Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΟΥΛΗ: Πέρασε η τροπολογία για το νέο "χαράτσι" στα ακίνητα

Με 155 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το οποίο θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Υπέρ ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η κ. Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία είναι ανεξάρτητη μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία.
Κατά ψήφισαν 142 βουλευτές.
Παρά τους λεονταρισμούς και τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες, τελικά κανείς δεν ψήφισε κατά.

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εξέλεξε το πρώτο προεδρείο


Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου εξέλεξε σήμερα τον επικεφαλή της πλειοψηφούσας παράταξης, κ. Γιάννη Παπαλέξη .
Το προεδρείο συμπληρώνουν ο κ. Δημήτρης Ρογκότης (Αντιπρόεδρος) και ο κ. Γιώργος Παπαδιώτης (Γραμματέας).
Στην εκτελεστική επιτροπή εξελέγησαν μαζί με τους τρείς του προεδρείου, η κα Σταυρουλα Μπραϊμη (Δήμαρχος Σουλίου) και ο κ. Θανασης Λιώλος (Δήμαρχος Πάργας).

ΣΤΗΜΕΝΑ: Στο «σκαμνί» την Παρασκευή ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, και ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα θα απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή στις 13.00 στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, ύστερα από τις πειθαρχικές διώξεις που τους έχουν ασκηθεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Μαζί με τις ομάδες έχουν κληθεί για απολογία και οι συνδεόμενοι με αυτές, Γ. Μποροβήλος, Ν. Νυκτάρης, Ν. Μαχλάς και Γ. Χριστοβασίλης.


Αναλυτικά:
"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή 30-09-2011 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ :
Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γ.Μποροβήλο (Πρόεδρο):
 «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη».


Β) ΠΑΕ ΟΦΗ, Η.Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν.Μαχλά (Πρόεδρο) :
«Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη».


Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ.Χριστοβασίλη (Πρόεδρο) :
«Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη".

ΑΡΤΑ: Τον πρόλαβαν πριν αυτοκτονήσει!

Επιχειρηματίας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Την ύστατη στιγμή σώθηκε ένας επιχειρηματίας, λίγο πριν «βουτήξει» με το αυτοκίνητό του σε έναν γκρεμό κάτω από την απόγνωση στην οποία τον είχε βυθίσει η οικονομική κρίση! Για καλή του τύχη, οι δικοί του είχαν αντιληφθεί ότι σκόπευε να βάλει τέλος στη ζωή του και ειδοποίησαν την Αστυνομία που κινητοποιήθηκε άμεσα.
Το βάρος από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, ήταν ασήκωτο για τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος από την Άρτα.
Μπροστά στα μάτια των συγγενών του, μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε με προορισμό έναν γκρεμό στην περιοχή Κορφοβούνι! Όμως, η οικογένειά του ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία.

Δεκάδες αστυνομικοί έσπευσαν ταχύτατα στην περιοχή και, μέσα σε λίγα λεπτά, εντόπισαν το αυτοκίνητο του επίδοξου αυτόχειρα και το κύκλωσαν ώστε να μην μπορεί να μετακινηθεί. Μια ειδική διαπραγματεύτρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας άρχισε να συνομιλεί μαζί του και, μετά από πολύωρη συζήτηση, κατάφερε να τον μεταπείσει. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Άρτας, όπου παρακολουθείται από ειδικούς.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΠΟΠΕΚ: Στο 1 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Το 1 ευρώ το λίτρο θα αγγίξει, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της χειμερινή περιόδου (15/10), από 65-70 λεπτά το λίτρο την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, αιτία των αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός από την άνοδο των διεθνών τιμών είναι η αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι, διαμορφώνεται φέτος στα 60 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, κ.  Χ. Μαυράκης, τάχθηκε υπέρ της εξίσωσης του ΕΦΚ στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης προκειμένου να παταχθεί η νοθεία και το λαθρεμπόριο, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, όπως είπε, την καταβολή επιδόματος θέρμανσης τουλάχιστον στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. «Δεν είναι δυνατόν», είπε, «να επιστρέψουμε σε εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει ή θα απειλείται η δημόσια υγεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας, σε περίπτωση εξίσωσης των φόρων η τιμή του ντήζελ θέρμανσης θα φθάσει στο 1,4 ευρώ το λίτρο.
Εξάλλου, οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ μίλησαν για έξαρση του λαθρεμπορίου με ναυτιλιακά και εξαγώγιμα καύσιμα και της νοθείας βενζίνης με βιοαιθανόλη, τολουόλη, σε ποσοστά που -όπως είπαν - φθάνουν και το 30%, με συνεργασία συχνά και κρατικών λειτουργών.

ΠΩΓΩΝΙ: Στο έλεος των λύκων τα κοπάδια των κτηνοτρόφων

Στο έλεος των λύκων βρίσκονται τους τελευταίους μήνες τα κοπάδια των κτηνοτρόφων στην περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων.
Φόβος και τρόμος στα χωρία έχουν γίνει οι τουλάχιστον δυο αγέλες που απαρτίζονται από δέκα ως δώδεκα αγρίμια η καθεμία και δεν διστάζουν να κατασπαράξουν ακόμη και τα πιο μεγαλόσωμα ζώα!

Τα πρόβατα και τα κατσίκια αποτελούν εύκολο στόχο για τους πεινασμένους λύκους που επιτίθενται σχεδόν καθημερινά εδώ και δυο μήνες στα κοπάδια που βόσκουν στις περιοχές Στρατίνιστα, Άνω και Κάτω Λάβδανη και Ραβένια.
Όμως, συχνά γίνονται στόχος τους οι αγελάδες και τα μοσχάρια, μέχρι και τα γαϊδούρια της περιοχής!


Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι λύκοι σέρνουν μαζί τους τα ζώα που κατασπαράσσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τα κουφάρια τους ώστε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου.
Έτσι, απειλούν να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τα ζώα τους, έστω και με κίνδυνο της ζωής τους!


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

ΔΟΕ: Συμμετοχή στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου

Την συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την 5η και 19η Οκτωβρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).



Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευσης με «τα «χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για λειτουργικές δαπάνες» αλλά και για τις «σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα» και τον «αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας».
Επίσης, μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις, των εφάπαξ, την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει ακόμη η ΔΟΕ, η ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της εργασίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από το διαδίκτυο το νέο φοιτητικό πάσο

Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έβγαλε δελτίο τύπου σχετικά με την «επίσημη πρώτη» του ηλεκτρονικού πάσο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:
Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται, από σήμερα 26/09/2011, η διαδικασία υποβολής αίτησης για το φοιτητικό πάσο.
Σκοπός του ηλεκτρονικού πάσο είναι ο εκσυγχρονισμός του τρόπου διανομής και της μορφής του πάσο, καθώς και ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε οι δικαιούχοι – και μόνο αυτοί – να λαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου.
Παράλληλα, διευκολύνονται οι γραμματείες των τμημάτων από μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία πολλές φορές κατέληγε να «ανατίθεται» στις φοιτητικές παρατάξεις.


Τι ίσχυε μέχρι σήμερα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, εκτυπώθηκαν πάνω από 650.000 δελτία ειδικού εισιτηρίου. Στα Ιδρύματα στάλθηκαν περίπου 505.000 πάσο επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους με πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Είναι προφανές ότι ο αριθμός των δελτίων που διανεμήθηκαν δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στους πραγματικούς δικαιούχους με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων, του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).
Το σύνολο των φοιτητών πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου (προπτυχιακοί ως και τα ν+2 έτη σπουδών, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες), που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των Ιδρυμάτων, είναι ενεργοί και δικαιούνται πάσο ανέρχεται σε 364.380. Συνεπώς εκδόθηκαν 140.000 περισσότερα πάσο.
Με βάση τους υπολογισμούς του ΟΑΣΑ, κάθε δελτίο ειδικού εισιτηρίου επιφέρει ένα σημαντικό κόστος. Επομένως, η χορήγηση του πάσο σε χιλιάδες μη δικαιούχους, επιφέρει ζημία στα ΜΜΜ αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δαπανούσαν τα Ιδρύματα μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, ανταποδοτικές υποτροφίες κτλ.).

Τι κερδίζει ο φοιτητής με το νέο πάσο;
Τα οφέλη για το φοιτητή είναι πολλαπλά.
Συγκεκριμένα:
Δεν επιβαρύνεται με τα έξοδα των έντυπων φωτογραφιών. Η φωτογραφία μπορεί να προέλθει από οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο. Το κόστος παραλαβής για το φοιτητή είναι 2,46 ευρώ.


Μπορεί να πραγματοποιεί την αίτηση του ηλεκτρονικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία στην γραμματεία του τμήματός του.
Μπορεί να παραλαμβάνει το πάσο σε σημεία διανομής που τον εξυπηρετούν καλύτερα, ακόμα και αν αυτά δεν είναι κοντά στο Ίδρυμα όπου σπουδάζει.
Σε κάθε περίπτωση ο φοιτητής ειδοποιείται μέσω email και κινητού τηλεφώνου για την παραλαβή του πάσο.
Το νέο πάσο έχει τα τελευταία σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας: δεν μπορεί να αντιγραφεί και είναι ανθεκτικό στη χρήση.
Στο νέο πάσο τα στοιχεία του δικαιούχου αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες.
Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες προς φοιτητές άλλων χωρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση νέων καρτών.
Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για τη χορήγηση του πάσο θα είναι δυνατή η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών προς τους φοιτητές τόσο από τα ιδρύματα και την πολιτεία (πρόσβαση σε εστίες, σίτιση, βιβλιοθήκες κτλ.) όσο και από ιδιώτες.


Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αρκεί να μην είναι ήδη κάτοχοι τίτλου για τον κύκλο σπουδών με βάση τον οποίον αιτούνται και να μην έχουν ξεπεράσει τα κανονικά έτη σπουδών.


Αναλυτικές οδηγίες, καθώς και βίντεο επίδειξης υπάρχουν στον διαδικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr , ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ειδικό γραφείο αρωγής στο 801-11-31400 (από σταθερό) ή στο 210-7724375 (από κινητό), από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 ως και τις 17:00».

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Από φέτος τα σκληρά μέτρα σε μισθούς, φόρους και ακίνητα

Νέα μέτρα χωρίς αρχή, μέση και τέλος.



Αναδρομικά από την 1 Ιανουαρίου 2011 θα ισχύσουν όλα τα φορολογικά μέτρα κάτι που σημαίνει ότι θα επιβαρύνουν τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν στην εφορία με την φορολογική δήλωση του 2012.
Αυτό διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση για το πότε θα ισχύει η μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 5.0000 ευρώ.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το μέτρο αυτό θα εξαιρεθούν οι φορολογούμενοι κάτω των 30 ετών και άνω των 65 (εφόσον έχουν εισόδημα από σύνταξη) για τους οποίους το αφορολόγητο θα διαμορφωθεί μεταξύ 9.000 ευρώ και 10.000 ευρώ.
Αλλαγές προανήγγειλε και στο μέτρο της συλλογής των αποδείξεων, λέγοντας ότι το ποσό των δαπανών θα είναι αντίστοιχο του ύψους του εισοδήματος και δεν θα συσχετίζεται με το μειωμένο αφορολόγητο των 5.000.
Σύμφωνα μάλιστα με παράδειγμα που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, το ποσοστό των αποδείξεων θα φτάνει έως και το 60% στα πολύ υψηλά εισοδήματα.
Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί αμέσως μετά από την ψήφισή του στη Βουλή και όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την μισθοδοσία του Νοεμβρίου. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση προσβλέπει σε μείωση 20% του μισθολογικού κόστους που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.
Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πέταξε ουσιαστικά το μπαλάκι στους υπουργούς, λέγοντας ότι έχουν λάβει σαφείς εντολές για τις ΔΕΚΟ που είναι στον τομέα ευθύνης τους.
«Δεν είναι δυνατόν σε ένα δημόσιο τομέα 900.000 δημοσίων υπαλλήλων να μην υπάρχει ένα 3% πλεονάζων προσωπικό». Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας την πορεία με την οποία αποστέλλουν στοιχεία οι ΔΕΚΟ σχετικά με το προσωπικό τους παραδέχτηκε ότι «αν δεν πιαστεί το 10% του προσωπικού που πρέπει να μπει σε εφεδρεία, μπορεί να γίνουν και απολύσεις».
Ως προς τη φορολόγηση στα ακίνητα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ένα νέο σχέδιο υπολογισμού της πραγματικής αξίας των ακινήτων, το οποίο θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ ουσιαστικό ρόλο στην είσπραξη των φόρων θα έχει τόσο η ΔΕΗ, όσο και οι ιδιώτες πάροχοι.
Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι φέτος θα έχουμε μια μικρή αύξηση 5-6 λεπτά το λίτρο, ενώ η πλήρης εξίσωση θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου του 2012.
Το αναμενόμενο επίδομα θέρμανσης θα δοθεί με βάση μία λίστα δικαιούχων που θα προκύψει με φετινά στοιχεία ανά δαπάνη και φόρο, ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν όλα τα μέτρα σε ένα νέο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Θα πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα»

Την ανάγκη υπερπροσπάθειας ώστε να εκπληρώσει η χώρα τους στόχους που έχουν τεθεί υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδας.
Όπως είπε, έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για τους προϋπολογισμούς τους 2011 και του 2012, ενώ απομένουν κάποια συμπληρωματικά μέτρα για τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014.
Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη έλεγχο των ταμιακών αναγκών, καθώς και ότι η εκταμίευση της έκτης δόσης θα γίνει εγκαίρως μέσα στον Οκτώβριο.
Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά τα σενάρια για κούρεμα του χρέους κατά 50% και συνέστησε στα ελληνικά μέσα να αποφεύγουν την αναπαραγωγή σεναρίων επιβλαβών για τη χώρα.
Υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, χαρακτηρίζοντάς τες ως «θεσμικό ευαγγέλιο».
Σχολιάζοντας τα περί ενδεχόμενης πτώχευσης ξεκαθάρισε ότι δεν νοείται πτώχευση οποιασδήποτε χώρας της ευρωζώνης, σημειώνοντας πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του ευρώ.
Αυτό που κάνουμε τώρα είναι ο θώρακας για να αποφύγουμε την πραγματική κρίση, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε δραματικές εξελίξεις.
Υπογράμμισε εκ νέου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας, ενώ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα εντυπωσιακά σκληρό και γρήγορο πρόγραμμα προσαρμογής, καθώς και ότι τέθηκαν πολύ φιλόδοξοι στόχοι.
Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι θα πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα, καθώς απομακρύνονται -κυρίως λόγω της ύφεσης- οι φιλόδοξοι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί.
Ωστόσο, προειδοποίησε πως αν χάσουμε τον «πόλεμο» αυτό, η χώρα θα έχει πάει δεκαετίες πίσω.
Προτιμούμε να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος, αλλά να μας μείνει η ιστορική ικανοποίηση ότι η Ελλάδα θα έχει σωθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΜΙΛΤΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ: Ποια η βούλησή σας κε Φίλιο για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της πόλης; Η περίπτωση της Κενάν Μεσαρέ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΙΛΙΟ



Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υ-πουργό Υποδομών από τον ΛΑΟΣ (Γ. Ανατολάκης) Βουλ. Πειραιώς για την ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΑΡΕ.
Ομολογώ ο πρώτος συνειρμός μου για το θέμα διαβάζοντας τους τίτλους του τοπικού τύπου ήταν ότι ο προσανατολισμός και το αντικείμενο της επερώτησης του συντηρητικού αυτού πολιτικού χώρου ήταν για την “ξενόφοβη” ονομασία της οδού λόγω Τούρκικης προέλευσης. Και όχι αδίκως όταν στις προηγούμενες Ευρωεκλογές ο χώρος των Οικολόγων Πράσινων στο πρόσωπο του Μιχ. Τρεμόπουλου είχε δεχθεί εκείνη την πρωτοφανή επίθεση “πατριδοκα-πηλίας” και “τουρκοφαγίας” από τον ΛΑΟΣ για επικείμενη ονομασία κάποιας μικρής οδού στην Θεσσαλονίκη με την επωνυμία Κεμάλ Ατατούρκ που ήταν και πρόταση του σημερινού της Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Αξιοσημείωτη λοιπόν πρόοδος ΛΑΟΣ έναντι ενός προοδευτικού δημάρχου Φ. Φίλιου!


Εκείνο που ειλικρινά με θλίβει ως συντελεστή στήριξης της παρούσας Δημοτικής Αρχής με συνεισφορά στις προγραμματικές θέσεις για την ποιότητα ζωής και την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη είναι ότι ενώ είχαμε αποσπάσει σιωπηρή προεκλογική διαβεβαίωση από επιστολή συμπαράστασης (η μόνη) της επίλυσης του προβλήματος των κατοίκων της Κενάν Μεσαρέ, όλες εκείνες οι δεσμεύσεις κονιορτοποιήθηκαν…
Το γεγονός ότι επιτρέπεται η συνέχιση αυτού του “γκέτου” και του διαμελισμού του σώματος της πόλης σε ασύνδετα κομμάτια εξαφανίζοντας κάθε ελεύθερο δικαίωμα στην αστική ασφάλεια και ποιότητα ζωής καταμαρτυρά του λόγου το αληθές.
Τα Γιάννενα ως μια Ελληνική μεγαλόπολη υφίστανται τις συγκλονιστικές αλλαγές που επιβάλλουν κάποιοι εργολάβοι, επίδοξοι ξενοδόχοι και καταπατητές δημόσιας γης, ψάχνοντας να βρουν τη νέα αστική τους ταυτότητα μέσα από τα ρυθμιστικά σχέδια του εκάστοτε δήμου ή του κάθε Καλογιάννη.
Ζούμε την πιο ακραία και άγρια μορφή εξωραϊσμού των εκάστοτε παρεμβάσεων που βαφτίζονται αναπλάσεις. Μέχρι την ψήφιση του προεδρικού Διατάγματος για την λίμνη θα ζήσουμε την πιο εκρηκτική και άναρχη μεταμόρφωση του λιμνιαίου οικοσυστήματος.
Σήμερα κιόλας θεμελιώνεται ακόμη ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων – 93 κλίνες δίπλα στο ΚΕΚΟΠ με τι τίτλους μεταβίβασης από το δημόσιο και κυριότητας αλήθεια;
Ο δήμος και το δεδηλωμένο του ενδιαφέρον για τις διπλανές αναπλάσεις και την πρόδηλη αδιαφορία για την αδόμητη παραλίμνια περιοχή πόσο θα πλήξει τον φυσικό της ιστό και με τι επιπτώσεις στις περιβαλλοντικές συνθήκες της πόλης; Όταν ακόμη και σήμερα η Κενάν Μεσαρέ εξακολουθεί να εκλαμβάνεται ως ουδέτερο φόντο για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων; Όταν η χωροταξία επιτρέπει πίστες ταχύτητας σε κατοικημένο περιβάλλον;
Όταν δεν προωθούνται στοιχειώδεις “τεχνικές επιλύσεις”… Όταν η ιδιόμορφη αυτή βία είναι καθοδηγούμενη και “εξωθεί” συμπολίτες μας σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην παλαιά γειτονιά τους; σε μια μόνιμη υποβάθμιση, με την κρίση αξίας ακινήτων και κοινωνικό αποκλεισμό;
Ο άναρχος σχεδιασμός χωρίς συγκρότηση, η εμπορευματοποίηση του “κοινόχρηστου”, η διασπορά έργων προτεραιότητας έξω από αειφόρες δραστηριότητες και ανάγκες έξω από τοπικές συμμετοχικές διαδικασίες του πολίτη με μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται σε τσιμε-ντογόνες χρήσεις και την ταχύτητα κάποιων να δημιουργήσουν “τετελεσμένα” απέναντι στα αδιέξοδα του νόμου “περί βιοποικιλότητας” είναι απολύτως ορατός.


Οφείλουμε ως πολίτες να κατοχυρώσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας ζωής και αξιοπρέπειας, να σώσουμε λίγο από το μέλλον που μας κλέβουν.
Πρέπει οι επόμενες γενιές να δεθούν με τη γη, να κατανοήσουν τους φυσικούς κύκλους και να διακοπεί η πορεία προς μια ολοένα και πιο αλλοτριωμένη πόλη.


Κε Φίλιο θέλω να επισημάνω ότι δεν καθοδηγείται πλέον “άβουλες” και “αφελείς” μάζες.
Οι πολίτες που συνειδητοποιούν την αξία της οικολογίας και της νέας στάσης ζωής που εμψυχώνει το πνεύμα του εθελοντισμού και του μερισμού σε όλα γίνονται όλο και περισσό-τεροι…
Δεν ακούσαμε την άποψή σας για τα επικείμενα ξενοδοχεία που “αισίως” πληθαίνουν…!!! με θέα την λίμνη.
Όλες αυτές οι σοβαρές περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης με εφαρμογή νομολογιών στο κοινοτικό νομικό δίκαιο για την προστασία της φύσης, της βιοποικιλότητας, της διαχείρισης των υδατικών πόρων και της βιώσιμης κινητικότητας θάπρεπε ν’ αποτελούν εργαλεία άμεσης και έμμεσης παρέμβασης, έννομη υποχρέωση προστασίας του κοινωνικού πλαισίου του δήμου έναντι της επέκτασης της ιδιοκτησίας (στον αιγιαλό της λίμνης και στην γειτονιά) που βρίσκονται σε διαρκή και νόμιμη άμυνα σε κάθε είδους αναπτυξιακά συμφέροντα.
Υπάρχει νομικός σύμβουλος του Δήμου που θα υπερασπιστεί το Αστικό Δίκαιο στο πλαίσιο της διαχείρισης και προστασίας των περιβαλλοντικών αγαθών και την συλλογική διεκδίκηση της περιβαλλοντικής προστασίας στην ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και των φυσικών πόρων που εξελίσσεται πλέον σε καθημερινότητα;
Σ’ αυτές τις παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος ως πεδίου ανάπτυξης των σύγχρονων διακινδυνεύσεων, ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει ως αρωγός προς ένα βιώσιμο ανθρώπινο πολιτισμό και ένα αβλαβές μέλλον ώστε να αποφευχθούν μη αναστρέψιμα εγκλήματα.
Το αναχρονιστικό προνόμιο να υποβιβάζονται οι πολίτες σε ρόλους παθητικού θεατή και χειροκροτητή σε σχέση συνειδητής υποτέλειας μιας εκ των δύο μεγάλων πελατειακών πυραμίδων (ΠΑΣΟΚ εν προκειμένω) έχει περάσει ανεπιστρεπτή. Η προσπάθεια “απογαλακτι-σμού” η δική σας και κάποιων υμετέρων από το κυβερνών κόμμα με την συμμετοχή και την επαναφορά σας στα ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα (ο βασικός λόγος που προσωπικά σας στήριξα) μάλλον δημιουργεί συσκότιση…
Η κοινωνία πρέπει να αποδομήσει την “φεουδαρχική” αντίληψη και τις πολιτικές κλίκες (βλ. εκλογές ΠΕΔ) και να οικοδομήσει μια πολιτική “ευταξία” που θα διέπεται από δημοκρατία, κοινωνία δικαίου, σ’ όλες τις δομές ξεκινώντας από την γειτονιά, ξεκινώντας λοιπόν από την Κενάν Μεσαρέ…


Μίλτος Μπούκας
Μέλος των Οικολόγων Πράσινων

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ & Π. ΦΑΛΗΡΟΥ «Η Τιτάνη»: Εκδήλωση στο πλαίσιο των Ιωνικών γιορτών την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 8:30 μ.μ. στο Άλσος Νέας Σμύρνης

GPO: Προβάδισμα 6,8% για τη Νέα Δημοκρατία

Με πέντε κόμματα η νέα Βουλή.

Σημαντικό προβάδισμα αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ καθώς σε δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρώτο κόμμα με 22,3% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,5%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εάν γίνονταν τώρα εκλογές, η νέα Βουλή θα είχε πέντε κόμματα.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 22,3%
ΠΑΣΟΚ: 15,5%
ΚΚΕ: 9,8%
Λ.Α.Ο.Σ.: 7,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,8%
Οικολόγοι: 2,4%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2%
Δημοκρατική Αριστερά: 2,7%
Άρμα Πολιτών: 1,6%.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς με 22,5%, ακολουθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με 16,1%.
Ωστόσο, το 60,1% θεωρεί ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Παπανδρέου παρουσιάζει μεγάλη πτώση, αλλά πτώση, έστω και πολύ μικρή παρουσιάζει και ο κ. Σαμαράς.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 52% θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, έναντι 45,6% που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν. Από την άλλη πλευρά το 50% θεωρεί ότι, παρόλα αυτά, οι εκλογές θα είναι πρόωρες, έναντι του 42% που θεωρεί ότι δεν θα είναι πρόωρες.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι πολίτες δεν θέλουν καμία μονοκομματική κυβέρνηση. Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, το ΠΑΣΟΚ με κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 8,9%, η ΝΔ με κ. Σαμαρά 14,7%, η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων συγκεντρώνει 36,5% ενώ το 38,1% θεωρεί ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων έργου έως 18 Οκτωβρίου, για τη «Νέα-καινοτομική επιχειρηματικότητα»

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων έργου προς ένταξη στο πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΕΠΑΕ του ΕΣΠΑ 2007-2013, έως και την 14:00 (02:00 μ.μ.) της 18ης Οκτωβρίου 2011 (18-10-2011) ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 01-08-2011 μέχρι την 18-10-2011 ώρα 14:00 μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis . Μετά τη λήξη της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή πρότασης. Οι προτάσεις που δεν έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά δεν θα αξιολογούνται ενώ κατά την παραλαβή των φακέλων των προτάσεων θα ελέγχεται η τήρηση της υποχρέωσης της ηλεκτρονικής υποβολής.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του Προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό Προγράμματος.


Τα Έντυπο Υποβολής όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:
1. του ΥΠΟΙΑΝ (www.ypoian.gr ),
2. της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr )
3. της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr ),
4. του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr )
5. (www.espa.gr , www.ependyseis.gr/mis )
των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζόμενων με τον ΕΦΕΠΑΕ Φορέων.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

ΤΣΙΓΑΡΟΣΗΜΟ: Προθεσμία έως 30 Νοεμβρίου έχουν οι επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης και καζίνο

Προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν οι επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης και καζίνο για να πληρώσουν το ειδικό τέλος καπνιζόντων χώρων ύψους 200 ευρώ ανά κατάστημα.
Με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική επιφάνειας άνω των 300 τ.μ.


Συγκεκριμένα:
1. Οι χώροι καπνιζόντων δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν το 50% της συνολικής επιφάνειας του καταστήματος.
2. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία χώρου καπνιζόντων είναι η καταβολή του ετήσιου ειδικού τέλους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
3. Για φέτος το τέλος πληρώνεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011 και για κάθε επόμενο χρόνο το τέλος ανανέωσης θα εξοφλείται μέχρι τις 31 Μαΐου του έτους που αφορά.
4. Το τέλος καλύπτει το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου κάθε χρόνου μέχρι και την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους.
5. Το ειδικό τέλος βαραίνει τις επιχειρήσεις που λειτουργούν την 1η Ιουλίου 2011 και διατηρούν χώρους καπνιζόντων. Αν μια επιχείρηση διατηρεί χώρους καπνιζόντων σε περισσότερα καταστήματα της πληρώνει τέλος για κάθε κατάστημα.
6. Επιχείρηση που θα αρχίσει να λειτουργεί μετά την 30η Νοεμβρίου 2011 και πριν την 1η Ιουλίου 2012 και επιθυμεί να ενταχθεί για πρώτη φορά στο μέτρο μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, υποχρεούται να καταβάλει άμεσα το ετήσιο τέλος, καθώς καλύπτει τη λειτουργία του χώρου καπνιζόντων μέχρι την 30η Ιουνίου 2012.
7. Φέτος το τέλος πληρώνεται στις εφορίες με την υποβολή της σχετικής δήλωσης από τον επιχειρηματία ή το νόμιμο εκπρόσωπο τους σε δυο αντίγραφα στην εφορία εισοδήματος εκ των οποίων το ένα διαβιβάζεται στο υπουργείο Υγείας μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου που αφορά.
8. Η απόδειξη (διπλότυπο είσπραξης Τύπου Α΄) καταβολής του τέλους αποτελεί τη μοναδική απόδειξη δημιουργίας του χώρου καπνιζόντων στην επιχείρηση.
9. Ο υπόχρεος οφείλει να επιδεικνύει την απόδειξη καταβολής του ετήσιου ειδικού τέλους, μαζί με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης, σε κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
10. Σε διαπίστωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του τέλους, παρότι υφίσταται χώρος καπνιζόντων ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές για τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων, όπως οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειών και των ΟΤΑ, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρχές.

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ζευγάρι ηλικιωμένων πέθανε με διαφορά λίγων ωρών


Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο… Αυτό αποδείχτηκε για άλλη μια φορά σε ένα ζευγάρι συνταξιούχων που τα τελευταία χρόνια ζούσαν στο χωριό Πετράλωνα Ιωαννίνων, αφού για δεκαετίες εργάζονταν στο οπωροπωλείο που λειτουργούσαν στα Γιάννενα.
Η Βασιλική Μπέχλη σε ηλικία 73 χρόνων, πέθανε ξαφνικά και μόλις ο 75χρονος σύζυγός της Κωνσταντίνος Μπέχλης το πληροφορήθηκε, σε λίγες ώρες πέθανε κι’ αυτός.
Το ζευγάρι ζούσε μόνο του στα Πετράλωνα, αφού δεν είχαν παιδιά.
Η κηδεία τους έγινε το απόγευμα στα Πετράλωνα και στην τελευταία τους κατοικία τους συνόδευσαν συγγενείς φίλοι και παλιοί πελάτες τους από τα χωριά της περιοχής και τα Γιάννινα.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Δέκα αυξήσεις στη ΔΕΗ χωρίς να αυξηθεί το ρεύμα

Για κίνδυνο να μετατραπεί η ΔΕΗ σε προβληματική επιχείρηση με αφορμή την επιβολή του τέλους ακινήτων κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ σε αποψινή της ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΗ "θα γονατίσει κάτω από το παλιρροϊκό κύμα ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της".
Με τους φόρους στα ακίνητα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες και θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της παροχής διευκολύνσεων στους πελάτες.
Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται στοιχεία για αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών στα 822 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2011 και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: Δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Το Ελληνικό Δημόσιο, παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80%,στα δάνεια που θα χορηγηθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα, σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις- εκμεταλλεύσεις και συνεργαζόμενους πτηνοτρόφους, για το 2011, όλων των εταιρικών μορφών και μεγεθών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έχουν συσταθεί, μέχρι την δημοσίευση της παρούσας ,εξαιτίας της κρίσης ρευστότητας που διέρχεται η Ελληνική Οικονομία λόγω της τρέχουσας οικ. κρίσης όπως παρακάτω:

Α. ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ
- για κύκλο εργασιών χρήσης του 2009 ύψους άνω των 100.000.000 ευρώ σε ποσοστό 4,5% επί αυτού.
- για κύκλο εργασιών χρήσης του 2009 ύψους 10.000.000 έως100.000.000 ευρώ σε ποσοστό 5% επί αυτού
- για κύκλο εργασιών χρήσης του 2009 ύψους κάτω των 10.000.000 ευρώ σε ποσοστό 5,5% επί αυτού


Ο κύκλος εργασιών χρήσης του 2009 ανά επιχείρηση, προκύπτει από τον δημοσιευμένο ισολογισμό του διαχειριστικού έτους 2009.
Οι επιχειρήσεις αυτές, που επιθυμούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις της παρούσας, πρέπει μαζί με την σχετική αίτησή τους, να συνυποβάλλουν υποχρεωτικά τα κάτωθι δικαιολογητικά:


1.Πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης το ειδικό έντυπο-αίτηση του Γ.Λ.Κ (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους)., το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κ.(www.minfin.gr )
2.Bεβαίωση έναρξης εργασιών και όλων των τυχόν μεταβολών από την οικεία ΔΟΥ.
3.Πιστοποιητικό Επιμελητηρίου από το οποίο να προκύπτει η ημερομηνία εγγραφής και το οικείο τμήμα.
4.Δημοσιευμένεςοικονομικές καταστάσεις της τελευταίας τριετίας.
5.Αιτιολογημένη εισήγηση πιστωτικού ιδρύματος για την πιστοληπτική διαβάθμιση της επιχείρησης που να συνοδεύεται με μελέτη βιωσιμότητας από πιστωτικό ίδρυμα ,ή, ελεγκτική ή συμβουλευτική εταιρεία εγνωσμένου κύρους βάση του αιτήματος για ένταξη στις διατάξεις της παρούσας.
6.Πιστοποιητικό του οικείου Πρωτοδικείου από το οποίο να προκύπτει ότι η επιχείρηση δεν έχει κάνει έναρξη ή ολοκλήρωση των διαδικασιών υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.3588/2007.


Β. ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Το χορηγούμενο δάνειο για αυτή την κατηγορία πτηνοτρόφων θα προσδιορίζεται από τον αριθμό των παχυνόμενων κοτόπουλων κρεοπαραγωγής προς 0.10 ευρώ ανά κοτόπουλο, καθώς και από τις όρνιθες αναπαραγωγής προς 1,5 ευρώ ανά όρνιθα αναπαραγωγής, (το σύνολο των χορηγούμενων δανείων της κατηγορίας αυτής δεν μπορεί να υπερβεί τον ποσό των 10.000.000 ευρώ ) ο ακριβής αριθμός των ζώων καθορίζεται από πιστοποιητικό-βεβαίωση που θα εκδίδεται από την οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στη δικαιοδοσία ελέγχου, της οποίας, υπάγεται έκαστος πτηνοτρόφος.
Οι συνεργαζόμενοι πτηνοτρόφοι, που επιθυμούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις της παρούσας, πρέπει μαζί με την σχετική αίτησή τους, να συνυποβάλλουν υποχρεωτικά τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.Πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το ειδικό έντυπο-αίτηση του Γ.Λ.Κ., το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κ.(www.minfin.gr )
2.Πιστοποιητικό-Βεβαίωση της οικείας Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για τον αριθμό των παχυνόμενων κοτόπουλων κρεοπαραγωγής (broilers).
3.Πιστοποιτικό της Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για τον αριθμό των ορνίθων αναπαραγωγής.
4. Βεβαίωση της επιχείρησης ή του Συνεταιρισμού, με τον οποίο συνεργάζονται, για τον αριθμό των ορνίθων αναπαραγωγής.
5. Πιστοποιητικό του οικείου Πρωτοδικείου από το οποίο να προκύπτει ότι η επιχείρηση δεν έχει κάνει έναρξη ή ολοκλήρωση των διαδικασιών υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.3588/2007.


Τέλος, οι αιτήσεις και των δύο κατηγοριών πτηνοτρόφων Α και Β σύμφωνα με την υπ. Αριθ.2/20592/0025/6-7-2011 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , υποβάλλονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Δ25)- Πανεπιστημίου 37 εντός τριμήνου από την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011 θα κοπούν οι φοροαπαλλαγές


Από τα φετινά εισοδήματα θα ισχύσουν οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Αυτό, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική ομιλία του κατά την ετήσια συνάντηση των μελών της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών στην Ουάσινγκτον, αναφερόμενος στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την εκπλήρωση των στόχων μείωσης του ελλείμματος το 2011 και το 2012.
Όπως είπε ο υπουργός η σημαντική περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξης του 0,6% του ΑΕΠ θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε μείωση των φοροαπαλλαγών άνω του 1 δισ. ευρώ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σημειώνεται ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να θεσπιστούν εισοδηματικά όρια πάνω από τα οποία θα περικόπτονται ο φοροαπαλλαγές.
Μεταξύ των φοροαπαλλαγών που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι του υπουργείου για επανεξέταση είναι αυτές των τόκων των στεγαστικών δανείων, οι ιατρικές δαπάνες κα.


Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φοροαπαλλαγές αυτές να εξακολουθήσουν να χορηγούνται για τα χαμηλά εισοδήματα και να κόβονται για τα υψηλά.

ΑΝΗΛΙΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ: Φωτιά εκδηλώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο ενώ κινούνταν στην Εγνατία Οδό


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν οι επιβάτες.

Σε σερβικό λεωφορείο που επέστρεφε από την Ιταλία και κατευθυνόταν προς την Θεσσαλονίκη, ενώ κινούνταν στην Εγνατία Οδό, στη σήραγγα Ανηλίου Μετσόβου, εκδηλώθηκε φωτιά στη μηχανή του.
Ο οδηγός σταμάτησε έγκαιρα το αυτοκίνητο και με την βοήθεια διερχομένων και συνεργείων της Εγνατίας Οδού, έσβησαν την φωτιά πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο λεωφορείο.
Όταν έφθασε η Πυροσβεστική Μετσόβου, ήδη η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.
Κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε που συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/