Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Απάντηση της Περιφερειακής παράταξης "Κοινό των Ηπειρωτών" στους "Ορίζοντες Ηπείρου"

 


Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφερειακή Παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ να διαγράψει τον επικεφαλής της Περιφερειακής μας παράταξης, «Κοινό των Ηπειρωτών», Ιωάννη Στέφο ή έστω ο ίδιος να ....παραιτηθεί επειδή εκλέχτηκε αντιπρόσωπος στην ΕΝΠΕ!.

Οι παράλογες αυτές επιθέσεις προκαλούν απορία και αποστροφή.

Θα είχε ενδιαφέρον να ασχοληθούμε περισσότερο με τέτοιες ανακοινώσεις αν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» μας απαντήσουν με ποιο τρόπο εξαγοράστηκε η Περιφερειακή Παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με ποια "ανταλλάγματα" και τι εννοούν λέγοντας ότι "τα έξοδα του προεκλογικού αγώνα πρέπει να βγουν";

Αυτού του είδους η τυχοδιωκτική και εκτός ορίων πολιτική έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και δεν έχει να προσφέρει το παραμικρό στην Ήπειρο.

Ως Κοινό των Ηπειρωτών στηρίζουμε τον επικεφαλής της παράταξή μας Ιωάννη Στέφο και τους περιφερειακούς μας συμβούλους. Καλούμε τους «Ορίζοντες Ηπείρου» να ανακαλέσουν άμεσα τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρουν σε βάρος του επικεφαλής της παράταξής μας άλλως δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες μας.

Επιστροφή στα παλιά τιμολόγια ρεύματος με μία απλή αίτηση

 


Περιθώριο έως τις 31 Ιανουαρίου έχουν οι καταναλωτές με μια απλή αίτηση στον πάροχό τους να επιστρέψουν στο τιμολόγιο ρεύματος που ήταν πριν την εφαρμογή του νέου καθεστώτος στη λιανική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος με τις εταιρείες να εντείνουν την εμπορική πολιτική τους σχεδιάζοντας νέα προϊόντα ρεύματος ενόψει και της γνωστοποίησης των χρεώσεων του Φεβρουαρίου. Στόχος η προσέλκυση καταναλωτών και η διεύρυνση των μεριδίων τους σε μια αγορά όπου τα πολύχρωμα τιμολόγια έχουν αυξήσει τον ανταγωνισμό.

Οι καταναλωτές παρακολουθούν τις εξελίξεις προσπαθώντας να κάνουν την πιο συμφέρουσα επιλογή αν και η σύγκριση των τιμών, παρά την προσπάθεια της ΡΑΑΕΥ με τον δυναμικό πίνακα που δημοσιεύει δεν είναι εύκολη όταν θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα πάγια, οι προσφορές και οι προϋποθέσεις για τις εκπτώσεις ή και οι διαφορετικές χρεώσεις για την κατανάλωση. Εξαίρεση αποτελεί το πράσινο τιμολόγιο, η δομή του οποίου είναι απλή επιτρέποντας τη συγκρισιμότητα μεταξύ όλων των παρόχων.

Σε αυτό έχουν μεταπέσει από την 1η Ιανουαρίου όλοι οι καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν επιλέξει -μέσα στο 2023- κάποιο συγκεκριμένο είδος τιμολογίου για τη μετάβασή τους την 1.1.2024. Δηλαδή, περίπου επτά στους δέκα καταναλωτές ρεύματος είναι στο πράσινο τιμολόγιο, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζόρντι Οσέι Τούτου

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Ζόρντι Οσέι Τούτου. Ο 25χρονος Άγγλος εξτρέμ γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1998 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Άρσεναλ με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2015 σε ηλικία 17 ετών. Στην Άρσεναλ μέτρησε 30 συμμετοχές με την Κ21 και 29 με την Κ18.

Το καλοκαίρι του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπόχουμ με την οποία αγωνίστηκε σε 21 αγώνες, έχοντας πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε ξανά δανεικός στην Κάρντιφ με την οποία μέτρησε οκτώ συμμετοχές. Το 2021 ακολούθησε η Νότιγχαμ Φόρεστ μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022 όπου είχε τέσσερις συμμετοχές. Εκείνη την μεταγραφική περίοδο μετακόμισε για το υπόλοιπο της σεζόν στην Ρόδεραμ όπου είχε ένα γεμάτο εξάμηνο με 14 αγώνες κι ένα γκολ.

Το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Μπόχουμ. Στην πρώτη του σεζόν με την γερμανική ομάδα ήταν από τους βασικούς συντελεστές της παραμονής στην Bundesliga έχοντας 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στο Κύπελλο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται κάθε επιτυχία.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ομάδας το www.pasgiannina.gr , ο Ζόρντι Οσέι δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και περιμένω πως και πως να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσω την ομάδα να ξεφύγει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται».

ΠΗΓΗ: www.pasgiannina.gr

Απάντηση της Παναγιώτας Αγγέλη, ΠΣ Θεσπρωτίας στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου»

 


Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, περί «εξαγοράς» και «ανταλλαγμάτων» του επικεφαλής της παράταξής μας κου Ιωάννη Στέφου από τον Κο Περιφερειάρχη για τις εκλογές της ΕΝΠΕ, αλλά και την φερόμενη αδυναμία του να «έχει παρόντες τους περιφερειακούς του συμβούλους σε μία ψηφοφορία που τους είχε απόλυτη ανάγκη και άρχισε να κτυπάει πόρτες κλειστές» και καθότι εγώ ήμουν η μοναδική απούσα της παράταξης από την εν λόγω συνεδρίαση, θα πρέπει να σημειώσω τα εξής:

        Η απουσία μου στην συνεδρίαση οφειλόταν αποκλειστικά στην έκτακτη αναβολή και μετάθεσή της σε άλλη ημέρα.

        Εργάζομαι σε Γενικό Νοσοκομείο ως μονήρης Γαστρεντερολόγος. Κατά το αμέσως προηγούμενο διάστημα εξαιτίας πολλαπλών αναβολών στις εξετάσεις των ασθενών λόγω σοβαρών οικογενειακών συμβάντων (θάνατος του πατέρα μου), αλλά και επαγγελματικών λειτουργικών περιορισμών, κατέστη αδύνατη η εκ νέου αναβολή και μετάθεση του προγράμματος σοβαρών εξετάσεων των ασθενών, παρότι κατέβαλα προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή για να παραστώ.

Παρακάλαμος: Καθαρισμός του Περιφερειακού δρόμου

 


Αγαπητοί συγχωριανοί -συνδημότες σήμερα προβήκαμε στον καθαρισμό του Περιφερειακού δρόμου.

Ευχαριστούμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που μας έστειλε το προσωπικό του Δήμου.

Με τιμή

Ο πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλάμου

Δρίβας Λ. Ανδρέας

Ριζικές αλλαγές στα τεκµήρια διαβίωσης

 


Αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης φέρνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της Καθημερινής, η τάση είναι ούτως ή άλλως πτωτική από το 2018, και φέτος το ποσό –το λεγόμενο «τεκμαρτό εισόδημα»– θα προσγειωθεί κάτω από τα 5 δισ. ευρώ για πρώτη φορά, όταν το 2018 ήταν στα 6,8 δισ. ευρώ. Η μείωση δηλαδή κατά 30% των τεκμηρίων, που έχει ενσωματωθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης, στην πράξη έχει ήδη αποτυπωθεί.

Οι στρεβλώσεις

Εργο της επιτροπής που ήδη συγκροτήθηκε θα είναι η καταγραφή των επιπτώσεων από την εφαρμογή των τεκμηρίων –η θέσπιση των οποίων έγινε το μακρινό 1982–, αλλά και η υποβολή προτάσεων για την προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου στα σημερινά δεδομένα. Ο στόχος είναι να υπάρξει μείωση όχι στο συνολικό τεκμαρτό εισόδημα –αυτό είναι κάτι που θα γίνει ούτως ή άλλως εξαιτίας της αύξησης των ονομαστικών εισοδημάτων, της «γήρανσης» των περιουσιακών στοιχείων αλλά και της εφαρμογής του ελάχιστου εισοδήματος στους αυτοαπασχολούμενους–, αλλά και στους συντελεστές υπολογισμού.

Μερόπη Τζούφη: Τα Γιάννενα χρειάζονται άμεσα μέτρα για την αιθαλομίχλη

 

Το μείζον πρόβλημα της αιθαλομίχλης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα Ιωάννινα συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της Μερόπης Τζούφη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη.

 Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς τόνισε πως το φαινόμενο προκαλείται λόγω της εκτεταμένης καύσης ξύλου στα τζάκια, σε συνδυασμό με την υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Επεσήμανε ακόμα ότι πολλοί συμπολίτες αναγκάζονται να καίνε ακατάλληλες ύλες λόγω της ενεργειακής φτώχειας που βιώνουν.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε άμεσα μέτρα, όπως χαρτογράφηση των περιοχών που αντιμετωπίζουν αυξημένες τιμές ρύπανσης και καταγραφή των ενεργειακών αναγκών των ευάλωτων νοικοκυριών. Επίσης, στοχευμένα προγράμματα επιδότησης για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, καθώς και αξιοποίηση των κτηνοτροφικών αποβλήτων και βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας. 

Υποχρεωτική η διασύνδεση POS με τις ταμειακές και το mydata της ΑΑΔΕ από 1η Μαρτίου στις λαϊκές αγορές

 


Υποχρεωτική θα γίνει στις λαϊκές αγορές, η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και μεταξύ τους αλλά και με το my data της ΑΑΔΕ, από την 1η Μαρτίου.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος Άγγελος Δερετζής, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του κλάδου με τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη και κυβερνητικούς παράγοντες του υπουργείου.

Ο κ. Δερετζής διευκρίνισε πως μέσα στο Φεβρουάριο σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη θα ανοίξει και 4ος κύκλος VOUCHER, οπότε και οι πωλητές θα μπορέσουν να προμηθευτούν δύο κουπόνια αξίας 450 ευρώ.

Στη συνάντηση τέθηκε και το νέο φορολογικό, καθώς οι επαγγελματίες εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τον τρόπο υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος.

Σοφία Ζαχαράκη: Αυξάνεται το επίδομα γέννησης

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των νέων γονέων, ανακοίνωσε την αύξηση του επιδόματος γέννησης σε 2.400 ευρώ ενώ η αύξηση μπορεί να φτάσει έως και 1.500 ευρώ.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν το 2023.

Το αυξημένο επίδομα αναμένεται να πληρωθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο.

Η αύξηση όπως είπε η Σοφία Ζαχαράκη θα είναι κλιμακωτή:

400 ευρώ, δηλαδή 2.400 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το πρώτο τους παιδί

800 ευρώ, δηλαδή 2.800 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το δεύτερο παιδί

1.200 ευρώ, δηλαδή, 3.200 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το τρίτο παιδί

1.500 ευρώ, δηλαδή, 3.500 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το τέταρτο παιδί και πάνω.

Νέοι αγρότες: Με ένα κλικ η ένταξη στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ

 

Ψηφιακά η υποβολή των δηλώσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ 


Τέλος στη χρονοβόρα χειρόγραφη διαδικασία και τα πήγαινε-έλα στην εφορία για ένταξη ή απένταξη των αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ έβαλε η ΑΑΔΕ.

Πλέον τα φυσικά πρόσωπα που ξεκινούν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και αγροτικές υπηρεσίες για την ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για την απένταξη από αυτό έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ψηφιακά τη σχετική δήλωση χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ.

Σε νέα απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή η δήλωση υποβάλλεται κατά κανόνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE ενώ  κατά την υποβολή της δήλωσης, οι χρήστες βλέπουν να εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα πεδία με τα στοιχεία τους. Αφού επιλέξουν τον δήμο της μόνιμης κατοικίας/έδρας τους, ολοκληρώνουν τη διαδικασία και λαμβάνουν τον μοναδικό αριθμό δήλωσης.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση:

1.Δικαιούχοι υποβολής δήλωσης. Δυνατότητα υποβολής δήλωσης για την ένταξη στο ειδικό καθεστώς αγροτών ή την απένταξη από αυτό έχουν τα πρόσωπα, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς αγροτών ή επιθυμούν να απενταχθούν από αυτό. Η σχετική δήλωση δύναται να υποβληθεί και από λογιστές και λογιστικά γραφεία, τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί από τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου μέσω της ενότητας «Εξουσιοδοτήσεις» στη ψηφιακή πύλη myAADE.

2.Η δήλωση. Για την ένταξη στο/απένταξη από το ειδικό καθεστώς αγροτών η δήλωση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Η είσοδος στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή διενεργείται αποκλειστικά με όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης που οφείλουν να έχουν τα δικαιούχα πρόσωπα για την πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Την παραίτηση του κ. Στέφου ζητούν οι «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

 


Κ. Στέφο καλύτερα να σιωπάς από το να μιλάς. Δε μας ξενίζει το ύφος της απάντησή σας  προς τον ιδρυτή των «Οριζόντων Ηπείρου» τον κύριο  Ριζόπουλο, αλλά και στη σημερινή πρόεδρο της παράταξής μας, διότι είναι ίδιο με την απάντηση του κ. περιφερειάρχη προς εμάς, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, λες και έχουν τον ίδιο συντάκτη.

Τους χαρακτηρισμούς περί «εξαγοράς» και «ανταλλάγματα» κ. Στέφο από  τον κ. περιφερειάρχη στις εκλογές της  ΕΝ.ΠΕ μόνο από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» τους ακούσατε;   Ή απ' όλα τα ΜΜΕ που έκαναν εκτενείς αναφορές  για τα αλισβερίσια σας.

Κ. Στέφο δεν καταφέρατε να έχετε τους περιφερειακούς σας συμβούλους παρόντες σε μία ψηφοφορία που τους είχατε ανάγκη και αρχίσατε να χτυπάτε πόρτες κλειστές. Τόσο εσείς, όσο κι ο κύριος Ζούμπας και τελικά πέσατε σαν  ώριμα φρούτα στην αγκαλιά του  κ. Καχριμάνη.

Τα έξοδα του προεκλογικού αγώνα κάπως πρέπει να βγουν.

Με το καλημέρα δείξατε πόσο λίγος είστε για επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τέτοιου είδους ενέργειες όσες κωλοτούμπες και να κάνετε δύσκολα θα γίνεται αποδεκτός από το νέο αρχηγό  τον κ. Κασσελάκη.

Για όλα αυτά και για να μην εκτεθείτε περισσότερο, κάνετε το αυτονόητο......  παραιτηθείτε σήμερα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

 


Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-12:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00.