Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Προαναγγελία για 2η πρόσκληση του Υπομέτρου "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" στην Περιφέρεια Ηπείρου

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι πρόκειται να δημοσιευθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός του έτους 2017 και 2η πρόσκληση για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» για την Περιφέρεια Ηπείρου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 41ο ετών και να είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Λοιπά κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσιάζονται στο άρθρο 2 της 1ης πρόσκλησης του ΥΠΑΑΤ, έτους 2016 (ΦΕΚ 3442/τ.Β’/25-10-2016). 
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Σημειώνεται ότι τα δηλωθέντα στοιχεία της αίτησης του ενδιαφερομένου θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τα δηλωθέντα στο ΟΣΔΕ.
Όσον αφορά τους επαγγελματίες αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών το 2014 και εκκρεμούν ακόμα οι αιτήσεις εγγραφής τους στον ΟΓΑ και δεν τους έχει αποδοθεί αριθμός μητρώου ασφαλισμένου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα (π.χ. φορολογικά), σύμφωνα με διαβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (01-06-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή - κλεμμένη άδεια διαμονής.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (περιοχή Πλαταριάς)

Χθες (01-06-2017) το μεσημέρι στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (περιοχή Πλαταριάς), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 72χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με την 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που πραγματοποιείται στην Άρτα το τριήμερο 1-3 Ιουνίου 2017

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλο, στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που πραγματοποιείται στην Άρτα το τριήμερο 1-3 Ιουνίου 2017. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις εργασίες της Συνέλευσης, ο κ. Τσίρκας δήλωσε τα εξής:
  «Ο τομέας των υδατικών πόρων είναι ένας τομέας ζωτικής σημασίας. Ο νομός της Άρτας αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου είναι πλούσια σε υδατικούς πόρους. Η ζωτική σημασία του τομέα των υδατικών πόρων είναι δεδομένη. Συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής και αποτελεί ευθύνη αδιαπραγμάτευτη της πολιτείας η ορθή διαχείρισή του, ώστε να διαφυλάσσεται η επιθυμητή ισορροπία της κατανάλωσης χωρίς τη διατάραξη του οικοσυστήματος.
 Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η διαχείριση και η υπεράσπισή του ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλων μας. Το διακύβευμα σήμερα είναι η ορθολογική διαχείριση με σεβασμό στο περιβάλλον και με δεδομένο ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Οι χώρες που δεν σεβάστηκαν τους φυσικούς τους πόρους φτώχυναν σε όλα τα επίπεδα. Επομένως η ύδρευση και η άρδευση πρέπει να γίνονται λελογισμένα και με την ευθύνη της πολιτείας.

 Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαχείρισης υδατικών πόρων και στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης».

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για διάρρηξη – κλοπή από σπίτι στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν, χθες (01-06-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 29, 23 και 16 ετών καθώς και ένας 25χρονος υπήκοος Μαρόκου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι τέσσερις δράστες, διέρρηξαν σπίτι στην πόλη των Ιωαννίνων και αφαίρεσαν κοσμήματα, η πράξη τους όμως έγινε αντιληπτή από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, που επέστρεφαν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν λίγο αργότερα στην πόλη των Ιωαννίνων τους δράστες και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει από το παραπάνω σπίτι καθώς και άλλα χρυσαφικά, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.
Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος και ο 23χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2016, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
1. Την  Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00, ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας, από τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) και στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) έως την μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).
στ) Στην Ιονία Οδό στο τμήμα από τη (Χ.Θ. 10+872) έως τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας (Χ.Θ. 106+197), από τη [(Χ.Θ. 134+435 (Σελάδες)] έως τη (Χ.Θ. 187+950 (Πέρδικα)] και στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
ζ) Στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα και από Λεύκτρο έως τη Σπάρτη.
2. Τη Δευτέρα 05 Ιουνίου 2017  για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00, ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Καρδιολόγοι: Εντός γνωστικού μας αντικειμένου η αναγραφή αντιδιαβητικών φαρμάκων

Στέρηση επιστημονικής βάσης έχει η αιτιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, για τις κλήσεις σε απολογία καρδιολόγων που συνταγογραφούν αντιδιαβητικά φάρμακα, ότι ο σακχαρώδης διαβήτης δεν εμπίπτει στο γνωστικό αντικείμενό τους, σύμφωνα με την  Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ).
Σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε εχθές στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, επισημαίνεται ότι ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί τον κύριο παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, τεκμηριώνοντας την άποψή της παραθέτοντας διεθνείς ανακοινώσεις. «Το να στερείς την αναγραφή φαρμάκων για τον σακχαρώδη διαβήτη σε μία ειδικότητα που τα πρώτα 2 χρόνια της ειδίκευσης είναι στην παθολογία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό, όταν μάλιστα την ίδια στιγμή επιτρέπεται η αναγραφή των ίδιων φαρμάκων από τους γενικούς ιατρούς που έχουν κάνει 6 μήνες παθολογία (και καλώς φυσικά επιτρέπεται), αλλά ακόμη και στους άνευ ειδικότητας στα πλαίσια ενδεχομένως της κοινωνικής πολιτικής. Η ιατρική είναι λειτούργημα και ο ιατρός την υπηρετεί με γνώμονα τη δεοντολογία και την προφύλαξη της υγείας του ασθενούς», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΕΕΚΕ κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος. 
Στα πλαίσια αυτά ζήτησε την παύση των κλήσεων σε απολογία καρδιολόγων με την ανωτέρω αιτιολογία και καλεί όλους τους καρδιολόγους να συνταγογραφούν με γνώμονα την ιατρική δεοντολογία για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών, εντός των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου και το ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας διοργανώνουν στην έκθεση φωτογραφίας «Όταν ακούω Ήπειρο» του Αιμίλιου Νέου στο πολιτιστικό κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος στην παραλία Ελευσίνας 8-16 Ιουνίου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου και το ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, σας προσκαλούν στην έκθεση φωτογραφίας «Όταν ακούω Ήπειρο» του Αιμίλιου Νέου, στο πολιτιστικό κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, στην παραλία Ελευσίνας, από 8 μέχρι 16 Ιουνίου 2017.

Εγκαίνια έκθεσης, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στις 20:30.

Προσπάθεια αντιμετώπισης του διαβήτη «κατ’ αποκλειστικότητα»

Τους ασθενείς με διαβήτη κατ’ αποκλειστικότητα θέλουν να περιθάλπουν οι παθολόγοι-μέλη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας με τις... ευλογίες της Επιτροπής Εκπαίδευσης-Μετεκπαίδευσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
Κατά παράβαση της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, που αναγνωρίζουν τον σακχαρώδη διαβήτη ως αναπόσπαστο τμήμα της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία κατέθεσε εισήγηση στην εν λόγω Επιτροπή για να αναλάβουν αποκλειστικά παθολόγοι και παιδίατροι την εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη.
Παρά την οξεία αντίδραση της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ) που έστειλε μέχρι και εξώδικο  στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ καθηγητή Κ. Μάρκου, ο οποίος μάλιστα είναι ενδοκρινολόγος, το θέμα εξετάστηκε ερήμην της ΕΕΕ-ΠΕΕ στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα.
Έτσι, το θέμα παραπέμφθηκε για συζήτηση στην Ολομέλεια του ΚΕΣΥ, η οποία θα συνεδριάσει το προσεχές διάστημα (ίσως στις 9 Ιουνίου) για να λάβει την τελική απόφαση και να κάνει σχετική εισήγηση προς το Υπουργείο Υγείας.

Η αλήθεια είναι όμως ότι:
1.      Ο σακχαρώδης διαβήτης ανήκει στις ενδοκρινοπάθειες και υποχρεωτικά διδάσκεται στο πλαίσιο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας.
2.      Η εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη (η αποκαλούμενη ως «διαβητολογία») δεν είναι αναγνωρισμένη στη χώρα μας ούτε ως τίτλος ιατρικής ειδικότητας ούτε ως τίτλος ιατρικής εξειδίκευσης, ενώ μόνο οι ενδοκρινολόγοι δικαιούνται να φέρουν τον τίτλο του διαβητολόγου. Η χρήση του τίτλου αυτού από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων είναι μη νόμιμη, αφού ο τίτλος αυτός δεν είναι θεσμοθετημένος και συνεπώς δεν έχει νομική υπόσταση.

Έρχονται νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Όπως ανέφερε η υφυπουργός κα Κατερίνα Παπανάτσιου το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας.
Στόχος να γίνουν αναλογικότερα, καθώς θα συνυπολογίζονται τα κυβικά και η παλαιότητα, ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η τιμή αγοράς καθώς και κριτήρια, όπως η ρύπανση.
Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός μίλησε και για το επίδομα θέρμανσης σημειώνοντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι θα δοθεί στις 30 Ιουνίου.

Επίσης υπογράμμισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Αν δοθεί παράταση, οι πολίτες θα χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε πέντε δόσεις» είπε και πρόσθεσε ότι η καταληκτική ημερομηνία έχει νομοθετηθεί.