Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Χθες (22-08-2012) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, άγνωστος άνδρας διέπραξε απάτη σε βάρος 80χρονης ημεδαπής.
Συγκεκριμένα, ο άνδρας προσέγγισε την ηλικιωμένη και ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι ο λογιστής του γιού της, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων πενήντα (450 €), προκειμένου να εξοφλήσει υποτιθέμενο χρέος του γιού της στην εφορία.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
******

ΠΕΤΑ ΑΡΤΑΣ: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Ο 32χρονος καλλιεργούσε σε χωράφι τρία (3) δενδρύλλια.

Συνελήφθη, χθες (22-08-2012) το μεσημέρι στο Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε χωράφι δίπλα στο σπίτι του 32χρονου, όπου βρήκαν και εκρίζωσαν τρία (3) δενδρύλλια, ύψους από 1.80 έως 2.90 μέτρα.
Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους (3,10) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-8-2012

Την επείγουσα ανάγκη αναστροφής του μοντέλου οικονομίας που προωθείται από οργανωμένα συμφέροντα, της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου σαν αναπτυξιακή «μονοκαλλιέργεια» καταγγέλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για το καταστροφικό σενάριο που προωθείται για την περιοχή μας (Καλπάκι ως ενεργειακό οικόπεδο, Ακτές Ιονίου ως βιομηχανική χρήση) από τα μνημονιακά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Βασισμένη δηλαδή σε μια οικονομία λεηλασίας φυσικών πόρων με αιχμή τις εξορύξεις (τύπου Αλβανίας ή Ρουμανίας) και το τσιμέντο (τουριστικές κατοικίες και ξενοδοχεία μεγάλης κλίμακας τύπου Ισπανίας) που κατέρρευσε.
Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε περιφερειακό επίπεδο με δείγματα “καλής θέλησης” στα προτάγματα του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου των γεωτρύπανων και των ιδιωτών συμφερόντων των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), δίχως σεβασμό στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε καιρούς λιτότητας μας κάνει δύο φορές φτωχότερους.
Στην σημερινή συγκυρία κανείς δεν δικαιούται να ζητά από τους πολίτες λευκή επιταγή, ούτε η Αριστερά του κ. Τσίπρα που προτείνει για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, ένα Ταμείο Εθνικού Πλούτου και εξορύξεις “με καλό σκοπό” χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
Το «οικολογικό σοκ» που θα προκαλέσουν οι επιπτώσεις των Μνημονίων στο φυσικό περιβάλλον, ρητά αναφέρεται στην έκθεση του WWF προς την Κομισιόν, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουμε συνολικά πρόταση για την υπεράσπιση της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης και του φυσικού κεφαλαίου της Ηπείρου.
Η υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών με Πράσινη Στροφή στην οικονομία με βασικό πυλώνα την ύπαιθρο, τον εναλλακτικό Τουρισμό μικρής κλίμακας, την αξιοποίηση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων, την πράσινη επιχειρηματικότητα και καινοτομία, την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας.
Το μεγαλύτερο κοίτασμα πλούτου που διαθέτει η Ήπειρος είναι το Τοπίο και το Παρελθόν της.

 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

 

Κοκκινοπηλός Πρέβεζας. Ένα ασυνήθιστο γεωλογικό και φυσικό φαινόμενο, μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στους λόφους, μεταξύ Ριζοβουνίου και Αγίου Γεωργίου

Η περιοχή Κοκκινοπηλός Πρέβεζας είναι μια ομάδα λόφων (ύψος 100-150m) γεωλογικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Βρίσκεται 5km περίπου βόρεια της Φιλιππιάδας του Ν. Πρέβεζας, 2Km νότια και δυτικά στό χωριό Αγιος Γεώργιος, δυτικά προς Ριζοβούνι και Γαλατά[1]. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Ζηρού[2].
Επίσκεψη-Πρόσβαση
Η πρόσβαση στους λόφους Κοκκινοπηλού Πρέβεζας γίνεται μάλλον δύσκολα από δύο σημεία. Η πρώτη πρόσβαση με αυτοκίνητο γίνεται από ανατολικά 2Km νότια της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Πρέβεζας, από το χωριό Άγιος Γεώργιος. Συγκεκριμμένα, η πρόσβαση γίνεται από σημείο 20m νότια της σήραγγας του Αρχαίου Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Νικόπολης. Χρειάζεται περπάτημα 500m, προς τα δυτικά. Η δεύτερη πρόσβαση με αυτοκίνητο, γίνεται από νοτιοδυτικά, και είναι πιο περίπλοκη. Από την οδό Λίμνη Ζηρού – Ριζοβούνι- Στεφάνη, στρίβουμε δεξιά στον 4ο ασφάλτινο δρόμο (βόρεια). Ο δρόμος αυτός γίνεται δασικός σε λίγο, και μετά από 2km φαίνονται δεξιά οι λόφοι Κοκκινοπηλού. Εκεί αφήνουμε το αυτοκίνητο και ακολουθούμε ορειβατική πεζοπορία 500-1000m (κατάλληλα άρβυλα, προσοχή στα σκυλιά των κτηνοτρόφων)[3]. Η σημερινή όψη των λόφων Κοκκινοπηλού είναι ένα ασυνήθιστο γεωλογικό και φυσικό φαινόμενο. Οι βροχές μετέτρεψαν αυτό το χαμηλό οροπέδιο ερυθρογής (Terra Rossa, οξείδια του σιδήρου με άργιλο) σε ένα εναλλασσόμενο τοπίο με λοφίσκους και μικρές χαράδρες. Το βρόχινο νερό παρασέρνει το απαλό αυτό ερυθρό γεωλογικό υλικό προς την πεδιάδα της Στεφάνης όπου ακόμα και τα χωράφια όταν οργώνονται φαίνονται κατακόκκινα. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις επιστημόνων "η "ερυθρά γη" (terra rossa), κοινώς κοκκινόχωμα, που υπάρχει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έφτασε στα μέρη μας διασχίζοντας την Μεσόγειο με την μορφή αφρικανικής σκόνης που μετέφεραν οι νότιοι άνεμοι και με προέλευση τις περιοχές της Σαχάρας και του Σαχέλ, σύμφωνα με μια νέα χημική και ορυκτολογική έρευνα ισπανών και αμερικανών ερευνητών"[4].

Με ομόφωνη απόφαση η Ομοσπονδία Εργαζομένων των ΕΛΤΑ, αρχίζει νέους αγώνες, για την διάσωση και βιωσιμότητα του κρατικού Ταχυδρομείου, ενάντια στην εκχώρηση του σε ξένα συμφέροντα

22/8/2012
 
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Αυγούστου, η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ, για την λήψη αποφάσεων και δράσεων κατά της εξαγγελίας της Κυβέρνησης για την πώληση των ΕΛΤΑ.
Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες για όλους εμάς τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομείο, καθώς λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την απόφαση -εξπρές-  της Κυβέρνησης να βγάλει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο σφυρί.
Δια στόματος της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, η Κυβέρνηση εξήγγειλε την πώληση του συνόλου των μετοχών του ΕΛΤΑ που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και εξουσιοδότησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει την διαγωνιστική διαδικασία.

Έτσι μπήκε σε εφαρμογή, εν μια νυχτί και με συνοπτικές διαδικασίες, το σχέδιο της εκποίησης ενός από τους ιστορικότερους, μεγαλύτερους και σημαντικότερους Οργανισμούς του κράτους.
Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί το ξεπούλημα του Ταχυδρομείου.
Το Ταχυδρομείο βρισκόταν πάντοτε στο στόχαστρο ντόπιων και ξένων συμφερόντων και μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του και οδηγείτο σε αδιέξοδο, καθώς αναπτυξιακές πολιτικές και επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα είχαν αποκοπεί.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 2ος Κύκλος Αγροτικών Σεμιναρίων

BIOMATIKO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Στα πλαίσια του 2ου κύκλου αγροτικών σεμιναρίων για την προσέλκυση και εγκατάσταση νέων αγροτών στην περιοχή,  ο Δήμος Πωγωνίου προγραμματίζει στον τομέα της μελισσοκομίας το 2οσεμινάριο μελισσοκομίας ,  με στόχο μετά τις βασικές γνώσεις, να καλύψει την παροχή γνώσεων σχετικά με τις εργασίες του φθινοπώρου που σχετίζονται άμεσα με την καλή παραγωγή της επόμενης χρονιάς.

 Θέμα: «Ετήσια Διαχείριση Μελισσοκομίας»
Από 17  Σεπτεμβρίου 2012 έως  21 Σεπτεμβρίου 2012
Ώρα: 5:00 μ.μ.-8:00 μ.μ.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δωρεάν για τους συμμετέχοντες στο μελισσοκομείο του κ. Κ. Σιχλιμίρη στην Τ.Κ. Νεγράδων  του Δήμου Πωγωνίου

Πληροφορίες:
Τηλ:  2653360116      
ΚΕΠ: 2653360112      
Δ. Γκαρτζονίκας

Ε.Σ.Υ. ώρα μηδέν

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ Α΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Τ.Ε.Π. ΔΟΥΡΟΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ !!! ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΚΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΝΑΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

13ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας Λαογραφίας- Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και χορών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Ηράκλειας Σερρών, στις 18:00 μμ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην έναρξη των εργασιών του 13ου Πανελληνίου  Συμποσίου Ιστορίας Λαογραφίας- Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και  χορών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ   Ηράκλειας  Σερρών, στις 18:00 μμ.

 Ο  Πρόεδρος της ΠΟΠΣ  ΒΛΑΧΩΝ               Η πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων  Ηράκλειας

Μιχάλης  Μαγειρίας                                      Βασιλική  Βάκα