Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ιερά Μόνη Σωσίνου: Περιφορά της εικόνας της Παναγίας

 


Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαρτίου μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε  περιφορά της εικόνας της Παναγίας στην Ιερά Μόνη Σωσίνου.






Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση-απάντηση για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου

 


Δεν προκαλούν καμία εντύπωση οι συντονισμένες επιθέσεις κατά της Περιφέρειας Ηπείρου και προσωπικά κατά του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σε ό,τι αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι, προκειμένου να  αποκομίσουν  πολιτικά οφέλη, (όπως ‘οσφραίνεται’ το ‘αλάνθαστο’ αισθητήριό τους),  κάποιοι άλλοι ενδεχομένως από ‘κεκτημένη ταχύτητα,’ δεν διστάζουν, (έστω και άθελά τους), να αναλάβουν ρόλο «συνηγόρου»  του Ιδιώτη Φορέα λειτουργίας της Μονάδας ΑΣΑ ή ακόμη και να ‘προτείνουν’ καταπάτηση όρων σύμβασης που έχει εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις  επιπτώσεις τέτοιων ενεργειών σε βάρος των Ηπειρωτών.

Άλλωστε οι ομάδες διαμαρτυρίας, ούτε κλήθηκαν ποτέ,  ούτε και πρόκειται -τουλάχιστον στην Ήπειρο-, να κληθούν να γίνουν δυνάμεις «εξουσίας» και διοίκησης ώστε να έλθουν αντιμέτωπες με τις αυταπάτες και τις ανεύθυνες – σήμερα – τοποθετήσεις του. Αν και για κάποιους από αυτούς τους ‘γίγαντες’ της πολιτικής που αποκαλούν νάνους Δήμαρχους της περιοχής, η Ήπειρος φαίνεται να είναι ‘μικρή’ για να χωρέσει το ‘εκτόπισμά’ τους.

Εκείνο όμως που δεν μπορεί γίνει κατανοητό,  είναι από πού άραγε αντλούν πολλοί και διάφοροι τόση σιγουριά, χωρίς να τηρούν καμία επιφύλαξη, πως η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έχει ληφθεί κατά πλειοψηφία, είναι σωστή, όταν μάλιστα η μειοψηφία εκφέρει την άποψη πως η Περιφέρεια Ηπείρου δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ; Ή όταν για συγκεκριμένες απαιτήσεις που έχει επιδικάσει κατά πλειοψηφία το Διαιτητικό Δικαστήριο, η μειοψηφία ισχυρίζεται ΄κομψά’ πως έχει υπερβεί τις εξουσίες του, δηλαδή, πολύ απλά, αναφέρεται σε «δικαστικό πραξικόπημα»;

Γιώργος Ζάψας: Η Περιφερειακή Αρχή έχασε το δικαστήριο και θα πληρώσουμε για την κακή διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο

 


Το Διαιτητικό Δικαστήριο με απόφαση του επιδικάζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ, έντοκα, στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης «Αειφορική Ηπείρου», θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, που διαχειρίζεται το εργοστάσιο Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στο Ελευθεροχώρι.

Τα συμφωνήσαμε, τα υπογράψαμε τότε και τώρα θα πληρώσουμε!

Η σύμβαση σύμπραξης του ΣΔΙΤ το λέει καθαρά: «Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα είναι οριστική και αμετάκλητη, δεν θα υπόκειται σε οποιοδήποτε τακτικό ή έκτακτο ένδικο μέσο και θα αποτελεί εκτελεστό τίτλο, χωρίς να απαιτείται να κηρυχθεί τέτοιος από τα δικαστήρια. Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ΙΦΣ αποκλείουν και παραιτούνται από κάθε ένδικο μέσο ή μέσο προσφυγής ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου ή άλλης δικαστικής αρχής που θα μπορούσαν να έχουν δικαιοδοσία ή αρμοδιότητα».

Το ερώτημα είναι γιατί πας σε αντιδικία με την ΤΕΡΝΑ αφού δεν μπορείς να το υποστηρίξεις; Δεν ήξερες δε ρώταγες;

Από μια πρώτη εκτίμηση στα 2.600.000 ευρώ που είναι το επιδικασθέν ποσό στην “ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ” προστίθενται 120.000 ευρώ από την (ατυχώς) ασκηθείσα ανταίτηση διαιτησίας της Περιφέρειας, συν 50.000 ευρώ δικαστικά έξοδα, επί συνόλου 100.000 ευρώ (50% – 50% με τον αντίδικο), συν 690.000 ευρώ η ποινική ρήτρα που θα επιστραφεί με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας και θα ακολουθήσουν οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Εάν στα παραπάνω προστεθούν οι αμοιβές δικηγόρου για δικαστικές παραστάσεις στο μέτωπο που έχει ανοίξει η Περιφερειακή Αρχή με τους Δήμους και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων/ Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) ξεπερνούμε προς ώρας τα τέσσερα εκατομμύρια! Βοήθεια μας!

Εδώ δεν βρίσκει εφαρμογή το «τρέχα γύρευε..»! Αυτά υπέγραψες προεκλογικά, ξεγέλασες όποιους ξεγέλασες αλλά ήρθε η λυπητερή και θα την πληρώσουν οι δημότες όλων των δήμων της Ηπείρου.

EΟΔΥ: Σαράντα δυο θάνατοι σήμερα, 22.107 νέα κρούσματα

 


23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα δυο θάνατοι σήμερα, 22.107 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 22.107, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.884.100 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 166 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.300 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.125 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 344 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 90.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 213 (61.92%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 131 (38.08%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.423 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 412 (ημερήσια μεταβολή -5.07%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 366 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

 


Συνελήφθη χθες (23-03-2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν άλλες -8- ακόμη συσκευασίες, συνολικού βάρους -66,1- γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης,

μεταλλικός τρίφτης,

ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κάνναβης,

ανιχνευτής μετάλλων μάρκας,

-2- χρυσές λίρες Αγγλίας ετών 1914 και 1963 αντίστοιχα,

-2- χάλκινοι ραβδοσκόποι και

διάφορα εργαλεία (φτυάρια, τσεκούρι, βαριοπούλα, γκασμάς κ.ά.)

Προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Κτίσματα Πωγωνίου: 3o Εργαστήριο POLYPHONIA την Τρίτη 29 Μαρτίου, ώρα 18:00 έως 20:00

 

3ο   Εργαστήριο POLYPHONIA – Κτίσματα Πωγωνίου,

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου), Επικεφαλής Εταίρος του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου πραγματοποιεί το:

3ο Εργαστήριο POLYPHONIA

στο Κέντρο Πολυφωνικού Τραγουδιού, στα Κτίσματα Πωγωνίου,29 Μαρτίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00. Παράλληλα το Εργαστήριο θα μεταδίδεται και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom:

https://us06web.zoom.us/j/82105307461?pwd=UW42L0hxNktEQUhJenljeHgyMHpYUT09

Παρακαλώ για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzVCedHnD3njj-KawPAwGYgIf4WCmyZ2R7KxGeoq-KytO9TA/viewform?usp=sf_link

Το Έργο POLYPHONIA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Το Εργαστήριο έχει σαν κύριο στόχο να ενημερώσει για το Έργο POLYPHONIA, τους στόχους και τα αποτελέσματα του, τη σημασία της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη πολυφωνική μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι.

*Απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID.

* Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

*Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το Δελτίο Τύπου, δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.

Εγκαταλήφθηκε στην τύχη του το μονοπάτι στον Καταρράκτη Πωγωνίου

 


Με την επιστολή μου αυτή θέλω να θέσω δημοσίως τη διαπίστωση που έκανα πρόσφατα όταν επισκέφθηκα το χωριού του Καταρράκτη.

Θέλησα να επισκεφτώ μετά από αρκετά χρόνια τους καταρράκτες του ποταμού Καλαμά, έχοντας την εντύπωση ότι παραμένει ανοιχτή η προσπέλαση μέσω του περιποιημένου μονοπατιού που είχε κατασκευασθεί στο παρελθόν.

Με έκπληξη και λύπη διαπίστωσα ότι αυτό εγκαταλείφθηκε στην τύχη του και έκλεισα απ΄ τα κλαριά και τα βάτα, κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση των επισκεπτών στους καταρράκτες και στο μαγευτικό τοπίο.

Και διερωτώμαι:

Η δημοτική αρχή γιατί άφησε στο έλεος του Θεού αυτό το μοναδικό - απαράμιλλου φυσικού κάλους- φυσικό μνημείο, η "εκμετάλλευση" του οποίου θα παρείχε πολλά οφέλη για τον τόπο;

Και μάλιστα όταν η αποκατάσταση-καθαρισμός του μονοπατιού απαιτεί ελάχιστο κόστος;

Περιμένω απ΄ τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τα εκ της Δημοτικής ενότητας Άνω Καλαμά στελέχη της, να προβούν στο αυτονόητο:

Στον άμεσο καθαρισμό του, στην αποκατάσταση, ανάδειξη και αξιοποίησή του.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία.

Κωνσταντίνα Παππά

Κεφάλα Μαρία: Χαιρετισμός για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

 


Η μεγάλη, διπλή γιορτή του έθνους που τιμούμε σήμερα, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την 201η επέτειο από την εθνική παλιγγενεσία.

Τιμούμε εκείνους που όρθωσαν ανάστημα, που στάθηκαν μπροστά στη μοίρα τους και έγραψαν το πιο λαμπρό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας.

Εκείνους που δεν δίστασαν στιγμή, μήτε αμφέβαλλαν για το δίκιο τους.

Εκείνους που έδωσαν υπόσταση στο έθνος μας.

Εκείνους που μας κληροδότησαν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης.

Εκείνους που μας έδειξαν πως όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Η ιστορική συνέχεια του έθνους μας, πέρασε μέσα από το δύσκολο, άνισο αγώνα που κλήθηκαν να δώσουν, οι αγωνιστές του 1821. Ύψωσαν το λάβαρο της επανάστασης με μεγάλο αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος και τα κατάφεραν. Αυτοί είναι που ενώθηκαν, ξεσηκώθηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα μας. Και είναι οι επόμενες γενιές που την ξαναέχτισαν και την μεγάλωσαν.

Η σκυτάλη της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού περνά πλέον σε όλους εμάς. Στους Έλληνες που ζούμε εντός και εκτός της Ελλάδας.

 Η Ελλάδα αποτελεί πλέον σύμβολο ισχυρού πρωταγωνιστή στην Ευρώπη και στη συνείδηση όλου του κόσμου.

Ανεμίζουμε τη σημαία μας με εθνική περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Χρόνια πολλά!

Δεκατέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 71.509 έλεγχοι, από τους οποίους οι 39.547 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 118 παραβάσεις, 2 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 13 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

54 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 47 πρόστιμα των 300 ευρώ και 7 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

14 στη Θεσσαλονίκη,

14 στην Ήπειρο,

10 στη Δυτική Ελλάδα,

  4 στη Δυτική Μακεδονία,

  3 στην Κρήτη,

  2 στο Βόρειο Αιγαίο,

  2 στην Πελοπόννησο,

  2 στο Νότιο Αιγαίο,

  1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  1 στην Κεντρική Μακεδονία και

  1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.271 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 101.643 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.628 των 150 ευρώ.

64 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη ιδιοκτήτριας και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, εντός καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στα Ιόνια Νησιά, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Θεσσαλία,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.975 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.032 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση (δια ζώσης) της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Την αρ.643/69472/24-09-21 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Σύγκλιση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 Την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 16506/18.03.2022 (ΦΕΚ 1302 τεύχος Β'): Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:00.

 Τις σχετικές εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ. εγκ.426/77233/13-11-2020 & εγκ.427/77440/13-11-2020.

 Την αρ. 6/22 Α.Δ.Σ. (62ΝΠΩ1Ω-ΗΙΓ) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.31/167/14-01-22 (630ΞΩ1Ω-Β73)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων ως μέλη της Ο.Ε.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 28η Μαρτίου 2022, ημέρα Δευτέρα - ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Περί έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2020 του Κληροδοτήματος «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» Κοινότητας Αγίου Κοσμά.

2. Περί έγκρισης προϋπολογισμού έτους 2022 του Κληροδοτήματος «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» Κοινότητας Αγίου Κοσμά.

3. Περί έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2020 του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης.

4. Περί έγκρισης προϋπολογισμού έτους 2022 του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης.

5. Περί παραίτησης από το δικόγραφο της από 28-01-2022 αγωγής ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου (αρ.κατ.573/2022) της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ».

6. Έγκριση της υπ. αρ. 05/22 Α.Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Αναμόρφωση 1η του προϋπολογισμού οικ. έτους 2022 & αναμόρφωση Ο.Π.Δ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου».

7. Έγκριση οικονομικού απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου» έτους 2021.

8. Έγκριση οικονομικού απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πωγωνίου» έτους 2021.

9. Προγραμματισμός – καθορισμός προσλήψεων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών

ή πρόσκαιρων αναγκών πυροπροστασίας με συμβάσεις διάρκειας έως τεσσάρων (4) μηνών για το έτος 2022.

10. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου Ιερομνήμης για να λειτουργήσει ως ξενώνας – ΚΥΕ.

11. Έγκριση της αρ. 09/22 μελέτης που συνέταξε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου για την κατασκευή του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ» προϋπολογισμού 70.000,00€ με Φ.Π.Α.

12. Έγκριση της αρ. 10/22 μελέτης που συνέταξε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου για την κατασκευή του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ» προϋπολογισμού 73.000,00€  με Φ.Π.Α.

13. Έγκριση της αρ. 11/22 μελέτης που συνέταξε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ» προϋπολογισμού 120.000,00€ με Φ.Π.Α.

14. Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Επανάχρηση Δημοτικού Κτιρίου πρώην Αρρεναγωγείου-Παρθεναγωγείου για πολυχώρο παροχής γνώσεων & πολιτισμού»- αναδόχου «ΝΚ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε.»

15. Σχετικά με την άσκηση ενδίκων μέσων ή παραίτηση απ’ αυτά κατά της αριθ. 26/2022 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων (ειδική διαδικασία εργατικών διαφορών).

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

                                        Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Αναστέλλεται από τις 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

 


Το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, θα ανασταλεί  οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στη Βουλή, η αναστολή θα ισχύσει από τις 15 Απριλίου.

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες. Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Πλεύρης, από το Περιστύλιο της Βουλής.

Ξεκινά αρχές Απριλίου η ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας για τις αλεπούδες

 


Αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2022  η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των ζώων της άγριας πανίδας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας των ζώων στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα επανέκτησε το καθεστώς απαλλαγμένης από τη λύσσα χώρας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει και τη δέσμευση της χώρας, σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο για τη διατήρησή του, μέσω της συνέχισης της εφαρμογής του προγράμματος εμβολιασμών της άγριας πανίδας, για τη διατήρηση της ανοσοποίησης έναντι του ιού της λύσσας, επισημαίνει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ρίψεις των εμβολίων-δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 17 Περιφερειακές Ενότητες,  ενώ η εαρινή εμβολιαστική εκστρατεία του 2022 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου του 2022.

Όσον αφορά στα εμβόλια-δολώματα, που χρησιμοποιούνται για την ανοσοποίηση άγριας πανίδας και προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά, οι πολίτες πρέπει να προσέξουν τα παρακάτω:

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 24 Μαρτίου

 


Την Πέμπτη 24 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISO BOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας (ISOBOX), 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-13:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, Θεσπρωτικό, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, Λούρος, 11:30-14:00.

Εξελιγμένη τεχνική θεραπεύει τη φίμωση του πέους σε 3 λεπτά

 


Μία προηγμένη χειρουργική μέθοδος, που χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο χειρουργικό μηχανισμό, μπορεί να αντιμετωπίσει τη φίμωση του πέους μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με μηδαμινή έως μηδενική απώλεια αίματος και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.

Με τη μέθοδο αυτή ο χειρουργός πραγματοποιεί περιτομή, αφαιρώντας την ακροποσθία και τοποθετώντας ταυτοχρόνως τα ράμματα, με μία μόνο κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο η επέμβαση καθίσταται ανώδυνη και σχεδόν αναίμακτη, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας μειώνεται σημαντικά.

Η επέμβαση εκτελείται με έναν κυκλικό αναστομωτήρα περιτομής (stapler) Peri Shape, ο οποίος συνδυάζει την περιτομή με την άμεση συρραφή στο σημείο. Ο μηχανισμός χρησιμοποιείται με επιτυχία και στη χώρα μας, από ειδικούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που τον εισήγαγαν στην Ελλάδα.

Προσφάτως, οι ειδικοί δημοσίευσαν στο Newsletter της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας τις λεπτομέρειες από την εφαρμογή της μεθόδου στους πρώτους 16 ασθενείς, με τα αποτελέσματα να είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Η τεχνική χρησιμοποιήθηκε σε 16 πάσχοντες από φίμωση του πέους. Ο ένας από τους ασθενείς έπασχε ταυτοχρόνως από λοίμωξη στο πέος (βαλανοποσθίτιδα) και είχε συμφύσεις. Η ηλικία των ασθενών κυμαινόταν από 17 έως 67 ετών.