την προώθηση του τουρισμού στον νομό Ιωαννίνων, έθεσε η συνάντηση εργασίας των δημάρχων και αντιδημάρχων του νομού Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα.
 Οι Δήμαρχοι του νομού Ιωαννίνων κατέληξαν στο ότι συμφωνούν σε μια συλλογική προσπάθεια, χωρίς αντιπαλότητες, που θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη για κάθε περιοχή.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι η στρατηγική θα πρέπει να αναδεικνύει τη διαφορετικότητα του νομού Ιωαννίνων σε σχέση και με την υπόλοιπη Ήπειρο, να είναι στοχευμένη σε συγκεκριμένο target group ποιοτικού τουρισμού κυρίως από το εξωτερικό, να αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία προώθησης και να είναι οργανωμένη σε επαγγελματική βάση.