Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Γιώργος Αμυράς: Ανάγκη ύπαρξης τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ για να μην «ξεκοπεί» το Πωγώνι απ΄ τα Γιάννενα


Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών για τη ρύθμιση του θέματος ώστε οι ακρίτες του Πωγωνίου να μην αισθάνονται αποκομμένοι και να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. 
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:  
Αθήνα,   04.10.2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ: «Διατήρηση δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου»
Η ανάγκη ύπαρξης τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου και η δυνατότητα πρόσβασης των κατοίκων στην πρωτεύουσα του νομού αποτελεί αναγκαιότητα.
Λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης τα καθορισμένα του ΚΤΕΛ δρομολόγια προς τα χωριά του Πωγωνίου, Κτίσματα-Χαραυγή-Καστάνιανη-Αγία Μαρίνα καθίστανται αβέβαια.
Η εξυπηρέτηση των ακριτικών αυτών χωριών είναι απαραίτητη για να μην στερείται η δυνατότητα στους κατοίκους, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες στην πόλη ή σε υπηρεσίες υγείας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Θα προβείτε στις άμεσες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι αποκομμένοι;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Αμυράς,
βουλευτής Ιωαννίνων