Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011 θα κοπούν οι φοροαπαλλαγές


Από τα φετινά εισοδήματα θα ισχύσουν οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Αυτό, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική ομιλία του κατά την ετήσια συνάντηση των μελών της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών στην Ουάσινγκτον, αναφερόμενος στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την εκπλήρωση των στόχων μείωσης του ελλείμματος το 2011 και το 2012.
Όπως είπε ο υπουργός η σημαντική περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξης του 0,6% του ΑΕΠ θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε μείωση των φοροαπαλλαγών άνω του 1 δισ. ευρώ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σημειώνεται ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να θεσπιστούν εισοδηματικά όρια πάνω από τα οποία θα περικόπτονται ο φοροαπαλλαγές.
Μεταξύ των φοροαπαλλαγών που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι του υπουργείου για επανεξέταση είναι αυτές των τόκων των στεγαστικών δανείων, οι ιατρικές δαπάνες κα.


Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φοροαπαλλαγές αυτές να εξακολουθήσουν να χορηγούνται για τα χαμηλά εισοδήματα και να κόβονται για τα υψηλά.