Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Βροντισμένη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 26 Ιουλίου


Παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουλίου, ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής  και παραδοσιακό πανηγύρι το βράδυ στη Βροντισμένη Πωγωνίου.

Καταρράκτης Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 26 Ιουλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι στον Καταρράκτη  Πωγωνίου,  την Παρασκευή 26 Ιουλίου.
Κλαρίνο Δόκιμος Κώστας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής  στο Καλπάκι Πωγωνίου,  την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Λίμνη Πωγωνίου: Στους Αγιούς στο εξωκλήσι θεία λειτουργία το πρωί και παραδοσιακό πανηγύρι το βράδυ στο χωριό


Στους  Αγιούς  στο  εξωκλήσι  θεία  λειτουργία  το  πρωί της Παρασκευής  26 Ιουλίου και  παραδοσιακό  πανηγύρι  το  βράδυ  στο  χωριό.

Κρυονέρι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 26 Ιουλίου


Την Παρασκευή το μεσημέρι της Παρασκευή 26 Ιουλίου θα διοργανώσουμε παραδοσιακή γιορτή με φαγητό και μουσική στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής καθώς και την ίδια ημέρα το βράδυ στην πλατεία του χωριού μας.
Στα πανηγύρια μας μουσική θα παίζει ο κ. Νάσος Χαλιγιάννης με την ορχήστρα του.

Πνιγμός 75χρονου στο Κανάλι της Πρέβεζας


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΝΑΛΙ'' Πρέβεζας, 75χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Φαράγγι Πωγωνίου: Ημερήσιο πανηγύρι στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, την Παρασκευή 26 Ιουλίου


Ημερήσιο  πανηγύρι  στο  εξωκκλήσι  της  Αγίας  Παρασκευής την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο Φαράγγι Πωγωνίου. 

Μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην πρώτη μέρα συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή εξήγγειλε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.  
Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για ένα από τα άμεσα μέτρα τα οποία θα πάρει ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Αυτό σημαίνει ότι αντί για το 2020, η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, θα φανεί ήδη σε λίγες εβδομάδες στα εκκαθαριστικά 6,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.
Συγκεκριμένα ανέφερε
Για τις μικρές ιδιοκτησίες η μείωση θα είναι 30%
Κατά 20% μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ σε όλη τη μεσαία τάξη της χώρας.
Και για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία (με αξία άνω του 1 εκ) η μείωση θα είναι 10%.

Εφημερίδα Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου (Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος 2019





Ρινοπλαστική: Μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις των αθλητών;


Αναμφισβήτητα σημαντική για την επίτευξη αθλητικών στόχων είναι η αποτελεσματική αναπνοή, αφού οξυγονώνει τους μυς του σώματος, καθιστώντας αποτελεσματικότερη τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από κάθε κύτταρό του σε τεράστιες ποσότητες κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας. Ωστόσο, είναι εκπληκτικό πως ακόμα και στις μέρες μας δίδεται ελάχιστη προσοχή σ’ αυτήν την τόσο κρίσιμη λειτουργία.
«Αυτοσκοπός των αθλητών είναι η προσπάθεια να βρίσκονται στη βέλτιστη φυσική τους κατάσταση, όμως υπάρχει ένας περιοριστικός παράγοντας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο γυμναστήριο ή στα γήπεδα: η αναπνοή. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί ο κάθε αθλητής την αναπνοή του ποικίλει και το εύρος της θα λέγαμε ότι είναι τεράστιο όταν αναλογιστούμε τις διαφορές στην αναπνοή μεταξύ π.χ. ενός δρομέα μαραθωνίου και ενός τοξοβόλου,. Ωστόσο, η σωστή εισπνοή και εκπνοή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας κάθε αθλητή και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος κατά τη δραστηριότητα», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
Η κινητήρια δύναμη της αναπνοής είναι οι μύες οι οποίοι λειτουργούν για να την εξασφαλίσουν. Για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των μυών αυτών οι αθλητές δαπανούν πολλούς πόρους. Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι περιορισμοί στην ενδυνάμωση, την ευλυγισία και την αντοχή τους ακόμα κι όταν πρόκειται για ελίτ αθλητών. Για παράδειγμα, οι μύες είναι πολύ βαριοί και μια αύξηση του βάρους δεν είναι επιθυμητή για κανέναν αθλητή ενόργανης, για κανέναν αναβάτη, ιππέα ή δρομέα. Ένας ελίτ αθλητής, του οποίου οι μύες είναι εκπαιδευμένοι για τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αθλήματος, δεν είναι σε θέση να βελτιώσει την απόδοση απλώς ενδυναμώνοντάς τους. Μια απλή λύση είναι να ελαττώσει ελαφρώς τη μυϊκή μάζα, αλλά παράλληλα να αυξήσει την παροχή οξυγόνου σε κάθε κύτταρο. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι η ελλιπής πρόσληψη οξυγόνου αποτελεί λόγο μειωμένων επιδόσεων.