Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων και ελαιολιπαντικών


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ και των Νομικών του Προσώπων 2019-2020
Προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων και ελαιολιπαντικών του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών του Προσώπων για την περίοδο 2019-2020 (1 έτος)
Ο Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων
προκηρύσσει τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων με ανοικτή διαδικασία  για τις ανάγκες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για την περίοδο 2019-2020 (1 έτος),  προϋπολογισμού με ΦΠΑ 233.942,94 ευρώ,  με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει της τιμής, για τα καύσιμα το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της εκατό (%), επί της εκάστοτε διαμορφούμενης, μέσης λιανικής τιμής πώλησης έκαστου είδους του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα του νομού όπου θα βρίσκεται η έδρα του αναδόχου κατά την ημέρα παράδοσης αυτού και για τα λιπαντικά τη χαμηλότερη τιμή. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο ΔΗΜΟΣ Πωγωνίου και τα Νομικά του Πρόσωπα. 
Η δαπάνη της σύμβασης βαρύνει τους κωδικούς του προϋπολογισμού εξόδων των ετών 2019 και 2020 του Δήμου Πωγωνίου και των φορέων του.
Τα υπό προμήθεια είδη ομαδοποιούνται ως εξής:
1ο Τμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης, Βενζίνη αμόλυβδη) & Ελαιολιπαντικά, αντιψυκτικά  Δήμου Πωγωνίου, εκτιμώμενης αξίας 126.473,16 €  πλέον ΦΠΑ
2οΤμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο θέρμανσης – βενζίνη αμόλυβδη) ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας  Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου, εκτιμώμενης αξίας 16.568,00 € πλέον ΦΠΑ
3οΤμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο θέρμανσης), Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εκτιμώμενης αξίας 24.332,00€ πλέον ΦΠΑ.
4οΤμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο θέρμανσης), Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εκτιμώμενης αξίας  21.290,50 € πλέον ΦΠΑ.
Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 233.942,94 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ:  188.663,66€  ΦΠΑ 24%: 45.279,28€).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στη Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. Ημερομηνία και ώρα έναρξης υποβολής προσφορών: 15/07/2019 Ιουλίου 2019 και ώρα 15:00 μμ. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: Τρίτη 31 Ιουλίου και ώρα 15:00μμ. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 1 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ..
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό παρέχεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, συνεταιρισμούς, ενώσεις προμηθευτών ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά.
Οι ανωτέρω απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr ) ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία εγγραφής. Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλλουν προσφορά σε ένα ή όλα τα τμήματα. Η προσφορά θα αφορά στο σύνολο ποσοτήτων του κάθε τμήματος. Προσφορά η οποία θα δίνεται για μέρος της προκηρυχθείσας ποσότητας κάθε τμήματος θα απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 12 μήνες και τίθεται εν ισχύ κατόπιν της υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού ή έως την ανάλωση του ενδεικτικού προϋπολογισμού ή της ποσότητας των ειδών, αν αυτό συμβεί πρώτο. Επίσης, η διάρκεια της σύμβασης δύναται να παραταθεί ως δύο μήνες για την ανάλωση τυχόν υπολοίπων ποσοτήτων ή πιστώσεων που διαθέτει αυτή κατά τη λήξη της διάρκειάς της, με  αιτιολογημένη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου μετά από γνωμοδότηση αρμοδίου συλλογικού οργάνου και εφόσον συμφωνεί ο προμηθευτής. Κατά την παράταση ισχύουν οι όροι της αρχικής σύμβασης.
Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο 1% της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης επί του τμήματος για το οποίο υποβάλλεται προσφορά εκτός ΦΠΑ.
Ο προμηθευτής ή οι προμηθευτές στους οποίους θα γίνει η κατακύρωση, θα κληθούν να καταθέσουν προ της υπογραφής της σύμβασης, εγγύηση καλής εκτέλεσης, υπέρ του Δήμου, για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5% επί της συμβατικής αξίας προ Φ.Π.Α.
Θα παρέχεται ελεύθερη , άμεση και πλήρης πρόσβαση στους όρους της διακήρυξης και στα λοιπά τεύχη του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. καθώς και από την διεύθυνση www.pogoni.gr  
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο προμηθειών του Δήμου, αρμόδια υπάλληλος κ. Τάγκα Δροσούλα, στο τηλέφωνο 2653360119 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ