Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΣΚΕ: Να τροποποιηθούν οι κανόνες παραπομπής σε διαγνωστικές εξετάσεις

Την μη εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για αλλαγή των κανόνων παραπομπής σε διαγνωστικές εξετάσεις ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ). Όπως τονίζει στη σχετική επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο ο Πρόεδρός της κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος, οι κανόνες εκπονήθηκαν χωρίς να έχουν τεθεί υπόψη της Ομοσπονδίας και ούτε καμίας άλλης επαγγελματικής ένωσης για να εκφέρουν τις απόψεις τους.
Η Ομοσπονδία δέχεται έντονες διαμαρτυρίες από μέλη της, τα οποία έχουν αντιρρήσεις επί των συγκεκριμένων κανόνων της υπ’ αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π.3149/16-1-2018 απόφασης του Υπουργείου Υγείας/Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας Ανάπτυξης και Λειτουργίας ΕΟΠΥΥ.
Κατόπιν τούτου η ΠΟΣΚΕ ζητά την τροποποίηση της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, προκειμένου να εξετασθούν και οι προτάσεις που θα αποστείλουν στο Υπουργείο οι Επαγγελματικές Ενώσεις μέλη της Ομοσπονδίας.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει γιορτή αγριογούρουνου και κοπή πίτας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο κυλικείο Παρακαλάμου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει γιορτή αγριογούρουνου και κοπή πίτας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, στο κυλικείο Παρακαλάμου.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα (27-01-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και χρηματική ποινή (10.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Συνελήφθησαν, χθες (26-01-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 42 και 41 ετών καθώς και μια 71χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 44χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι την εκβίαζαν με απειλές κατά της επιχείρησης που λειτουργούσε και κατά της ζωής της, απαιτώντας να τους καταβάλει τοκογλυφικούς τόκους και οφειλές, σε χρηματικά ποσά που είχε δανειστεί τμηματικά, κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017.
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημεριανές ώρες χθες (26-01-2018), συνελήφθη ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει από την 44χρονη χρηματικό ποσό που αξίωναν εκβιαστικά ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι.
Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου η 3η κλήρωση των αποδείξεων

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η επόμενη φορολοταρία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου. 
Στην κληρωτίδα θα μπουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Δεκέμβριο.

Στις κληρώσεις συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. 
Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μπει κλήρωση εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (29-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (30-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (31-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (01-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (02-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (04-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Παρασκευή (02-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Κυριακή (04-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, ώρα 15:00

Την Τετάρτη  31 Ιανουαρίου   2018   και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση πρακτικού –αποφάσεων 11ης/13-12-2017 κατεπείγουσας  και 12ης/15-12-2017  τακτικής συνεδρίασης Π.Σ.
2. Ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφοράς,  μετά την άσκηση αγωγής της Τεχνικής Εταιρίας  με την επωνυμία «ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ»  (εξ αναβολής) (εισήγηση: η Νομική Υπηρεσία Π.Ε. Ιωαννίνων)
3. Ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφοράς, μετά την άσκηση αγωγής της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ  με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.   (εξ αναβολής)
4. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ΄ τρίμηνο έτους 2017
5. Έγκριση αύξησης ωραρίου εργασίας προσωπικού με συμβάσεις ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης, της  Π.Ε. Άρτας
6. Συζήτηση επί του αιτήματος του «Συλλόγου Συζύγων Θανόντων»
Συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων
Την Τετάρτη 31-01-2018 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2017.
Ενημέρωση των μελών από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ιωαννίνων για τις δράσεις του κατά το έτος 2017.
 Σχεδιασμός πλαισίου δράσεων και παρεμβάσεων για το τρέχον έτος.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (29-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τρίτη (30-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (31-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Πέμπτη (01-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 

Πόνος στην πλάτη: Σήμα κινδύνου στους ηλικιωμένους;

Μια άλλη διάσταση στον πόνο της σπονδυλικής στήλης δίνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, η οποία έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι που πάσχουν από πόνο στην πλάτη, μπορεί να έχουν γενικότερα κακή κατάσταση υγείας.
«Η πρόοδος της ιατρικής και της τεχνολογίας έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της μέσης διάρκειας ζωής των ανθρώπων. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο παγκόσμιος πληθυσμός ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω θα τριπλασιαστεί έως το 2050. Ο ταχέως αναπτυσσόμενος γηράσκων πληθυσμός, όμως, αυξάνει και την πιθανότητα μυοσκελετικών παθήσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνότητα  του μυοσκελετικού πόνου σε ηλικιωμένους ενήλικες κυμαίνεται από 65 - 85%, με το 36 - 70% αυτών να υποφέρουν από πόνο στην πλάτη», σημειώνει ο φυσικοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr). Ο πόνος στη μέση είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα υγείας σε ηλικιωμένους ενήλικες άνω των 60 ετών που προκαλεί πόνο και αναπηρία. Αποτελεί μείζον πρόβλημα, επηρεάζοντας περίπου 700 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ο επιπολασμός της οσφυαλγίας κατά τη διάρκεια της ζωής είναι περίπου 84%. Ενώ οι περισσότερες αιτίες σ’ αυτές τις ηλικίες δεν είναι συγκεκριμένες, οι ηλικιωμένοι είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ορισμένων παθολογιών στη μέση και / ή χρόνιων προβλημάτων σ’ αυτή, δεδομένων των φυσικών και ψυχοκοινωνικών τους αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία.