Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής "Ο ΠΥΡΡΟΣ" και ο Δήμος Λαυρεωτικής σας προσκαλούν στην βραδιά Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής το Σάββατο 12 Ιουλίου στο χώρο της ΑΚΕΛ στο Λαύριο

MRB: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 1,7%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB που έγινε το διάστημα 25 Ιουνίου-4 Ιουλίου και στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;» ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα του έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου με 1,7%.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ:21,5%
ΝΔ: 19,8%
Χρυσή Αυγή: 8,5%
«Το Ποτάμι»: 6,7%
Ελιά: 6,3%
ΚΚΕ: 5,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,8%
ΔΗΜΑΡ: 1,3%
ΛΑ.Ο.Σ.: 1,5%
Οικολόγοι – Πράσινοι: 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 19,9%

Ιωάννινα: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Το συνολικό ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο ποσό των 697.876,81 ευρώ

Συνελήφθη χθες (09-07-2014) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 40χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, ο 40χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (697.876,81) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις κλοπών γεωργικών μηχανημάτων - εργαλείων και μία υπόθεση κλοπής από απορριμματοφόρο όχημα, στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται και ένας 23χρονος ημεδαπός συνεργός του

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας Πρέβεζας, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών γεωργικών μηχανημάτων - εργαλείων και μία υπόθεση κλοπής από απορριμματοφόρο όχημα, στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (09.07.2014) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ηγουμενίτσα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, περίπτωση εξαπάτησης 26χρονου μέσω διαδικτύου, σχετικά με την πώληση κινητού τηλεφώνου.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονης ημεδαπής για απάτη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 26χρονη ανήρτησε μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου ηλεκτρονική αγγελία πώλησης κινητού τηλεφώνου. 
Τη συγκεκριμένη αγγελία, έπειτα από σχετική διαδικτυακή περιήγηση, εντόπισε ο 26χρονος, ο οποίος κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό χρηματικό ποσό, χωρίς ωστόσο να λάβει ουδέποτε το κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ανακοίνωση ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών 2014 προς Δήμο Πωγωνίου

Ανακοινώνεται ότι με το άρθρο 51 του Ν.4257/2014 (ΦΕΚ Α ‘ 93/14-04-2014) παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους.
1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του Ν. 3801/2009.
Β)  Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από  01.01.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:
α) Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων
β) Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσερις (24) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

Τρέχουν για να στείλουν τον φόρο στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ)

Με την κατάθεση της τροπολογίας, η οποία φέρεται να έχει εγκριθεί από την τρόικα, θα ανοίξει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Τρέχουν στο υπουργείο Οικονομικών για να καταθέσουν στη Βουλή, το συντομότερο δυνατό, τροπολογία με βελτιώσεις στο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). 
Η ψήφιση τροπολογίας θα ξεπαγώσει και την εκκαθάριση του φόρου ώστε αναρτηθούν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για την καταβολή του φόρου.
 Οι αλλαγές, τις οποίες εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφορούν στον τρόπο υπολογισμού του συμπληρωματικού φόρου που επιβάλλεται στην αξία των δικαιωμάτων της πλήρους κυριότητας, της ψιλής κυριότητας και της επικαρπίας επί κτισμάτων και εκτός σχεδίων πόλεων εκτάσεων γης στο μέρος της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων το οποίο υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ. 

Θανατηφόρο τροχαίο στο 3ο χμ της Επαρχιακής Οδού Μονοδενδρίου-Οξυάς Ιωαννίνων

Χθες (09-07-2014)  στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Μονοδενδρίου-Οξυάς Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους (50) μέτρων περίπου.
Από το σημείο του ατυχήματος ανασύρθηκε νεκρή, αργά χθες το απόγευμα, η 44χρονη οδηγός του οχήματος.

Προανάκριση ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Ιωαννίνων.

Ιόνια Οδός: Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στο Μεσολόγγι

Ακόμα και αν τα έργα έχουν τα δικά τους προβλήματα με τις μελέτες, τον ασυντόνιστο δημόσιο τομέα με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, τι απαλλοτριώσεις και τις καθυστερήσεις λόγω οικονομικών θεμάτων όμως ο πιο απροσδιόριστος παράγοντας σε όλα τα έργα λέγεται αρχαιολογικές ανασκαφές.
Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας, aixmi-news.gr νέα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα έρχονται στο φως, στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, στα πλαίσια των ανασκαφών στα σημεία απ’ όπου διέρχεται η Ιόνια Οδός.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου η προθεσμία για την απογραφή των ΝΠΙΔ

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνει προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου, προκειμένου να απογραφούν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των δημοσίων και δημοτικών επιχειρήσεων και να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Σε εγκύκλιο, που αποστάλθηκε  στους Γενικούς Γραμματείς όλων των υπουργείων και κοινοποιήθηκε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Αυτές αφορούν στην αναστολή της επιχορήγησης ή της απόδοσης πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό και στην αναστολή της καταβολής των αμοιβών των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.

Ηγουμενίτσα: Διήμεροι αστυνομικοί έλεγχοι στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων  για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, κατά το διήμερο 7-8 Ιουλίου, διενεργήθηκαν εντατικοί αστυνομικοί  έλεγχοι στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.
Η επιχειρησιακή δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου,  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας των Συνόρων.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: 142 συνολικά άτομα
Προσήχθησαν: τριάντα άτομα (έντεκα υπήκοοι Αλβανίας, πέντε υπήκοοι Αφγανιστάν, οκτώ υπήκοοι Ιράκ, δύο υπήκοοι Ιράν, δύο υπήκοοι Συρίας και δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές) στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν: δεκατέσσερα άτομα.
Τρεις υπήκοοι Αλβανίας για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Έντεκα αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν εγγράφων παραμονής στη χώρα και κρατούνται προκειμένου δρομολογηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι οι οποίοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας, θα συνεχιστούν αμείωτα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων και για τα φράγματα Πουρνάρι Ι και ΙΙ

"Η πολιτική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής είναι να διασφαλιστεί το μικρότερο τέλος που θα πληρώνουν οι πολίτες της Ηπείρου καθώς και η αποτροπή της επιβολής προστίμων προς αυτούς. 
Αυτό είναι και το διακύβευμα", υπογράμμισε η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Δευτέρα 7 Ιουλίου) για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, ύστερα από αίτημα των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης "Ήπειρος Τόπος να ζεις" και "ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο".
Η κ. Καλογιάννη, ανακοίνωσε μάλιστα στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν ότι από όλα τα αντίστοιχα έργα ΣΔΙΤ των Περιφερειών που έχουν προσωρινούς αναδόχους, η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει την μικρότερη μέση τιμή, με 50 ευρώ ανά τόνο.
Ως προς την επιλογή για κατασκευή της Μονάδας μέσω ΣΔΙΤ, εξήγησε ότι "το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί μόνο το κατασκευαστικό κόστος, το οποίο εκτιμάται να ανέλθει στα 33 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με μάξιμουμ 20 εκατομμύρια ευρώ".