Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ο ληστής της πρωινής ληστείας σε τραπεζικό κατάστημα

Ένοπλη ληστεία συνέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί σε τραπεζικό κατάστημα στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Άγνωστος άντρας με την απειλή μαχαιριού μπήκε στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην οδό Κρυστάλλη, απέσπασε χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές ύποπτων ατόμων.

Ο δράστης της ληστείας συνελήφθη τρεις ώρες αργότερα στο κέντρο της πόλης, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Μέγαρο, καθώς οι αστυνομικοί γνώριζαν την ταυτότητά του έχοντάς τον αναγνωρίσει από το υλικό της κάμερας της Τράπεζας.
Το χρηματικό ποσό δεν βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς λίγη ώρα μετά τη ληστεία έσπευσε να το καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό σε άλλη τράπεζα.
***
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε άμεσα η σημερινή ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα στην πόλη των Ιωαννίνων
Δράστης είναι ένας 45χρονος ημεδαπός
Ο δράστης, μετά τη διάπραξη της ληστείας, κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η σημερινή ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στα Ιωάννινα.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη ληστεία, έξω από το σπίτι του στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, σήμερα και ώρα 08.07, ο δράστης εισήλθε σε τράπεζα και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τις υπαλλήλους και αφαίρεσε από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (11.140) ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος μετά τη διάπραξη της ληστείας, πήγε σε άλλη τράπεζα και κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας.
O συλληφθείς, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.