Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ψηφίζεται το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών μέχρι του ποσού των 7.500 ευρώ


Κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στη Βουλή η προστασία των άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων του Πυλώνα Ι της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής από μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, παρακρατήσεις και συμψηφισμούς μέχρι του ποσού των 7.500 ευρώ ετησίως ανά δικαιούχο.
Με την τροπολογία ορίζεται ότι οι προκαταβολές, οι ενδιάμεσες και οι τελικές πληρωμές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι βάσει καθεστώτων στήριξης στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι οποίες αφορούν:
α) τη βασική ενίσχυση,
β) την πράσινη ενίσχυση,
γ) τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε γεωργούς νεαρής ηλικίας, δ) τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε μικροκαλλιεργητές,
ε) τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και
στ) την ειδική ενίσχυση βάμβακος του Κανονισμού 1307/2013, δεν κατάσχονται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο και οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, καθώς και προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, μέχρι του ποσού των 7.500 ευρώ ετησίως.
Η έναρξη της ρύθμισης άρχεται από 10.12.2018.
Σε περίπτωση επιβολής κατάσχεσης σε τραπεζικές καταθέσεις εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων ως τρίτων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ως άνω πληρωμές των κοινοτικών επιδοτήσεων, τα πιστωτικά ιδρύματα, οφείλουν να εξετάζουν κάθε φορά, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εξαίρεση από την κατάσχεση.

Γιάννενα: Χριστουγεννιάτικο Bazaar Aγάπης από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, από τις 17:30 ως τις 21:00 στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου


Στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ ενόψει των φετινών Χριστουγέννων, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 από τις 17:30 ως τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου (γωνία με Χαριλάου Τρικούπη), το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar αγάπης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου. 
Όπως κάθε χρόνο τα έσοδα του Bazaar διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων συμπολιτών μας και θα προσφερθούν για τα συσσίτια των απόρων της Ενορίας Περιβλέπτου. Ταυτόχρονα, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας θα συνοδεύσουν μουσικά την εκδήλωση δίνοντας μια εορταστική νότα στο κέντρο της πόλης, ενώ σε συνεργασία με το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ. ΓΙΑΤΣΟΣ, σπουδάστριες από το τμήμα Αισθητικής-Μακιγιάζ θα κάνουν face painting σε μικρούς και μεγάλους και θα μας μεταφέρουν στη μαγεία των Χριστουγέννων.
Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Πρωτοβουλία πολιτών του Πωγωνίου για τη δημιουργία Δημοτικής παράταξης για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019


Πρωτοβουλία πολιτών του Πωγωνίου
Σε μια προοπτική Αλλαγής και Ανατροπής στο Δήμο μας, για μια άλλη Αυτοδιοίκηση, πολίτες του Πωγωνίου συγκεντρώθηκαν στις 25 Νοέμβρη στο Παρακάλαμο και μετά από πολύ συζήτηση και τον έντονο προβληματισμό που αναπτύχτηκε πως η κατάσταση για το Πωγώνι δεν πάει άλλο να συνεχίσουμε να είμαστε οι τελευταίοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Συνεχώς να συρρικνώνεται και σε ανθρώπινο δυναμικό και στον οικονομικό τομέα, χωρίς προοπτική αλλαγής.
Ορίσαμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ [ανοιχτή σε όλους] με στόχο την δημιουργία  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για το ΠΩΓΩΝΙ και τη συμμέτοχη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάη του 2019.
Η Σ.Ε. όρισε αμέσως νέα συνάντηση στο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ η οποία και έγινε την Κυριακή 16 Δεκέμβρη.
Στη νέα συγκέντρωση με πολλούς πολίτες της περιοχής συνεχίστηκε η συζήτηση και αναπτύχτηκε και νέος προβληματισμός για ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ στο Πωγώνι.
 Πρόσθεσε δε στην πρωτοβουλία ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και φυσικά προοπτική δημιουργίας ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Στη δεύτερη συγκέντρωση στο Κεφαλόβρυσο αποφασίστηκε να γίνει και Τρίτη συγκέντρωση την Κυριακή 23 Δεκέμβρη,  ώρα 12:00  το μεσημέρι στο Δελβινάκι.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούμε όλες και όλους, το παραγωγικό και επιστημονικό δυναμικό, τη νεολαία και τους Απόδημους Πωγωνίσιους που θα βρίσκονται με την ευκαιρία των εορτών στο Πωγώνι να έλθουν στη συγκέντρωση στο Δελβινάκι την Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018, ώρα 12:00 το μεσημέρι να καταθέσουν την πρότασή τους και τον προβληματισμό τους και να οριστικοποιήσουμε την απόφαση δημιουργίας αυτοδιοικητικής παράταξης και το όνομα αυτής και να καθορίσουμε τον τρόπο επιλογής ή εκλογής του επικεφαλή της παράταξης.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δήμος Πωγωνίου: Ευχαριστήριο στην ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την προσφορά της σε αναψυκτικά για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου


Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την προσφορά της σε αναψυκτικά για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου.
Οι δύο δομές εξυπηρετούν συνολικά 240 δημότες και υλοποιήθηκαν σε σύμπραξη του Δήμου Πωγωνίου με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο, που εξυπηρετεί 170 περίπου οικογένειες, είναι ανοιχτό σε κάθε προσφορά που θα συνδράμει στο σημαντικό έργο που προσφέρει στους αδύναμους δημότες και απευθύνει έκκληση σε  φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες για έμπρακτη στήριξη.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Βασίλης Γαρδίκος επικεφαλή της παράταξης «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», στο Δήμο Ζίτσας


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
Ελεούσα, 15 Οκτωβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στην Ελεούσα, η πρώτη συνεδρίαση των μελών της Γραμματείας της νέας παράταξης με θέμα: «Κατάθεση υποψηφιοτήτων για επικεφαλή της νέας παράταξης». Κατατέθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, αυτή του Βασίλη Γαρδίκου, επικεφαλή της παράταξης «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», φέροντας πλέον των προαπαιτούμενων υπογραφών. Την υποψηφιότητά του στηρίζουν με την υπογραφή τους προσωπικότητες του τόπου, Περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Μέλη κοινοτικών συμβουλίων, Αυτοδιοικητικά στελέχη, Πρόεδροι συλλόγων (πολιτιστικών, αθλητικών κ.α.), καθώς και άνθρωποι του επιχειρείν.
Τα μέλη της Γραμματείας σε εφαρμογή της απόφασης της από 08-10-2018 γενικής συνέλευσης της νέας παράταξης, ομόφωνα αποφασίζει ως επικεφαλή της παράταξης τον Γαρδίκο Βασίλειο του Σταύρου.
Στην συνέχεια καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες καθώς και οι τομείς ευθύνης των μελών της γραμματείας της νέας παράταξης.
Θα ακολουθήσουν τακτικές συνεδριάσεις, όπου θα αποφασιστεί το όνομα της νέας παράταξης, τα σύμβολα αυτής, ενώ θα καταρτιστούν, το σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης, οι άξονες δράσης της παράταξης, καθώς και οι προτεραιότητες που θα διαμορφώσουν μαζί με τους δημότες, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου, το τελικό πρόγραμμα στο δρόμο για τις εκλογές.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ

Η Γραμματεία της Παράταξης

Τέρενς Κουίκ: «Καθυστερήσαμε δεκαετίες να ασχοληθούμε με την Αφρική, το πληρώνει με τη φτώχεια και το πληρώνουμε με το μεταναστευτικό»


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ «ΕΥΡΩΠΗ - ΑΦΡΙΚΗ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

«Δεκαετίες ολόκληρες ο Δυτικός κόσμος και η Ευρώπη μαζί, κοιτούσαν προς την Ασία. Ούτε μια ματιά προς την Αφρική. Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Το πληρώνει η Αφρική, με τη φτώχεια και τα πολλαπλά εσωτερικά σε πολλές χώρες και διασυνοριακά προβλήματα. Το πληρώνουμε και εμείς με τις ροές των μεταναστών προς Ευρώπη, αλλά και τα σύνορά της την Ελλάδα, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή».
Εμείς δεν συμφωνούμε με τη λογική εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απέναντι σε αυτό το πρόβλημα σηκώνουν τείχη και φράχτες. Εμείς οι Έλληνες προτιμούμε να χτίζουμε γέφυρες ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού.
Αλλά, παρ’ όλα αυτά πρέπει να συγχαρούμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Αυστριακής προεδρίας, να συγκαλέσει αυτό το υψηλού επιπέδου φόρουμ, καλώντας όλους να χτίσουν γέφυρες ανάπτυξης με την Αφρική και γέφυρες στοχεύοντας στην ευημερία των λαών της».
Αυτό τόνισε ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ στην ομιλία του στο υψηλού επιπέδου φόρουμ «Ευρώπη-Αφρική» που διοργάνωσε η αυστριακή ΕΕ προεδρία στη Βιέννη, με τη συμμετοχή 12 Προέδρων, 11 Πρωθυπουργών, 23 Υπουργών & Υφυπουργών.
Ο κ. Κουίκ επεσήμανε επίσης, ότι η Ελλάδα εδώ και δυο χρόνια έχει πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στην Αφρική και κυρίως στις αδύναμες υποσαχάριες, όπου υπάρχουν και πολύ σημαντικές ελληνικές ομογενειακές κοινότητες. Επισκέψεις οι οποίες προετοίμασαν επιχειρηματικές αποστολές ελληνικών εταιριών, οι οποίες εκτός από την εξωστρέφειά τους, βοηθούν και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό.
Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στην πολύ σημαντική διμερή και τριμερή - μαζί με τη Κύπρο - συνεργασία με την Αίγυπτο.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, είχε στο περιθώριο του Φόρουμ, συνομιλίες με τον Πρόεδρο και με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, τους Προέδρους Ρουμανίας, Αιθιοπίας, Κένυας, Τσεχίας και Υπουργούς Γαλλίας, Μάλτας, Μαρόκου, Λετονίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας.

Δήλωση υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρου Ριζόπουλου για το συνέδριο της ΕΝΠΕ


«Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του 6ου συνεδρίου της που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα, ζήτησε την κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων και την υπαγωγή των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες.
Χαίρομαι που η ΕΝΠΕ, υιοθετεί την πρόταση που έχουν καταθέσει δημόσια οι Ορίζοντες Ηπείρου για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έστω και αν πρόκειται μόνον για τον έναν από τους πέντε βασικούς μας πυλώνες.
Ελπίζω ότι στα επόμενα συνέδριά τους, ανάμεσα στη στρατηγική των αλληλοβραβεύσεων, θα αποδεχθούν και τις υπόλοιπες προτάσεις μας».

Υφαντής Σπύρος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με Περιφερειακή Παράταξη "Ορίζοντες Ηπείρου"


Δεν θα μπορούσα να δεχθώ καλύτερο δώρο για την ονομαστική μου γιορτή από τις εκατοντάδες ευχές σας! 
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!
Εχθές όμως ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για εμένα και για έναν ακόμα λόγο, την ανακοίνωση μου στους 22 πρώτους υποψήφιους της Ανεξάρτητης Περιφερειακής Παράταξης "Ορίζοντες Ηπείρου".
Σας θέλω αρωγούς και υποστηρικτές σε αυτήν την προσπάθεια που θα έχει έναν μόνο νικητή: την Ήπειρο!
Καλή μας αρχή με δύναμη και αποφασιστικότητα!

Οδηγίες προς τους πολίτες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία


Οδηγίες προς τους πολίτες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική δίνει συμβουλές για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα  φωτιστικά και τα κεριά που χρησιμοποιούνται για τον στολισμό, τις ημέρες των γιορτών.
Αναλυτικά οι οδηγίες:
Χριστουγεννιάτικα φωτιστικά
•Χρησιμοποιείτε πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
•Επιθεωρείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.
•Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση, αλλά όχι και για τα δύο.
•Αν σκοπεύετε να στολίσετε με φωτιστικά και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, να το κάνετε πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας για να μπορείτε να βλέπετε τυχόν φθορές στις καλωδιώσεις ή υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές. Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψετε, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.
•Ελέγξτε τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για βεβαίωση ελέγχου από αρμόδιο εργαστήριο.
•Μην αφήνετε τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
•Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήστε το κάπου που να σας ικανοποιεί σαν θέση, αλλά θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου σας ή να φράσει εξόδους του σπιτιού.

Τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη


Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δόθηκε στο πλαίσιο του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τίτλο «Περιφερειακή Διακυβέρνηση" που διεξήχθη στα Ιωάννινα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης Π.Σ. την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 15:15 μ.μ.


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 167 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄), καλείστε να προσέλθετε σήμερα 18/12/2018,  ημέρα Τρίτη  και ώρα 15.15 μ.μ., στην   κατεπείγουσα  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με  θέμα συζήτησης το εξής:
Έγκριση για την υποβολή πρότασης έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ενίσχυση της Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας με Ανάπτυξη της καινοτομίας και των ΤΠΕ», στην πρόσκληση 56/2018 με τίτλο «Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Μνημεία»
«Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι η  ημερομηνία λήξης υποβολής της πρότασης  του έργου είναι η Παρασκευή 21-12-2018 και η σχετική απόφαση έγκρισης του Π.Σ.,  αποτελεί απαιτούμενο δικαιολογητικό υποβολής αυτής».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δωρεά υπερσύγχρονου μηχανήματος νεογνικού Screening από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού


Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου, 2018 –  Η  δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ενός νέου υπερσύγχρονου μηχανήματος νεογνικού Screening στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ), αναμένεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια στη διάγνωση νοσημάτων, τα οποία εάν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα προκαλούν σοβαρές μόνιμες βλάβες στην ανάπτυξη του παιδιού (νοητική υστέρηση κ.α.). Με την απόκτηση του, πλέον όλα τα νεογέννητα της χώρας μας θα ελέγχονται με ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο στα τρία νοσήματα, που περιλαμβάνονται ήδη στο Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών: φαινυλκετονουρία, γαλακτοζαιμία και υποθυρεοειδισμό.
Η λειτουργία του νέου αυτοματοποιημένου μηχανήματος GSP (Genetic Screening Processor) εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό. Παρόντες ήταν: η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα. Βλασσία Παυλοπούλου, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Πάνος Παπούλιας, Αν. Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του ΙΣΝ και κ. Πάνος Βαζαίος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δωρεών του ΙΣΝ, καθώς ο Πρόεδρος του Ι.Υ.Π. κ. Σταύρος Ντουντουνάκης.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στην ομιλία του, αφού εξήρε το έργο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, στη συνέχεια ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αυτήν την περίοδο, όπως είπε, επενδύει αρκετούς πόρους στηρίζοντας τη Δημόσια Περίθαλψη στη χώρα μας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Ξανθός: «Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, πέρα από την αδιαμφισβήτητη και διαχρονική συμβολή του στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας του παιδικού πληθυσμού, αναβαθμίζει πλέον τη διαγνωστική του ικανότητα και με τη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνεισφέρει ουσιαστικά στην πρόληψη σοβαρών κληρονομικών, μεταβολικών νοσημάτων για όλα τα νεογνά της χώρας. Αυτό το νεογνικό Screening, το οποίο υλοποιείται εδώ και δεκαετίες, σήμερα διευρύνεται με τρία επιπλέον νοσήματα, δημιουργώντας μια ενισχυμένη «ασπίδα προστασίας» σε κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας».

Το Κατάρ ανοίγει για την Ελλάδα θέσεις για υψηλού επιπέδου προσωπικό σε πολλούς τομείς, αλλά και ενόψει του τελικού κυπέλλου FIFA 2022


Συνάντηση στη Ντόχα του υφυπουργού εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, με τον υπουργό εργασίας του Κατάρ Youssef Fakhroo 

Θέσεις εργασίας ανοίγει το Κατάρ για εξειδικευμένο προσωπικό από την Ελλάδα, σε πολλούς τομείς που σχετίζονται και με την προετοιμασία-οργάνωση που έχει αναλάβει των τελικών κυπέλλου FIFA  2022.
Όπως είπε στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, ο Υπουργός Εργασίας του Κατάρ κ. Youssef Fakhroo, στη συνάντησή τους στην Ντόχα:
«Εκτιμούμε πάρα πολύ το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων που εξειδικεύονται σε τομείς όπως είναι η πληροφορική, οι σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και η διαπιστωμένη γνώση τους σε τομείς, όπως ο κατασκευαστικός, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η υγεία κτλ. Αυτή τη στιγμή, κατασκευάζουμε τον υπόγειο και τον υπέργειο σιδηρόδρομο, χτίζουμε υποδομές και γήπεδα, οργανωνόμαστε ακόμα πιο δυνατά στα θέματα υγείας και αναντίρρητα είσαστε πρωτοπόροι στα θέματα τουρισμού. Θα δώσουμε κατάλογο στην εδώ Πρεσβεία σας με όλες μας τις ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό και σας περιμένουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για όλες τις άλλες δραστηριότητές μας που δεν συνδυάζονται με τη FIFA».
Με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συζητήθηκαν επίσης οι μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει το Κατάρ στα εργασιακά θέματα ξένων που εργάζονται στη χώρα, την υιοθέτηση νομοθεσίας για τα δικαιώματα τους, τα οποία και συνέβαλλαν στη θετική στάση της Ελλάδας πριν δύο χρόνια στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΙLO) στη Γενεύη.

Ρινοπλαστική: Μπορεί να σταματήσει τη γήρανση της μύτης;


Συχνή αιτία αναζήτησης εξειδικευμένης συμβουλής προκαλεί η μεταβολή των χαρακτηριστικών της μύτης λόγω της γήρανσης. Για πολλούς η αλλαγή της αποτελεί μια δυσάρεστη έκπληξη, ιδιαίτερα για εκείνους που σε νεότερη ηλικία ήταν ευχαριστημένοι με το σχήμα, το μέγεθός της αλλά και τη λειτουργικότητά της.
«Η μύτη είναι από τα χαρακτηριστικά του προσώπου που διαφοροποιούνται με την πάροδο του χρόνου. Ερευνητές από το Functional Anatomy Research Center στο Μιλάνο έχουν διαπιστώσει ότι από τη νεότητα μέχρι τη γήρανση, η ανάπτυξη των μαλακών ιστών της μύτης είναι μεγαλύτερη και συμβαίνει νωρίτερα στα κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία παρά σε αγόρια της ίδιας ηλικίας, αν και τελικά τα αγόρια έχουν μεγαλύτερες μύτες από τα κορίτσια. Μέχρι τη στιγμή που ο ενήλικας φτάσει στην ηλικία των 30 ετών, η ανάπτυξη της μύτης έχει επιβραδυνθεί σημαντικά. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, μεταξύ 50 και 60 ετών, ο ρινικός όγκος στους άνδρες αυξάνεται κατά κανόνα κατά 29%, και στις γυναίκες κατά 18%», σημειώνει ο  πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας «Από τα πιο χαρακτηριστικά της αλλαγής που συντελείται είναι η μείωση της απόστασης που δημιουργείται από την άκρη της μύτης (ακρορίνιο) έως το σημείο πάνω από το άνω χείλος, πράγμα που σημαίνει ότι η μύτη τείνει να “πέφτει” με την ηλικία, προκαλώντας ακόμα και λειτουργικά προβλήματα» συμπληρώνει.