Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με τους Ηπειρώτες βουλευτές

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

Πραγματοποιήθηκε (17 Ιούνη 2015)  ευρύτατη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας Ελλάδας με τους Ηπειρώτες βουλευτές, στα γραφεία της Π.Σ.Ε. (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας κάλεσε τους βουλευτές της Ηπείρου (όσοι εκλέχτηκαν στην Ήπειρο, αλλά και τους Ηπειρώτες βουλευτές που εκλέχτηκαν στην Αττική). Μια προσπάθεια ενημέρωσης της δράσης και των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Π.Σ.Ε. καθώς και  τα  ηπειρώτικα Σωματεία και οι Αδελφότητες που ενεργοποιούνται στην Αττική. 

Στη σύσκεψη προσήλθαν οι Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος βουλευτές Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ). Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ) εκπροσωπήθηκε από τη συνεργάτη του Μαριλένα Μπαιραμπά, καθώς και  Κώστας Τασούλας (Νέα Δημοκρατία) ενημέρωσαν ότι αδυνατεί να προσέλθει καθόσον ευρίσκεται εις το εξωτερικό.

Δελτίο Τύπου του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, σχετικά με τη συνάντηση των βουλευτών της Ηπείρου με το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας με τους βουλευτές Ηπείρου συμμετείχε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την εισήγηση του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, ο Βασίλης Τσίρκας στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τη σημασία των δράσεων και των πρωτοβουλιών της Πανηπειρωτικής και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της μεγαλύτερης αποδημικής ένωσης των απανταχού Ηπειρωτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Τόνισε, επίσης, ότι η σύσκεψη της Συνομοσπονδίας με τους Ηπειρώτες βουλευτές θα ήταν χρήσιμο να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε από κοινού να προωθηθούν τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου και να αποκτήσει ο τόπος μας τη θέση που πραγματικά δικαιούται.  

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημιουργείται δίκτυο φορητών απινιδωτών με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και τη συνδρομή επιχειρήσεων και φορέων

Θετικά ανταποκρίνονται φορείς και επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο η Περιφέρεια Ηπείρου για την προσφορά φορητών απινιδιτών προκειμένου να τοποθετηθούν σε μαζικούς χώρους συνάθροισης, εργασίας και άθλησης, για την αντιμετώπιση αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων.
Σήμερα έγινε η τοποθέτηση απινιδωτή, προσφορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για τυχόν περιστατικά εντός του κτιρίου, αλλά και για άλλα που μπορούν να συμβούν στον εξωτερικό πολυσύχναστο χώρο του. Η ίδια εταιρεία έχει προσφέρει και δεύτερη συσκευή, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων (προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων) και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου (προσφορά των επιχειρηματιών Αφών Ντόβα).

Εξιχνιάσθηκαν άμεσα δύο ληστείες που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων σε χωριά της Άρτας

Ως δράστης συνελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ αναζητείται 34χρονος συνεργός του

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν χθες (17.06.2015) το πρωί, στα χωριά Συκιές και Χελώνα Άρτας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (17.06.2015) το μεσημέρι, στην Άρτα, ένας 36χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 34χρονος ημεδαπός Ρομά συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε σπίτι 87χρονου ημεδαπού στις Συκιές Άρτας και αφού εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού του, του απέσπασαν με τη χρήση βίας, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
Ακολούθως, μετέβησαν στο χωριό Χελώνα Άρτας και αφού εισήλθαν σε σπίτι 85χρονης ημεδαπής, της απέσπασαν με τη χρήση βίας, το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Άρτα: Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για απάτη

Συνελήφθη, χθες (17-06-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απάτη.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο είχε τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου αυτοκινήτου (όμοιας μάρκας και μοντέλου), για τις οποίες είχε δηλώσει παλαιότερα απώλεια, με σκοπό την μη καταβολή τελών κυκλοφορίας.
To I . X . E . αυτοκίνητο και οι πινακίδες κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σαρωτικές αλλαγές στις προσλήψεις και αποσπάσεις υπαλλήλων ΟΤΑ

Προβλέπεται η αναδρομική ισχύς συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), επιτρέπονται οι αποσπάσεις προσωπικού ΝΠΙΔ και ΑΕ σε ΟΤΑ, καταργείται η διαδικασία ΑΣΕΠ στην αυτεπιστασία, ενώ εξαιρούνται από την εξάμηνη προθεσμία οι προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ. Ρυθμίζεται επίσης ο τρόπος πρόσληψης σχολικών καθαριστριών για τα δύο επόμενα σχολικά έτη.
Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ – Οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως την Παρασκευή 19 του μηνός.

Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές Ρομά, για ληστεία στα Ιωάννινα

Οι κατηγορούμενες άρπαξαν με τη βία το πορτοφόλι ηλικιωμένης ημεδαπής

Συνελήφθησαν άμεσα χθες (17-06-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 35 και 23 ετών, κατηγορούμενες για ληστεία από κοινού.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων, οι δύο κατηγορούμενες, κινούμενες πεζές, προσέγγισαν μία 78χρονη ημεδαπή και αφαίρεσαν από την τσάντα της ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (440) ευρώ ενώ όταν η ηλικιωμένη το αντιλήφθηκε και αντέδρασε, άσκησαν σε βάρος της σωματική βία και τράπηκαν σε φυγή.
Το κλεμμένο πορτοφόλι αποδόθηκε στην παθούσα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Με επιτυχία στέφτηκε το διεθνές σεμινάριο μικροχειρουργικής αποκατάσταση μαστού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Μικροχειρουργικής Αποκατάστασης Μαστού, που διοργάνωσε η Πλαστική Χειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών σε συνεργασία με την International Plastic Reconstructive Aesthetic Surgery Association (IPRAS), στο Πειραματικό-Ερευνητικό Κέντρο της ELPEN, 12-13 Ιουνίου.
Στο σεμινάριο είχαν κληθεί και δίδαξαν κορυφαίοι Πλαστικοί Χειρουργοί από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.
«Το επίπεδο του συνεδρίου ήταν διεθνών προδιαγραφών με την συμμετοχή των κορυφαίων στο είδος τους πλαστικών χειρουργών Mr Shadi Ghali,  του Mr Venkat Ramakrishnan και του Mr Matt Griffiths» ανέφερε ο πρόεδρος του σεμιναρίου διακεκριμένος πλαστικός μικροχειρουργός  Δρ. Ανδρέας Γραββάνης.
Συγκεκριμένα ο Mr Shadi Ghali έδωσε διαλέξεις επικεντρώνοντας στις μεθόδους και στρατηγικές που εξασφαλίζουν την επιτυχία με τον κοιλιακό κρημνό  DIEP και ο Mr Venkat Ramakrishnan Consultant Plastic Surgeon, ανέλυσε εναλλακτικούς ελεύθερους κρημνούς από τους γλουτούς και μηρούς για ένα φυσικό αποτέλεσμα μαστού.

ΟΓΑ: Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία πληρωμής τριμηνιαίων δόσεων

Οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν το δικαίωμα της ρύθμισης

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων της παλαιότερης ρύθμισης του Ν.3943/2011 που έληγε στις 15 Ιουνίου.
Σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ, ο Οργανισμός θα δέχεται πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων, μέχρι 30-06-2015, χωρίς να χάσουν οι ασφαλισμένοι το δικαίωμα της ρύθμισης ή να έχουν κάποια άλλη επιβάρυνση.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή ΕΛΤΑ (Πρακτορείο ΕΛΤΑ - Αγροτικό διανομέα ΕΛΤΑ), με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν ήδη αποσταλεί.

Η ρύθμιση του άρθρου 48 του νόμου 3943/2011, αφορά καθυστερούμενες οφειλές από 600 ευρώ και άνω, των αυτοτελώς απασχολουμένων αγροτών του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ. Σύμφωνα με τη ρύθμιση η εξόφληση, μπορεί να γίνει σε 20 το ανώτερο τριμηνιαίες δόσεις, ενώ το ύψος κάθε τριμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 150 ευρώ.

Μεγάλο αντάμωμα Ηπειρωτών Καλλιθέας, με αναπαράσταση Πωγωνήσιου παραδοσιακού γάμου και γλέντι, την Κυριακή 28 Ιουνίου, ώρα 20:00 στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή κάνναβης και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, σήμερα (17-06-2015) μετά τα μεσάνυχτα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για τα - κατά περίπτωση- αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζοί στο Λούρο Πρέβεζας και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (70,4) γραμμαρίων.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο 29χρονος δράστης στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.