Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι πλαστογράφησαν τραπεζικές επιταγές, τις οποίες επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών, για υπόθεση απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, το μεσημέρι της 02-10-2019 στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής, επιχείρησαν να παραδώσουν σε 62χρονο ημεδαπό, δύο πλαστές επιταγές, συνολικής ονομαστικής αξίας (9.700) ευρώ.
Σημειώνεται, ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Παράταση στη ρύθμιση οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια του Ν. 4611/2019  ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί  ή  θα βεβαιωθούν  έως  και  29/11/2019.
Για την ένταξη στους ευνοϊκούς όρους της ρύθμισης θα πρέπει να υποβάλλεται αίτηση το αργότερο έως    31/12/2019.
Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν α) εφάπαξ με απαλλαγή όλων των προσαυξήσεων και προστίμων ή β) σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (οι δόσεις δεν μπορεί να είναι μικρότερες των 20,00 ευρώ, πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
Δ.Ε. ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ  στο τηλ.    2653360226 & 2653360202
Δ.Ε. ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ στο τηλ.    2657041166 & 2657360311
Δ.Ε. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ στο τηλ.    2657360028 & 2657360024
Δ.Ε. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ στο τηλ.    2653360148 & 2653360106
Δ.Ε. ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ στο τηλ.    2653360148
Δ.Ε. ΛΑΒΔΑΝΗΣ  στο τηλ.    2653360148

Γιώργος Αμυράς: Ανάγκη ύπαρξης τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ για να μην «ξεκοπεί» το Πωγώνι απ΄ τα Γιάννενα


Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών για τη ρύθμιση του θέματος ώστε οι ακρίτες του Πωγωνίου να μην αισθάνονται αποκομμένοι και να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. 
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:  
Αθήνα,   04.10.2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ: «Διατήρηση δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου»
Η ανάγκη ύπαρξης τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου και η δυνατότητα πρόσβασης των κατοίκων στην πρωτεύουσα του νομού αποτελεί αναγκαιότητα.
Λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης τα καθορισμένα του ΚΤΕΛ δρομολόγια προς τα χωριά του Πωγωνίου, Κτίσματα-Χαραυγή-Καστάνιανη-Αγία Μαρίνα καθίστανται αβέβαια.
Η εξυπηρέτηση των ακριτικών αυτών χωριών είναι απαραίτητη για να μην στερείται η δυνατότητα στους κατοίκους, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες στην πόλη ή σε υπηρεσίες υγείας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Θα προβείτε στις άμεσες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι αποκομμένοι;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Αμυράς,
βουλευτής Ιωαννίνων

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε εξέλιξη η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση.
Από το πρωί παρεμβάσεις έγιναν ή  γίνονται:
Στο Κάτω Ζάλογγο, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση. Μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας καθώς και την  για ανάσυρση Ι.Χ. αυτοκίνητου που έχει εκτραπεί της κυκλοφορίας.
Στην θέση Κανέττα της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας, στην οποία λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα.
Στο 95ο χλμ Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση και ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.
Σε Μαυρολάγκαδο – Χρηστούς Τζουμέρκων, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.
Στην επαρχιακή οδό προς Άρματα Κόνιτσα, στην οποία η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία εξαιτίας φερτών υλικών.
Στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων- Μετσόβου, από Δρίσκο μέχρι Μπαλντούμα όπου έχει σημειωθεί πτώση βράχων
Στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών, για απομάκρυνση φερτών υλικών.
Σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, για  απομάκρυνση φερτών υλικών.
Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση  συνεχίζεται είναι πιθανόν και σε άλλες επαρχιακές ή εθνικές οδούς να σημειωθούν καταπτώσεις κλπ. για αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στο υπόλοιπο της ημέρας.
Εκτός αυτών τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που ήδη  αποκαταστάθηκε.    

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σπύρος Ριζόπουλος: Να συγκροτηθεί επιτροπή Μεταναστευτικού στην Περιφέρεια - Να μην αφήσουμε την Αθήνα να πάρει αποφάσεις μόνη της


Συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ορίζοντες Ηπείρου ζήτησαν και επέβαλλαν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το μεταναστευτικό - προσφυγικό το οποίο αποτελεί το βασικό θέμα που απασχολεί σήμερα τη χώρα και θα έπρεπε να απασχολεί και την Ήπειρο.
Διαπιστώσαμε ότι ήταν σαφής η παντελής έλλειψη προετοιμασίας της Περιφερειακής Αρχής και η υποτίμηση του θέματος, ξεκινώντας από το γεγονός ότι ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν παρέστη στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αθήνα.
Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι ο περιφερειάρχης δεν είχε να καταθέσει κανένα σχέδιο συντονισμού και προτάσεις, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να μας πείσει όλους ότι «δεν είναι ευθύνη της περιφέρειας» με την πάγια λογική πως ότι μας δημιουργεί πρόβλημα το αποφεύγουμε, χωρίς προφανώς να καταλαβαίνει ότι η παραγωγή πολιτικής είναι εκείνο που κάνει τη μεγάλη διαφορά και λύνει τα προβλήματα.
Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου γινόταν σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας ανατέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο η ευθύνη του συντονισμού επίλυσης του προβλήματος σε σχέση με τις Περιφέρειες και του Δήμους.
Είναι λοιπόν σαφές ότι η δική μας θέση δικαιώθηκε πριν αλέκτορα φωνήσαι και ότι το θέμα μας αφορά άμεσα. Επίσης, ότι η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά με ότι αυτό συνεπάγεται ως συνέπεια για την Ήπειρο.
Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος ζητά να συγκροτηθεί επιτροπή Μεταναστευτικού με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σε αυτήν θα κληθούν όλοι οι δήμαρχοι, οι εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να διαπιστωθεί η διαθεσιμότητα χώρων και πόρων στην Ήπειρο για να καταρτιστεί το δικό μας σχέδιο δράσης το οποίο στη συνέχεια θα παραδώσει η Περιφέρεια στο υπουργείο Εσωτερικών.
Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Αθήνα που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην Ήπειρο να καταρτίζει και να επιβάλλει σχέδια, χωρίς τη δική μας συμμετοχή.
Ελπίζουμε ότι η πρότασή μας θα εισακουστεί και δεν θα μείνουμε στο αδιέξοδο της χθεσινής μας συνεδρίασης όπου δυστυχώς δεν έγινε εφικτό, παρά την προσπάθειά μας, να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ζητήματος και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον.

Από το γραφείο Τύπου

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Πίνδος Κόνιτσας 5-10-19/17:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
           
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 5 Οκτωβρίου  2019
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ  (17:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ  (17:00)
Κυριακή 6 Οκτωβρίου  2019
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (17:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:00)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: Διάλεξη του κ. Δημήτριου Λιοδάκη με θέμα: «Οι μαθησιακές δυσκολίες και η αντιμετώπισή τους» την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών οργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή το Βελλαΐτη Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής  Δημήτρη Λιοδάκη την Τετάρτη  25 Σεπτεμβρίου 2019  στα Γραφεία του Συνδέσμου - Αιόλου 104 - Αθήνα με θέμα: Οι Μαθησιακές Δυσκολίες και η αντιμετώπισή τους.
Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτριος Κάκαβος ενώ τον ομιλητή παρουσίασε ο Βελλαΐτης Οικονομολόγος και Επιχειρηματίας Προκόπης Φούσας.
Ο ομιλητής με γλαφυρό και κατανοητό τρόπο παρουσίασε τις δυσκολίες που παρουσιάζουν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες , τόνισε τη σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωσή τους και η αντιμετώπιση τους από την πολιτεία και τους εκπαιδευτικούς και επισήμανε τη σπουδαιότητα που έχει η άριστη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών στην αντιμετώπισή τους.
Ήταν μια ομιλία χρήσιμη, κατανοητή, μεστή περιεχομένου και βασισμένη  σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
Στο τέλος οι πάρα πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους έδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον όλων για το θέμα που παρουσίασε ο ομιλητής.
Η ομιλία του κ. Λιοδάκη:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ  ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ  ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
(Η εισήγηση αυτή βασίζεται στο Βιβλίο «Μαθαίνω τη Γλώσσα μου - Παιδαγωγικό Εργαστήριο για το Πρώτο Ξεκίνημα, καθώς και στη σχετική Βιβλιογραφία», 
Δημ. Β. Λιοδάκης & Περσεφ. Παπανικολάου-Λιοδάκη,
Εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, Αθήνα, 2018)
Ι. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
( Βλ. Καλαντζής 1973, Kirk S. 1973, Sander A.  1983, Παντελιάδου Σ. 2005, Πόρποδας Κ.  2005, Παυλίδης Γ. 2007, Ν. 3699/2008, Πολυχρονοπούλου Στ. 1989 & 2011)
A. ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
1. Ορισμός: Ο επικρατέστερος σήμερα ορισμός των Μαθησιακών Δυσκολιών(Μ.Δ.) είναι αυτός που έχει προταθεί από τον Εθνικό Σύνδεσμο Μ.Δ.  των Η.Π.Α., σύμφωνα με τον οποίο: Ο όρος  Μαθησιακές Δυσκολίες αναφέρεται σε μια ετερογενή ομάδα διαταραχών, που εκδηλώνονται ως σημαντικές δυσκολίες: στην απόκτηση και χρήση της ομιλίας, της ανάγνωσης και της γραφής, της αντίληψης της ακοής, της σκέψης και της μαθηματικής ικανότητας. Αυτές οι διαταραχές: είναι εγγενείς, οφείλονται μάλλον σε δυσλειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος (Κ.Ν.Σ.) και μπορεί να εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Παρ’ ότι  δε οι Μ.Δ. μπορεί να παρουσιάζονται συγχρόνως με διάφορες άλλες αναπηρίες(όπως π.χ.: αισθητηριακές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές) ή με περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως είναι η πολιτισμική αποστέρηση ή η ανεπαρκής και ακατάλληλη διδασκαλία, δεν είναι το αποτέλεσμα των παραπάνω καταστάσεων ή περιβαλλοντικών επιδράσεων.
2. Αιτίες των Μ.Δ.: 
α) Οργανικοί παράγοντες(προγεννητικοί, περιγεννητικοί, μεταγεννητικοί, εγκεφαλική δυσλειτουργία.  β) Γενετικοί παράγοντες(κληρονομικότητα, έρευνες σε μονοζυγώτες διδύμους κ.ά.). γ) Περιβαλλοντικοί-Ψυχοκοινωνικοί-Πολιτισμικοί παράγοντες. δ) Αναπτυξιακή καθυστέρηση ή ανωριμότητα. ε) Διαταραχή στο σύστημα επεξεργασίας πληροφοριών (μερική διακοπή σε κάποιο ή κάποια σημεία στην πορεία πρόσληψης, ερμηνείας, αποθήκευσης, ανάκλησης και χρήσης των πληροφοριών).
3. Η συχνότητα εμφάνισης των Μ.Δ. σε παιδιά σχολικής ηλικίας υπολογίζεται σε  20% στην Αγγλία, 5-15%  σε άλλες Δυτικές χώρες και στις Η.Π.Α.,  33%  στη Βενεζουέλα,  1%  στην Κίνα  κ.ο.κ. και εξαρτάται κυρίως από τον ορισμό που δέχονται οι διάφοροι μελετητές του προβλήματος, τον τρόπο προσέγγισης και διερεύνησής του, καθώς και τα δείγματα των εμπειρικών ερευνών.
4. Συνήθη συνοδευτικά χαρακτηριστικά των Μ.Δ.: υπερκινητικότητα, υποκινητικότητα, πτωχή ικανότητα και μικρή διάρκεια συγκέντρωσης της προσοχής, αντιληπτικές δυσκολίες και αδυναμία γενικού συντονισμού: ματιού-χεριού, προσανατολισμού στο χώρο και στο χρόνο, στην αδρή και λεπτή κινητικότητα  κ.ά.

Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής από κατάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 26χρονος, εμπλέκεται σε κλοπή από κατάστημα που έγινε βραδινές ώρες της 24/25-09-2019 στην πόλη της Ηγουμενίτσας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, "εντός" έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου 5-10-19/17:00), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Κάστρου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 6-10-19/17:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ EPIRUS SPORT     
ΩΡΑ: 17:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ       

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ     
ΩΡΑ: 17:00
         
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ   

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 5 Οκτωβρίου  2019
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ    (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ–ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Κυριακή 6 Οκτωβρίου  2019
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε τροχόσπιτο στην Καστροσυκιά Πρέβεζας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 25χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής σε τροχόσπιτο στην Καστροσυκιά Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 25χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 25χρονος, το μεσημέρι της 17-07-2019 στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε τροχόσπιτο ιδιοκτησίας 50χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκλογή μελών Επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε τα μέλη των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Συγκεκριμένα:
Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης εξελέγησαν:
Α. «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (8)
ΒΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΝΑΥΡΟΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ –ΣΑΡΡΑ ΗΛΙΑΝΑ
ΣΙΜΟΥ –ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΡΕΓΓΙΝΑ
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΤΗΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Β. «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (2)
ΛΕΚΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΈΛΗ
ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΗΣ)
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γ. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ –Περήφανοι Ξανά!»
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ (1)
ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΌ ΜΕΛΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Δ. «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ»
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ (1)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ε. «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ (1)
ΖΕΚΑ –ΠΑΣΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤ. «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» (1)
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων εξελέγησαν οι:
Α. «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
Τακτικά Μέλη
ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΓΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΛΑΖΑΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
ΜΑΤΣΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ)
ΝΑΥΡΟΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ)
ΤΣΙΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Αναπληρωματικά μέλη
ΒΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΡΕΓΓΙΝΑ
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΙΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΜΟΥ – ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Β. «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
Τακτικά μέλη
ΓΚΙΖΑ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)
ΛΕΚΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Αναπληρωματικά μέλη
ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΗΣ)
ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γ. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ –Περήφανοι Ξανά!»
Τακτικό μέλος
ΝΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Αναπληρωματικό μέλος
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δ. «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ»
Τακτικό μέλος
ΛΙΟΥΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ)
Αναπληρωματικό μέλος
ΚΙΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Ε. « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
Τακτικό μέλος
ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αναπληρωματικό μέλος
ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤ. «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
Τακτικό μέλος
ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Των Επιτροπών θα προεδρεύουν Αντιπεριφερειάρχες.

Μαθητές με κυστική ίνωση: Προβλήματα και αντιμετώπιση


Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν και μαζί με τα πρωτοβρόχια άνοιξαν τα σχολεία για να υποδεχθούν τους μαθητές στις τάξεις. Η έναρξη του φθινοπώρου όμως σημαίνει υποχρεώσεις, σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, ιώσεις,  άγχος που γεμίζει τους γονείς των μικρών μαθητών προκειμένου να προλάβουν και να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα.
Για κάποιους όμως γονείς, η έναρξη του σχολείου και του φθινοπώρου σημαίνει περισσότερο άγχος και έγνοιες. Είναι οι γονείς των παιδιών που πάσχουν από Κυστική Ίνωση ένα σοβαρό γενετικό νόσημα που πλήττει κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας, επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς και δυσχεραίνει την καθημερινότητα του.
Κάθε εβδομάδα περίπου γεννιέται ένα παιδί που πάσχει από Κυστική Ίνωση, δεδομένου ότι το νόσημα είναι το πιο συχνό κληρονομικό στη χώρα μας. Για να γεννηθεί ένα παιδί με Κυστική Ίνωση πρέπει να κληρονομήσει το παθολογικό γονίδιο και από τους δυο γονείς του (όπως και στη Μεσογειακή Αναιμία), οι οποίοι είναι απολύτως υγιείς, δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα της νόσου, αλλά είναι φορείς του γονιδίου χωρίς να το γνωρίζουν. Στην Ελλάδα οι φορείς υπολογίζονται σε περισσότερα από 500.000 άτομα!
Όπως μας εξηγεί η κυρία Αγγελική Πρεφτίτση, ασθενής και η ίδια και πρόεδρος του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση, η νόσος είναι ιδιαίτερα σοβαρή, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οριστική θεραπεία και οι ασθενείς συνήθως καταλήγουν νωρίς σε αναπνευστική ανεπάρκεια. Τα τελευταία χρόνια όμως με την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών αγωγών, ιδίως αυτών, που στοχεύουν στο αίτιο της νόσου καθώς και με την εξέλιξη και βελτίωση της παρεχόμενης νοσηλείας και περίθαλψης, το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών έχει αυξηθεί σημαντικά, και οι συνθήκες της καθημερινότητας των ασθενών έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.