Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Αγνοείται συνδημότης από το Γεροπλάτανο Πωγωνίου


Αγνοείται ο συνδημότης Τσουμάνης Φώτιος από το Γεροπλάτανο Πωγωνίου.
Τελευταία πληροφορία είναι ότι τον είδαν την Πέμπτη 04/10/18 στις 16:15 στη διασταύρωση Γεροπλατάνου.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας ενημερώσει.

Κόλλησαν στο μηδέν Αστήρ Αμφιθέας και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος


*Στο γήπεδο Αμφιθέας ο τοπικός Αστήρ φιλοξένησε την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα  για την  5η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Σε ένα μέτριο  παιχνίδι, με πολλές διακοπές από τραυματισμούς οι δυο ομάδες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.
Αστήρ Αμφιθέα:
Γκουγιάννος Αναστάσιος, Οικονομίδης Σταύρος, Νάνος Αλέξιος, Ζώτος Ιωάννης, Φάης  Δημήτριος, Δούμας  Βασίλειος, Στάθης Βασίλειος (Δήμου76΄), Καραγιαννης, Παπαδημήτριου Νικόλαος, Κολόκας Σταύρος (Μούλιας 63΄) (Νασίκας Κωνσταντίνος 87΄), Σδούκος  Νικόλαος (Θάνος 46΄)
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ντέλλας Κων/νος (Μούτας 79΄), Ναθαναήλ, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης  Σταύρος, Σταματόπουλος,  (Ντότης 72'), Κασίμης Μάριος, Χαρίσης Ιωάννης, Μπαζώρας, Ζενέλης Πάτροκλος  (Στεφάνου 59΄)
Τα αποτελέσματα της 5ης  αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2-2
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 4-1
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (16:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (16:30)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (16:30)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:30)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (16:30)

Αμπελιά Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα


Κατασχέθηκαν πάνω από -76- κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (06-10-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην Αμπελιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 30, 22 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί (4) ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (47) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -76- κιλών και -570- γραμμαρίων.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος δύο εξ’ αυτών, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Αναλυτική ενημέρωση των μελών αλλά και όλων των Αδελφοτήτων του Δήμου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για το Κτηματολόγιο


Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για το Κτηματολόγιο στο Δήμο μας.
Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου, καλεί τα Δ.Σ. των μελών μας, αλλά και όλες τις Αδελφότητες του Δήμου μας, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας) και ώρα 18.00 το απόγευμα.
Μαζί μας θα είναι ο Δήμαρχος Πωγωνίου με επιτελείς από την Εταιρεία που ανέλαβε την κτηματογράφηση στο Νομό Ιωαννίνων, για μια πλήρη και αναλυτική ενημέρωση.
Όσοι λοιπόν έχουν σπίτια, οικόπεδα ή χωράφια στα χωριά του Δήμου μας θα είναι χρήσιμο να έλθουν για την ενημέρωσή τους.
Η Ομοσπονδία θα έχει για τη διευκόλυνση και τη γρήγορη και σωστή ενημέρωση κατάλογο ερωτημάτων προς τους υπεύθυνους της Εταιρείας, ώστε να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.
Στη συγκέντρωση μπορεί να παραβρεθεί οποιοσδήποτε θέλει να ενημερωθεί και έχει κτηματική περιουσία στο Δήμο μας, γι’ αυτό εξάλλου καλέσαμε στη συγκέντρωση στο συγκεκριμένο χώρο, που είναι ευρύχωρος.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και όλους όσοι βοηθήσουν για τη σωστή ενημέρωση.
Αίτημά μας είναι η Εταιρεία Κτηματογράφησης να συστήσει και στην Αθήνα γραφείο ενημέρωσης και παραλαβής δικαιολογητικών, όπως κάνει στην έδρα του Δήμου μας.

Με Πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός  Γραµµατέας

Γρηγόρης Άρµπυρος            Στέλιος Λιάγκος

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στην Ιόνια Οδό, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, δύο μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, σήμερα (06-10-2018) τα ξημερώματα στην Ιόνια Οδό (στο ύψος των διοδίων Τερόβου), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.

Στους Γεωργουτσάτες το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

Με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Δημάρχου Δρόπολης Β. Ηπείρου κ. Αχιλλέα Ντέτσικα και με την ευλογία του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ. Δημητρίου, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στους Γεωργουτσάτες. 
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Δρόπολης, την ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριος, ο βουλευτής του κόμματος ΣΚΕ της Αλβανίας κ. Βαγγέλης Τάβος, ο πρώην Υπουργός της γειτονικής χώρας κ. Σπύρος Ξέρας, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Ντέτσικας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος, ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Νίκος Γαλίτσης, ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Βασίλης Τόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Σωτήρης Κυριαζάτης, επισκέπτες,  κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.
Θερμό υπήρξε το καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Δρόπολης, ο οποίος ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο μας να φιλοξενούμε το Οδοιπορικό Υγείας και τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα στο Δήμο μας, να είμαστε και εμείς ένας από τους σταθμούς της εθελοντικής κοινωνικής του προσφοράς, όπως την παρέχει εδώ και πολλά χρόνια και στα δικά μας χωριά. Είναι συμπαραστάτης μας». 
Ο βουλευτής της όμορης χώρας κ. Βαγγέλης Τάβος απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας: «Ευχαριστούμε τον καθηγητή για την βοήθειά του στην περιοχή. Είναι η τρίτη φορά που το Οδοιπορικό επισκέπτεται τα χωριά μας και έχουμε πραγματικά ανάγκη από αυτή την υποστήριξη». 
Ο πρώην Υπουργός Αλβανίας κ. Σπύρος Ξέρας χαρακτήρισε «αξιέπαινη την προσπάθεια» του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση. 
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης τόνισε: «Δεν έχει σύνορα η υγεία και η πρόληψη και πολύ περισσότερο δεν έχει σύνορα η προσπάθεια και η διάθεση για κοινωνική προσφορά του κ. Στέφανου Φούσα, ο οποίος κυριολεκτικά έχει οργώσει τα Γιάννινα και την Ήπειρο». 
Ο κ. Βασίλης Τόπουλος, οδοντίατρος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πωγωνίου, λαμβάνοντας το λόγο, εξήρε την  προσφορά του Οδοιπορικού. Το λόγο έλαβε και ο πρώην Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Σωτήρης Κυριαζάτης, ο οποίος -μεταξύ άλλων- ανέφερε:
«Δεν έλειψαν ποτέ από κοντά μας, ούτε ο Υπουργός ούτε ο Καθηγητής Καρδιολογίας, πάντα η οικογένεια Φούσα ήταν δίπλα μας». 
 
Ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας αναφέρθηκε στη στοχοθεσία της Αλληλεγγύης: «Κατά πρώτο λόγο θέλουμε να συμπαρασταθούμε στο συνάνθρωπό μας με τη βοήθεια και άλλων φορέων όπως η εκκλησία, κατά δεύτερο να βοηθήσουμε με προσφορά υλικού, φαρμακευτικού ή άλλου, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όπου υπάρχει ανάγκη και κατά τρίτο να παρασχεθεί προληπτική ιατρική σε γλώσσα κατανοητή». 
Ο Επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιος Μποροδήμος αναφέρθηκε στη σημασία της αλληλεγγύης αλλά και εξομολογήθηκε: «Νιώθω πραγματική συγκίνηση, λόγω καταγωγής, με την παρουσία μου».  Την κήρυξη της λήξης των εργασιών της ημερίδας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριος, απευθύνοντας ευλογημένη πρόκληση στον καθηγητή Καρδιολογίας: «Σας περιμένουμε στους Αγίους Σαράντα, έχουμε ανάγκη από την στήριξή σας γιατί έχουμε λιγοστέψει επικίνδυνα. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, τις γνώσεις σας και σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε, για τον κόπο σας, εσάς και τους συνεργάτες σας». 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Οδοιπορικό Υγείας και Πρόληψης στους Γεωργουτσάτες παραδόθηκε και υγειονομικό υλικό στον Δήμαρχο κ. Αχιλλέα Ντέτσικα, το οποίο προσέφερε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς ο Πρόεδρός του κ. Γεώργιος Πατούλης δεν παρευρέθηκε λόγω  έκτακτων υποχρεώσεων. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας κ. Γεώργιος Λαγός. Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο Γεώργιος Κατσάνος, Ειδικευόμενος Καρδιολογίας («Αρτηριακή Υπέρταση και Πρόληψη»),  η Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη στην παιδική ηλικία»), ο Ζήκος Λιάμης, Ουρολόγος («Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία του προστάτη»), ο Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος-Χειρ. Οδοντίατρος (Οδοντιατρική πρόληψη και  χρόνιες συστηματικές ασθένειες»), η Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Πρεσβυωπία και καταρράκτης»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική κάλυψη στην υγεία») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός Επιστήμων-Msc («Χρήση και κατάχρηση του Ίντερνετ»). 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, σύσσωμη η επιστημονική ομάδα του κ. Στέφανου Φούσα, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας στους Γεωργουτσάτες, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους από τον ιατρό-παθολόγο κ. Αντώνη Φώτο, την υπεύθυνη γραμματείας κ. Σταματία Ντάγκα και την εθελόντρια κ. Πόπη Ζαβακοπούλου.

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα στα Ιωάννινα


Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Ο δράστης αφαιρούσε κυρίως αλκοολούχα ποτά και χρηματικά ποσά
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, που διαπράχθηκαν, κατά το τελευταίο εικοσαήμερο, σε καταστήματα στα Ιωάννινα.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη, χθες (05-10-2018) το μεσημέρι , ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης καφετέριας στα Ιωάννινα, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 03/04-10-2018, απ΄ όπου αφαιρέθηκαν (86) φιάλες αλκοολούχων ποτών, φορητά ψυγεία και χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ο 45χρονος.
Ο 45χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε η εμπλοκή και στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών και συγκεκριμένα:
την 14-09-2018, τα ξημερώματα, αφού έθραυσε το τζάμι παραθύρου καφενείου στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, αφαίρεσε αλκοολούχα ποτά και από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ,
βραδινές ώρες της 14/15-09-2018, αφού διέρρηξε την πόρτα καφετέριας στα Ιωάννινα, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο αυτοκίνητο του δράστη κλοπιμαία, που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ξεκινά το Σάββατο 6 Οκτωβρίου η εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς (ΛΑΜΠΟΒΟ)


Το  Σάββατο  6 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες του, ο «Λάμποβος», το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου, που πλησιάζει πλέον τους δύο αιώνες λειτουργίας.
Η εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου.
Η εμποροπανήγυρη  συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ηπείρου, ενώ φιλοξενεί δεκάδες καταστήματα αλλά και τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ελλάδα


Στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2018» θα ηχήσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια την Τρίτη 9 Οκτωβρίου οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας.
Στις 11.00 το πρωί θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, χρονικής διάρκεια 60 δευτερολέπτων, με διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.
Στις 11.05 θα υπάρξει σήμανση λήξης του συναγερμού, για χρονική διάρκεια επίσης 60 δευτερολέπτων, με συνεχή ήχο σταθερής έντασης.
Η ενεργοποίηση θα έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Επίσκεψη του Προέδρου ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε Άρτα και Πρέβεζα, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου


Πρόγραμμα επίσκεψης Προέδρου Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άρτα και στην Πρέβεζα τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακολουθήσει το παρακάτω
πρόγραμμα:
10:30 Επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παρηγορήτριας.  Βόλτα και καφέ στην πόλη της Άρτας. 
12:00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Άρτας. 12:30 Επίσκεψη στην εταιρεία επεξεργασίας και συσκευασίας εσπεριδοειδών «Krop Fruit».
13:00 Στάση στο χωριό Φιλοθέη Άρτας.
14:00 Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «Βυζαντινό».
17:00 Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης & στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.
18:00 Βόλτα στην πόλη της Πρέβεζας και επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας.
18:30 Επίσκεψη στη Μαρίνα στο λιμάνι της Πόλης.
20:00 Ομιλία στο Κτήμα Τσουμάνη (20οχλμ Πρεβέζης-Ιωαννίνων).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 08-10-2018 έως 14-10-2018)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 8 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (08-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (09-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (10-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (11-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (12-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (14-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (08-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (09-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (10-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (11-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (12-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (13-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (08-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (09-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά
Τετάρτη (10-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Πέμπτη (11-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή-Ανέζα-Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή.
Παρασκευή (12-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο (13-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (08-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά-Αγία Κυριακή-Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (09-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (10-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη-Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (11-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (12-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (13-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (08-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι-Νεροχώρι-Κεραμίτσα-Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι-Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (09-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (10-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (11-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (12-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (14-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

8 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τον πόνο στον αχίλλειο τένοντα


Αν νιώθετε πόνο και παρουσιάζετε πρήξιμο στον τένοντα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αστραγάλου, ακριβώς επάνω από τη φτέρνα, είναι πιθανό να πάσχετε από φλεγμονή στον αχίλλειο τένοντα.
Η πάθηση λέγεται τενοντίτιδα του αχιλλείου και είναι πολύ συνηθισμένη. 
Ο αχίλλειος τένοντας ενώνει τους μυς της γάμπας με το οστό της πτέρνας και είναι ο πιο δυνατός σε όλο το σώμα, αφού στη διάρκεια του τρεξίματος ή ενός άλματος αντέχει φορτία ίσα με το δεκαπλάσιο του βάρους ενός ατόμου.
Παρότι όμως είναι τόσο δυνατός, είναι και πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ο φυσικοθεραπευτής-χειροθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς, από το Fysiotek Sports and Spine Lab, παραθέτει μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τον πόνο και την τενοντίτιδα του αχιλλείου.
1. Θεωρητικά, όλοι μπορούν να τον εκδηλώσουν. 
Η τενοντίτιδα του αχιλλείου αναπτύσσεται όταν ο αχίλλειος τένοντας δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα φορτία που δέχεται.
Ο πόνος μπορεί να εκδηλωθεί έπειτα από ένα μεμονωμένο τραυματισμό (οξύς τραυματισμός) ή έπειτα από επαναλαμβανόμενο ερεθισμό ή μικροτραυματισμούς του αχιλλείου (χρόνιος τραυματισμός).
2. Οι άνδρες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην τενοντίτιδα του αχιλλείου. 
Το ίδιο και οι αθλητές (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες) και τα παχύσαρκα άτομα. Υπολογίζεται ότι το 80% των τραυματισμών του αχιλλείου συμβαίνουν σε ερασιτέχνες ασκουμένους.
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού διατρέχουν οι δρομείς. 
Στην πραγματικότητα, οι τραυματισμοί του αχιλλείου αντιπροσωπεύουν το 5-12% όλων των τραυματισμών σε αυτούς. Επιπλέον, οι μισοί δρομείς θα εκδηλώσουν πόνο στον αχίλλειο στη διάρκεια της καριέρας τους.
Όσον αφορά τους λοιπούς αθλητές και ασκουμένους, περισσότερο κινδυνεύουν όσοι ασχολούνται με αθλήματα που εμπεριέχουν τρέξιμο (π.χ. ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις κ.λπ.). 
Μελέτες έχουν δείξει ότι το 24% από αυτούς τους ασκουμένους επίσης θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή τενοντίτιδα του αχιλλείου.