Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, στις 9.000 ευρώ θα πάει το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τα σενάρια για το νέο φορολογικό!

Μειώνονται οι φορολογικές κλίμακες και επεκτείνεται το αφορολόγητο, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για το νέο φορολογικό σύστημα, με το οποίο μειώνεται η φορολογία σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις.

Με τις νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις εντάσσονται στη φορολογητέα μάζα όσοι έως σήμερα δεν φορολογούταν (αγρότες και επαγγελματίες) και ευνοείται την επιχειρηματικότητα, μέσω της μείωσης των συντελεστών για τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το νέο, απλούστερο, δικαιότερο και με αναπτυξιακή κατεύθυνση σύστημα, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο κατά 92 εκατ. ευρώ, 869.000 οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα, θα φορολογηθεί από το 2014 (οικονομική δήλωση 2015) το αγροτικό εισόδημα που φοροδιαφεύγει, όχι ως εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αλλά ως «μαύρο» εισόδημα των μεσαζόντων.
Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, θα μειώσει επιτέλους την τιμή των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.
Τέλος, ευνοούνται, μέσω σημαντικής μείωσης της φορολογίας, οι μικρομεσαίοι εισοδηματίες από ενοίκια, ενώ αυξάνουν ελαφρώς οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Άγγιξε το 26% το ποσοστό της ανεργίας τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), νέο ρεκόρ σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας  τον Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2012 άγγιξε το 26,0%, έναντι 18,9% τον Σεπτέμβριο του 2011 και 25,3% τον Αύγουστο του 2012.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Σεπτέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.695.053 άτοµα.
Οι άνεργοι έφθασαν τα 1.295.203 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.373.692 άτοµα.

ΑΡΤΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπές

Κατασχέθηκαν πλήθος εργαλείων, ηλεκτρονικών ειδών και διαρρηκτικών εργαλείων

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, τριών υπηκόων Ρουμανίας και ενός υπηκόου Βουλγαρίας (ηλικίας 25, 28, 21 και 28 ετών), για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι όπου διαμένουν οι τέσσερις αλλοδαποί στους Κωστακιούς Άρτας, όπου βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τα κεραμίδια της σκεπής και πάνω από την τουαλέτα, μέσα σε πλαστικές σακούλες, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων, την κατοχή και την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών ενώ επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, ομφαλοί κλειδαριών, πένσα κτλ.).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω εισήλθαν, πριν από περίπου ένα μήνα, σε μονοκατοικία στους Κωστακιούς Άρτας και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες και βρέθηκαν στο σπίτι τους μεταξύ των κλοπιμαίων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών με υποθέσεις διαρρήξεων, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένταξη προτάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013

Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Ιταλία 2007- 2013. Στη συνεδρίαση προήδρευσε η κ. κ. Τατιάνα Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Κατά τη συνεδρίαση υποβλήθηκαν συνολικά 204 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 260 εκ. ευρώ περίπου.
Στον Άξονα Ι υποβλήθηκαν 73 προτάσεις προϋπολογισμού 86 εκ. ευρώ περίπου, στον Άξονα ΙΙ 24 προτάσεις προϋπολογισμού 33,6 εκ. ευρώ περίπου, ενώ στον Άξονα ΙΙΙ 107 προτάσεις προϋπολογισμού 140 εκ. ευρώ περίπου.
Από τον Άξονα Ι εγκρίθηκαν 6 προτάσεις, τον Άξονα ΙΙ 5 προτάσεις και τον Άξονα ΙΙΙ 6 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 22 εκ. ευρώ.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου εγκρίθηκαν οι προτάσεις:
- «Διασυνοριακές Πολιτιστικές Διαδρομές (Cult Routes)», όπου η Περιφέρεια Ηπείρου είναι επικεφαλής εταίρος (leader partner).
- «Περιβαλλοντικά Πάρκα (Enviromental Parks)», όπου η Περιφέρεια Ηπείρου είναι απλός εταίρος.

Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου-Ρουψιά

Στην πρόταση «Διασυνοριακές Πολιτιστικές Διαδρομές» περιλαμβάνονται τα εξής έργα της Περιφέρειας Ηπείρου:

Μονή Άβελ-Βήσσανη
 - Συντήρηση, Αποκατάσταση & Διαμόρφωση Περιβ. Χώρου Ι.Μ. Σέλτσου
- Αντικατάσταση στέγης Ι. Ν. Αγ. Συμεών Στυλίτου Κορύτιανης
- Ι.Μ. Γεννέσιου της Θεοτόκου Βαργιάδες
- Ανάπλαση - Αναστύλωση περιβάλλοντος χώρου της Ι.Μ. Ασπραγγέλων Ζαγορίου
- Αποκατάσταση Πασχαλείου Σχολής Καπεσόβου
- Αποκατάσταση Ι.Μ. Ραϊδιώτισσα Βροσύνας
- Συντήρηση τοιχογραφιών στο καθολικό Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά


Ι. Μ. Αγ. Αθανασίου-Χρυσόραχη
 - Ανακατασκευή Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Ρουψιάς
- Συντήρηση - Αποκατάσταση Ι. Μ. Αβάσσου
- Αποκατάσταση Ι. Μ. Αγ. Αθανασίου Χρυσόραχης
- Αποκατάσταση Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου "Άβελ" Βήσσανης.

''ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ πορεία μαρτυρική και ξεριζωμός''

Συγκίνησε η επετειακή εκδήλωση για τα "90 χρόνια μνήμης από την βίαιη και καταστροφική εκδίωξη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας", που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ" με την υποστήριξη της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στις 6μμ, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

Με τη γλαφυρή, χειμαρρώδη και ιστορικά τεκμηριωμένη εισήγηση του, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, ανέδειξε το θέμα "Η εθνική ταυτότητα και οι πηγές της Ελληνικής εθνικής ταυτότητας", στα πλαίσια της επετειακής εκδήλωσης για τα "90 χρόνια μνήμης από την βίαιη και καταστροφική εκδίωξη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας", που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ" με την υποστήριξη της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στις 6μμ, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

ΟΓΑ: Το 95% των συνταξιούχων έχει απογραφεί

Σχεδόν το 95% των συνταξιούχων του ΟΓΑ έχει απογραφεί, σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, κ. Παναγιώτη Πέτρουλα.
Ο κ. Πέτρουλας ανέφερε επίσης ότι δόθηκε παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προσέλθει για απογραφή το υπόλοιπο 5%, που ανέρχεται περίπου σε 40.000 δικαιούχους.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, θα ανασταλεί προσωρινά η σύνταξη των συνταξιούχων που δεν θα απογραφούν, γεγονός που συνεπάγεται καθυστέρηση δύο μηνών στην καταβολή της.

Ηπειρώτικο αντάμωμα, ''μετά μουσικής'', των χορωδιακών τμημάτων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι στην ταβέρνα ''Διπλόχορδον'', Αγίας Λαύρας και Ροστάν, στα Άνω Πατήσια

Τα μέλη των χορωδιακών τμημάτων, της Παραδοσιακής χορωδίας της ΠΣΕ και του Πολυφωνικού, ο Μαέστρος Βαγγέλης Κώτσου και ο Έφορος των Χορωδιών, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Σπύρος Τζίμας, διοργανώνουν ηπειρώτικο αντάμωμα ''μετά μουσικής'', στην ταβέρνα ''Διπλόχορδον'', Αγίας Λαύρας και Ροστάν, στα Άνω Πατήσια,την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στις 13:00 το μεσημέρι.

Στο αντάμωμα αυτό, καλούν τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου, να παρευρεθούν και να διασκεδάσουν μαζί τους, υποσχόμενοι, ένα γνήσιο ηπειρώτικο παραδοσιακό γλέντι.
Μαζί τους θα είναι η Ηπειρώτικη κομπανία ''Οι Λαλητάδες'' του Δημήτρη Ρίζου, που αποτελεί εγγύηση για ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι. Αυτονόητο είναι ότι τα χορωδιακά τμήματα της ΠΣΕ, θα συνοδεύσουν στα ηπειρώτικα μουσικά ακούσματα την ηπειρώτικη κομπανία ''των Λαλητάδων''.
Διατίθεται πλήρες μενού, με γενικό αντίτιμο συμμετοχής τα 18 ευρώ το άτομο.
'Οποιος επιθυμεί να συμμετάσχει πρέπει να δηλώσει συμμετοχή, στον Βαγγέλη Κώτσου στο τηλέφωνο 6944446186 και τον Σπύρο Τζίμα στο τηλέφωνο 6973684380

"Χαράτσια" και σε όσους δεν έχουν εισόδημα!

Η παγίδα κρύβεται στο ότι εφαρμόζεται ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ για όσους υποβάλουν δήλωση, άρα νέοι 18 ετών και άνω, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι που έβαλαν λουκέτο, άποροι, άστεγοι, νοικοκυρές , χήρες ή διαζευγμένες και άλλες κατηγορίες χωρίς έσοδα ή με πενιχρά εισοδήματα θα φορολογηθούν


Διατάξεις-βόμβα με τις οποίες θα επιβάλλονται εξωφρενικοί φόροι, από 1.200 έως και 4.000 ευρώ το χρόνο, σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν καθόλου εισόδημα ή έχουν αποκτήσει ένα πενιχρό εισόδημα από περιστασιακή απασχόληση ή από πολύ χαμηλά ενοίκια, περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο!
Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποκαλύπτει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος", όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση ανεξάρτητα από την ηλικία, το εισόδημα ή το επάγγελμα.
Το δόκανο
Η παγίδα κρύβεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, εφαρμόζεται ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ για όσους υποβάλουν δήλωση, κάτι που σημαίνει ότι με τις νέες διατάξεις εκατοντάδες χιλιάδες νέοι 18 ετών και άνω, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι που έβαλαν λουκέτο, άποροι, άστεγοι, νοικοκυρές χωρίς εισόδημα χήρες ή διαζευγμένες και άλλες κατηγορίες πολιτών χωρίς έσοδα ή με πενιχρά εισοδήματα θα φορολογηθούν για «ανύπαρκτα» αλλά τεκμαρτά εισοδήματα ύψους τουλάχιστον 3.000 ευρώ.
Εάν μάλιστα έχουν την «ατυχία» να διαμένουν σε σπίτι που τους παραχωρήθηκε δωρεάν ή σε δικό τους σπίτι θα επιβαρυνθούν και με πρόσθετο τεκμήριο!

Μειωμένη 50% η αγοραστική δύναμη του Έλληνα μισθωτού

Μειωμένη κατά 50% είναι η αγοραστική δύναμη των μισθωτών στην Ελλάδα, την τελευταία διετία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα, την ίδια χρονική περίοδο, ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε από το 84% στο 74% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο βασικός μισθός κυμαίνεται σε επίπεδα χωρών που βρίσκονται στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Σλοβενία, ενώ, δείχνει να διολισθαίνει προς τα επίπεδα των χωρών της τρίτης ταχύτητας, όπως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Ανησυχητικά είναι και τα ευρήματα για το εύρος της φτώχειας στην Ελλάδα. Με βάση τα δεδομένα του 2011, η Ελλάδα παρουσίασε το 2010 το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ των 15 (21,4%), μετά την Ισπανία. Ένας στους δύο Έλληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.871 ευρώ. Το ποσοστό των ατόμων που αντιμετώπισαν υλική αποστέρηση το 2011, αυξήθηκε στο 28,4% από 21,8% που ήταν το 2008, ενώ, το ποσοστό φτώχειας των ανέργων αυξήθηκε στο 44,2% το 2010, από 37,9% το 2008.
Ακόμη, το 2011 αυξήθηκε στο 20,1% (από 12% που ήταν το 2008), το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει ότι υπάρχουν προβλήματα λόγω εγκλημάτων, βίας ή βανδαλισμών στη γειτονιά του.
Στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης των 15 βρίσκεται, σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, και η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων επανένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας και των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή από την Ένωση Ηπειρωτών Ελβετίας, την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Ένωσης Ελλήνων Ηπειρωτών Ελβετίας διοργανώνει και φέτος μεγάλη πρωτοχρονιάτικη γιορτή, την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012, από 19.00΄ μέχρι τις 4.00΄της Πρωτοχρονιάς.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς με το λαϊκό-δημοτικό συγκρότημα του Kώστας Δεδούση από την Ελλάδα στην αίθουσα:
...SCHWIMMBAD KLOTEN
SCHLUEFWEG 10
8302 KLOTEN
(beim Schwimmbad)
Yπάρχουν πoλλά ΔΩΡΕΑΝ πάρκιν
ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΚΛΑΡΙΝΟ
ΡΟΥΜΠΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΒΙΟΛΙ
ΣΒΑΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ, ΛΑΟΥΤΟ - ΚΙΘΑΡΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ – ΛΑΟΥΤΟ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΡΟΥΣΤΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ
Η κουζίνα προσφέρει μενού με CHF 24.00 και
ελληνικά κρασιά CHF 28.00 - CHF 33.00
Όπως ορίζει το έθιμο θα κληρωθεί μια χρυσή λύρα. Επίσης η τόμπολα μας θα χαρίσει στους τυχερούς πολλά πλούσια δώρα όπως π.χ.
1 APPLE iPad 4, Wi-Fi, Retina Display
Όποιος θέλει μπορεί να κρατήσει τραπέζι στα παρακάτω τηλέφωνα:
Ελένη Χουχουρέλου: 044/810 81 56 ή 076/566 77 10 (μιλήστε στο COMBOX) ή γραπτώς στην διεύθυνση : eleni.chouchourelos@hotmail.com
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ: 29.12.12 στης 12:00 η ώρα Η κράτηση (Reservée) σας ισχύει έως τις 31.12.12 και ώρα 21.00
Είσοδος: CHF 25.— (για παιδία μέχρι 16 ετών – δωρεάν)

Ο "βρωμιάρης" έκλεβε 6% σε κάθε γέμισμα

Χάι τεκ κομπίνα με τα καύσιμα


«Καθαρός», «βρώμικος» ή «βρωμιάρης»… Αυτή ήταν η κλιμάκωση για να χαρακτηρίσουν τα μέλη του κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία μεγάλων ποσοτήτων υγρών καυσίμων, τις πειραγμένες αντλίες.
Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το "Έθνος", ο «βρωμιάρης» ήταν οι πιο πειραγμένες αντλίες που έκλεβαν 6% σε κάθε γέμισμα ανυποψίαστου καταναλωτή.
Τα μέλη των κυκλωμάτων χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα «τεχνάσματα» για να αποκρύπτουν στοιχεία της παράνομης δράσης τους και να δυσχεραίνουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών των εγκληματικών ομάδων.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά δέκα Έλληνες, από 24 έως 81 ετών για φορολογικά και τελωνειακά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Οι διαφυγόντες φόροι, τέλη, κ.λπ εισφορές εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: "Ηχηρό μήνυμα κατά της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας"

Καταδίκη και αυστηρές ποινές για την τραγωδία των πυρκαγιών του Αυγούστου 2007 στην Ηλεία με δεκάδες θύματα!


Εκδόθηκε χθες, ύστερα από διαδικασία οκτώ (8) μηνών, η απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Πύργου Ηλείας, για την καταστροφική πυρκαγιά της 24ης Αυγούστου 2007 στην Αρτέμιδα Ζαχάρως και τα άλλα εκεί χωριά, κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία μητέρα με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της και τη πεθερά της.Ειδικότερα, βάσει της απόφασης αυτής, κηρύχτηκαν ένοχοι για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για κοινό εμπρησμό από αμέλεια και για 36 ανθρωποκτονίες από αμέλεια οι παρακάτω:

-Ο τότε Νομάρχης Ηλείας σε ποινή φυλάκισης 49 ετών και 3 μηνών.
-Ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως Ηλείας σε ποινή φυλάκισης 59 ετών και 6 μηνών.
-Ο τότε Πυροφύλακας Μίνθης Ζαχάρως σε ποινή φυλάκισης 59 ετών και 9 μηνών.
-Ο τότε Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.
-Μία ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό Παλαιοχώρι Ζαχάρως, που έβραζε κόλυβα και, από αμέλεια της, ξεκίνησε και επεκτάθηκε η φωτιά στο δάσος, σε ποινή φυλακίσεως 49 ετών και 9 μηνών.
Το Δικαστήριο, επίσης, αποφάσισε ότι, σε περίπτωση ασκήσεως εφέσεως, αυτή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, δηλ. δεν θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες στη Φυλακή, μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το αρμόδιο Εφετείο Πατρών.Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των συγγενών των θυμάτων ήταν οι κ.κ.Αντ. Φούσας, Δημ. Κουσιουρής και Μανώλης Σταύρου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση της αποφάσεως, ο κ.Αντ. Φούσας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ,προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Το Δικαστήριο, με τη σημερινή απόφασή του, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας των αρμοδίων και υπευθύνων για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους.Ειδικότερα, καταδίκασε την αμελή συμπεριφορά των αρμοδίων τοπικώς στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, λόγω της οποίας βρήκαν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι στην Αρτέμιδα Ζαχάρως και στα γύρω χωριά.Αποκορύφωμα αυτής της καταστροφής ήταν να βρει τραγικό θάνατο και η μάνα των τεσσάρων ανήλικων παιδιών, την ώρα που προσπαθούσε, να τα σώσει από την πύρινη λαίλαπα, αλλά, δυστυχώς, κάηκαν τελικά και τα 4 ανήλικα παιδιά και η μάνα και η γιαγιά τους.Με παρεκάλεσαν οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων να δηλώσω δημόσια την ικανοποίησή τους προς την Ελληνική Δικαιοσύνη για τη σωστή και δίκαιη απόφασή τους. Είναι δε η πρώτη φορά, μετά από 5 ½ χρόνια, που αισθάνονται ηθική δικαίωση για τον άδικο χαμό των προσφιλών τους προσώπων».