Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Λιγότερος φόρος για όσους πληρώνουν με πιστωτική κάρτα

Τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απασχόλησαν δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος.
Στη συνάντηση εξετάσθηκε σε βάθος η θέσπιση κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά τις συναλλαγές των καταναλωτών.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να τριπλασιασθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με έρευνες θα μπορούσε να μειώσει κατά 20% την φοροκλοπή στον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την έγκριση της τρόικας, οι φορολογούμενοι που θα συναλλάσσονται με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα απολαμβάνουν από το 2015 έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ύψους 2%-3% επί της αξίας των αγορών τους.ΠΗΓΗ: www.in.gr