Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ: Ακυρώνετε η προγραμματισμένη επίσκεψη το Σάββατο 28 Απριλίου, στην Φιλιππιάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Πρέβεζας της Νέα Δημοκρατίας ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ, ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Φιλιππιάδα το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 το πρωί ακυρώνετε λόγο επίσκεψης της Ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα στην Πρέβεζα. Ο κ. Πρέντζας θα την συνοδέψει στην περιήγηση της στην πόλη της Πρέβεζας.
Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στις 7:30μμ. ο κ. Πρέντζας θα επισκεφτεί τα χωριά Ανθούσα και Αγιά.
Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00πμ. Θα βρίσκετε στην Φιλιππιάδα ενώ το απόγευμα τις ίδιας ημέρας θα επισκεφτεί τα χωριά Άγιο Γεώργιο, Δρυόφυτο, Γυμνότοπο και Γοργόμυλο.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επανεκκίνηση Ιόνιας και Ε-65

Το φθινόπωρο -κατά πάσα πιθανότητα- ξεκινούν τα έργα…

Θα δώσει μεγάλη ανάσα στην Ήπειρο


Στην τελική ευθεία επανεκκίνησης έχουν μπει οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, εκ των οποίων δυο, η Ιόνια Οδός και ο Ε-65 καταλήγουν στην Ήπειρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επανέναρξη των εργασιών τοποθετείται χρονικά στις αρχές του φθινοπώρου, με το βάρος φυσικά να πέφτει στις κινήσεις της νέας Κυβέρνησης (που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου).
Μέχρι το Σεπτέμβριο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υιοθέτηση της λύσης που προτείνει η χώρα μας προς την Ε.Ε. Το σχέδιο προβλέπει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα εκχωρήσει υπό μορφή δανείου στις τεχνικές εταιρίες τα προσδοκώμενα έσοδά του από διόδια (630 εκ. ευρώ) την περίοδο κατασκευής των έργων. Το Δημόσιο θα πάρει πίσω αυτό το ποσό σταδιακά, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων και οι εταιρίες αρχίσουν να εισπράττουν διόδια.
Το τι τελικά θα γίνει ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει, αφού στο τραπέζι έχει πέσει (από την Ε.Ε.) και το σχέδιο για τη δέσμευση ποσού 1,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα δοθεί στις εταιρίες, με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Δικαιολογημένη κάμψη…
Πάντως, το σχέδιο που επεξεργάζεται η Ελληνική πλευρά ίσως καταστραφεί εν τη γενέσει του, αφού η Πολιτεία στηρίζεται μεν στα έσοδα από τα διόδια για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων, φαίνεται όμως να αγνοεί το γεγονός, ότι οι εισπράξεις το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει έως και 35%!
Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών που διέρρευσαν χθες, στο πρώτο τρίμηνο του έτους οι συνολικές εισπράξεις από τα διόδια είναι περίπου 35% χαμηλότερες από πέρυσι. Σε ορισμένους σταθμούς διοδίων από τους οποίους διέρχονται πολλά φορτηγά, τα έσοδα είναι έως και 40% μειωμένα!
Η κάμψη των εισπράξεων κρίνεται δικαιολογημένη, αφού συνδέεται με την εξαιρετικά μειωμένη κυκλοφορία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σε μεγάλους δρόμους όπως η Εγνατία Οδός.
Και πώς άλλωστε να μην μειωθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όταν η βενζίνη έχει εκτοξευθεί σχεδόν στα 2 ευρώ το λίτρο και το κόστος μιας απλής μετακίνησης (μαζί με το αντίτιμο των διοδίων) είναι πια πολλαπλάσιο, σε σύγκριση με λίγο καιρό πριν.
Άμεση ανάγκη…
Πάντως, είναι δεδομένο, ότι η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι άμεση ανάγκη και για την αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου, ενώ το όφελος από την επανέναρξη των εργασιών είναι, ότι χιλιάδες συμπολίτες θα βρουν δουλειές, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
«Είναι χρέος της νέας Κυβέρνησης να δρομολογήσει άμεσα την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων και κυρίως της Ιόνιας Οδού, που αποτελεί δρόμο διευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις χωρίς καθυστερήσεις» λένε πηγές του κατασκευαστικού κλάδου.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Aπαγόρευση αλιείας σε λίμνες και τα ποτάμια

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται προσωρινά η αλιεία σε όλα τα ποτάμια, στις λίμνες Ιωαννίνων (Παμβώτιδα) και Αώου (τεχνητή), προκειμένου να προστατευθεί η αναπαραγωγή των ψαριών και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών.

Συγκεκριμένα:
Απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων (εκτός της πέστροφας) και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια της Ηπείρου, τους παραπόταμους και τις πηγές τους από 1η μέχρι 31 Μαΐου.
Στη λίμνη Παμβώτιδα:
Απαγορεύεται το ψάρεμα με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο από 1ης μέχρι 31ης Μαΐου 2012 και από 1ης Μαΐου μέχρι και 30ης Σεπτεμβρίου 2012 στις περιοχές καλαμώνων και βάλτου της λίμνης που θεωρούνται φυσικοί βιότοποι αναπαραγωγής των ψαριών.
Στην τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου:
Απαγορεύεται η αλιεία των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο από 1η μέχρι 30 Ιουνίου 2012.

Ο Σταύρος Ζηκόπουλος μας προσκαλεί στα εγκαίνια του νέου καταστήματος στα Γιάννενα την Πέμπτη 3 Μαΐου και ώρα 7:30 μ.μ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπή σε σούπερ μάρκετ

Συνελήφθη χθες (26.04.2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκο, γιατί αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα τρόφιμα, συνολικής αξίας 70 ευρώ.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΧΩΣ ΚΟΜΜΑ-ΔΙΧΩΣ ΧΡΩΜΑ


Ψεύτες, κλέφτες λωποδύτες
της Ελλάδος οι Αλήτες
γίνονται πολιτικοί
και ζητάν απ' τον καθένα
δίχως τόση δα ντροπή,
να τους δώσουμε την ψήφο
για να βγούνε στη Βουλή.


Είν΄ αυτοί οι "απατεώνες"
που μας ρίξαν στην κατάντια
αυτοί ... που φάγαν την Ελλάδα
με κουκούλες και με γάντια.

Κι έτσι δεν αφήνουν ίχνη
να τους πιάσει ο Δικαστής
γι΄αυτό πρόσεχε Έλληνά μου
ξανά "κοροϊδο" μην πιαστείς.

Ναί! Φάγαν όλη την Ελλάδα
φανερά και υποβρυχίως
και ξανάρχονται οι κλέφτες
που δουλεύουν υπογείως,

Να σχολάσουν τις συντάξεις
και ν΄ αυξήσει η ανεργία
και χωρίς ντροπή να λένε :
είναι τα "Σωστικά Συνεργεία"


Έτσι πρόσεχε Έλληνά μου
ρίξε την ψήφο όπου νομίζεις
αλλά κοίτα … μετά την κάλπη
να μην πεινάς να μην γογγύζεις.


Μαζαράκι 23/4/2012
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΓΙΑΣ

ΠΕΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη ημεδαπή για ζωοκλοπή

Συνελήφθη χθες (26.04.2012) το βράδυ στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων , μία 38χρονη ημεδαπή Ρομά, γιατί αφαίρεσε από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, ένα αρνί.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το αρνί αποδόθηκε στον 54χρονο.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Στις 2 Ιουλίου ξεκινάει η καταγραφή των συνταξιούχων

Από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται να διεξαχθεί η ετήσια καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων, που διαμένουν στην Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Πρωτομαγιάτικο πανηγύρι στο Δελβινάκι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
Δελβινάκι
27-04-2012


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Δελβινακίου, σας ενημερώνει πως την Πρωτομαγιά θα γίνει το ετήσιο πανηγύρι του Δελβινακίου.
Ξεκινώντας από το πρωί, με την λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο και το βράδυ γλέντι στην πλατεία του χωριού μας.


Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου

ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν τριάντα (130) κιλά κάνναβης, κοντά στο σημείο που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες το όχημά τους

 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) τουλάχιστον αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα στο 50ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου του οχήματός τους, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών αρχών και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ειδικότερα, σήμερα (26-04-2011) τα ξημερώματα, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντόπισαν κοντά στο Χάνι Δελβινακίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να κινείται ύποπτα.
Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο του οχήματος, ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε κατά των αστυνομικών με πολεμικό τυφέκιο τύπου kalasnikof . Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς αλλά οι δράστες, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα, διέφυγαν σε παρακείμενη δασώδη περιοχή.

Από τις εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, το πρωί εντοπίστηκε σε γκρεμό στην περιοχή της Χαραυγής Ιωαννίνων το όχημα των δραστών, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν πεζή στην ευρύτερη περιοχή.
Σε σημείο κοντά στην περιοχή που βρέθηκε το όχημα, εντοπίστηκαν εκατό είκοσι (120) δέματα που περιείχαν εκατόν τριάντα (130) κιλά και (95) γραμμάρια κάνναβης και τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν εναποθέσει εκεί οι δράστες.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν καθώς και επτά (7) κάλυκες πολεμικού τυφεκίου οι οποίοι περισυλλέγησαν από το σημείο της συμπλοκής.
Διεξάγονται έρευνες από δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και γειτονικών Αστυνομικών Διευθύνσεων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στις 12 και 13 Μαΐου οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Στις 12 και 13 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στα επίπεδα:
α) Α Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική.
β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.
γ) Γ1 «πολύ καλή γνώση» στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
Ο κατάλογος με τα εξεταστικά κέντρα καθώς και για όλες τις σχετικές πληροφορίες για τις εξετάσεις στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr

ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: Επίσκεψη σε χωριά του Πωγωνίου

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής, συνεχίζοντας τις επαφές με τους πολίτες και τις περιοδείες του σε χωριά του νομού, θα επισκεφτεί σήμερα Παρασκευή χωριά του Δήμου Πωγωνίου.
Αναλυτικά ο κ. Κασσής θα επισκεφτεί στις 18:30 το Κεφαλόβρυσο, στις 20:00 τον Παρακάλαμο και στις 21:00 το Καλπάκι.
Την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου DU LAC.