Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

''ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ πορεία μαρτυρική και ξεριζωμός''

Συγκίνησε η επετειακή εκδήλωση για τα "90 χρόνια μνήμης από την βίαιη και καταστροφική εκδίωξη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας", που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ" με την υποστήριξη της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στις 6μμ, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

Με τη γλαφυρή, χειμαρρώδη και ιστορικά τεκμηριωμένη εισήγηση του, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, ανέδειξε το θέμα "Η εθνική ταυτότητα και οι πηγές της Ελληνικής εθνικής ταυτότητας", στα πλαίσια της επετειακής εκδήλωσης για τα "90 χρόνια μνήμης από την βίαιη και καταστροφική εκδίωξη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας", που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ" με την υποστήριξη της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στις 6μμ, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Γεωργαλής τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του "Στις δύσκολες συγκυρίες που περνάει τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας και ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, από την παγκόσμια κρίση, αλλά και λάθη χρόνων που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία, πρέπει να μη λησμονούμε τις παραδοσιακές αξίες, τις ρίζες και την ιστορία μας, η λήθη είναι πάντα κακός οιωνός για κάθε χώρα, περισσότερο δε για τη δική μας. Ιστορικές ανακολουθίες και ισορροπιστικές λογικές απέναντι στην ιστορική αλήθεια δεν έχουν θέση. Η ιστορία έχει την αξία της, όταν διδάσκεται σωστά και δίνει μαθήματα, ώστε να μη επαναλαμβάνονται λάθη και οι λαοί να διατηρούν την ειρήνη." Η εισήγηση του κεντρικού ομιλητή διανθίστηκε από το ζωηρό, συνεχή και στοχευμένο διάλογο με το κοινό, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, της οποίας σημεωτέον προηγήθηκε η προβολή επίκαιρου οπτικοακουστικού υλικού,το οποίο ηταν προσφορα της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αττικής.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Κολμανιώτης και Φώτης Τσομπάνογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μιλτιάδης Καναβός (εκπροσωπούσε και τη Δημοτική παράταξη "ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ -ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ") και Αριστείδης Χατζησαββίδης επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "ΠΑΚ", ο Γιώργος Τσοπανίδης επικεφαλής της Δημοτικης παράταξης "ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία", ο Κων/νος Κωνής Αντιπρόεδρος της "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", ο Χάρης Σαπουντζάκης Πρόεδρος της "Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας", ο Χρήστος Τούμπουρος εκπρόσωπος του "Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης", ο Χαρίλαος Ζάχος Αντιπρόεδρος της "Αδελφότητας Αγναντιτών Άρτας, ο Αθανάσιος Ραφτόπουλος Πρόεδρος της "Ένωσης Ρουμελιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής",ο Χρήστος Μακαρώνης Πρόεδρος του "ΠΑΚΕΠΟ", ο Λουκάς Χριστοδούλου Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., ο Γιάννης Βέλλης εκπροσωπος του Δ.Σ. της "Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας", η Μαίρη Λαγουδάκη Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας, η Μαίρη Αρώνη Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στέλιου ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, καθώς και οι δημοσιογράφοι Βασίλης Μαγγαναδέλλης (ΙΟΝΙΑΝΕΤ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ) και Δημήτριος Καπότης (ΑΝΤΕΝΝΑ).
Πληροφορίες:
Ιωάννης Γεωργαλής, Πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας Αττικής, syl.hpeirwtwn.ni@hotmail.gr  , Αθανάσιος Ραφτόπουλος, Πρόεδρος Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αττικής, e-mail: athraft@yahoo.gr

ΠΗΓΗ: http://apeirosgaia.pblogs.gr