Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Samir Radovac


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει τη συνεργασία με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Samir Radovac.
O ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως μέσος και είναι γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου 1996 στο Σαράγεβο.
Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις ομάδες U17-18-19-21 της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, ενώ παράλληλα έχει αγωνιστεί και με τις φανέλες των Olimpik Sarajevo και της FK Sarajevo.
Ο Samir ολοκλήρωσε τα ιατρικά του σήμερα και ενσωματώνεται με την υπόλοιπη ομάδα.
Ο Samir μέσα από το www.pasgiannina.gr  δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον ερχομό μου στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μιας και είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε άλλη χώρα και ένα καινούριο πρωτάθλημα για μένα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και θέλω να κάνω τα καλύτερα μου παιχνίδια με τον ΠΑΣ. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της ομάδας κ. Χριστοβασίλη και τον προπονητή μου κ. Γιαννίκη για την επιλογή τους στο πρόσωπο μου.»

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (15-07-2019) το μεσημέρι, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων αντίστοιχα, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26 και 34 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος αλλοδαπός, προέκυψε ότι μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 15 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων διατυπώσεων παραμονής στη χώρα.
Στη δεύτερη περίπτωση, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 34χρονος αλλοδαπός, προέκυψε ότι μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 19 και 18 ετών, οι οποίοι στερούνταν τις νόμιμες διατυπώσεις παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του 18χρονου εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Ελευθεριάδη


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Ελευθεριάδη.
Ο Ελευθεριάδης αγωνίζεται ως μέσος επιθετικός, είναι γεννημένος στην Καβάλα στις 30 Σεπτεμβρίου 1991 και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τις ομάδες της Παναχαϊκής, της Νίκη Βόλου, των Σερρών, του Αλμοπού Αριδαίας, του Πιερικού και της Καβάλας. Ο ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε τα ιατρικά, υπέγραψε το συμβόλαιο του και ενσωματώνεται με την υπόλοιπη ομάδα.
Ο ποδοσφαιριστής δήλωσε μέσα από το www.pasgiannina.gr :
«Eίμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην οικογένεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ομάδας κ. Χριστοβασίλη, τον προπονητή κ.Γιαννίκη και τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο για την εμπιστοσύνη και τη σωστή προσέγγιση που μου έγινε. Από πλευράς μου θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να επιστρέψει η ομάδα στην κατηγορία που ανήκει.»

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού 2019-20


Αναρτήθηκαν την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ) τα προσωρινά αποτελέσματα και οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.
Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στον ΟΑΕΔ έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 17.07.2019 και ώρα 11:00 μέχρι την 19.07.2019 και ώρα 23:59.
Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού. Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Δικαιούχων, είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά, είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ μέχρι την 22.07.2019 και ώρα 13.00. Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της οδού «Σταύρου Νιάρχου»

Από σήμερα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την κατασκευή της οδού Νιάρχου  που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ», υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που είχε προϋπολογισμό 25.700.000 €.
«Μια πολύχρονη, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Διαχειριστική Αρχή, το Δήμο Ιωαννιτών και ειδικά όσους υπερασπίστηκαν  το  έργο που λύνει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη. 
Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας  «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» του Ε.Π. «Ήπειρος».

ΟΠΕΚΑ: Στις 25-26 Ιουλίου η γ’ δόση του επιδόματος παιδιού


Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 καθώς και την φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και 16 Ιουλίου.

Απαγόρευση απόπλου σε Ι/Φ – Α/Ψ σκάφος για παράνομη ναύλωση στην Πρέβεζα


Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη βραδινές ώρες χθες στο I/Φ – Α/Ψ  ''MISS ELLI'' σημαίας Γερμανίας, στο λιμένα Λυγιάς Πρέβεζας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των δύο χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα έξι ευρώ (2.446€) για το χρονικό διάστημα από 13-07-2019 έως 20-07-2019 σε πέντε (05) αλλοδαπούς, με τόπο αρχικής επιβίβασης και τόπο τελικής αποβίβασης εντός της ελληνικής επικράτειας, κατά παράβαση του νόμου 4256/14 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Επίσης διαπιστώθηκε η διαδικτυακή διαφήμιση υπηρεσιών εκναύλωσης του εν λόγω σκάφους σε διεθνείς ιστότοπους,  για παρεχόμενες υπηρεσίες εντός ελληνικής επικράτειας.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Δήμος Πωγωνίου: Προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων και ελαιολιπαντικών


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ και των Νομικών του Προσώπων 2019-2020
Προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων και ελαιολιπαντικών του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών του Προσώπων για την περίοδο 2019-2020 (1 έτος)
Ο Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων
προκηρύσσει τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων με ανοικτή διαδικασία  για τις ανάγκες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για την περίοδο 2019-2020 (1 έτος),  προϋπολογισμού με ΦΠΑ 233.942,94 ευρώ,  με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει της τιμής, για τα καύσιμα το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της εκατό (%), επί της εκάστοτε διαμορφούμενης, μέσης λιανικής τιμής πώλησης έκαστου είδους του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα του νομού όπου θα βρίσκεται η έδρα του αναδόχου κατά την ημέρα παράδοσης αυτού και για τα λιπαντικά τη χαμηλότερη τιμή. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο ΔΗΜΟΣ Πωγωνίου και τα Νομικά του Πρόσωπα. 
Η δαπάνη της σύμβασης βαρύνει τους κωδικούς του προϋπολογισμού εξόδων των ετών 2019 και 2020 του Δήμου Πωγωνίου και των φορέων του.
Τα υπό προμήθεια είδη ομαδοποιούνται ως εξής:
1ο Τμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης, Βενζίνη αμόλυβδη) & Ελαιολιπαντικά, αντιψυκτικά  Δήμου Πωγωνίου, εκτιμώμενης αξίας 126.473,16 €  πλέον ΦΠΑ
2οΤμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο θέρμανσης – βενζίνη αμόλυβδη) ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας  Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου, εκτιμώμενης αξίας 16.568,00 € πλέον ΦΠΑ
3οΤμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο θέρμανσης), Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εκτιμώμενης αξίας 24.332,00€ πλέον ΦΠΑ.
4οΤμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο θέρμανσης), Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εκτιμώμενης αξίας  21.290,50 € πλέον ΦΠΑ.
Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 233.942,94 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ:  188.663,66€  ΦΠΑ 24%: 45.279,28€).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στη Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. Ημερομηνία και ώρα έναρξης υποβολής προσφορών: 15/07/2019 Ιουλίου 2019 και ώρα 15:00 μμ. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: Τρίτη 31 Ιουλίου και ώρα 15:00μμ. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 1 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ..
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό παρέχεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, συνεταιρισμούς, ενώσεις προμηθευτών ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά.
Οι ανωτέρω απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr ) ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία εγγραφής. Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλλουν προσφορά σε ένα ή όλα τα τμήματα. Η προσφορά θα αφορά στο σύνολο ποσοτήτων του κάθε τμήματος. Προσφορά η οποία θα δίνεται για μέρος της προκηρυχθείσας ποσότητας κάθε τμήματος θα απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 12 μήνες και τίθεται εν ισχύ κατόπιν της υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού ή έως την ανάλωση του ενδεικτικού προϋπολογισμού ή της ποσότητας των ειδών, αν αυτό συμβεί πρώτο. Επίσης, η διάρκεια της σύμβασης δύναται να παραταθεί ως δύο μήνες για την ανάλωση τυχόν υπολοίπων ποσοτήτων ή πιστώσεων που διαθέτει αυτή κατά τη λήξη της διάρκειάς της, με  αιτιολογημένη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου μετά από γνωμοδότηση αρμοδίου συλλογικού οργάνου και εφόσον συμφωνεί ο προμηθευτής. Κατά την παράταση ισχύουν οι όροι της αρχικής σύμβασης.
Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο 1% της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης επί του τμήματος για το οποίο υποβάλλεται προσφορά εκτός ΦΠΑ.
Ο προμηθευτής ή οι προμηθευτές στους οποίους θα γίνει η κατακύρωση, θα κληθούν να καταθέσουν προ της υπογραφής της σύμβασης, εγγύηση καλής εκτέλεσης, υπέρ του Δήμου, για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5% επί της συμβατικής αξίας προ Φ.Π.Α.
Θα παρέχεται ελεύθερη , άμεση και πλήρης πρόσβαση στους όρους της διακήρυξης και στα λοιπά τεύχη του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. καθώς και από την διεύθυνση www.pogoni.gr  
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο προμηθειών του Δήμου, αρμόδια υπάλληλος κ. Τάγκα Δροσούλα, στο τηλέφωνο 2653360119 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Συγκρότηση σε Σώμα του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑM.μεΑ                                                  
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα 16-07-2019
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ν. Ιωαννίνων σας γνωστοποιεί την συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής όπως προέκυψε από την Καταστατική και Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27-06-2019.
Συγκρότηση σε Σώμα του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων.
Μετά τις αρχαιρεσίες, στις 2706-2019  που έγιναν στα Γραφεία της ΠΟΜΑμεΑ Ηπείρου  (Αρχ.Μακαρίου 11 ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ) το Δ.Σ έχει ως εξής:
1. Ρουμπάτης Λεωνίδας-Πρόεδρος
2. Τσαπραλής Ιωάννης-Αντιπρόεδρος Α΄
3. Μιχαήλ Παναγιώτης-Αντιπρόεδρος Β’
4. Λιάγκου Ανθή-Γεν. Γραμματέας
5. Βέρμη Χάιδω-Μαρία - Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας
6. Αποστολόπουλος Ξενοφώντας-Ταμίας
7. Μπουζούλας Κων/νος -Αναπληρωτής Ταμίας
8. Τσουκανέλη Έλενα-Οργανωτικός Γραμματέας
9. Κατσαρός Σωτήριος -Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κατσαρός Παναγιώτης-Πρόεδρος
Παλαιοπάνου Αριστέα-Γραμματέας
Κωλέτης Απόστολος-Μέλος

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ

Εφημερίδα Αδελφότητας Χαραυγής Πωγωνίου (Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος)





Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας


Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά (7) άτομα που κατακρατούσαν παράνομα (14) αλλοδαπούς, σε εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας 

Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα, να αποστείλουν χρήματα, προκειμένου να τα παραδώσουν στο κύκλωμα και να αφεθούν ελεύθεροι 

Σε εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πρέβεζας, εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά (14) αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, μέχρι να καταβληθούν στους δράστες, χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.
Συγκεκριμένα, οι επισταμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης καταγγελιών που έγιναν στα Τμήματα Ασφάλειας Λιβαδειάς και Θηβών καθώς και πληροφοριών σχετικά με δραστηριοποίηση κυκλώματος διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών στην περιοχή της Άρτας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά (7) ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης παράτυπων αλλοδαπών.
Πρόκειται για επτά αλλοδαπούς (ηλικίας 21, 24, 21, 28, 20, 46 και 27 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, αρπαγή, παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη οπλοκατοχή και πρόκληση σωματικών βλαβών.
Επίσης, συνελήφθη και ένας 66χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης της εγκατάστασης όπου κρατούνταν οι αλλοδαποί, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια στην παραπάνω υπόθεση.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, επετεύχθη ο εντοπισμός του χώρου κράτησης των αλλοδαπών σε εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και ακολούθως, πρώτες πρωινές ώρες χθες (15-07-2019), οι αστυνομικοί, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που διενήργησαν στους παραπάνω χώρους, εντόπισαν στο εσωτερικό, τους 14 αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, από πέντε ομοεθνείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη δύο αλλοδαποί, στην Ανέζα Άρτας, οι οποίοι είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους από το Πακιστάν στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα (τα οποία κυμαίνονταν από 1.500 ως 10.000 ευρώ), τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.
Σημειώνεται ότι οι παθόντες, κατά την κράτησή τους, υπέστησαν βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από τα μέλη του κυκλώματος, ενώ οι δράστες τους είχαν αφαιρέσει με τη βία, χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στις εγκαταστάσεις της μη λειτουργικής επιχείρησης και στην κατοχή των δραστών:
πιστόλι, μάρκας zoraki,
γεμιστήρας, με δέκα φυσίγγια των 9 mm,
μαχαίρι και σουγιάς,
κοσμήματα,
I.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την απομάκρυνση των θυμάτων από την εγκατάσταση, κατά την απελευθέρωσή τους,
το χρηματικό ποσό των (1009,4) ευρώ,
(300 ρούπια Πακιστάν, (100) λίρες Τουρκίας και (1) Ριάλ Σαουδικής Αραβίας,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και διάφορα έγγραφα.
στις οικίες των αρχηγικών μελών του κυκλώματος:
(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τις παράνομες δραστηριότητες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους, τον ακριβή προσδιορισμό των παθόντων και τον εντοπισμό εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.

Επιτρέπεται η κολύμβηση μετά από ογκολογική επέμβαση στο μαστό;


Ιδιαίτερα προσεκτικές πρέπει να είναι οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σχετικά πρόσφατα σε μαστεκτομή ή άλλη ογκολογική επέμβαση στο μαστό,  στην επιλογή της παραλίας ή της πισίνας που κολυμπούν. Οι θάλασσες, οι λίμνες και τα ποτάμια, ακόμα και οι πισίνες με αποτελεσματικές μεθόδους απολύμανσης φιλοξενούν τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών. Κι ενώ αυτό δεν ανησυχεί τους υγιείς ανθρώπους, μια βουτιά στο νερό πολύ σύντομα μετά από την επέμβαση θέτει τις χειρουργικές τομές σε περιττό κίνδυνο μόλυνσης, αλλά και πρόκλησης αντιαισθητικών ουλών.
«Η άσκηση αμέσως μετά από μια χειρουργική επέμβαση δεν επιτρέπεται και το κολύμπι δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο προσδιορισμός του χρόνου που θα μπορούσε με ασφάλεια μια ασθενής να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα ή μια βουτιά σε πισίνα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το είδος της επέμβασης, τη φυσική κατάσταση και τον ατομικό ρυθμό ανάρρωσης και επούλωσης των πληγών. Συνήθως, 4 έως 6 εβδομάδες μετά από τη χειρουργική του μαστού οι γιατροί δίνουν το πράσινο φως, δεδομένου ότι η κολύμβηση είναι πολύ φιλική προς τον οργανισμό. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άσκησης και αποφυγής της μυϊκής ατροφίας που παρατηρείται μερικές φορές σε ασθενείς μετεγχειρητικά, κυρίως όταν παραμένουν αδρανείς για παρατεταμένες περιόδους», μας εξηγεί η ειδική στην ογκολογική χειρουργική και πλαστική αποκατάσταση μαστού Δρ. Παρασκευή Λιάκου. Και διευκρινίζει: «Το συγκεκριμένο είδος άθλησης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους ασφαλέστερους και πιο άνετους τρόπους ενδυνάμωσης, εξαιτίας της άνωσης του νερού, η οποία δεν καταπονεί τους μύες και τις αρθρώσεις. Πέραν, όμως, των πρακτικών λόγων, το κολύμπι χαρίζει ευεξία και ψυχική ανάταση, που τόσο ανάγκη έχουν όλες οι γυναίκες που έχουν βιώσει αυτήν την εμπειρία».
Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα σημεία που χρήζουν προσοχής, αφού συχνά τα νερά δεν είναι τόσο καθαρά όσο απαιτείται για τις χειρουργημένες ασθενείς κι αυτό διότι ο οργανισμός τους είναι ευάλωτος. Τα μικρόβια και οι χημικές ουσίες που περιέχονται σ’ αυτά μπορούν να διέλθουν στον οργανισμό με κατάποση, εισπνοή ή με επαφή και να προκαλέσουν μεταδιδόμενες ασθένειες. Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι γυναίκες που έχουν πρόσφατα λάβει ορισμένους τύπους χημειοθεραπείας, μπορούν να υποφέρουν από σοβαρότερα συμπτώματα και να έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις εάν μολυνθούν.