Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ηγουμενίτσα: Διήμεροι αστυνομικοί έλεγχοι στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων  για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, κατά το διήμερο 7-8 Ιουλίου, διενεργήθηκαν εντατικοί αστυνομικοί  έλεγχοι στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.
Η επιχειρησιακή δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου,  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας των Συνόρων.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: 142 συνολικά άτομα
Προσήχθησαν: τριάντα άτομα (έντεκα υπήκοοι Αλβανίας, πέντε υπήκοοι Αφγανιστάν, οκτώ υπήκοοι Ιράκ, δύο υπήκοοι Ιράν, δύο υπήκοοι Συρίας και δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές) στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθησαν: δεκατέσσερα άτομα.
Τρεις υπήκοοι Αλβανίας για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Έντεκα αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν εγγράφων παραμονής στη χώρα και κρατούνται προκειμένου δρομολογηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι οι οποίοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας, θα συνεχιστούν αμείωτα.