Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

Με νίκη της ΑΕΔ Πωγωνάτος ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Σ. Αλμυρός 5-0)

* Με νίκη συνέχισε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που επικράτησε γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» το απόγευμα της Τετάρτης στον εξ αναβολής αγώνα του Π.Α.Σ. Αλμυρού με σκορ 5-0 για την    αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Το σκορ άνοιξε για τους «γηπεδούχους» ο Fejzulla Relsi στο 6΄. 
Στο 38΄ ο Χαρίσης Ιωάννης έκανε το 2-0 και στο 42΄ έγραψε το 3-0.
Στο 74΄ ο Μπάγιας Ελευθέριος με κεφαλιά γράφει το 4-0.
Στον 77΄ ο Μακρής Χρήστος που ανατρέπεται εντός περιοχής και δίνεται πέναλτι.
Ο Κόντος Κωνσταντίνος εκτελεί εύστοχα  για το τελικό 5-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γκόγκος Κωνσταντίνος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Κόντος Κωνσταντίνος, Μήτος Βασίλειος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Νάτσης Νάτσης, Μακρής Χρήστος, Avdylaj Agron (Κατσαβριάς  Βασίλειος 76΄), Χαρίσης Ιωάννης (Ντάγκας Γεώργιος 73΄), Στεφάνου Χρήστος (Μπουτοβίνας Αλέξανδρος 46΄),  Fejzulla Relsi (Μπάγιας Ελευθέριος 46΄)
Π.Α.Σ. Αλμυρός
Κολιός Δημήτριος, Παράσχης Δημήτριος, Γκροπάσι Ραμαντάν, Διαμαντής Άγγελος (Dautaj Roel 76'), Νίτα Βασίλ, Περιχανά Μπακί (Νάσιος Χρήστος 60΄), Βάκαρος Γεώργιος, Τσίτσος Ξενοφών, Καραγιάννης Ιωάννης (Πούλιος Τηλέμαχος 76΄), Ζώτος Θεόδωρος (Μιχάλης Γρηγόριος 65΄), Ζιάκας Βασίλειος
Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 18
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 16
3. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 16
4. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 15
5. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 15 
6. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 13
7. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 13
8. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 11
9. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 10 
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  9   
11. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 9
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 6
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6
14. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4
15. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 2
16. Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 0

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση των ακριτικών χωριών του Πωγωνίου


Η βλάβη σε κολώνα της ΔΕΗ σε δύσβατη περιοχή που είχε ως αποτέλεσμα πολύωρη διακοπή ρεύματος στα τέσσερα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου, Λάβδανη, Άνω Λάβδανη, Βραστοβά και Αγία Μαρίνα έχει επισκευαστεί και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί.

Τριπλή μεταγραφική ενίσχυση για την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου


Η διοίκηση της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου ανακοίνωσε την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με τρεις νέους ποδοσφαιριστές.
Πρόκειται για τον αμυντικό Μπενέκα Ιωάννη από τον Α.Ο. Σταυρακίου, τον μέσο Λισγαρά Δημήτρη από το Τιτάντα Λογγάδων και τον μέσο Λέσση Ιωάννη από τον Αστέρα Πετρίτη Κέρκυρας.

Τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου στο μαύρο σκοτάδι!


Μετά την ανασφάλεια, ένα ακόμη πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην καθημερινή ζωή των λιγοστών ηρωικών κατοίκων των ακριτικών χωριών του Πωγωνίου.
Δεν είναι άλλο από τις συχνές πολύωρες διακοπές ρεύματος που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Οι δικαιολογίες που ακούγονται γνωστές, ακραία καιρικά φαινόμενα, καμιά συντήρηση του δικτύου, έλλειψη προσωπικού…
Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η κατάσταση είναι τραγική.
Οι ηλικιωμένοι επί το πλείστον κάτοικοι ζουν  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ολόκληρα 24ώρα και χωρίς καμιά ενημέρωση.
Πέρα για πέρα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες τους.

Νέα έργα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος κ.α. θα υλοποιήσει η Περιφέρεια- μέσω προγραμματικών συμβάσεων


Tη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για νέα έργα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, αγροτικών υποδομών κ.α. ενέκρινε στη πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τα μέλη της Επιτροπής καλωσόρισε η Πρόεδρος, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση και αμέσως μετά εξελέγη ομόφωνα Αντιπρόεδρος εκ μέρους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ο κ. Δημήτριος Δημητρίου, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.
Αναλυτικά εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων:
Με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με τις κατά τόπο Ιερές Μητροπόλεις για τα έργα:
Ø  Συντήρηση μέρους των τοιχογραφιών του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου του Κατσούρη Άρτας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ
Ø  Συντήρηση βυζαντινών τοιχογραφιών του Βυζαντινού ναού της Κόκκινης Εκκλησιάς Άρτας προϋπολογισμού 37.200  €:
Ø  Συντήρηση και αποκατάσταση του εικονογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεστών Ιωαννίνων προϋπολογισμού 100.000 €
Ø  Καθαρισμός ξυλόγλυπτου τέμπλου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ
Με το Δήμο Κόνιτσας για τα έργα:
Ø  «Καθαρισμός ιαματικών πηγών Νέλλες στην Κλειδωνιά  δήμου Κόνιτσας » προϋπολογισμού 24.000€ 
Ø   «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης πολυαιθυλενίου για την εξυπηρέτηση ιχθυοκαλλιεργητών Τ.Κ Καλλιθέας Δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 6.815,04 ευρώ.
Με το Δήμο Ζαγορίου για τις μελέτες:
Ø  «ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ  ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΠΙΓΚΟΥ.
Ø   «ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ  ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΗΣ» 
Με το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για τη μελέτη: : «Φωτισμός μονοπατιού και καταρρακτών στο Δ.Δ Καταρράκτη δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 97.000 €.
Με την 6η ΥΠΕ για το έργο: «Προμήθεια παραθύρων Κέντρου Υγείας Μετσόβου», προϋπολογισμού 62.000 €.
Με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  για το έργο  «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΦΥΚΩΝ  ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ (Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2020», προϋπολογισμού 9.964,00 €. 
Με το ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς για την  «Προμήθεια πίνακα μέσης τάσης ( τύπου DMI-M) και υλικών υψηλής τάσης για αποκατάσταση αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς», προϋπολογισμού 24.800,00 €.
Με τον ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας για την «Προμήθεια Μονάδας αντιστάθμισης Μ/Σ 800KVA και Πίνακα πυκνωτικής αντιστάθμισης 500KVAR αντλιοστασίου Βίγλας (ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας)», προϋπολογισμού 24.800,00 €. 

Ε.Μ.Υ.: Εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται πως από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019).
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων-Δήμων-πολιτών.

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εισόδου στη χώρα και της πλαστογραφίας


Επιπρόσθετα, σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (05-11-2011) το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 43 και 24 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εισόδου στη χώρα και της πλαστογραφίας, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, αφού σε βάρος τους εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.
Επιπρόσθετα, ο 43χρονος κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευτεί από άγνωστο άτομο έναντι του χρηματικού ποσού των -50- ευρώ.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων, σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:
σε βάρος του 43χρονου, καταδικαστική απόφαση του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (14) μηνών και χρηματική ποινή -1.500- ευρώ, για κλοπή
σε βάρος του 24χρονου, καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Γρεβενών και Φλώρινας, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης (6) μηνών και χρηματική ποινή -4.500- ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Ανωτέρω διαβατήριο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Κεφάλα Μαρία-Αλεξάνδρα: Ανάγκη στελέχωσης του τμήματος ΚΕΠΑ του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων


Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση ζητά η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα , προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με την υποστελέχωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας -ΚΕΠΑ Ιωαννίνων.
Η κατάσταση στο ΚΕ.Π.Α Ιωαννίνων , μετά τις πρόσφατες μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον έναν και μοναδικό υπάλληλο που έχει απομείνει στα Ιωάννινα . Η Βουλευτής διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος  καταγράφοντας την δυσανασχέτηση και τον προβληματισμό των πολιτών που ταλαιπωρούνται χωρίς να εξυπηρετούνται, ζητά από τον Υπουργό την άμεση στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή ΔιαβούλευσηςΠροκειμένου να συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 78 του Ν.4555/2018 (Κλεισθένης) Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, καλούνται:
α) εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Κοινωνίας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή να ορίσουν εκπροσώπους τους (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος)   και
β) πολίτες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου, που επίσης επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή και οι οποίοι αφού εγγραφούν καταρχήν στον ειδικό κατάλογο που τηρείται στο Δήμο, θα επιλεγούν κατόπιν κληρώσεως,
να αποστείλουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2019, ταχυδρομικά σχετικό έγγραφο στο Δήμο Πωγωνίου/Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Καλπάκι-ΤΚ 44004 ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:   dimospogoniou@pogoni.gr
Επίσης οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν απ’ ευθείας στο Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
                                    
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από ΙΧΕ αυτοκίνητο


Εξιχνιάστηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από ΙΧΕ αυτοκίνητο στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από σταθμευμένο ΙΧΕ αυτοκίνητο, που έγινε την 04-10-2019 στην Πρέβεζα, από το εσωτερικό του οποίου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (728) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -548- (εκ των οποίων -10- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -11-
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -5-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -38-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -7-
Για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράνομη ανασκαφή: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -22-
Για ενδοοικογενειακή βία: -8-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -22-
Για παραεμπόριο: -2-
Για χρήση πλαστού εγγράφου: -9-
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων: -1-
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -4-
Για παράνομη βία: -5-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών: -3-
Για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης & ψευδής ανώμοτη κατάθεση: -2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -28-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία εγκληματική οργάνωση εισαγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης «σκληρών ναρκωτικών»
Μία εγκληματική ομάδα κλοπών δικύκλων
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας
Είκοσι επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Τριάντα υποθέσεις κλοπών δικύκλων
Είκοσι τέσσερις υποθέσεις ναρκωτικών
Εννέα υποθέσεις απάτης
Δώδεκα υποθέσεις όπλων
Έξι υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Δύο υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας
Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου
Οκτώ υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:

Πρωτοποριακές e-TEP ρομποτικές επεμβάσεις κήλης με το σύστημα da Vinci μόνο στο Metropolitan Hospital


Η πρώτη e-TEP ρομποτική επέμβαση κήλης έγινε στο Metropolitan Hospital και το ημερολόγιο έλεγε 20 Δεκεμβρίου 2017. Έκτοτε οι επεμβάσεις πολλαπλασιάστηκαν, με σταθερή επιτυχία.
Εξωπεριτοναϊκή ρομποτική αποκατάσταση κήλης
Τα τελευταία 10 χρόνια, η ρομποτική επέμβαση αποκατάστασης κηλών κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Με τη χρήση ρομπότ η αποκατάσταση της κήλης γίνεται πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα για τον πάσχοντα που, έτσι, έχει όλα τα πλεονεκτήματα της ατραυματικής ενδοσκοπικής χειρουργικής και εμφανίζει μηδαμινά ποσοστά υποτροπής (1%), όπως αναφέρει ο Δρ. Διαμαντής Θωμάς, M.D. Ph.D. F.A.C.S., ειδικός στη Λαπαροσκοπική Ρομποτική Ογκολογική Χειρουργική, Διευθυντής γενικός χειρουργός στο Metropolitan Hospital.
Το πρωτοποριακό είναι ότι όλη η επέμβαση γίνεται εξωπεριτοναϊκά (e-TEP), χωρίς τομές ανατομικών δομών και χρήση πλέγματος μεγαλύτερου σε μέγεθος από ότι σε άλλες επεμβάσεις, η τοποθέτηση γίνεται σε ανατομική θέση κάτω από τον ορθό κοιλιακό και πάνω από τη θήκη του, δηλαδή έξω από την κοιλία χωρίς επαφή με τα σπλάχνα, επομένως χωρίς συμφύσεις. Είναι ένα χειρουργείο εντελώς αναίμακτο και ανώδυνο και όσον αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα έχουμε μόνο τρεις τομές του 1cm στις οποίες γίνεται πλαστική συρραφή με άριστα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το χειρουργείο της κήλης αποτελεί μια από τις πιο συχνές εγχειρήσεις στη γενική χειρουργική.
Η κλασική μέθοδος
Οι χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, γίνονταν με τον κλασικό τρόπο της ανοιχτής χειρουργικής. Σύμφωνα με την μέθοδο αυτή, η τομή επεκτείνεται από το δέρμα, στο υποδόριο λίπος και τις μυϊκές περιτονίες προκειμένου ο χειρουργός να φθάσει στο επίπεδο της βλάβης. Για την αποκατάσταση της βλάβης, χρησιμοποιούνται είτε μόνο ράμματα είτε ένα κομμάτι χειρουργικού πλέγματος. Στη συγκεκριμένη μέθοδο, η χρήση μόνο ραμμάτων εμφανίζει πιθανότητες υποτροπής της τάξης του 10% , ενώ στην τεχνική της χρήσης πλέγματος, οι πιθανότητες υποτροπής κινούνται στα επίπεδα του 1%. Για αυτό και τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχει επικρατήσει η χρήση πλέγματος, καθώς με το πλέγμα δεν έχουμε τάση στους ιστούς και καλύπτεται το κενό που επέτρεψε στη κήλη να εμφανισθεί.

Τα ζευγάρια της Γ' Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ


Από την κλήρωση που διεξήχθη την Τρίτη 5 Νοεμβρίου προέκυψαν τα ζευγάρια της Γ' Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ.
Η Γ΄ Φάση θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις και οι αγώνες προγραμματίστηκαν για τις 20 Νοεμβρίου και της 27 Νοεμβρίου.
Αναλυτικά:
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
ΠΑΣ Κάστρο-ΑΕ Χουλιαράδων
Πίνδος Κόνιτσας-Θύελλα Κατσικά
Τιτάν Λογγάδων-Θύελλα Ελεούσας
ΠΑΣ Κράψης-Αγροτικός Καστρίτσας
ΠΑΣ Μετσόβου-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου
Τετάρτη  27 Νοεμβρίου
Προοδευτική Περάματος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΑΕΔ Πωγωνάτος-ΑΟ Ανατολής
ΠΑΣ Αγία Μαρίνα-Αετός Νήσου

* Η ΑΕΔ Πωγωνάτος μετά από αίτημα που έκανε, θα παίξει στην έδρα της Ανατολής ως γηπεδούχος, και όχι στη φυσική του έδρα στο Δελβινάκι, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τα έξοδα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγκρίθηκε από το Υπ. Πολιτισμού η μελέτη αποκατάστασης του Ιμαρέτ Άρτας


Ένα εμβληματικό έργο για την Άρτα και εν γένει την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ηπείρου, το οποίο θα συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη οδεύει προς δημοπράτηση. Πρόκειται για την αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ και του περιβάλλοντος χώρου.
Συγκεκριμένα με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εγκρίθηκαν οι δύο μελέτες που είχαν υποβληθεί, ήτοι: Α) Αρχιτεκτονική και Στατική για την Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ και του περιβάλλοντος αυτού χώρου Β) συντήρηση για την καταγραφή προβλημάτων δομικών υλικών (λίθων, κονιαμάτων).
Η χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης είναι εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει δεσμευμένους πόρους ύψους 1.000.00ο ευρώ.
* * *
Το Ιμαρέτ είναι ένα σημαντικό μνημείο και η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας.   Κτίστηκε στο δεύτερο μισό του 15ου αιώνα από τον Φαΐκ Πασά, πρώτο Οθωμανό κατακτητή της Άρτας. Το τζαμί κατασκευάστηκε με υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν από τον παλαιό βυζαντινό ναό της Παρηγορήτισσας, από την αρχαία Νικόπολη αλλά και από διάφορα αρχαία κτίσματα της Αμβρακίας.
Το τζαμί υπήρξε θέατρο μαχών κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.
Μετά την απελευθέρωση της Άρτας, το τζαμί είχε μετατραπεί σε εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο. Το 1938 με βασιλικό διάταγμα το τζαμί ανακηρύχθηκε σε διατηρητέο ιστορικό χώρο.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνεχίζονται τις Κυριακές του Νοεμβρίου οι παραστάσεις του “Μουζικουέντο”


Το “Μουζικουέντο” της Χάρις Μέγα, μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους συνεχίζεται.
Το κοινό θα απολαύσει μία ευρηματική παράσταση με φαντασία, απίστευτο ρυθμό, αρκετές δόσεις χιούμορ, καθαρές ερμηνείες που βοηθούν στην κατανόηση της ιστορίας, με δυνατά νοήματα που κατορθώνει να επιτελεί ένα δύσκολο ρόλο, εξίσου καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό.
Το έργο μας μεταφέρει αρκετά μηνύματα όπως την σημασία της συγχώρεσης, την δύναμη της τόλμης, την δικαιοσύνη, την υπεράσπιση του αδυνάτου, την οικολογική συνείδηση.
 Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ζωντανή μουσική επί σκηνής και η διαδραστικότητα με το κοινό.
Τρεις μουσικοί- ηθοποιοί με υπέροχα κοστούμια που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν 1 ώρα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και μας παίρνουν μαζί τους στην ιστορία τους. Μία μοναδική παράσταση που υπόσχεται να ξετρελάνει τα παιδιά και να μαγέψει τους μεγάλους.
Συντελεστές: Έργο: Μουζικουέντο
Συγγραφέας: Χάρις Μέγα
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά
Φωνητική διδασκαλία: Ειρήνη Δόβα
Μουσική πρωτότυπη: Χάρις Μέγα
Κοστούμια: Λεωνίδας Θεοδωρίδης
Σκηνικά: Αθηνά Τσικνιά
Ειδική κατασκευή παπουτσιών νάνου: Φόνη Βραζέλη Φωτογραφίες: Κατερίνα Φλωράκη
Αφίσα: Γιάννης Ταγματάρχης
Παίζουν οι μουσικοί-ηθοποιοί: Ειρήνη Δόβα, Μαριαλένα Ευαγγελάκη, Χάρις Μέγα.
Όλες τις Κυριακές του Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι. Διάρκεια: 60' Χώρος: Θέατρο ACTINA 
Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 20 και 23 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο ενώ ο 23χρονος κατείχε και επέδειξε κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Μεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο: Γιατί γίνεται και ποια είναι η διαδικασία


Το πρόσωπό μας είναι ο «καθρέφτης» μας και είναι σημαντικό να αγκαλιάζουμε την εικόνα μας και να την αποδεχόμαστε, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Οι ρυτίδες και οι σακούλες κάτω από τα μάτια μας ρίχνουν την ψυχολογία και κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, από όσο πραγματικά νιώθει η ψυχή μας.
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας, εξετάζοντας τα πάντα, ακόμη και την παραμικρή ατέλεια - ρυτίδα. Και τότε έρχεται ίσως η στιγμή, που αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι για την εμφάνισή μας.
Η μεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο είναι μια τέτοια επιλογή και ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), εξηγεί τα πάντα γύρω από αυτή. Τι είναι; Ποια διαδικασία ακολουθείται; Αν είναι η μεταφορά λίπους σωστή επιλογή για εμάς.
Τι είναι η λιπομεταφορά στο πρόσωπο;
«H μεταφορά λίπους στο πρόσωπο - που ονομάζεται και μεταμόσχευση λίπους - είναι μια διαδικασία, στην οποία απομακρύνουμε λίπος από μια άλλη περιοχή του σώματος και στη συνέχεια, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, το εγχέουμε σε περιοχές του προσώπου, που χρειάζονται αναζωογόνηση», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.
Οι εγχύσεις γίνονται με λεπτές βελόνες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, αλλά το υλικό προέρχεται από το σωματικό λίπος του ίδιου του ασθενή (αυτόλογο λίπος). Τα αποτελέσματα με τη μέθοδο της λιπομεταφοράς έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια, μέχρι και μια δεκαετία. Η μέθοδος θεωρείται απόλυτα ασφαλής και το αποτέλεσμα είναι φυσικό.