Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Nα αποβάλλουμε το εθνικό μας κόμπλεξ στο θέμα των Τσάμηδων

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Η ματαιότητα η οποία μαστίζει πανελλαδικά την ελληνική κοινωνία δεν θα μπορούσε να εξαιρεί και ζητήματα εθνικής σημασίας όπως το θέμα των Τσάμηδων και του σκοτεινού ρόλου που έπαιξαν στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ερμηνείες μπορεί να υπάρχουν πολλές, ωστόσο τα γεγονότα είναι σαφή – οι Τσάμηδες συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς και κινήθηκαν εναντίον του ελληνικού Έθνους. Αυτό κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες Ηπειρώτες οι οποίοι θανατώθηκαν, έχασαν τις περιουσίες του ή εκδιώχθηκαν από τις δυνάμεις Κατοχής. Εκείνοι που σπεύδουν βραδέως με μόνη αγωνία να μη ταράξουν την μεσημεριανή τους ραστώνη στην Ήπειρο, ήρθε η στιγμή να ξυπνήσουν και να καταλάβουν ότι όταν ένα έθνος και ένας λαός παραδίδεται στην καρδιά, τότε χάνεται και το πνεύμα.
Ο Αντώνης Μπέζας κόντρα στο αίσθημα εθνικής μειονεξίας άνοιξε το θέμα με τρόπο γενναίο και ταυτόχρονα εμπεριστατωμένο, δημιουργώντας το Σύλλογο Απογόνων των Θυμάτων των Τσάμηδων της περιόδου 1941-1944. Η πρωτοβουλία αναδείχθηκε από τον Πρωϊνό Λόγο, στη συνέχεια από το Rizopoulos Post και μεγεθύνθηκε στα κεντρικά ΜΜΕ με αναφορά του Ελεύθερου Τύπου.
Θέλω να αποσαφηνίσω ότι δεν υπήρξα ποτέ οπαδός της στρατηγικής «η μη θέση είναι θέση». Μόνο η θέση είναι θέση. Για αυτό δηλώνω απερίφραστα πως όσο μακριά και αν φτάσουν εγώ θα είμαι σύμμαχός τους.  Διερωτώμαι ωστόσο, γιατί για χρόνια ολόκληρα και επί ΠΑΣΟΚ και  επί Νέας Δημοκρατίας και επί Σύριζα οι υποδείξεις εσωτερικά και ανεπίσημα ήταν και είναι πάντοτε «μην συζητάτε για αυτό το θέμα», «μην το ανοίγετε».

Νέες κλοπές από Ιερούς Ναούς σε ακριτικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου

Σταυροδρόμι
Το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου δέχτηκε δύο νέες καταγγελίες για κλοπές σε Ιερούς Ναούς σε ακριτικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου
Η πρώτη περίπτωση αφορά την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στο Σταυροδρόμι Ιωαννίνων, όπου, κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 14 Σεπτεμβρίου 2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την Ιερά Μονή και αφαίρεσαν μία κενή ασημένια λειψανοθήκη.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών στο Τεριάχι Ιωαννίνων, όπου, κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 14  Σεπτεμβρίου 2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν ένα κεντητό υφαντό για θρησκευτική χρήση και χρηματικό ποσό από το παγκάρι του ναού.

Προανάκριση ενεργείται και για τις δύο περιπτώσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 18η Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα & ώρα 18.00 το απόγευμα για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Προέλεγχος έκθεσης 2ου τριμήνου έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
2. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Κάτω Μερόπης, Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη-εντός οικισμού» Δήμου Πωγωνίου.
3. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση οδού προς εξωκκλήσι Αγ. Αναργύρων (υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014 ΕΠ 53000003) στην Τ.Κ.
Κουκλιών» Δήμου Πωγωνίου.
4. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωσηαποτελέσματος διαγωνισμού του έργου :«Αποκατάσταση οδών Δήμου Πωγωνίου –
Υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου» Δήμου Πωγωνίου.
5. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δ.Ε.Δελβινακίου-ΣΑΤΑ» Δήμου Πωγωνίου.
6. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις 06-11-2017 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων που αφορά κλήση για μεταπόδειξη συζήτησης σε αγωγή που είχαν καταθέσει οι α) Ελευθερία Δόση, β) Γλυκερία Δόση & γ) Φωτεινή Μπίρη κατά πρώην Δήμου Καλπακίου και νυν Δήμου Πωγωνίου.
7. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
8. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2017 του Δήμου Πωγωνίου.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Ο χαιρετισμός που απέστειλε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, και αναγνώστηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλιά»

Ο χαιρετισμός που απέστειλε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, και αναγνώστηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλιά».
Κυρίες και κύριοι,
ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλιά» για την πρόσκλησή τους να παρευρεθώ στα σημερινά εγκαίνια. Προγραμματισμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις μου, δεν μου επιτρέπουν δυστυχώς να παραστώ.
Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι οι άοκνες προσπάθειες του Συλλόγου σας είχαν αποτέλεσμα και καταφέρατε, με την αρωγή και τη συμπαράσταση του Δήμου Αρταίων, καθώς και με τη στήριξη της Πολιτείας, να δημιουργήσετε αυτό το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για τα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι αλήθεια ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δίνουν έναν καθημερινό αγώνα μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Ο χώρος αυτός αποτελεί πραγματική διέξοδο, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν δημιουργικά κάποιες ώρες της ημέρας και να κοινωνικοποιηθούν.

Είναι αποδεδειγμένη η δική μας προσπάθεια να υπερασπιστούμε και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και καθημερινός. Αλλά αξίζει να τον δώσουμε όλοι μαζί. Από την πλευρά μου θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η καλή συνεργασία που έχω μέχρι σήμερα με τον Σύλλογό σας θα συνεχιστεί. Είμαι κάθε στιγμή στη διάθεσή σας και εύχομαι καλή αρχή στη λειτουργία του κέντρου και καλή δύναμη στην προσπάθειά σας.

Δήμος Πωγωνίου: Ανάρτηση πίνακα κατάταξης για Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου

Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης για τη "Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου" και  το ενημερωτικό για τον χρόνο και τον τόπο διενέργειας της δημόσιας κλήρωσης.
Δεν υπάρχει τροποποίηση από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης, λόγω μη υποβολής ενστάσεων έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.
Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί και στο δικτυακό τόπο του Φορέα  (www.epeka.gr ).

Ερώτηση του Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή για την κατάργηση των "πράσινων" ειδικοτήτων από τα Επαγγελματικά Λύκεια

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, συνυπέγραψε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την κατάργηση τεσσάρων "πράσινων" ειδικοτήτων, που προσφέρονταν έως και πριν μερικά χρόνια στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες "Τεχνικός Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Αποβλήτων", "Τεχνικός Ελέγχου Ρύπανσης και Εγκαταστάσεων Αντιρρύπανσης", "Τεχνικός Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος" και "Τεχνικός Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών", αναγράφονταν με αστερίσκο στην μελέτη του Υπουργείου Παιδείας "Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης", που σημαίνει ότι είχαν τεθεί σε αναστολή.
Το 2016 και οι τέσσερις ειδικότητες καταργήθηκαν από τα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑ.Λ. με υπουργικές αποφάσεις (στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των επαγγελματικών κλάδων, δηλαδή βάσει της δημοφιλίας τους και του αριθμού μαθητών ανά τάξη) με αιτιολογία τις ανεπαρκείς υποδομές, την έλλειψη ειδικευμένου διδακτικού προσωπικού και περιγράμματος των αντίστοιχων επαγγελμάτων.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους τονίζουν την αναγκαιότητα σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την αποκέντρωση και την προστασία του περιβάλλοντος και ζητούν από τον υπουργό τη στήριξη των σημαντικών για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ειδικοτήτων μέσα από την σύνταξη επαγγελματικών περιγραμμάτων και την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για την χρησιμότητά τους, έτσι ώστε η εκπαίδευση να εναρμονιστεί με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης που θέτουν την αγροτική παραγωγή, την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος σε κεντρική θέση του στρατηγικού της σχεδιασμού.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης στην 82η ΔΕΘ-περίπτερο των Εθνών - Νο 6 – Χώρος Α20 την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Σήμερα Παρασκευή 15/9/2017 ώρες 16:00-22:00, αύριο Σάββατο 16/9/2017, ώρες 10:00-22:00  και μεθαύριο Κυριακή 17/9/2017 ώρες  10:00-22:00 η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης θα είναι στο περίπτερο των εθνών Νο 6-Α20.
Σας περιμένουμε!
82η ΔΕΘ - ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΗΕΘ

Πορνό: Πώς υπονομεύει τη σεξουαλική μας ζωή;

Δεν μιλάει κανείς γι΄αυτό, αλλά είναι κοινό μυστικό. Το πορνό μπορεί να τινάξει στον αέρα την αυτοπεποίθηση των ανδρών και να τους προκαλέσει τέτοιο άγχος, ώστε να μη μπορούν με τίποτα να λειτουργήσουν στο σεξ.
Έτσι η απόλαυση που προκύπτει από την παρακολούθηση αισθησιακού υλικού γυρνάει μπούμερανγκ και επηρεάζει, όχι μόνο την εικόνα του σώματος, αλλά και την στυτική ικανότητα τελικά, λένε οι ερευνητές.
«Στις μέρες μας οποιοσδήποτε μπορεί να δει πορνό οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Στο κινητό του, στην τηλεόραση του σπιτιού του, στο λάπτοπ. Από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, μέχρι ταινίες, ακόμη και σε ριάλιτι σόου, που προβάλλονται μεταμεσονύχτια», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
«Όμως συχνά οι άνδρες επηρεάζονται από την εικόνα του ρωμαλέου άνδρα, με τα πλούσια «προσόντα», που ικανοποιεί ακούραστα την συμπρωταγωνίστριά του και μπαίνουν στο παιχνίδι της σύγκρισης, από το οποίο, αναπόφευκτα, βγαίνουν χαμένοι. Ας αναρωτηθούμε. Τι είναι, τελικά, το «φυσιολογικό» και τι το μη ρεαλιστικό;», λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.
Πολλοί άνδρες, λοιπόν, «ανεβάζουν τον πήχυ» κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι προσδοκίες τους επηρεάζονται, δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ ενός άνδρα που έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, για να φαίνεται όπως φαίνεται, και ενός ηθοποιού με φυσικές αναλογίες.
Ψυχολόγοι εξηγούν ότι η υπερέκθεση σε πορνό είναι μια συνήθεια μεταξύ των ανδρών της νέας εποχής και ότι πρόκειται για μια κλινικά εξελισσόμενη κατάσταση, που «χτίζεται» από τις συγκρίσεις που κάνουν οι άνδρες και από τη μη ρεαλιστική εικόνα που έχουν για το σώμα.

4η διανομή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες"

O Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες" είναι έτοιμος για την 4η διανομή προϊόντων και συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία του μετά την παύση του Αυγούστου.
Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6-8, μέχρι και τις 25/9.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 6 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λ. Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι λάδι, ρύζι, αλάτι, αλεύρι, όσπρια, μέλι, απορρυπαντικά, σάλτσες, πετιμέζι και μαρμελάδες από ζαχαροκάλαμο.

"Συναυλία για την Ειρήνη" στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00

Μία ακόμη σημαντική εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης λίγο πριν εισέλθουμε στην χειμερινή περίοδο.
Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις επτά το απόγευμα, στο Στάδιο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, θα δοθεί "Συναυλία για την Ειρήνη" από την Ιταλοελληνική ορχήστρα Magna Grecia και φημισμένους Αλβανούς μουσικούς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμασυνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δωδώνης, του Δήμου Φίερι της Αλβανίας, της Περιφέρεια Απουλίας της Ιταλίας και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στα Ιωάννινα.
Την προηγούμενη μέρα, η ίδια συναυλία θα δοθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Απολλωνίας στην Αλβανία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Φίερι.
Για τον Δήμο Δωδώνης η διοργάνωση αυτή αποτελεί βήμα για πιο στενή συνεργασία με τον Δήμο του Φίερι που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών δράσεων στους αρχαιολογικούς χώρους Απολλωνίας και Δωδώνης.

Με αφορμή μάλιστα την εκδήλωση, ο Δήμος Δωδώνης θα φιλοξενήσει τον Δήμαρχο του Φίερι και τον Περιφερειάρχη Απουλίας.

2η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Βελισσαρίου 17-09-17/17:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ    
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ  (17:00)
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (17:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ(17:00)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (17:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:00)

2η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 16-09-17/17:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πίνδος Κόνιτσας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 17-09-17/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ   
ΩΡΑ: 17:00

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ     
ΩΡΑ: 17:30

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (17:00)
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (14:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:00)

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (17:00)

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017, συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής, ''Η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό...'' που διοργανώνονται στη Κεντρική πλατεία Αχαρνών

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμος Αχαρνών φιλοξενεί την 4η Συνάντηση Εθνοτοπικών Συλλόγων Ανατολικής Αττικής: 
"Η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό…", που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής.
Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, πάνω από 30 σύλλογοι από την Ανατολική Αττική, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών καθώς και καταξιωμένοι τραγουδιστές και οργανοπαίχτες, δίνουν ραντεβού στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών για μια μοναδική γιορτή για την Ελληνική Παράδοση. Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών στις εμφανίσεις της, θα χορέψει χορούς από την περιοχή του Συρράκου.
Οι λεπτομέρειες οργάνωσης της εκδήλωσης συζητήθηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου στο Δημαρχείο Αχαρνών.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός "Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Αχαρνών, η φιλοξενία της συγκεκριμένης εκδήλωσης και πρόθεση μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής, ώστε η συγκεκριμένη εκδήλωση να καθιερωθεί ως θεσμός Πολιτισμού, για την προστασία και διατήρηση της Ελληνικής Παράδοσης.
Η εκδήλωση "Η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό…" αναδεικνύει το μεράκι, το κέφι και την αγάπη, των συλλόγων για την Ελληνική Παράδοση και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους εμάς να απολαύσουμε τις προσπάθειες τους, αλλά και να διασκεδάσουμε μαζί τους".


Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Αχαρνών σας προσκαλούν στο διήμερο εκδηλώσεων «η Ανατολική Αττική σέρνει τον χορό…»
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ.
Κεντρική πλατεία Αγίου Βλάσιου, Αχαρνές
4η Συνάντηση Εθνοτοπικών Συλλόγων Ανατολικής Αττικής με χορούς και τραγούδια από Μικρά Ασία, Πόντο, Κρήτη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Ήπειρο και Κυκλάδες.
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ.
Κεντρική πλατεία Αγίου Βλάσιου, Αχαρνές
2η Συνάντηση Αρβανιτών Ανατολικής Αττικής με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων από τους Δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Σαρωνικού και Ωρωπού.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών
Ιωάννης Κασσαβός

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

Πέτρος Φιλίππου

Healthcare Awards 2017: Τα Δερματολογικά Κέντρα IQ- Intensive Quality Dermatology βραβεύτηκαν για τις Καινοτόμες Υπηρεσίες τους

Μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση επιχειρηματικής αριστείας για την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών στον χώρο της δερματολογικής υγείας έλαβαν τα Δερματολογικά Κέντρα IQ - Intensive Quality Dermatology.
Στην τελετή απονομής των “Healthcare Awards 2017” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, τα Δερματολογικά Κέντρα IQ - Intensive Quality Dermatology έλαβαν το «Silver Award» στην κατηγορία των Καινοτόμων Υπηρεσιών, μία βράβευση που ήρθε να επιβεβαιώσει τον χαρακτήρα τους ως ποιοτικά και πρότυπα Δερματολογικά Κέντρα.
Ειδικότερα, τα Δερματολογικά Κέντρα IQ – Intensive Quality Dermatology βραβεύτηκαν για πρωτοποριακές υπηρεσίες τους, όπως το Ψηφιακό Βιβλιάριο Δερματολογικής Υγείας IQ/e-skin.health, το οποίο δίνει στον ασθενή πρόσβαση στον ατομικό του Ιατρικό Φάκελο Δερματολογικής Υγείας, όποτε και από όπου το επιθυμεί.
Διακρίθηκαν, επίσης, για το πλέον εξελιγμένο σύστημα αυτοματοποιημένης ολόσωμης χαρτογράφησης δέρματος IQ Body Scanner-Total Body Mapping, την υπερσύγχρονη μονάδα Φωτοδυναμικής Θεραπείας Ακμής Acnelaser και τη θεραπεία miraDry, τη μοναδική που δίνει οριστική λύση στη μασχαλιαία υπεριδρωσία.