Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες»

Τις εργασίες αποστράγγισης του χλοοτάπητα που εκτελούνται στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» από την Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τη Γ.Γ.Α., επιθεώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
«Βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και το Εθνικό Στάδιο θα είναι έτοιμο προς χρήση τη Δευτέρα. Με τις εργασίες που εκτελέστηκαν, ευελπιστούμε να βελτιώσουμε σε μεγάλο βαθμό τον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην υπάρξουν εικόνες σαν και αυτές που αντικρίσαμε τους προηγούμενους χειμώνες», δήλωσε μετά την επίσκεψή του.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τους χώρους του Ε.Α.Ν.Κ. Ιωαννίνων, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης κ. Γ. Σουκουβέλο.

Νεκρή σε τροχαίο 41χρονη, στο 45ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου

Την Πέμπτη (16-10-2013) και ώρα 10:00, στο 45ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονη συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα η 41χρονη οδηγός του πρώτου οχήματος, σοβαρά ένας 23χρονος επιβάτης του  δεύτερου οχήματος και ελαφρά  ο 22χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος.
Την προανάκριση ενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Φιλιππιάδας Πρέβεζας. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ο ληστής της πρωινής ληστείας σε τραπεζικό κατάστημα

Ένοπλη ληστεία συνέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί σε τραπεζικό κατάστημα στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Άγνωστος άντρας με την απειλή μαχαιριού μπήκε στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην οδό Κρυστάλλη, απέσπασε χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές ύποπτων ατόμων.

Ο δράστης της ληστείας συνελήφθη τρεις ώρες αργότερα στο κέντρο της πόλης, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Μέγαρο, καθώς οι αστυνομικοί γνώριζαν την ταυτότητά του έχοντάς τον αναγνωρίσει από το υλικό της κάμερας της Τράπεζας.
Το χρηματικό ποσό δεν βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς λίγη ώρα μετά τη ληστεία έσπευσε να το καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό σε άλλη τράπεζα.
***
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε άμεσα η σημερινή ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα στην πόλη των Ιωαννίνων
Δράστης είναι ένας 45χρονος ημεδαπός
Ο δράστης, μετά τη διάπραξη της ληστείας, κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η σημερινή ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στα Ιωάννινα.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη ληστεία, έξω από το σπίτι του στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, σήμερα και ώρα 08.07, ο δράστης εισήλθε σε τράπεζα και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τις υπαλλήλους και αφαίρεσε από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (11.140) ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος μετά τη διάπραξη της ληστείας, πήγε σε άλλη τράπεζα και κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας.
O συλληφθείς, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ποιοι θα χάσουν τις επιδοτήσεις και ποιοι θα κερδίσουν από τις αλλαγές που φέρνει η νέα ΚΑΠ για την περίοδο 2013- 2014

Την ανατροπή του σκηνικού όσον αφορά τις επιδοτήσεις φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2013- 2014, η οποία αποκλείει από την οικονομική ενίσχυση τους μη ενεργούς αγρότες και φέρνει οριζόντιες περικοπές της τελευταίας στιγμής, ωστόσο ενισχύει τους νέους καλλιεργητές.
Ποιοι θα χάσουν τις επιδοτήσεις
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος», με άμεση κατάργηση των επιδοτήσεων που λαμβάνουν απειλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την παραγωγή και δεν τις καλλιεργούν, προκειμένου να καθιερωθεί η κεντρική οδηγία της Κομισιόν για ενίσχυση των «ενεργών» γεωργών.
Ποιοι κερδίζουν
Ωστόσο την ίδια στιγμή, εισάγεται πρόσθετη πενταετής ενίσχυση στους νέος αγρότες, στους οποίους θα δοθεί το 2% από τον 1ο πυλώνα των άμεσων ενισχύσεων που μεταφράζεται όσον αφορά την Ελλάδα σε 300 εκατ. ευρώ μέσα στην προσεχή επταετία. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των νέων αγροτών κάτω από 40 ετών στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, χωρίς εγγυητικές επιστολές.

Κατάσχουν και επιδόματα ανεργίας για χρέη στο Δημόσιο!

 Σοκ για χιλιάδες ανέργους που είδαν να «αδειάζει» ο τραπεζικός λογαριασμός τους, όπου ο ΟΑΕΔ καταβάλλει κάθε μήνα το επίδομα ανεργίας.
Με εντολή του δικαστικού τμήματος των ΔΟΥ, οι τράπεζες δεσμεύουν ακόμα και τα μικροποσά με τα οποία καλούνται οι άνεργοι να ζήσουν, εφόσον χρωστούν στο Δημόσιο φόρους, εισφορές σε ταμεία ή και πρόστιμα από μία κλήση της δημοτικής αστυνομίας.
Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή την τελευταία εβδομάδα καθώς, από την ημέρα που κατέβαλε ο ΟΑΕΔ τα 362 ευρώ του επιδόματος στους λογαριασμούς τους, αυτά «εξαφανίστηκαν» πριν τα αγγίξουν οι δικαιούχοι, προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί στην εφορία.
Κάθε 10 του μηνός, οι εφορίες "βγαίνουν παγανιά" για κατασχέσεις για νέα ληξιπρόθεσμα χρέη.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης Έτους 2012

O ΟΠΕΚΕΠΕ, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 321699/5981/21-08-2008 απόφασης, μετά την εξέταση των ενστάσεων προέβη στην έκδοση των καταστάσεων δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων για την Εξισωτική Αποζημίωση 2012 (Μέτρα 211 – 212 του ΠΑΑ 2007-2013).
Οι εν λόγω καταστάσεις των δικαιούχων αναρτήθηκαν στους χώρους ανακοινώσεων στους κατά τόπους Δήμους και Κοινότητες και στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
Διευκρινίζεται ότι η ένταξη και πληρωμή των δικαιούχων Εξισωτικής Αποζημίωσης 2012 γίνεται εντός του διαθέσιμου προϋπολογισμού όπως αναφέρθηκε και στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο οποίος ανέρχεται στα 130.000.000 ευρώ.
 Με βάση τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν από τους δικαιούχους και τα προβλεπόμενα κριτήρια μοριοδότησης που εφαρμόσθηκαν έγινε συγκριτική αξιολόγηση των δικαιούχων για την ένταξή τους εντός του προϋπολογισμού των 130.000.000 €.

Γλυκόριζο Άρτας: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (15-10-2013) το μεσημέρι στο Γλυκόριζο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 46χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον συλληφθέντα να καλλιεργεί κοντά σε ρέμα με πυκνή βλάστηση εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως (2,1) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στην κατοχή του, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στη συνέχεια στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(50,86) γραμμάρια κάνναβης,
(151) σπόροι κάνναβης, καθώς και
ένα μπιντόνι και ένας ψεκαστήρας, τα οποία χρησιμοποιούσε για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (15-10-2013) το απόγευμα, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) ομοεθνείς του, παράνομους μετανάστες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με αυτοκίνητο, τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας (δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 38, 34, 56 και 17 ετών), έναντι αδιευκρίνιστης χρηματικής αμοιβής.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Από σήμερα και μόνο ηλεκτρονικά η διόρθωση στοιχείων ακινήτων στο Ε9

Σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη διευκρινίζεται ότι από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία διόρθωσης στοιχείων ακινήτων στο Ε9 του 2011 και των επόμενων ετών θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής διαδικτυακής εφαρμογής, μετά την έκδοση του αρχικού εκκαθαριστικού ΦΑΠ του αντίστοιχου έτους.
Στην εγκύκλιο παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:
- Κατά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, ο φορολογούμενος υποχρεούται να αναγράψει σε εμφανιζόμενο πεδίο, στοιχεία που δικαιολογούν την εισαγωγή, μεταβολή ή διαγραφή εμπραγμάτου δικαιώματος.
- Ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει την τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων, για διόρθωση της δήλωσης ΦΑΠ με τη χρήση ηλεκτρονικής διαδικτυακής εφαρμογής, ακόμα και στην περίπτωση που έχει υποβάλει χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ. τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων. Στις περιπτώσεις αυτές για την εκκαθάριση του ΦΑΠ λαμβάνεται υπόψη, η δήλωση που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά.

- Οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων αποβιωσάντων καθώς και οι αρχικές δηλώσεις που υποβάλλονται λόγω απόκτησης εμπραγμάτων δικαιωμάτων στο προηγούμενο, από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης, έτος, εφόσον δεν έχει συντεθεί περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου, υποβάλλονται χειρόγραφα στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος Δ.Ο.Υ.

Τί πρέπει να καίμε σε τζάκια και σόμπες … με υπογραφή υπουργού!

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, υπέγραψε απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές για τα καύσιμα στερεής βιομάζας, προκειμένου να ελεγχθεί η ανεξέλεγκτη καύση ακατάλληλων υλικών σε σόμπες και καυστήρες και να περιοριστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.
Μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει την Τρόικα για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο οικονομικό επιτελείο ανέλαβαν να ορίσουν και τι υλικά πρέπει να καίμε στα τζάκια, τις σόμπες και τους καυστήρες μας, για να μην «πνιγούμε» και φέτος από την αιθαλομίχλη.
Ειδικότερα, καθιερώνονται οι ειδικές προδιαγραφές, οι απαιτήσεις και οι μέθοδοι δοκιμών για τα στερεά καύσιμα που παράγονται από στερεή βιομάζα και προορίζονται για μη βιομηχανική χρήση, σε:
- εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης κτιρίων που χρησιμοποιούνται για κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και πάσης φύσεως υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας, εκπαίδευσης, συνάθροισης κοινού ή άλλους παρεμφερείς σκοπούς, καθώς και σε εγκαταστάσεις θέρμανσης χώρων εργασίας βιομηχανικών, βιοτεχνικών ή εμπορικών μονάδων, εφόσον όμως πρόκειται για ιδιαίτερες εστίες καύσης, αποκλειστικά για τη θέρμανση των χώρων αυτών,
- εγκαταστάσεις θέρμανσης νερού χρήσης ή παραγωγής ατμού σε κτίρια ξενοδοχείων, νοσοκομείων, κλινικών, θεραπευτηρίων και παρεμφερών χρήσεων, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, πισίνες, λουτρικές εγκαταστάσεις και στεγνοκαθαριστήρια, και
- τοπικές θερμάνσεις.

Τα καύσιμα στερεής βιομάζας προέρχονται, άμεσα ή έμμεσα, από γεωργικά ή δασοκομικά υπολείμματα, παραπροϊόντα βιομηχανικής επεξεργασίας προϊόντων γεωργίας, υπολείμματα ξυλείας (με εξαίρεση απόβλητα ξυλείας που μπορεί να περιέχουν αλογονούχες οργανικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα), ινώδη φυτικά υπολείμματα από παραγωγή χαρτοπολτού και υπολείμματα φελλού.

70.000 φορολογούμενοι «ξέχασαν» να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά των δηλώσεών τους

Σχεδόν 70.000 φορολογούμενοι που κλήθηκαν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά των δηλώσεών τους δεν έχουν προσέλθει ακόμη στην εφορία.
 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στις ΔΟΥ έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής, μόνο οι 275.652 από τους 345.118 φορολογούμενους.
 Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους και έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα, δηλαδή επιστροφή, δεν πρόκειται να το παραλάβουν μέχρι την υποβολή τους.
 Όσοι έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, οι δηλώσεις τους θα εκκαθαριστούν κανονικά, ενώ κινδυνεύουν με την επιβολή πρόσθετων φόρων για τη μη υποβολή των δικαιολογητικών.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ισολογισμός Χρήσεως 2011