Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα Παρασκευή στη βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα δυτικά και βόρεια της χώρας.
Για σήμερα Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις νυχτερινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.
Το Σάββατο  τα έντονα φαινόμενα της προηγούμενης μέρας θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 18 στην κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 13 έως 18 βαθμούς στα νησιά Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.
****
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από σήμερα Παρασκευή 5-12-2014 έως και αύριο Σάββατο 6-12-2014, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 
Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Το ΕΚΑΒ Δολιανών και η αναγκαιότητα εφαρμογής εθνικής πολίτικης στο Πωγώνι

Συχνά το τελευταίο διάστημα, τεχνηέντως συσχετίζεται το ΕΚΑΒ Δολιανών, με κάθε δυσλειτουργία που προκύπτει Πανελλαδικά στον τομέα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
*Επειδή λοιπόν είναι πασιφανής η άγνοια κάποιων για την περιοχή μας.
*Επειδή φαίνεται ότι κάποιοι γνωρίζουν μόνο τα σύνορα Ελλάδας –Τουρκίας και κατά τα άλλα έχουν μαύρα μεσάνυχτα.
*Επειδή εκτιμούμε ότι οι αποφάσεις κάποιων μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και την κατάργηση αυτής της δομής υγείας που με έδρα τα Δολιανά, εξυπηρετεί το Πωγώνι (και όχι μόνο).
*Επειδή κάποιοι μας προκαλούν, όταν επικαλούνται μονοπωλιακά ως οδηγό των πράξεών τους ,την αγάπη τους για την πατρίδα.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι οι Δημότες Πωγωνίου δεν είμαστε «οι προνομιούχοι» όπως κάποιοι δημοσίως μας παρουσιάζουν.
ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ
*Είναι Δήμος με οικισμούς επί της Ελληνοαλβανικής επιμεθορίου και μεθορίου περιοχής.
*Είναι περιοχή στην οποία το πρόσφατο συμβάν στο Μικρολίμανο είναι καθημερινή πιθανότητα, και αρκεί κανείς να θυμηθεί το διπλό φονικό στο χωριό Κτίσματα το 2013, τις καθημερινές λεηλασίες σπιτιών αποδήμων, τις καταστροφές και κατ’ επανάληψη πυρπολήσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και άλλα πολλά.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με ταξί προς το εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο αλλοδαπό

Συνελήφθη, χθες (04-12-2014) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός παράνομου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 51χρονος ημεδαπός, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 41χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη 43χρονος Έλληνας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν 242,5 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (04-12-2014) το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 43χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 43χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (175,4) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και σε βαρέλι στον προαύλιο χώρο αυτού, άλλα (67,1) γραμμάρια κάνναβης.

Ο 43χρονος συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε 36χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία

Επιπλέον, συνελήφθη και ο 36χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, σήμερα (05-12-2014) τα ξημερώματα, στα ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε 36χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό, υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη και ο 36χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, ο 21χρονος συνόδευε τον 36χρονο, κάνοντας χρήση πλαστής Ρουμανικής ταυτότητας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στο εξωτερικό.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, ο 21χρονος είχε εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τον 36χρονο και θα λάμβανε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.


Ποια σχολεία ανά την Ελλάδα (ονομαστικά) παίρνουν υπολογιστές από το πρόγραμμα «για μια Ψηφιακά Υποστηριζόμενη Διδασκαλία»

Εξοπλίζονται τα Δημοτικά σχολεία Κεφαλοβρύσου και Δελβινακίου
Χιλιάδες φορητοί υπολογιστές στα δημοτικά σχολεία Χιλιάδες φορητοί υπολογιστές θα εγκατασταθούν στα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του Προγράμματος Εισαγωγής Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού σε Δημοτικά Σχολεία για μια Ψηφιακά Υποστηριζόμενη Διδασκαλία. Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές διαδικασίες για την παράδοση και εγκατάσταση φορητών υπολογιστών σε 1.043 δημοτικά σχολεία.

Στα πλαίσια έργου, θα δοθούν στα δημοτικά 2.807 φορητοί υπολογιστές.
Πιο αναλυτικά, ανά τύπο σχολείου, προβλέπεται ο ακόλουθος αριθμός υπολογιστών:

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Δεκεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ε. Καρυών-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 6-12-14/15:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου- Π.Α.Σ.Περιβλέπτου 7-12-14/15:00), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Ο. Κόντσικας-Α.Σ. Καλπακίου 6-12-14/15:00) εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (ΠΑΟ Κουτσελιού-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 7-12-14/15:00) για την 16η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 

Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΩΡΑ: 15:00
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (00:00)  
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (15:00)  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)  
Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)  
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)  
Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)    
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:15)

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00) 
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00) 
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (17:30)  
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00) 
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00) 
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00) 
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)  

Η Αδελφότητα απανταχού Κραψιτών, τιμώντας τον πολιούχο προστάτη της Άγιο Νικόλαο Κράψης Ιωαννίνων, διοργανώνει ''εκδήλωση Αρτοκλασίας'', την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11:30, στα γραφεία της, Αγίου Δημητρίου 184 και Ηπείρου 41, Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Η Αδελφότητα απανταχού Κραψιτών, τιμώντας τον πολιούχο προστάτη της Άγιο Νικόλαο Κράψης Ιωαννίνων, διοργανώνει ''εκδήλωση Αρτοκλασίας'', την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11:30, στα γραφεία της, Αγίου Δημητρίου 184 και Ηπείρου 41, Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Θα ακολουθήσει γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι, από ηπειρώτικη κομπανία και τη συμμετοχή της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βιγλιωτών Άρτας ''Η Νύμφη του Αμβρακικού'' διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στο κέντρο ''ΕΡΜΙΤΑΖ'', Λεωφ. Πάρνηθος 411, Αχαρναί



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του συλλόγου μας που θα γίνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στο κέντρο «ΕΡΜΙΤΑΖ», Λεωφ. Πάρνηθος 411 Αχαρναί.
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με ποντιακούς, λαϊκούς και δημοτικούς χορούς.
Ώρα προσέλευσης 21:00
Τιμή πρόσκλησης: 20 ευρώ
Τηλ. Κέντρου: 6984560504


Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΟΑΕΕ: Στις 19 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η σύνταξη Ιανουαρίου από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καταβληθεί στις 19 Δεκεμβρίου, και όχι στις 2 Ιανουαρίου 2015.

Η πληρωμή αυτή αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ καθώς και τους συνταξιούχους των Τομέων (ΤΑΝΤΠ, ΤΕΑΑ & ΤΕΑΠΥΚ).

Δελτίο τύπου MedLS: Προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής στα παιδιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υλοποίηση πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής στα παιδιά
Η Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση και προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, υλοποιεί το Έργο «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Στόχος του Έργου MedLS
Κύριος στόχος του Έργου είναι η ενίσχυση και η προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού των Ελληνικών και Ιταλικών περιοχών, μέσω της ανάδειξης μιας ενιαίας ταυτότητας με την επωνυμία «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής», η οποία θα σηματοδοτεί τις τοπικές ιδιαιτερότητες στους πιο αντιπροσωπευτικούς τομείς: γαστρονομία, χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα (όπως αγροτοδιατροφικά προϊόντα και είδη χειροτεχνίας), μοναδικοί φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι.
Στόχος της δράσης ανάδειξης της Μεσογειακής Διατροφής
Ιδιαίτερη βαρύτητα, στο πλαίσιο του Έργου MedLS, δίδεται στην ανάδειξη του μοντέλου της Μεσογειακής Διατροφής, το οποίο περιγράφει την ισορροπημένη κατανάλωση τροφίμων και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής. Στο επίκεντρο των δράσεων που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται αυτήν την περίοδο βρίσκονται οι μαθητές (ηλικίας 6-10 ετών) στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, στοχεύοντας στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και στην υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά.

Στο πρώτο στάδιο υλοποίησης του Έργου, η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, εκπόνησε δειγματοληπτική έρευνα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να διαπιστωθούν οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών και o βαθμός που αυτές επηρεάζουν τις σχολικές επιδόσεις.
Στη δεύτερη φάση, η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται από την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα σχολεία (7o Παυλίδειο Σχολείο Ιωαννίνων & 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας), τα οποία είχαν επιλεχθεί με τη βοήθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία στέκεται αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υλοποιήθηκε το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Τροφή Ζωής… Τρόπος να Ζεις!». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής καθώς και να παρασκευάσουν τις δικές τους πίτες, με παραδοσιακό φύλλο. Στις σχολικές μονάδες παραδόθηκε εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά σχεδιασμένο για το πρόγραμμα, με τη βοήθεια του οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να καλλιεργήσουν περαιτέρω τη Μεσογειακή κουλτούρα στους μαθητές. Επίσης, διανεμήθηκαν στους μαθητές οι ατομικές εκπαιδευτικές βαλίτσες, για συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσα στην οικογένεια.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες επιλεγμένες σχολικές μονάδες του Νομού.

ΤΑ "ΚΡΕΑΤΑΚΙΑ": Βασική αιτία κακής αναπνοής στα παιδιά

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ανώδυνα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος μπορούν να απαλλαγούν πλέον όσα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα «κρεατάκια» στη μύτη τους.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει εφοδιάσει τους χειρουργούς Ω.Ρ.Λ, με ιατρικό εξοπλισμό αιχμής που επιτρέπει η χειρουργική επέμβαση να γίνεται με ιδιαίτερη άνεση  και ασφάλεια!
 «Η χειρουργική αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων («κρεατάκια») για την αποκατάσταση της ελεύθερης αναπνοής γίνεται  με πλήρη ασφάλεια, ανώδυνα, γρήγορα και δεν απαιτεί διανυκτέρευση στο νοσοκομείο  »τονίζει ο διαπρεπής  χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος   κ. Παναγιώτης Καϊάφας.
«Το παιδί έρχεται το πρωί στο νοσοκομείο, αφαιρούνται τα κρεατάκια με ελαφρά αναισθησία και μετά από  λίγες ώρες  επιστρέφει σπίτι του  χωρίς μετεγχειρητικό πόνο, ενώ  η βελτίωση της αναπνοής είναι άμεση»  προσθέτει ο κ. Καϊάφας.