Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το διαδημοτικό βιωματικό σεμινάριο μελισσοκομίας

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
127 οι συμμετέχοντες

Ολοκληρώθηκε το ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ των δήμων ΖΑΓΟΡΙΟΥ – ΖΙΤΣΑΣ - ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΠΩΓΩΝΙΟΥ στην Τ.Κ. Νεγράδων  από 23.9.2013-έως 28.09.2013.
Η μεγάλη συμμετοχή ήταν αναμενόμενη μετά τους επιτυχημένους τρείς κύκλους.
Στόχος των ενημερωτικών αυτών σεμιναρίων, είναι κυρίως οι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων, να λάβουν δωρεάν την πρώτη ενημέρωση σχετικά με την  μελισσοκομία και με την επαφή τους  με αυτό το αντικείμενο να γνωρίσουν τον κύκλο εργασιών της. 
Η επιτυχία αυτού του είδους των ενημερώσεων έγκειται στο ότι στην  πορεία αρκετοί πρώην συμμετέχοντες  διαπίστωσαν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και την ενασχόλησή τους με την μελισσοκομία και την αγροτική παραγωγή.
Οι ομιλητές και τα θέματα που ανεπτύχθησαν είναι:
*Δελλάρης Κωνσταντίνος,  Οικονομολόγος –Μελετητής: Αξιολόγηση επενδύσεων στη μελισσοκομία     
*Δροσόπουλος Δημήτριος,  Ιατρός Γεν. Ιατρικής: Νυγμός υμενόπτερου. Αλεργία. Πρώτες βοήθειες
*Καστάνη Ιωάννα, Βιολόγος: Φυσιολογία της μέλισσας –Γενετική Μελισσών
*Παπαϊωάννου Χαριτάκης, Βιολόγος :  Βιότοπος & φυσικό περιβάλλον Β. Πίνδου
*Φανού – Σοφιανού Πέπη,  Κτηνίατρος : Βασικές ασθένειες των μελισσών
*Πάντος Βαγγέλης, κτηνίατρος : Ασφάλεια και αποζημίωση ΟΓΑ
*Σιχλιμίρης Κωνσταντίνος, Μελισσοκόμος: Ετήσια διαχείριση μελισσών και παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων.

Οπτικοακουστικό υλικό του σεμιναρίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στο κανάλι youtube: Pogoni bees

Τι βρήκαν στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων

Πιστόλι, σιδερογροθιά, ξιφολόγχη, σημαίες με αγκυλωτό σταυρό, διακριτικά των «SS», φωτογραφία του Χίτλερ

Από τις μέχρι τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε οικία του συλληφθέντα Βουλευτή του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» Χρήστου Παππά, στην Ανατολή Ιωαννίνων, έχουν βρεθεί:
- πιστόλι 9 mm LUGER και 6-σφαιρο περίστροφο COLT .38 Special , τα οποία κατείχε παράνομα
- ξιφολόγχη συνολικού μήκους 53 εκ., με μήκος λάμας 42 εκ.
- σιδερογροθιά
- εβδομήντα πέντε δισκέτες Η/Υ
- ψηφιακός δίσκος CD
- τέσσερα Ευαγγέλια παλαιού τύπου, για τα οποία ερευνάται η πιθανότητα να εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων
- δύο κράνη, εκ των οποίων το ένα με διακριτικά « SS » και το άλλο με αγκυλωτό σταυρό (σβάστικα)
- μπουκάλια κρασιού κενού περιεχομένου, με ετικέτα όπου απεικονίζεται ο Μπενίτο Μουσολίνι και συγκεκριμένα πορτρέτο αυτού, και φωτογραφία όπου χαιρετά ναζιστικά
- πλήθος βιβλίων που αναφέρονται στους ναζί
- δύο μικρές πάνινες σημαίες με αγκυλωτό σταυρό και κοντάρι
- δύο μεγάλες πάνινες σημαίες με αγκυλωτό σταυρό, χωρίς κοντάρι
- πάνινη σημαία με δικέφαλο αετό και τα διακριτικά «SS»
- δύο τριγωνικά σημαιάκια μεσαίου μεγέθους με αγκυλωτό σταυρό
- φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, στο πάνω μέρος της οποίας αναγράφεται «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Η έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας συνεχίζεται. 

ΕΛ.Γ.Α.: Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου οι αποζημιώσεις σε αγρότες για ζημιές τα έτη 2012 και 2013

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου  στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.631 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Αναλυτικά η κατανομή των ποσών στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου είναι:
ΝΟΜΟΣΑΡΤΑΣ: 53.224,75
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 50.389,74
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 23.902,69

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 2.103,51

Υπό πειθαρχικό έλεγχο 2.113 δημόσιοι υπάλληλοι

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε η καταγραφή του συνόλου των εκκρεμών ποινικών και πειθαρχικών υποθέσεων οι οποίες αφορούν δημοσίους υπαλλήλους. 
Επισημαίνεται ότι οι ποινικές υποθέσεις εξετάζονται από την τακτική δικαιοσύνη, ενώ οι πειθαρχικές από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Δημοσίου.
Το αποτέλεσμα της καταγραφής έδειξε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν υπό πειθαρχικό έλεγχο ανέρχονται σε 2.113. 
Από αυτούς οι 960 έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των παραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους από τη Δικαιοσύνη ή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας αποδεικνύεται έμπρακτα από το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμιο) 1.015 πειθαρχικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013 είχαν εκδοθεί, περίπου, 500 αποφάσεις.

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση των 49 προκρίτων

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παραβρέθηκε την Κυριακή, στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των 49 εκτελεσθέντων Προκρίτων Παραμυθιάς από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 29 Σεπτέμβρη 1943.
Ο κ. Καχριμάνης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων και ακολούθως παρακολούθησε τον τερματισμό του αγώνα δρόμου θυσίας, από μαθητές σχολείων του Δήμου Σουλίου μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους και κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια, ύστερα από πρόσκληση που του έγινε, μετέβη στο Μορφάτι, όπου συναντήθηκε με κτηνοτρόφους της περιοχής, τους οποίους και ενημέρωσε για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, με αιχμή τις νέες διατάξεις για τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων τους.

Ε.Μ.Υ.: Επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ήπειρο

Η Ε.Μ.Υ. με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες σε όλη την περιοχή της Ηπείρου για σήμερα  Δευτέρα και αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Με επείγον έγγραφο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου καλούνται όλες οι Π.Ε. και οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
***
Σημαντική μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από απόψε με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Πιο αναλυτικά:
1. Για σήμερα Δευτέρα 30-09-2013
Αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά.
2. Για αύριο Τρίτη 01-10-2013
Α. Εκτός από τα δυτικά όπου μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη και μετά.

Εκδρομή του Συλλόγου Γυναικών Άνω Καλαμά στην Πωγωνιανή

Ο Σύλλογος  Γυναικών Άνω Καλαμά πραγματοποίησε ημερησία εκδρομή στην Πωγωνιανή, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι εκδρομείς  επισκέφτηκαν το εκθεσιακό Κέντρο και το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

Μέσω διαδικτύου τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα γίνεται στη διεύθυνση www.gsis.gr

Με ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έκανε γνωστό πως οι υπόχρεοι θα λαμβάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2014- που για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013- αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου θα προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και θα εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.
Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα γίνεται στη διεύθυνση www.gsis.gr.
Οι εκτυπώσεις θα αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις που έστελνε η ΓΓΠΣ και θα γίνονται κανονικά αποδεκτές από τα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.

Το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2014

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», από τη νέα φορολογία δεν εξαιρείται κανένα ακίνητο.
Διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, γήπεδα, χωράφια, λατομεία, ακόμη και δάση που έχουν στην κατοχή τους φυσικά ή νομικά πρόσωπα, θα φορολογηθούν όλα από το πρώτο τετραγωνικό χωρίς εξαιρέσεις.
Πιο αναλυτικά, για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια θα λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι όπως η θέση, το είδος της χρήσης, η απόσταση από τη θάλασσα, τα συνολικά τετραγωνικά, η πρόσβαση σε εθνική ή επαρχιακή οδό κ.α..

Λιγότερος φόρος για όσους πληρώνουν με πιστωτική κάρτα

Τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απασχόλησαν δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος.
Στη συνάντηση εξετάσθηκε σε βάθος η θέσπιση κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά τις συναλλαγές των καταναλωτών.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να τριπλασιασθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με έρευνες θα μπορούσε να μειώσει κατά 20% την φοροκλοπή στον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την έγκριση της τρόικας, οι φορολογούμενοι που θα συναλλάσσονται με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα απολαμβάνουν από το 2015 έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ύψους 2%-3% επί της αξίας των αγορών τους.ΠΗΓΗ: www.in.gr