Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ορίζοντες Ηπείρου: Θα προσφέρουμε στα Βόρεια Τζουμέρκα την ανάπτυξη που δικαιούνται και αξίζουν


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη, με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννη Σεντελέ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα εξετάστηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τα συγκεκριμένα προβλήματα που ζητούν επείγουσες λύσεις και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αφού ανέλυσε τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Περιφερειακότητα δεσμεύθηκε ότι τα Βόρεια Τζουμέρκα θα έχουν την ανάπτυξη που δικαιούνται και αξίζουν.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις
Ιωάννης Σεντελές
«Τα Τζουμέρκα -και εδώ συμπεριλαμβάνω όχι μόνο τα Βόρεια αλλά και τα Κεντρικά- αποτελούν μια ενιαία περιοχή η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό. Και είναι προφανές ότι, στην προσπάθειά μας αυτός ο ρυθμός να ενταθεί, ζητούμε τη στήριξη από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις επόμενες εκλογές.

H Εθνική Ομάδα - «Θρύλος» του 2004 αντιμετωπίζει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, ώρα 16:00, την Επίλεκτη Ομάδα της Ηπείρου


H Εθνική Ομάδα -«θρύλος» που πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου κατακτώντας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 το Πρωτάθλημα Ευρώπης, φιλοξενείται αύριο  Τετάρτη στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», όπου στις 4 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει την Επίλεκτη ομάδα της Ηπείρου.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι «γιορτή ποδοσφαίρου» στην οποία είναι καλεσμένοι όλοι φίλαθλοι και μη, αφενός για να τιμήσουν με την παρουσία τους Έλληνες διεθνείς που έγραψαν ιστορία και αφετέρου,  για να απολαύσουν ένα ποδοσφαιρικό θέαμα απαλλαγμένο από κάθε είδους σκοπιμότητα.
Η διοργάνωση γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Η LEGENDS 2004
Με την Εθνική Ομάδα θα αγωνιστούν οι:  Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Κώστας Κατσουράνης, Γιάννης Γκούμας, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Χαριστέας, Παντελής Καφές, Βασίλης Λάκης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ντέμης Νικολαϊδης, Τραϊανός Δέλλας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Βενετίδης, Μιχάλης Καψής, Γιώργος Γεωργιάδης, Βασίλης Τσιάρτας,   Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος,
Προπονητής είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης.
Η Επίλεκτη Ηπείρου
Την επίλεκτη ομάδα της Ηπείρου  αποτελούν οι:  Ξενοφώντας Γήττας, Γιώργος Σίμος, Αθανάσιος Κουβεντάρης, Παύλος  Βαρτζιώτης, Στράτος Γκαρόζης, Λάζαρος Σέμος,  Μιχάλης Μπόλος, Μανώλης Λιαπάκης, Κώστας Γιαννάκης, Κώστας Ντέτσικας, Αλέκος Μπούρμπος, Αντώνης Βλάχος (από την Π.Ε. Ιωαννίνων), Παναγιώτης Γεωργίου, Γιάννης Νταλάκας (από την Π.Ε. Άρτας), Κώστα Λέντζος, Γιώργος Χριστοδούλου (από την Π.Ε. Πρέβεζας), Χρήστος Μήτσης, Αλεξ. Καρύδης (από την Π.Ε. Θεσπρωτίας).
Προπονητής είναι ο Γιώργος Οικονόμου
Διαιτησία: Δημήτρης Θάνος, Κώστας Δάλλας, Δημήτρης Γούκος,  Κοσμάς Χαρίσης
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από τη Novasports!

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέες προμήθειες εξοπλισμού στο πενταόροφο κτίριο του Π.Γ.Ν.Ι.


Τη σύμφωνη γνώμη της, προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,  παρέχει η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου,  για τη διαδικασία ανάθεσης  προμήθειας εξοπλισμού για το πενταόροφο κτίριο νοσηλευτικών του μονάδων.
Πρόκειται για τις πράξεις:
«Προμήθεια οφθαλμολογικού εξοπλισμού – Ομάδα εξοπλισμού 11», προϋπολογισμού 244.314 ευρώ.
«Προμήθεια εξοπλισμού αιμοδυναμικού εργαστηρίου – Ομάδα εξοπλισμού 8», προϋπολογισμού 66.558 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηγουμενίτσα: Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, έπειτα από τη σύλληψη δύο αλλοδαπών για διευκόλυνση εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος διακινητής δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα


Σε συνέχεια του από (18-02-2019) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 53χρονου και μίας 50χρονης, στην Ηγουμενίτσα, για διευκόλυνση εξόδου δύο μη νόμιμων αλλοδαπών, αναφέρεται συμπληρωματικά ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος διακινητής δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ σε βάρος του εκκρεμούν οι παρακάτω καταδικαστικές αποφάσεις:
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, ποινής φυλάκισης (37) μηνών και χρηματικής ποινής (20.700) ευρώ, για διευκόλυνση προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και ηθική αυτουργία στην χρήση πλαστών εγγράφων,
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, ποινής φυλάκισης (9) μηνών, για άμεση συνέργεια σε παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στη χώρα κατά συρροή,
απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κέρκυρας, ποινής φυλάκισης (17) μηνών, για παράνομη προώθηση αλλοδαπών στη χώρα κατ’ επάγγελμα.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. για χώρο στάθμευσης στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης


Η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Επέκταση χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης», προϋπολογισμού 106.835 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Συντήρηση, αποκατάσταση , ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Iερού της Δωδώνης- Φάση Α».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Φιλιππιάδα: Συνελήφθη 28χρονος για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη


Παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικο ημεδαπό που κινούνταν πεζός εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος

Συνελήφθη, άμεσα χθες (18-02-2019) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, ένας 28χρονος ημεδαπός, για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα στη Φιλιππιάδα, ο 28χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παρέσυρε 17χρονο ημεδαπό που κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρατείνεται η προθεσμία για τις «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων»


Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει  πως παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων  για  «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του εκχωρημένου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Η ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης ορίζεται για τις 22/04/2019.
Να σημειωθεί πως η δράση αφορά στη χρηματοδότηση βελτίωσης - επέκτασης κοινόχρηστων εγγειοβελτιωτικών υποδομών που συμβάλλουν στην αύξηση αποδοτικότητας της χρήσης νερού στη γεωργία και είναι συμβατά με το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) για το υδατικό διαμέρισμα Ηπείρου.
Δικαιούχοι της δράσης είναι οι Δήμοι και η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πρέβεζα: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν (25) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73,6) γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση


Συνελήφθη, χθες (18-02-2019) αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (25) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73,6) γραμμαρίων, τις οποίες προόριζε προς πώληση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Μέχρι τέλος του μήνα θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τις 8.933 προσλήψεις στην κοινωφελή εργασία


Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη 8.933 ανέργων σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση διάρκειας 8 μηνών. Ο μισθός τους θα είναι νέος κατώτατος.
Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από κυλικείο σχολείου στην Πρέβεζα


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από κυλικείο σχολείου στην Πρέβεζα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 16-03-2015 στην Πρέβεζα, διέρρηξε κυλικείο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο σχολείου και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή καθώς και προϊόντα.
Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την 20 Τετάρτη Φεβρουαρίου, ώρα 9:00


Την 20-02-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-02-2019 έκτακτης συνεδρίασης.
1.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 26-11-2018ανοιχτής διαδικασίας άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες έργου Οδός Σταύρου Νιάρχου», προϋπολογισμού 25.700.000,00 € με Φ.Π.Α.
2.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 07-12-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – Βελτίωση Ε.Ο. από Φιλιππιάδα έως Πρέβεζα», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
3.Έγκριση του από 12-02-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 12-02-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού σύνδεσης με επαρχιακή οδό στην περιοχή της Άνω Καλεντίνης» προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.
4.Έγκριση του από 13-02-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 05-02-2019ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση βατότητας στην οδό Πέρδικα – Λαγομάνδρα» προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.
5.Έγκριση του από 11-02-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 20-12-2018 διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού δικτύου περιοχής Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού 130.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.
6.Έγκριση του από 15-02-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 08-11-2018 διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ολοκλήρωση εργασιών στην πέτρινη γέφυρα Γκαράνη στο Τ.Κ. Βρυσοχωρίου του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 5.000,00 € με ΦΠΑ.
7.Έγκριση τροποποίησης της νομικής δέσμευσης για το «Τμήμα 5: Ηλεκτρικές Συσκευές&Τμήμα 6 Φούρνος Ζαχαροπλαστικής» της σύμβασης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της Σ.Υ.Δ.», της Πράξης «Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)» με κωδικό MIS 5000169 του ΕΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020».

Μέσα από το στόμα αφαιρείται πλέον ο θυρεοειδής


Μέσα από το στόμα, χωρίς τομές και αντιαισθητικά σημάδια στο λαιμό, μπορεί να γίνεται πλέον με τη  νέα μέθοδο (διαστοματική ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή) η αφαίρεση του θυρεοειδούς!
Τα αποτελέσματα της νέας μεθόδου είναι άκρως ικανοποιητικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 1ο Διεθνές Workshopπου πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στο EGEUNIVERSITYστην Σμύρνη της Τουρκίας.
«Η μέθοδος ονομάζεται TOETVA(TransOralEndoscopicThyroidectomyVestibularApproach) και στο  σεμινάριο έγινε η εκπαίδευση των πρώτων χειρουργών για τις ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος, διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε το σεμινάριο.
Όπως εξηγεί ο κ. Αρτόπουλος η  διαστοματική ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν αφήνει ουλή στον λαιμό και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος (δέρμα) σε σχέση με άλλες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους αλλά και το κόστος συγκρατείται σε χαμηλά επίπεδα και καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Με την νέα μέθοδο έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα περίπου 1.000 επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και οι περισσότερες έχουν γίνει στη Ταϊλάνδη, στη Νότια Κορέα και την Κίνα.
Η πλειοψηφία των ασθενών ήταν γυναίκες (90%) κι αυτό γιατί είναι ανατομικά πιο εύκολη η επέμβαση αλλά και η ζήτηση για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τους Ω.Ρ.Λ για να εφαρμοστεί η νέα μέθοδος πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις όπως:
Η διάμετρος του  θυρεοειδή  πρέπει να είναι μέχρι 10 εκ,
Ο μεγαλύτερος όζος να είναι μέχρι 6 εκ,
Καλοήθης όγκος,
Πολυοζώδης βρογχοκήλη,
Οι κακοήθεις όζοι βάση κλινικής υποψίας από το υπερηχογράφημα να είναι μέχρι και 2 εκ.
Η νέα μέθοδος αντενδείκνυται να εφαρμοστεί όταν:
Έχουμε προηγούμενες επεμβάσεις στον τράχηλο,
Έχει γίνει ακτινοβολία στο ανώτερο μεσοθωράκιο,
Υπάρχει παρουσία μεταστατικών λεμφαδένων,
Έχει γίνει εξωθυρεοειδική επέκταση στην τραχεία ή τον οισοφάγο
Έχουμε καταδυόμενη βρογχοκήλη